Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

A apărut un document incendiar în dosarul lui Emilian Frâncu care ar putea schimba soarta procesului

UPDATE ora 12.15: La etajul 2, sala 208 a Tribunalului Bucureşti, începând cu ora 13.00, în dosarul 21452/3/2013, petent fiind Emilian Frâncu, ar fi trebuit să se judece plângerea împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor procurorului de netrimitere în judecată a denunţătorilor Sorin Dragoş Popescu şi Şerban Marinescu. Dar procesul va avea un nou termen de judecată, în zilele următoare, deoarece dosarul lui Emilian Frâncu se află încă la Curtea de Apel Bucureşti, de unde se aşteaptă pronunţarea pentru punerea în libertate.

UPDATE ora 11.15: Procesul de la Curtea de Apel rămânând în pronunţare, corespondentul nostru la Bucureşti se îndreaptă către Tribunalul Bucureşti, acolo unde va avea loc prima înfăţişare într-un proces intentat de apărătorii lui Frâncu, împotriva celor doi denunţători, arhitecții Marinescu și Popescu. Avocaţii susţin că aceștia, prin faptul că s-au autodenunţat nimic nu-i absolvă de procesul acesta în care au calitatea de făptuitori, adică aceia care au dat mita. Numai instanţa de judecată poate să-i absolve de infracţiunea comisă, ordonând Neînceperea Urmării Penale și nu procurorul, prin rechizitoriu, cum s-a întamplat.

UPDATE ora 11.00: Judecătorul l-a întrebat pe avocatul Panaitescu că dacă până acum două instanţe nu l-au pus în libertate, ce poate face o a treia? Soluția finală a fost, astfel, ante-pronunțată! Când i s-a dat cuvântul, procurorul DNA a cerut, după cum era de așteptat, respingerea cererilor apărătorilor lui Frâncu de punere în libertate. I s-a dat cuvântul şi lui Emilian Frâncu, însă a fost rapid tamponat de judecător, când acesta a început să se laude cu legile pe care le-a promovat în Parlament. Procesul a rămas în pronunţare, însă avocaţii au mai depus încă o cererea de înlocuire a stării de arest cu o măsură restrictivă de a nu părăsi localitatea sau ţara. Preşedintele completului de judecată le-a pus în vedere apărătorilor lui Frâncu că din punct de vedere tehnic, nu se poate lua în discuţie cea de-a doua cererea de eliberare sub control judiciar atâta timp cât astăzi se pune în discuţie doar temeinicia prelungirii mandatului de arestare preventivă. Așadar, urmează ca în cursul acestei zile, magistraţii să se pronunţe dacă arestatul va fi eliberat sau nu. În aceeaşi sală de judecată, după procesul lui Frâncu, se judecă procesul lui Marian Iancu, acţionarul de la Poli Timişoara, pentru comiterea infracţiunii de spălare de bani.

UPDATE ORA 10.45: A început procesul primarului suspendat Emilian Frâncu, înaintea lui judecându-se un dosar de proxenetism cu 11 arestaţi. Primul care a luat cuvântul este noul apărător al lui Frâncu, Aurel Sandu, fost chestor şef la IGPR. Acesta pune în vedere instanţei că parchetul şi-a însuşit explicaţia lui Frâncu privind sumele de promovare şi sponsorizare. La un moment dat, judecătorul l-a oprit pe avocat din discursul său, când acesta prezenta probele în circumstanţiere, CV-ul profesional şi social, justificând pierderea timpului. În acest moment, pledează avocatul Panaitescu, care, în pledoaria sa, pune accent pe şubrezenia probelor DNA. De asemenea, şi acest apărător a cerut ca Emilian Frâncu să fie judecat în libertate.

UPDATE ora 10.00: Un document surpriză ar putea întoarce soarta procesului lui Emilian Frâncu. Este vorba despre un e-mail trimis de denunţător primarului, pe adresa acestuia oficială, mail  în care acesta solicită mărirea valorii contractului dintre Biroul de Arhitectură şi primăria Râmnicului, de la 180.000 euro la 200.000 euro. Acest mail extrem de important a fost şters din calculatorul primăriei şi recuperat de la „gunoi” de un binevoitor care l-a dat soţiei lui Emilian Frâncu. Apoi, ca un fapt de optimism, avocatul Craznic susţine că în încheierea de la Tribunalul Bucureşti, procurorul DNA a admis că destinaţia sumelor de pe coala A4 filmată este identică cu ceea declarată de Emilian Frâncu, adică 50.000 RON – sponsorizare Zilele Râmnicului şi 40.000 RON – promovare proiect.

Ora 9.30: Primarul arestat Emilian Frâncu a fost adus din nou în faţa magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti, ca urmare a recursului făcut de apărătorii săi împotriva măsurii arestării preventive. Este cea de-a cincea tentativă de punerea în libertate a primarului Emilian Frâncu, inculpat care este acuzat de procurorii DNA că a pretins mită de la şeful unui Birou de Arhitectură, din București, Sorin Dragoş Popescu, pentru a-i plăti convenabil contravaloarea serviciilor prestate. Conform anchetatorilor, Emilian Frâncu ar fi pretins mită în valoare de 20.000 euro.

Procesul a demarat la primele ore ale dimineţii, completul de judecată fiind format din două femei şi un bărbat. Emilian Frâncu a fost adus împreunăcu un lot de 21 de deţinuţi, toţi cu vârsta sub 30 de ani. Proaspăt tuns şi cu grave probleme de sănătate, Emilian Frâncu aşteaptă să afle dacă va fi judecat în stare de libertate sau dacă la sfârşitul zilei se va întoarce tot la penitenciarul Rahova. Facem precizarea că în cazul în care sentinţa îi va fi favorabilă, el va fi pus în libertate de îndată, putându-se întoarce acasă până la căderea nopții.

• din sala de judecată, a transmis prin sms – ROMEO POPESCU

Numai pe www.voceavalcii.ro veţi afla dacă primarul Emilian Frâncu va fi eliberat sau nu astăzi.