Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

APAVIL: Apel la raționalizarea voluntară a apei

Având în vedere temperaturile ridicate prognozate în perioada următoare, precum și lipsa precipitațiilor în unele zone din județ, Societatea Apavil S.A face un apel către toți consumatorii să folosească rațional rezervele de apă, evitând udatul grădinilor și umplerea bazinelor și piscinelor.

 Deși societatea a luat măsuri pentru utilizarea la maximum a capacităților de producție, transport și distribuție a apei potabile, având în vedere dimensionarea sistemului de alimentare, există zone din aria de operare în care pot să apară disfuncționalități în asigurarea continuă a apei potabile, lipsa apei din această perioadă fiind o consecință directă a modificării bruște a comportamentului de consum, pe fondul temperaturilor ridicate.

 

Dat fiind faptul că situaţia alimentării cu apă potabilă diferă de la o localitate la alta și, în funcţie de evoluţia acumulărilor din bazine, sunt localităţi pentru care este posibil să se ia măsura de furnizare a apei potabile în regim discontinuu.

Pentru a evita situaţia în care vom fi nevoiţi să limităm alimentarea cu apă după un program prestabilit, facem apel la utilizatorii serviciilor noastre să respecte prevederile legale care impun limitarea cantitativă a consumului de apă în caz de secetă, prioritar fiind consumul personal și în scop casnic sau să apeleze la surse alternative de apă – puţuri sau acumulări proprii.

Apavil S.A reamintește utilizatorilor că folosirea apei în alte scopuri decât cel menajer, în special în perioadele de secetă, duce la o creștere a consumurilor peste capacitatea maximă instalată a sistemelor de alimentare cu apă, ceea ce determină dificultăți în asigurarea unui nivel minim de apă în rezervoare, care să permită funcționarea capacităților de pompare în regim normal. În acest context, facem apel la responsabilitatea civică și îndemnăm toți utilizatorii serviciului să consume apa în mod rațional.