Primăria Râmnicu Vâlcea inițiază un nou proiect de mobilitate durabilă dedicat elevilor
În data de 23 septembrie 2024, Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea dă startul unui nou proiect dedicat elevilor din școlile primare din Râmnicu Vâlcea.
Acțiunea ”Ce vezi în drumul tău spre școală?” își propune să promoveze în școlile din Râmnicu Vâlcea deplasările sustenabile, care contribuie la reducerea emisiilor de CO2 și a altor gaze cu efect de seră pe raza municipiului. Timp de o săptămână, elevi din clasele II-IV de la școlile Anton Pann și Goranu vor merge la școală pe jos, cu bicicleta sau vor folosi transportul public local și vor ține ”un jurnal de călătorie”, cu impresii aferente fiecărei zile de școală. Elevii vor redacta în fraze simple, în fiecare zi a proiectului, câte o compunere despre tot ce văd în drumul lor spre orele de curs. Ei vor fi încurajați să fie atenți la natură (copaci, spații verzi, păsări), condiții meteorologice, trafic, dar și la arhitectură (zone predominant cu case sau zone predominant cu blocuri) și mobilier urban (sunt bănci pe care se pot odihni?).
În a doua săptămână a proiectului, în fiecare dintre cele două școli participante, vor fi organizate lecții interactive, în cadrul cărora elevii își vor prezenta impresiile din jurnal și vor dezbate, alături de cadrele didactice și reprezentanții Primăriei Râmnicu Vâlcea, teme referitoare la mediul înconjurător, schimbări climatice, poluare.
”Ce vezi în drumul tău spre școală?” este o inițiativă organizată în cadrul proiectului Ready4NetZero, în baza Memorandumului de înțelegere nr. 17403/20.04.2023 încheiat de Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea cu Asociația Orașe Energie România. Proiectul are drept scop consolidarea capacităților, a cunoștințelor și a competențelor în rândul liderilor locali, al funcționarilor publici precum și al tuturor părților interesate la nivel local, prin încurajarea schimbului de experiențe și al dialogului.
Ready4NetZero este implementat de municipalități din România, Croația, Polonia și Ungaria prin instrumentul EUKI al Ministerului Federal pentru Afaceri Economice și Acțiuni Climatice al Republicii Federale Germania cu sprijinul Association of Municipalities Polish Network „ENERGIE CITÉS“ (PNEC) Polonia (coordonator de proiect), al Asociației Orașe Energie România, Ecologic Institute Germania, Energiaklub Climate Policy Institute and Applied Communications (ENERGIAKLUB) Ungaria, The North West Croatia Regional Energy Agency (REGEA) Croația.
Lasă un comentariu