Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Comisarul – şef Florian Marin vrea performanţă în fruntea IPJ Vâlcea

După plecarea chestorului Lucian Muntean la Casa de Pensii a MAI s-au vehiculat intens câteva nume pentru ocuparea postului de inspector – şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea. Se vorbea de numirea actualului adjunct Marius Dascălu, dar şi de revenirea în funcţie, după câţiva ani buni, a comisarului-şef Nicolae Sărdărescu – actualul şef al Poliţiei Horezu. Iată că, niciunul din aceste două nume nu a fost luat în calcul, până la urmă, de conducerea MAI, care a decis, luni, 8 aprilie a.c., împuternicirea, pe postul de inspector – şef al IPJ Vâlcea, a comisarului-şef Florian Marin. Acesta va exercita atribuţiile funcţiei de inspector-şef al I.P.J. Vâlcea pe o perioadă de şase luni.

Vâlcenii îl cunosc pe noul şef al Poliţiei Vâlcea, comisarul – şef Florian Marin, încă din anul 2002, atunci când a fost numit şef al Serviciului Poliţiei Rutiere Vâlcea, pentru ca mai apoi, în anul 2005, el să fie avansat în funcţia de adjunct al şefului IPJ Vâlcea. În perioada 2008-2009, Florian Marin a ocupat şi postul de inspector – şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, el fiind apreciat pentru firea sa perfecţionistă, dar şi pentru faptul că, într-un timp relativ scurt, a reuşit să schimbe mentalitatea poliţiştilor vâlceni.

Acum, acesta a revenit în fruntea IPJ Vâlcea, iar miercuri, 10 aprilie a.c., Florian Marin, a ţinut prima sa conferinţă de presă de când a fost numit în funcţie. Cu această ocazie, el a precizat că întreaga sa activitate va fi axată pe siguranţa cetăţenilor, dar şi pe prevenirea incidentelor rutiere şi destructurarea grupurilor infracţionale. Aşa cum am menţionat, deocamdată, comisarul – şef Florian Marin se află într-o perioadă de interimat de şase luni, însă susţine că în curând postul va fi scos la concurs, iar atunci va decide dacă va candida sau nu. „Înainte de toate, vreau să-i mulţumesc domnului chestor Muntean, pentru activitatea pe care dânsul a desfăşurat-o în fruntea IPJ Vâlcea. Acele lucruri care au fost foarte bune, şi sunt destule, le vom continua. Sigur, este vorba de lucrurile care ţin de modul în care gândesc eu, din punct de vedere managerial. Cred că e prematur să vă spun cât va dura interimatul meu. Ştiţi foarte bine, din practică şi nu din obişnuinţă, că nu obişnuiesc să dau răspunsuri înainte de a avea o reprezentare a ceea ce va urma să fie. Deocamdată, îmi e greu să vă răspund, încă nu s-a clarificat partea de reorganizare a ministerului. După aceea se va găsi o soluţie pentru ca postul de la Vâlcea să fie unul stabil, iar domnul Stoica să ocupe o funcţie pe care conducerea ministerului o va considera de cuviinţă. Într-o bună zi se va scoate acest post la concurs şi atunci va exista o stabilitate la Vâlcea, indiferent cine va fi persoana care îl va ocupa. Vă voi spune dacă voi participa la momentul respectiv, pentru că nu este niciun secret” – a declarat inspectorul – şef Florian Marin.

Noul şef al IPJ Vâlcea ţine foarte mult la profesionalism şi, de aceea, le cere subordonaţilor săi să trateze fiecare dosar sau plângere cu cea mai mare seriozitate şi să lucreze în beneficiul oamenilor. Mai mult decât atât, comisarul – şef Florian Marin îşi doreşte un interimat care să se bazeze pe transparenţă, susţinând că bilanţul Poliţiei Vâlcea va fi făcut, de acum înainte, în faţa presei.

Sigur, noul şef al IPJ Vâlcea recunoaşte că poliţiştii se confruntă cu mari probleme în acest moment, în special referitoare la logistică, ei făcând mari eforturi să-şi desfăşoare activitatea eficient în condiţiile în care, spre exemplu, combustibilul pentru maşini este insuficient, iar parcul auto este învechit. „Parcul auto este învechit, mare parte dintre maşini necesită reparaţii, iar fonduri sunt cele care sunt. Sigur, deocamdată sunt în stare de funcţionare” – a mai spus inspectorul – şef al IPJ Vâlcea, Florian Marin.

Trebuie menţionat că postul de şef al Poliţiei Municipale Rm. Vâlcea este ocupat interimar în acest moment de comisarul – şef Dumitru Văduva, însă comisarul – şef Florian Marin rămâne titular pe funcţie după ce a trecut probele de concurs cu brio.

CLAUDIA STANCIU