Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Află care sunt șansele să câștigi la barbut în 2022

Zarurile sunt un instrument foarte popular în jocurile precum barbutul. Șansele tale de câștig sunt foarte imprevizibile, acestea fiind influențate de numerele de pe zar, dar și de strategia de pariere pe care o folosești. Totuși, chiar dacă jucătorii de la cazino sunt recunoscuți pentru faptul că riscă, nu toate riscurile se și merită pentru jucătorii care își plănuiesc pariurile dinainte. Maxbet este un cazino românesc unde poți începe să pariezi chiar astăzi. Riscurile sunt calculate folosind probabilitățile matematice, o extensie a ceva ce este probabil să se întâmple. În jocurile precum barbutul, probabilitatea este posibilitatea unei aruncări favorabile a zarului. Aceasta îți permite să vezi care dintre pariuri sunt cele mai favorabile pentru a putea dezvolta o strategie care să te ajute să câștigi jocul.

Probabilitatea să câștigi

Fiecare dintre numerele de pe zar are în teorie aceeași probabilitate să urmeze la următoarea aruncare. Totuși, atunci când folosești două zaruri există anumite combinății de numere care pot să nimerească mai des sau mai rar decât altele. Spre exemplu, combinațiile cu cele mai mici șanse să fie nimerite, având o probabilitate de 2.78% sunt cele de 1 cu 1 și 6 cu 6. În contrast, combinațiile de numere care au cele mai mari posibilități să fie nimerite sunt 1 cu 6, 2 cu 5 și 3 cu 4.

Așadar, dacă îți plasezi pariul pe 7 ai o șansă de 16.66% să câștigi, aceasta fiind cea mai mare probabilitate posibilă. Probabilitatea de 16.66% se exprimă ca fiind 6 din 36 de posibilități ca acest număr să apară pe cele două zaruri. Al doilea cel mai probabil rezultat este 6, urmat de 5 și 9. Având în vedere aceste procentaje, ai o șansă de 22.22% să câștigi un pariu pe 7 sau 11, întrucât probabilitățile de la aceste două numere combinate este de 22.22%, adică 16.66% și 5.56%. În contrast, șansele că tu să nimerești 2, 3 sau 12 este de daor 11.12%, o șansă mult mai mică în comparație cu celelalte numere analizate. Cea mai mare șansă de câștig o ai, însă, atunci când se folosește un singur zar deoarece nu sunt atât de multe combinății posibile de numere.

Folosește-te de statistică

În cazul în care urmează să pariezi pe orice joc care folosește și zaruri, s-ar putea să vrei să ai în vedere șansele de la numerele de pe zar pentru a fi cu un pas mai aproape să câștigi. Cu cât este mai mare probabilitatea, cu atât vei fi mai predispus să câștigi. Primul pas pe care îl poți face este să îți pregătești o foaie de hârtie pe care să scrii toate posibilitățile de pe zaruri. În majoritatea cazinourilor se vor folosi două zaruri cu câte 6 numere fiecare, de la 1 la 6. Astfel, numărul maxim de posibilități este de 36 de combinații.

Atunci când te joci barbut va trebui să te uiți la numerele care combinate vor egala cu 7 sau 11, întrucât au cele mai mari probabilități să fie nimerite. Există în total 8 posibilități să nimerești combinate numerele 7 sau 11 din cele 36 de posibilități totale și anume: 1 și 6, 2 și 5, 3 și 4, 4 și 3, 5 și 2, 6 și 1, 6 și 5 și 5 și 6.

Ia în calcul toate aceste posibilități și împarte-le la numărul total de spații rămase din cele 36 de combinații. Acum că am determinat numărul de posibilități să nimerești în total 7 sau 11 la barbut este timpul să găsești și un procentaj pentru a vedea cât de probabil este un pariu. Având în vedere că sunt 8 posibilități din cele 36 de combinații posibile, tot ceea ce trebuie să faci este să împarți 8 la 36 și să înmulțești cu 100, ajungând astfel la un procentaj de 22.22%.  Așadar, șansa ca tu să nimerești 7 sau 11 combinate pe zar este de 22.22%.

Concluzie

Poate că până în prezent nu te-ai gândit că jocurile care folosesc zaruri se bazează atât de mult pe calcule matematice. Într-adevăr, totul este determinat și de șansa pe care tu o ai să nimerești anumite numere pe zar. Barbutul este genul de joc la care contează foarte mult numerele pe care le nimerești pe zar. Din acest articol ai putut să observi că, folosind 2 zaruri, vei avea 36 de combinații posibile de numere. Poți să verifici toate combinațiile posibile de numere dacă le vei scrie într-un tabel pe hârtie. Cea mai mare șansă o să o ai pentru combinațiile de numere de 7 și 11, adică o șansă de 22.22%. Cea mai bună modalitate pe care o poți folosi pentru a câștiga la barbut este dacă vei combina probabilitățile matematice pentru numerele cele mai favorabile împreună cu o strategie foarte bună de pariuri pentru a maximiza câștigurile.