Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Autostrada Comarnic – Braşov, între minciună şi iresponsabilitate

PDL condamnă modul „iresponsabil și mincinos” în care premierul Ponta și ministrul Șova gestionează proiectul autostrăzii Comarnic-Brașov. Este inacceptabil ca un proiect în concesiune, lansat în procedură de licitație cu o valoare estimată de 1.2 miliarde euro și cu o lungime de 58 de kilometri să ajungă să coste cu 600 de milioane de euro mai mult și să aibă numai 53 de kilometri, consideră vicepreședintele PDL Alexandru Nazare.

„Premierul Ponta ne anunță senin că a cerut Eurostat să nu fie luat în calcul la deficit, de parcă Eurostat e o instituție care poate fi păcălită de minciunile lui Șova și Ponta. Și Eurostat și românii își vor da seama că trebuie plătite sute de milioane de euro de la bugetul de stat în fiecare an”, susține Alexandru Nazare.

„Dacă USL ar fi continuat refacerea studiului de fezabilitate așa cum am început în 2012 am fi avut acum un proiect la un preț corect, cu un amplasament clar stabilit. USL în schimb a preferat un traseu modificat după ureche, fără vreun studiu în prealabil. Riscăm însă să ajungem din nou ca în cazul Bechtel cu un proiect fără costuri clare, dar la care trebuie să achităm anual nota de plată. Mai mult, acum termenul de finalizare nu mai este 2016 – așa cum se împăunau Șova și Ponta anul trecut – ci 2017. Adică ministrul Șova nu va mai merge cu cortul pe șantierul autostrăzii pentru a se asigura că premierul poate candida și în 2016 la alegerile parlamentare?”, afirmă vicepreședintele PDL.