Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Comunitatea Electra Residence din Râmnicu Vâlcea a câștigat un grant de 15.000 de euro din partea ONG-ului ÎntreVecini. Prima activitate organizată se numește Ziua Vecinului – Cartierul Ideal, cu ocazia Zilei Europene a Vecinilor.

În urma unui apel național de proiecte, desfășurat de ONG-ul ÎntreVecini, comunitatea Electra Residence din Râmnicu Vâlcea a obținut premiul cel mare, respectiv finanțare în valoare de 15.000 de euro pentru organizarea a 10 activități comunitare și montarea de panouri fotovoltaice pe bloc, ca parte din programul Acceleratorul de Comunitate ÎntreVecini.

Prima activitate oficială organizată este denumită “Ziua Vecinului – Cartierul Ideal” și marchează debutul procesului de dezvoltare de comunitate, la care toți vecinii sunt invitați să participe. Evenimentul este inspirat de Ziua Europeană a Vecinilor – sărbătorită de peste 24 de ani în ultima zi de vineri a lunii mai, la inițiativa unui francez de origine română.

Comunitatea Electra Residence din Râmnicu Vâlcea este una din cele 24 de comunități desemnate recent câștigătoare a unui grant ÎntreVecini. 10 dintre ele au câștigat o finanțare în valoare de 15.000 euro (în Brașov, Reșița, Constanța, Galați, Iași, Târgu-Mureș, Zalău, Sibiu, Timișoara și Râmnicu-Vâlcea) iar 15 comunități vor fi susținute cu 1.500 de euro (în Iași, Sibiu, Hunedoara, Mureș, Brașov, Ploiești, Teleorman, Timiș, Vrancea și Cluj-Napoca).

În fiecare dintre aceste orașe, dar și în Târgu-Jiu și București (comunități înființate anterior) vor fi organizate activități dedicate evenimentului “Ziua Europeană a Vecinilor”.

Încă de la înființare, proiectul „ÎntreVecini” are ca principal partener BRD Groupe Société Générale, care s-a implicat pentru a face posibilă existența primelor comunități din București dar și pentru extinderea proiectului și în alte orașe din țară.

Petrecere ÎntreVecini, organizată de Electra Residence din Râmnicu Vâlcea, va avea loc pe 31.05.2024 ora 11 – 13, pe strada Eugen Ciorascu nr. 100.

Comunitatea va găzdui o serie de activități cu intrare liberă, printre care:

YARD SWAP, pentru care vă ȋncurajăm să aduceți, copiii – câte o jucărie, iar adulții – câte o carte sau alt obiect reprezentativ, dar pe care poate nu ȋl mai folosiți cu care să facem schimb ȋntre noi și să păstrăm apoi un memento al zilei, primit de la alt vecin.
Atelier pentru copii, de construcție din lego a CARTIERULUI IDEAL și vom asculta opiniilor celor mici despre ce ȋși doresc ei să aibă ȋn cartier.
Bake Sale: Brutaria din cartier fac cele mai yummy și sănătoase produse de panificație și oferă vecinilor bunătăți, pentru care veți putea oferi o sumă modică ce va sprijini proiectul TABERE DULCI al Asociației SĂNĂTATEA SE ÎNVAȚĂ. Fetele din asociație, printre care și un specialist nutritionist ne vor ȋnvăța, pe noi și pe cei mici cum să avem o relație de bună vecinătate cu ceea ce mâncăm.

În plus, vecinii pregătesc limonadă, fructe și ronțăieli.

Pentru mai multe detalii, puteți urmări pagina de Facebook a Comunității: Între Vecini Electra Residence Rm.Valcea

Despre ÎntreVecini

ÎntreVecini este un ONG care regenerează spiritul comunitar la bloc și transformă grupurile de vecini din România în comunități sustenabile prin susținerea dezvoltării de proiecte în cartier. Proiectul ÎntreVecini este susținut de către BRD Groupe Société Générale în calitate de partener principal și de POWERToMe, MSL The Practice, Benga, DIUD, Colțan și Asociații.

https://intrevecini.ro/

https://www.facebook.com/intrevecini