Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

A început şcoala!

• În judeţul Vâlcea, noul an şcolar a pornit cu stângul pentru elevii ce sunt nevoiţi să înveţe în 119 unităţi de învăţământ, unităţi ce nu au obţinut autorizaţia sanitară de funcţionare

Luna septembrie este, prin tradiţie, luna începerii cursurilor şcolare pentru fiecare an nou de învăţământ. Anul acesta, datorită multiplelor probleme cu care se confruntă sistemul de învăţământ din România, şcoala a început cu o săptămână de întârziere, dar elevii vor fi nevoiţi să recupereze orele pierdute în primăvara lui 2013. Anul şcolar 2012-2013 va avea 36 de săptămâni de cursuri, însă, ca în fiecare an, clasele terminale au un alt regim, elevii acestora încheind cursurile mai devreme. Aşadar, pentru clasele terminale din învăţământul liceal, durata cursurilor este de 33 de săptămâni, 4 săptămâni fiind dedicate desfăşurării examenului naţional de Bacalaureat.

În judeţul Vâlcea, noul an şcolar a pornit cu stângul pentru elevii ce sunt nevoiţi să înveţe în 119 unităţi de învăţământ, unităţi ce nu au obţinut autorizaţia sanitară de funcţionare. Dintr-un raport al Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea reiese că nu au fost autorizate pentru a funcţiona 21 de unităţi de învăţământ din mediul urban şi 98 din mediul rural. Dintre acestea putem enumera: 14 grădiniţe din mediul urban, 62 de grădiniţe din mediul rural, 7 şcoli generale din mediul urban şi 36 de şcoli generale din mediul rural. Cele mai grave probleme identificare în cele 119 unităţi de învăţământ din judeţul Vâlcea se numără: lipsa apei curente, lipsa apei potabile, closet nevidanjat, clădiri vechi nemodernizate, instalaţii sanitare defecte sau infiltraţii în tavan.

CLAUDIA STANCIU