Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ATENŢIE! Vine furtuna în VÂLCEA

Meteorogolii avertizează că în cursul zilei de miercuri, 25 mai 2016, nouă judeţe din ţară, printre care şi Vâlcea se află sub cod portocaliu de furtuni. De asemenea, codul galben de ploi şi de vijelii pentru mai multe zone din ţară este activat până la ora 21.00.

„Avertizarea de Cod portocaliu de furtuni este valabilă până miercuri la ora 15.00. Specialiştii arată că pe parcursul zilei de miercuri în zona de munte a judeţelor Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Covasna, Braşov şi Sibiu se vor acumula cantităţi de apă care vor depăşi 50 de litri pe metru pătrat şi izolat 80 de litri pe metru pătrat.

Avertizarea de Cod galben de furtuni este valabilă până miercuri la ora 21.00. Vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată în cea mai mare parte a ţării. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie şi pe arii restrânse grindină. În Moldova, Dobrogea, Transilvania, Maramureş, nordul şi estul Munteniei, precum şi în zona de munte, cantităţile de apă vor depăşi 20 – 25 de litri pe metru pătrat şi izolat, 40 – 50 de litri pe metru pătrat.

Avertizarea de Cod galben de furtuni este valabilă pentru judeţele Maramureş, Sălaj, Bistriţa Năsăud, Bihor, Cluj, Mureş, Harghita, Alba, Arad, Sibiu, Braşov, Hunedoara, Timiş, Caraş-Severin, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila, Buzău, Galaţi, Vrancea, Vaslui, Iaşi, Neamţ, Botoşani, Suceava, Constanţa şi Tulcea”, arată ANM.