Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ATAC TERORIST fără precedent la Paris

Mai multe atentate teroriste au avut loc, în seara de vineri, 13 noiembrie, în Paris. Potrivit ultimelor informaţii, aproximativ 100 de persoane au fost ucise în urma unei luări de ostatici la sala de spectacole Bataclan, unde avea loc un concert al grupului hard rock Eagles of Death Metal. Cel puţin două explozii, comise aparent de terorişti sinucigaşi, au avut loc în zona stadionului „Stade de France”, în timpul unui meci de fotbal între reprezentativele Franţei şi Germaniei. În paralel, teroriştii au deschis focul cu arme automate la restaurante şi terase din zonele Bichat, Charonne şi Bataclan, situate în centrul Parisului. Este vorba despre un atentat kamikaze, de lângă Stade de France, unde are loc meciul amical dintre Franța și Germania, și alte două atacuri armate, în două restaurante.

Deocamdată, se vorbește despre un număr de 100 persoane ucise aflate la concertul rock şi alte 40 în alte locuri din Paris.

Cel puţin şapte islamişti au comis atentate sinucigaşe la Paris, iar altul a fost împuşcat mortal de forţele de ordine, anunţă autorităţile, după atacurile teroriste soldate cu cel puţin 140 de morţi, informează cotidianul Le Figaro.

Trei terorişti s-au aruncat în aer în fata arenei sportive Stade de France, situată la periferia Parisului, unde se desfăşura un meci de fotbal amical între selecţionatele Franţei şi Germaniei. Alţi cel puţin trei terorişti au comis atacuri sinucigaşe în Clubul Bataclan, altul fiind împuşcat mortal de forţele de ordine. Un alt atac sinucigaş a avut loc în zona Voltaire din Paris.

Modul în care au fost executate și planificate în prealabil atentatele de vineri seara din Paris reprezintă un semnal de alarmă serios, s-a relatat la CNN. Atacurile au fost desfășurate după tactici care seamănă cu cele folosite de unele grupări teroriste, cum ar fi focusarea al-Qaeda pe un număr mare de victime și pe ideea de a avea astfel vizibilitate, dar și modalitatea restrânsă, tactică ce poartă mai degrabă semnătura atacurilor Statului Islamic și militanților islamiști.

Starea de urgență decretată vineri seara, din cauza atentatelor teroriste din Franţa, de președintele francez, François Hollande, este o procedură extrem de rară instaurată în 1955, la începutul războiului de independență a Algeriei, și utilizată din nou cu prilejul revoltelor din suburbii, în 2005, informează AFP.

Atacurile teroriste comise vineri seară la Paris au provocat consternare și au fost condamnate în termeni fermi de întreaga comunitate internațională,

Ambasada României în Franța nu deţine, încă, informaţii, dacă vreun roman este victim acestor atentate De asemenea, informează cetățenii români care se află într-o situație de urgență generată de atentate, să contacteze ambasada de la Paris la numerele: +33 (0) 68 07 13 729 și +33 (0) 1 47 05 07 55 sau pe adresa de email [email protected].