Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Becali va munci la Academia Gheorghe Hagi

În luna decembrie, Academia Gheorghe Hagi a făcut cerere către Penitenciarul Poarta Albă, solicitându-i serviciile deținutului Gigi Becali, după ce patronul Stelei a câștigat în instanță dreptul de a avea un regim deschis, care prevede și dreptul la muncă în afara închisorii.

Solicitarea Academiei a avut succes, fiind aprobată de conducerea închisorii. „Răspunsul a fost unul pozitiv. Mi-am întrerupt concediul ca să rezolvăm această situație cât mai repede. Sunt încrezător că, începând de săptămâna viitoare, domnul Becali va lucra la noi”, a spus Paul Peniu.

Finanțatorul Stelei va fi adus în fiecare dimineață și va fi preluat la finalul programului de muncă de angajații Penitenciarului. Patronul Stelei va ocupa funcția de consilier pe teme de fotbal și va avea un birou propriu la baza de pregătire a Academiei Gheorghe Hagi.

„Pe timp de iarnă, programul va fi de opt ore, însă din primăvară putem solicita o mărire chiar până la 10 ore”, a mai spus Peniu.

Odată cu Becali, alți cinci deținuți vor profita de relațiile dintre Gheorghe Hagi și finanțatorul roș-albaștrilor. Aceștia vor fi și ei angajați la Academia Hagi, pentru a justifica cererea care specifica „nevoia de deținuți cu cunoștințe fotbalistice” la școala de fotbal.

Artificiul legal prin care Gigi Becali poate părăsi închisoarea și, astfel, se poate întâlni cu colaboratorii săi și cu familia a fost pus la cale de câteva luni de avocații patronului Stelei și de nașul său Gheorghe Hagi. Pentru asta, Academia de fotbal a „Regelui” a încheiat un contract de colaborare cu Penitenciarul Poarta Albă, prin care poate beneficia de serviciile mai multor deținuți.