Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ciclurile Bitcoin: Când poate fi următorul bull market

Chiar și cei care nu au investit în criptomonede sunt probabil conștienți de faptul că această clasă de active a înregistrat performanțe slabe în acest an. Dar cu toate acestea, istoria a arătat că criptomonedele cunosc cicluri de creștere și declin.

Pentru a avea succes în tranzacționarea criptomonedelor, trebuie să se dezvolte o înțelegere profundă a tendințelor și ciclurilor pieței cripto pentru a genera randamente consistente. De asemenea, previziunile criptomonedelor realizate de experți te pot ajuta să te decizi cu privire la criptomonedele în care poți investi pe termen lung.

Înțelegerea celor patru etape ale unui ciclu de piață (acumulare, majorare, distribuire și reducere) te vor ajuta să anticipezi mișcările de preț și să profiți de ele, cum ar fi atunci când începe o perioadă de creștere (bull market).

Ce este Bull Market?

Actuala piață criptografică este plină de pesimism, ceea ce o face să fie momentul perfect pentru a trece la o piață bull. În timpul unei piețe bull market, încrederea investitorilor este ridicată, iar cererea de active este mai mare decât oferta, ceea ce duce la creșterea prețurilor.

Este esențial să fim conștienți de faptul că piețele ascendente pot fi atât bruște, cât și treptate. Prețurile pot cunoaște o creștere prelungită și constantă sau o creștere spectaculoasă (de obicei, peste 20%).

Când poate fi următorul bull market?

Nu ar fi grozav dacă am putea prevedea următoarea piață ascendentă a criptomonedelor?

Sunt anumiți factori care ar putea provoca un bull market, după cum urmează:

Reglementări guvernamentale privind criptomonedele

În cazul în care criptomonedei i se oferă claritate în materie de reglementare, acest lucru ar putea atrage investitorii care au fost atenți la potențialul de a nu adera la cerințele legale.

Inflația

În Europa, unele națiuni se confruntă cu o inflație fără precedent, în mare parte din cauza costurilor ridicate ale energiei. La nivel mondial, multe monede se confruntă cu inflația, ceea ce face ca tot mai mulți oameni să apeleze la Bitcoin ca o măsură de protecție împotriva presiunilor inflaționiste.

Numărul de altcoins

Deși Bitcoin este cea mai cunoscută criptomonedă, există un număr mare de alte active digitale disponibile. Se preconizează că numărul de altcoins va continua să crească, iar dacă aceste monede alternative vor deveni populare în rândul investitorilor, întreaga piață de criptomonede ar putea cunoaște o creștere. Acest lucru ar putea fi determinat de altcoins care sunt adaptate pentru a reprezenta un anumit proiect, pentru a rezolva o anumită problemă sau pentru a fi mai ecologice și mai eficiente din punct de vedere energetic.

Se speculează că următoarea piață bursieră a criptomonedelor ar putea fi provocată de un val de entuziasm pentru o altcoin precum Cardano, pe care mulți îl prezintă ca un potențial succesor al Ethereum.

Raritatea

Du Jun, co-fondator al bursei de criptomonede Huobi, crede că următoarea creștere a prețurilor Bitcoin nu va avea loc până în 2024, când este așteptată următoarea înjumătățire a Bitcoin. Halving-ul este un proces care îngreunează extragerea de noi Bitcoin, ceea ce face ca aceștia să fie produși mai puțini. Istoria indică faptul că prețurile Bitcoin au crescut după fiecare înjumătățire.

Până în prezent, Bitcoin a preluat conducerea, iar celelalte criptomonede au urmat-o. Poate că, în timpul următorului ciclu, Ethereum va deveni mai dominantă și se va concentra pe Web3, în timp ce avantajele Bitcoin vor deveni și mai evidente.