Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ce se întâmplă la EXPO NORD OLTENIA

• Ciudata demisie a unui director atipic USL

La exact două luni după numirea în funcţia de director al EXPO NORD OLTENIA SA, tânărul economist Florin Brăgău a remis presei locale demisia sa pe care a înregistrat-o la Consiliul Judeţean Vâlcea (acţionarul principal al societăţii) la începutul săptămânii. „Vocea Vâlcii” salutase numirea sa ca fiind un act de înţelepciune din partea liderilor PSD şi PNL care au încercat să îşi impună un om pe un post dificil ţinând cont de situaţia financiară a societăţii ce exploatează unul din proiectele importante finanţate de UE în Vâlcea.

Tânărul economist specializat în contabilitate şi marketing, cu experienţă în conducerea mai multor firme cu capital mixt părea o soluţie. Planul său de redresare a societăţii, aprobat de creditori, dădea speranţă că se poate. În demisie nu există nicio motivaţie, iar articolul de lege din Codul Muncii invocat spune că o persoană poate demisiona fără a motiva demisia. Contactat telefonic, Florin Brăgău a spus că refuză să facă orice comentarii: „Sunt un om de onoare şi îmi respect întotdeauna cuvântul. V-am spus încă de la numirea mea că nu alerg nici după funcţii, nici după beneficii materiale dorind în schimb să redresez această societate. Voi rămâne încă maximum 45 de zile în funcţie până la expirarea preavizului. Sper totuşi ca acţionarii să numească un nou director mult mai repede. După ce voi fi eliberat din funcţie voi susţine o conferinţă de presă în care vă voi răspunde la toate întrebările. Acum eventualele mele declaraţii ar dovedi o lipsă de verticalitate ceea ce nu mă caracterizează şi ar putea dăuna societăţii comerciale în ansamblu. Vă asigur că îmi voi face datoria până la final şi voi prezenta la plecare un raport detaliat al activităţii!”

Nu este greu de presupus însă că dr. ing. Ion Cîlea, cel care a avut mare încredere în Florin Brăgău şi l-a susţinut, cunoaşte exact motivul adevărat al acestei demisii suspecte. Sperăm să îl comunice „ necoafat” presei şi să prezinte şi o situaţie reală a acestei societăţi care aparţine de fapt judeţului Vâlcea şi în special comunităţii din Călimăneşti.

RADU DUMITRESCU