Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

COD PORTOCALIU IN VALCEA! Se anunță vreme extremă

Judeţul Vâlcea se afla sub Avertizare de Cod Portocaliu prin care sunt prognozate mai multe fenomene meteo ce vizează manifestări de instabilitate atmosferică. de azi de la ora 15.00 până în data de 01.06.2019, la ora 10.00.
La nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea s-a operaţionalizat grupa operativă pentru monitorizarea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă.
În acest moment nu se desfăşoară acţiuni de de intervenţie pentru nici o situaţie generată de eventuale fenomene meteo periculoase.
In aceasta perioada, sunt prognozate mai multe fenomene meteo ce vizează manifestări de instabilitate atmosferică.
În intervalul de timp menționat, vor fi vizate fenomene de ploi abundente; instabilitate atmosferică, temporar deosebit de accentuată în cea mai mare parte a Munteniei și Dobrogei, nordul Olteniei, jumătatea de sud a Moldovei, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, va ploua torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 40…50 l/mp și pe arii restrânse 60…80 l/mp. În special în estul și sud-estul țării vor fi vijelii, grindină de medii și mari dimensiuni și frecvente descărcări electrice.
Astfel, având în vedere fenomenele meteo prognozate, Instituția Prefectului Valcea, solicită ca, la nivelul Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență din județul Vâlcea, să fie dispuse măsurile care se impun pentru prevenirea şi diminuarea unor situaţii deosebite, în special prin monitorizarea zonelor critice.