Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

APEL DISPERAT: Numărul donatorilor de sânge din Vâlcea a scăzut dramatic

Dacă tu, vreo rudă sau vreun apropiat de-al tău ar fi rănit într-un accident de circulație și ar fi nevoie de transfuzie de sânge, din păcate, la Vâlcea, aceasta nu s-ar putea realiza.
Pentru că, așa cum se arată și în adresa trimisă de prefectul Florian Marin către primăriile din judeţ, judeţul Vâlcea duce lipsă de donatori de sânge, iar pentru asta Centrul de Transfuzii Sanguină Vâlcea face un apel disperat către toate autorităţile pentru a promova donarea voluntară de sânge.
„Cu adresa nr. 1188/2017, Centrul de Tranfuzie Sanguină Vâlcea, supune atenţiei noastre situaţia dificilă în care se află activitatea de transfuzie sanguină şi donarea voluntară de sânge la nivelul judeţului Vâlcea.
În ultima perioadă se confruntă cu scăderea dramatică a numărului de persoane care donează voluntar sânge, astfel încât, activitatea transfuzională la nivelul spitalelor utilizatoare riscă să fie grav afectată din cauza scăderii permanente a stocului de sânge şi componente sanguine.
Pentru compensarea scăderii colectei de sânge la sediu, Centrul de Transfuzie Sanguină Vâlcea a desfăşurat şi desfăşoară acţiuni de promovare în rândul populaţiei precum şi acţiuni de colectă mobilă în localităţile judeţului pentru a asigura stocul minim de sânge necesar spitalelor.
Pentru a veni în sprijinul Centrului şi a acţiunilor care le desfăşoară, vă adresăm rugămintea de a disemina în rândul populaţiei din unităţile administrativ teritoriale, prin afişare la loc vizibil, informaţiile anexate pentru potenţialii donatori, comunicate de către Centrul de Transfuzie Sanguină Vâlcea” se arată în adresa prefectului Florian Marin către toate autorităţile locale din judeţul Vâlcea.