Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Arhiepiscopia Râmnicului și obștea Sfintei Mănăstiri Frăsinei „CONDAMNĂ orice încălcare a moralei creștine”. „Vinovatul va fi caterisit”

Arhiepiscopia Râmnicului și obștea Sfintei Mănăstiri Frăsinei transmite că l-a suspendat pe călugărul acuzat de viol în formă continuată asupra unui minor şi corupere sexuală în formă continuată. Dacă acuzațiile se vor dovedi adevărate, călugărul va fi caterisit și exclus din monahism.

„Arhiepiscopia Râmnicului a luat act cu tristeţe de reţinerea monahului de la Mănăstirea Frăsinei în urma acuzelor de natură juridico-penală a faptelor puse în sarcina acestuia.

Monahul a fost suspendat de la slujire până la stabilirea răspunderii penale a faptelor sale scandaloase și total descalificante pentru orice persoană, cu atât mai mult pentru un monah și cleric. Cel în cauză a fost deferit judecății Consistoriului monahal. În cazul în care faptele îl incriminează, vinovatul va fi caterisit și exclus din monahism.

Răspunderea pentru faptele de care se face vinovat respectivul aparține în exclusivitate făptuitorului, Arhiepiscopia Râmnicului și obștea Sfintei Mănăstiri Frăsinei se desolidarizează de orice încălcare a moralei creștine și a voturilor monahale.

În aceste momente de tulburare dureroasă, Sfânta Arhiepiscopie a Râmnicului și obștea Sfintei Mănăstiri Frăsinei regretă sminteala creată și implicațiile morale ale acestui nefericit caz și reafirmă că Biserica nu poate fi confundată cu o persoană. Biserica este trupul tainic al Domnului, Izvorul sfințeniei.

Arhiepiscopia Râmnicului îndeamnă clericii, monahii şi credincioşii să stăruiască în rugăciune şi în împlinirea poruncilor Mântuitorului Iisus Hristos” se arată într- un comunicat al Arhiepiscopiei Râmnicului.