Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

AVERTIZARE de la Salvamont Vâlcea: Vine IARNA GREA pe TRANSALPINA

Traseele montane şi şoseaua Transalpina din nordul judeţului Vâlcea trebuie evitate în această perioadă, transmite avertizări Serviciul Judeţean de Salvamont Vâlcea către turişti. Salvamont Vâlcea are în vedere atenţionările de răcire accentuată a vremii si a prognozei privind caderile importante de zapada.

„Se anunta iarna la munte, vom avea caderi de zapada in zona montana a judetului pentru urmatoarele 24 de ore, asa ca este recomandat turistilor sa evite drumetiile in Masivul Parang si Fagaras, in zona muntilor Valcii. Dar mai ales, drumul Transalpina, drum care se afla in zona vizata de altitudine este absolut nerecomandat pentru conducatorii auto. Totodata, pentru celelalte drumuri ar trebui masinile sa fie echipate pentru iarna, iar pentru turisti sa aiba echipament de vreme rea”, a precizat seful Serviciului Salvamont Valcea, Mircea Lera.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis miercuri doua atentionari Cod galben de ploi insemnate cantitativ si racire accentuata a vremii, valabile de miercuri, ora 21,00, pana vineri ora 23,00.

Potrivit meteorologilor, de miercuri, ora 21:00, pana joi, la ora 23:00, in judetele Timis, Caras-Severin, Hunedoara, Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges si Sibiu va ploua, iar cantitatile de apa vor depasi 20-25 l/mp si izolat 40-60 l/mp.

In Muntii Banatului si in vestul Carpatilor Meridionali vor fi si precipitatii sub forma de lapovita sau ninsoare.