Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Autoritatea Electorală Permanentă, decapitată înainte de alegeri! Vâlceanca Ana Maria Pătru a fost arestată

Preşedintele Autorității Electorale Permanente (AEP), vâlceanca Ana Maria Pătru este urmărită penal pentru trafic de influenţa şi spălare de bani. Ancheta vizează modul în care au fost cumpărate mai multe softuri folosite la desfăşurarea alegerilor din ultimii ani. Mai exact, şefa AEP ar fi luat şpagă un apartament şi o maşină de lux de la firma care realizează softurile respective. În cursul dimineții de 15 noiembrie 2016, ca urmare a autorizării de către instanța competentă, au fost efectuate percheziții în 4 locații situate în municipiul București și județele Ilfov și Vâlcea, din care o locație se află în incinta unei instituții publice, restul la domiciliile unor persoane fizice. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei „Vlad Țepeș”.

” În perioada aprilie-iunie 2008, suspecta Pătru Ana Maria, în calitate de vicepreședinte al Autorității Electorale Permanente (A.E.P.) – funcție cu rang de secretar de stat – a pretins, iar în anul 2009 a și primit de la reprezentanții unei societăți comerciale, suma de 210.000 euro reprezentând contravaloarea unui anumit imobil situat în mun. București. În schimb, aceasta a promis că va susține derularea în bune condiții a unui contract încheiat de acea societate cu A.E.P., precum și că va susține societatea să obțină și să deruleze contracte viitoare, fapt care s-a și realizat.(…)

În cursul anului 2011, tot în calitate de vicepreședinte al A.E.P., suspecta Pătru Ana Maria a pretins de la reprezentanții aceleiași societăți comerciale contravaloarea unui autovehicul marca Land Rover din care a primit suma de 15.000 euro, în schimbul promisiunii că va susține derularea, în bune condiții, a unor contracte de servicii, încheiate de societatea respectivă cu A.E.P.

În cursul anului 2011, în aceeași calitate de vicepreședinte al A.E.P, suspecta Pătru Ana Maria a pretins și a primit suma de 50.000 euro de la administratorul unei alte firme, intervenind în schimb la ministrul Economiei, astfel încât omul de afaceri să fie primit în audiență, fapt care s-a și întâmplat la scurt timp de la intervenția Anei Maria Pătru.” se arată în comunicatul DNA.

Soţul şefei de la AEP a încercat să fugă cu documente

Soţul şefei AEP ar fi încercat să fugă având asupra lui documente relevante în cadrul cercetărilor derulate de procurorii DNA Ploieşti, acesta fiind oprit de poliţişti, au declarat surse apropiate anchetei.

Potrivit surselor, la percheziţiile efectuate de DNA Ploieşti în judeţul Vâlcea soţul preşedintelui AEP ar fi încercat să fugă cu documentele societăţii lui radiate, care ar fi relevante pentru circuitul banilor. Poliţiştii judiciari au reuşit să îl oprească pe soţul şefei AEP, iar documentele i-au fost confiscate. Pentru fapta sa, Florin Ştefan Patru ar putea fi pus sub acuzare pentru o favorizare a infractorului.

Ana Maria Pătru, reținută pentru 24 de ore

După 9 ore de audieri Ana Maria Pătru a a fost reținută pentru 24 de ore de procurorii anticorupție din Ploiești.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Ploiești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 15 noiembrie 2016, a inculpatei. (…) La data de 16 noiembrie 2016, inculpata Pătru Ana Maria urmează să fie prezentată Tribunalului Prahova, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.” se arată în comunicatul DNA.

La ieşirea de la DNA Ploieşti, avocatul acesteia, Cristan Ene, a declarat că Ana Maria a demisionat de la conducerea AEP.

În data de 16 noiembrie Tribunalul Prahova a decis ca Ana Maria Pătru să fie arestată preventiv pentru 30 de zile.

Patroana firmei Siveco „a dat-o în gât”

Irina Socol, patroana firmei Siveco, este cea care a denunțat-o la DNA pe Ana Maria Pătru, președintele Autorității Electorale Permanente. Socol, fiind deja condamnată într-un dosar și având mai multe pe rol şi ar fi încercat astfel să-şi negocieze pedepse cu suspendare.

Astfel, Irina Socol s-a întâlnit duminică cu Ana Maria Pătru având tehnică de interceptare asupra sa. Discuţia ar fi avut loc într-o cafenea timp de 2 ore, timp în care Socol i-a amintit lui Pătru despre discuţiile din trecut privind contractele. Se pare că această discuţie ar fi devenit o probă pentru DNA.