Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Anuţa Handolescu nu-şi doreşte să fie în pielea lui Constantin Roibu

SPECULAŢII. „Poate, dacă mă trezesc într-o dimineaţă ca prostul, cu faţa la cearşaf, mă duc director la Oltchim, altfel e puţin probabil să fac o tâmpenie atât de mare”. Declaraţia aparţine fostului prefect Anuţa Handolescu  şi a fost dată ca răspuns la ultima bârfă vehiculată în urbe. Fostul prefect a precizat că nu a luat în serios bârfa decât în momentul în care jumătatea din dotare, Mihai Handolescu,  a întrebat-o dacă este adevărat că se va duce director la Oltchim în locul lui Constantin Roibu. Democrata a precizat că politicienii ar trebui să ţină cu dinţii de Oltchim şi de actualul director, pentru că oricare altă variantă le-ar fi fatală.  Fostul prefect de Vâlcea a declarat că numirea ei în locul lui Roibu ar fi o greşeală, pentru că ar declara combinatul… „Firmă liberă de politică”.

Timp de trei săptămâni, bursa zvonurilor din Râmnic a tot anunţat schimbarea  lui Constantin Roibu din funcţia de  manager al societăţii Oltchim cu fostul prefect Anuţa Handolescu, actualmente director al ASIROM.

În fapt, aceeaşi bârfă a circulat şi în urmă cu doi ani, imediat după declanşarea crizei de la Oltchim, revenind tot în mijlocul unei crize. De fiecare dată, Anuţa Handolescu a fost percepută ca o persoană providenţială, singura capabilă să salveze combinatul datorită relaţiilor de amiciţie cu  majoritatea greilor din PDL. Vâlcenii nu ar fi croşetat astfel de scenarii dacă istoria recentă nu le-ar fi  demonstrat că fără  ,,pile” eşti un om mort.

Anuţa Handolescu  a aflat că-i ia locul lui Constantin Roibu la nunta fiicei omului de afaceri Dumitru Crăciunescu, bârfa a amuzat-o, dar a şi intrigat-o, pentru că nu înţelege de ce toată lumea o reactivează politic la fiecare criză politică sau socială, şi nu o lasă să-şi vadă de asigurările ei. În final a găsit o explicaţie…

,,În ultima perioadă toată lumea se uită stresată la mine că ajung la Oltchim. Lumea asta e cretină rău. Nu mi-am pus problema asta până nu am auzit bârfa la nunta lui Crăciunescu, acolo am aflat că mă duc director la Oltchim. Nu mi-am depus CV, nu mi-am exprimat niciodată dorinţa de a merge acolo, şi, cel mai important, nu am visat niciodată postul managerului Constantin Roibu. Nu intenţionez să-i iau locul lui Roibu. Poate, dacă mă trezesc într-o dimineaţă ca prostul, cu faţa la cearşaf, mă duc director la Oltchim, altfel e puţin probabil să fac o tâmpenie atât de mare. S-a vehiculat atât de mult această bârfă, în toate mediile,  încât şi soţul meu a început să creadă acest scenariu. Nu crede că nu mă duc pentru că tot primeşte informaţii de acest gen de la prieteni apropiaţi. E convins că am făcut o înţelegere, ceva, altfel nu s-ar discuta atât de intens pe acest subiect. Nu am reuşit să mă dumiresc dacă sunt o teamă pentru unii sau o speranţă. În primul rând la Oltchim va fi un management privat iar racolarea personalului se va face de către o firmă specializată în recrutarea de personal, ori la acest moment nu s-a stabilit această firmă. Chiar dacă cineva ar vrea să-şi depună CV-ul la ministerul Economiei, el nu va fi  luat în calcul decât după analizarea lui de către firma respectivă. Dar dacă mă tâmpesc… poate-mi depun CV-ul. Şi mai am un principiu: e plin cimitirul de oameni de neînlocuit şi, sincer, nu mă grăbesc să fiu printre ei”, a declarat Anuţa Handolescu.

Politicienii, vinovaţi de criza de la Oltchim

Fostul prefect a precizat că Oltchim şi-ar fi redresat singur activitatea, dacă nu ar fi aşteptat ajutorul statului, ajutor promis de politicieni în campaniile electorale. Numirea acesteia în fruntea Oltchim ar fi o adevărată tragedie pentru clasa politică, deoarece  fostul prefect ar interzice accesul politicienilor în incinta societăţii.

,,Dacă m-aş duce într-un management privat ar fi foarte rău pentru mediul politic, pentru că aş cere să nu îndrăznească un politician să ceară ceva. Prima regulă pe care aş face-o ar fi să pună pe firmă… ,,Firmă liberă de politică”. Politicienii ar fi bine să nu se bucure că Oltchim  trece pe management privat pentru că vor fi primii care vor pierde, deoarece de acolo şi-au luat tot capitalul politic. Dacă politicienii nu ar fi făcut promisiuni fără acoperire în campaniile electorale, Oltchim s-ar fi redresat mai bine singur, pentru că nu ar mai şi aşteptat ajutorul lor. Şi-ar fi găsit singur soluţiile de redresare financiară. În concluzie nu mă duc director la Oltchim, pentru că nu sunt nebună să mă bag în aşa ceva, în special acum. Nu vreau să-mi dea sindicaliştii lui Diculoiu foc la casă că-i dau afară. Dar, dacă ar fi să mă bag în aşa ceva, singura societate la care aş fi tentată să mă duc este  Hidroelectrica, nu Oltchim”, a precizat fostul prefect de Vâlcea.

DANA NEDESCU