Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Cine a inventat jocul de păcănele?

Jocurile de noroc reprezintă una dintre metodele de relaxare cel mai des întâlnite, iar printre serviciile de care te poți bucura sunt atât jocuri video, cât și jocuri de masă cu cărți, ruletă, dar și multe alte jocuri interesante precum Bingo sau Loto.

Sloturile sunt cele mai căutate jocuri din cadrul unui casino online, iar acest aspect reiese din oferta bogată, care uneori numără mii și mii de păcănele de la furnizori de top. Popularitatea lor a crescut foarte mult datorită modului de înțelegere și a faptului că nu trebuie să faci ceva deosebit, ci doar să selectezi miza și să apeși pe un buton, dar nu mereu a fost așa.

Cine a inventat păcănelele?

Conform istoriei, Charles August Fey este cunoscut drept inventatorul a ceea ce astăzi numim joc de păcănele sau slot. Până în 1984 el doar făcea lucrul acesta cu jumătate de normă, deoarece mai era angajat și în altă parte, iar spre sfârșitul anilor 1800 a reușit să lanseze primul joc care a inclus trei role, o singură linie de plată și un sistem de plată automatizat. Odată ce erai câștigător, banii cădeau automat într-o tavă, ceea ce era suficient pentru perioada respectivă. Pentru a putea avea acces, clienții trebuiau să introducă o monedă în aparat și să învârtă de manetă.

Impresionat de amploarea și succesul proiectului său, Charles a fost nevoit să renunțe la cealaltă slujbă pe care o avea de zi cu zi pentru a se dedica exclusiv construcției de sloturi. Astfel, în 1899 a apărut legendarul joc de păcănele Liberty Bell, unde simbolurile erau reprezentate de clopote, potcoave, inimi, diamante și săbii.

Evoluția jocului de păcănele

Succesul acestor aparate a fost unul neașteptat, ceea ce le-a făcut pe autoritățile din San Francisco să le interzică. Producția nu s-a oprit, ci s-a mutat la Chicago, acolo unde  popularitatea lor a început să crească mai mult și jocurile s-au răspândit peste tot în Statele Unite și apoi în lumea întreagă, deși până în 1951 aparatele au fost interzise pe aproape întreg teritoriul SUA, cu excepția Nevadei, care pe atunci era în plină expansiune.

Las Vegas le-a oferit atunci bucuria jucătorilor de a avea acces către aparatele de sloturi, iar astăzi este cunoscut ca fiind paradisul jocurilor de noroc. Cel De-al Doilea Război Mondial a produs multe pagube, ceea ce a obligat guvernele din întreaga lume să adopte jocul de păcănele, datorită veniturilor fiscale. Lucrul acesta a creat un mediu extrem de competitiv, unde dezvoltatorii au creat jocuri care mai de care mai populare.

Datorită tehnologiei avansate au putut fi concepute și primele mașini de sloturi video. Debutul acestor jocuri a avut loc în 1975, iar la mijlocul anilor 80 au fost lansate primele jackpoturi progresive, unde sume importante de bani au fost acordate. Sloturile Megabucks sunt printre cele mai cunoscute, deoarece puteau plăti sume de ordinul zecilor de milioane de dolari. Câțiva ani mai târziu au luat amploare cazinourile online, ceea ce a deschis apetitul a tot mai mulți dezvoltatori să conceapă jocuri unul și unul.