Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

A fost emisă DECIZIA PENTRU EMITEREA ACORDULUI DE MEDIU pentru AUTOSTRADA SIBIU-PITESTI!

După o serie de promisiuni făcute, în care autoritățile anunțau că acordul de mediu pentru cel mai important proiect de infrastructură din România – autostrada Sibiu-Pitești – va fi eliberat cel mai târziu în decembrie 2018, iată că președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, ne dă o veste bună. A fost emisă decizia pentru emiterea acordului de mediu pentru autostrada Sibiu – Pitești.

”În acest moment, reprezentantul CNAIR, doamna State, șefa secției Drumuri Naționale Vâlcea este în Țara Loviștei, merge din primărie în primărie, pentru a afișa la sediul acestora decizia pentru emiterea acordului de mediu pentru autostrada Sibiu – Pitești. Dacă lucrările la autostradă vor fi declarate de interes strategic și național, se vor începe mult mai repede, pentru că nu vor mai sta în SEAP și se va face licitația” ne-a spus Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea.

Traseul autostrăzii Sibiu-Pitești urmează să traverseze teritoriul a trei județe – Sibiu, Vâlcea și Argeș -, iar pentru construcția șoselei aceasta a fost împărțită în cinci secțiuni: Sibiu-Boița, Boița-Cornetu, Cornetu-Țigveni, Țigveni-Curtea de Argeș și Curtea de Argeș-Pitești.

Prima și ultima secțiune au fost scoase la licitație în vara anului trecut de către CNAIR, însă pentru ca să înceapă lucrările propriu-zise este obligatorie obținerea Acordului de Mediu, fără de care nu se poate obține autorizația de construcție.