Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Accidente rutiere pe bandă rulantă în Vâlcea

– Sfârşit de săptămână plin de incidente în trafic pe şoselele vâlcene. Şoferi neatenţi, vitezomani sau beţivi, cu asta se confruntă poliţiştii rutieri zilnic pe drumurile judeţene şi naţionale din Vâlcea.

CLAUDIA STANCIU

[email protected]

Weekendul trecut au avut loc mai multe accidente rutiere, unul dintre acestea producându-se în data de 27 septembrie a.c., în jurul orei 11.50, pe DJ 676 E. Un bărbat din Berbeşti, Florin N. – 31 de ani, a condus cu viteză şi, într-o curbă la dreapta, a pierdut controlul volanului, a pătruns pe contrasens,  timp în care a încercat să evite coliziunea cu un moped, care circula regulamentar din sens invers, condus de Nicolae A., din localitatea Copăceni,  virând brusc către stânga şi acroşându-l  cu partea dreaptă faţă. „După impact, autovehiculul marca BMW s-a oprit într-un şanţ de pe partea stânga a sensului de deplasare Copăceni – Berbeşti. În urma impactului a rezultat rănirea  lui N. Florin, conducătorul auto, care a fost transportat la Spitalul Horezu, diagnosticul primit fiind politraumatism prin accident rutier, contuzie toracică şi plăgi excoriate la nivelul membrului inferior stâng. Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, fiind recoltate  câte o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei” – se arată într-un comunicat la IPJ Vâlcea.

Beat la volan, a intrat într-un parapet

Un alt accident a avut loc tot în data de 27 septembrie a.c., în jurul orei 14.55, atunci când Daniel J. – 25 de ani, din Rm. Vâlcea, a condus un Ford pe strada Calea Bucureşti, iar într-o curbă la stânga el a pierdut controlul volanului şi a intrat într-un parapet de pe marginea drumului. „În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, rezultatul a indicat valoarea de 1.23 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că numerele de înmatriculare  aparţin unui alt autovehicul,  autoturismul Ford fiind neînmatriculat” – susţin poliţiştii rutieri. Aşadar, şoferul s-a ales cu un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul neînmatriculat, pe drum public, şi în stare de ebrietate.

Turc periculos în trafic

Nici sâmbătă, 29 septembrie, nu au lipsit incidentele rutiere. În jurul orei 12.15, un turc de 30 de ani a condus pe DN7 o autoutilitară marca Ford, iar la kilometrul 213+477 m el a încercat să facă o depăşire periculoasă. Alan O. nu a văzut că din faţă vine o Dacie, ce mergea regulamentar. Pentru a evita impactul, şoferul Daciei a fost nevoit să frâneze în acel moment şi să vireze brusc la stânga, intrând în parapetul din beton de pe marginea drumului în sensul său de mers. „Din accident a rezultat rănirea uşoară a lui Gheorghe P., de 20 ani, din Rm. Vâlcea, conducător al auto marca Dacia, acesta fiind transportat la Spitalul Orăşenesc Brezoi – diagnostic – contuzie minoră antebraţ stâng, stare emoţională, nu a necesitat internare. Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, fiindu-le recoltate şi câte o probă de sânge” – mai susţin poliţiştii rutieri.