Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ACUM : Incendiu la o casă din Budești, Vâlcea

Reacție rapidă a pompierilor vâlceni, în localitatea Budești

Un incendiu puternic a izbucnit la o casa din Budești, din cauza unui scrt circuit electric. A ars bucataria de vara in suprafata aprox de 70 mp. si aprox 400 mp acoperis casa de locuit.

Pompierii militari vâlceni au fost solicitați, prin SNUAU 112, cu puțin timp în urmă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească (bucătărie de vară), în localitatea Budești.
S-au deplasat de urgență la locul evenimentului forțe din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea și Secției de Pompieri Govora, cu 4 autospeciale de stingere cu apă spumă, o autospecială de muncă operative, o autospecială de primă intervenție și comandă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime și o ambulanță SMURD.
Echipajele operative sosite la locul intervenției au constatat că incendiul se manifestă la acoperișul locuinței (care are o suprafață de cca 400 de mp) și la anexa lipită de aceasta, cu degajări foarte mari de fum.
Concomitent cu operațiunile de stingere, pompierii militari au evacuat un cățel și 2 butelii din interiorul locuinței, precum și mai multe butelii aflate în proximitatea locuinței.
Nu au fost identificate persoane surprinse de incendiu în interiorul locuinței.
O persoană de sex feminin (proprietara), care prezenta simptomele unui atac de panică, a fost evaluată de către echipajul medical SMURD, ulterior refuzând transportul la spital.
Intervenția promptă și profesionistă a pompierilor militari, precum și mobilizarea optima de tehnică de intervenție și de personal, a dus la localizarea într-un timp foarte scurt a incendiului, pericolul de extindere la alte clădiri din zonă sau la restul locuinței fiind îndepărtat.
Se acționează pentru stingerea ultimelor focare și pentru îndepărtarea efectelor negative ale incendiului.