Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Annabella păzea, intră pe piaţă Benone Lazăr!

Omul de afaceri argeşean revine în judeţ cu forţe noi • 2,2 milioane euro investiţi într-o afacere cu fructe şi legume

Omul de afaceri Benone Lazăr revine la Vâlcea cu noi forţe, dar şi cu noi idei de afaceri. De la sectorul transporturi, care l-a făcut celebru, Lazăr îşi face debutul în agricultură şi comerţul cu legume şi fructe. La limita dintre Vitomireşti şi Dănicei, Benone Lazăr a pus la cale o investiţie care ar urma să genereze câteva zeci de locuri de muncă, dar şi venituri noi pentru comunitatea locală. „Dacă scrieţi de mine să spuneţi că sunt vâlcean. Aici m-am născut, de la magazinul Cozia mi-am luat primii tenişi, iar primii 16 ani mi i-am petrecut pe plaiuri vâlcene. Este adevărat că mi-am dus afacerile spre zona Argeşului dar acest lucru s-a datorat unor conjuncturi politice şi economice din deceniul trecut şi mai ales domeniului meu de activitate. Este normal ca în transporturi să te plasezi cât mai aproape de autostrăzi”, spune omul de afaceri.
8. Annabella pzea intr pe piaε Benone Lazr2
Revitalizarea satelor abandonate

Pe coclaurile de la Cuca-Dănicei-Vitomireşti nu prea s-au văzut investitori până în prezent care să îşi bată capul cu revitalizarea zonei. În lipsa unor investiţii industriale, mai tot ţăranul din zonă s-a mulţumit să îşi vadă de traiul liniştit de cultivator de fructe, eventual de legume. Pieţele din Râmnicu Vâlcea- Drăgăşani şi Piteşti au asigurat cât au asigurat desfacerea acestor produse la un preţ profitabil, dar mai nou câştigul se dovedeşte din ce în ce mai mic. „Era nevoie de o astfel de iniţiativă în zonă.Eu mă bucur că o face un om al locului. Benone Lazăr este născut în comuna noastră, are proprietăţi aici. Nu doar proprietăţi, dar inclusiv o parte din parcul auto îl are înregistrat în comuna Dănicei. Anual noi impozităm 1,8 miliarde lei vechi pe maşinile firmei dânsului”, explică primarul Dumitru Pirneci. În comună, în lipsa unei surse de venit sigure, tinerii pleacă în căutarea unei alte şanse pe te miri unde. Din punctul de vedere al alesului local, o investiţie în valorificarea potenţialului pomicol şi agricol al zonei reprezintă un mod viabil de revitalizare a zonei.
8. Annabella pzea intr pe piaε Benone Lazr3
„Fac cel puţin 50 de locuri de muncă”

Prins între afacerea cu firma de transport şi alte investiţii, Lazăr şi-a făcut timp să se îndrepte spre „rădăcini”. În comuna natală, 16 oameni şi-au găsit un loc de muncă şi alte 34 de oferte mai aşteaptă cereri. „Se relansează ideea centrelor de colectare a fructelor. Eu am şi câteva hectare bune de terenuri pomicole în zonă şi am zis că merită să investesc în această afacere. Am amenajat o platformă pe care deocamdată am depozitat material lemnos tăiat din pădurile pe care le deţin. Vreau ca acolo să dezvolt un centru de recoltare şi prelucrare a fructelor din zonă. Inclusiv fructe de pădure, pentru că şi acestea au mare cerere la export. Să ştiţi că nu mă axez doar pe partea de export, eu aş dori să pot comercializa în România. Nu ştiu dacă soţii Mutu mă vor privi ca pe un concurent serios. De fapt nici nu prea mă interesează. Consider că este loc pe lumea aceasta pentru oricine. Noi nu exploatăm cum trebuie potenţialul zonei. În schimb, anunţ pe oricine că nu voi lucra cu jumătăţi de măsură. Când voi realiza acest proiect vor fi cel puţin 50 de locuri de muncă în această comună”, promite Benone Lazăr. Omul de afaceri şi-a creionat deja un prim proiect pentru obţinerea de fonduri europene, cel puţin 80% din investiţie urmând să fie asigurate din fondurile de dezvoltare acordate de Uniunea Europeană.