Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Container cu jucării contrafăcute tip Lego, al unei firme din Râmnicu Vâlcea, confiscat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit într-un container sosit în Portul Constanţa Sud Agigea din China, pentru o societate comercială cu sediul în Râmnicu Vâlcea, aproximativ 1.600 seturi jucării din plastic tip Lego, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare totală de 163.200 lei.

În data de 29.09.2016, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat în baza analizei de risc, controlul amănunţit la un container sosit din China, pentru o societate comercială cu sediul în Râmnicu Vâlcea.

Administratorul societăţii comerciale în cauză este un cetăţean român, în vârstă de 47 de ani, cu domiciliul în municipiul Râmnicu Vâlcea. În urma controlului au fost descoperite 1.632 seturi jucării din plastic tip Lego, ce purtau însemnele unei mărci cunoscute şi care sunt susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de 163.200 lei dacă ar fi originale.

Bunurile în cauză au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 privind Codul Vamal al României.