Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

5 jocuri clasice populare și în 2021

Unele jocuri sunt făcute pentru a fi nemuritoare, iar cele 5 prezentate în acest articol sunt unele dintre cele mai apreciate.

Iată care sunt acestea:

1. Half-Life 2 – A fost lansat în 2004, dar încă mai are o comunitate importantă de fani care îl joacă și în zilele noastre. Este considerat un clasic în adevăratul sens al cuvântului și e una dintre cele mai de succes producții pe care Valve le-a scos pe piață. Desigur, anii au trecut peste acest joc și grafica pare de demult apusă, dar nostalgicii apreciază încă un gameplay excelent. De la Half-Life 2, Valve a mai lansat Episode One în 2006 și Episode 2 în 2007. De asemenea, în 2020 a mai apărut și Half-Life: Alyx, dar acesta este disponibil doar ca joc VR. Fanii numeroși au solicitat insistent și apariția Half-Life 3, însă producția a fost amânată.

2. Book of Ra – La 13 ani de când compania Novomatic a lansat acest joc, Book of Ra rămâne unul dintre cele mai apreciate titluri pentru fanii păcănelelor. Book of Ra are un RTP de 92.3%, o variație medie și o schemă 5×10. Pariul maxim este de 50 RON, în timp ce câștigul poate ajunge la 50.000 RON. Jocul beneficiază de specială și are și runde gratuite. Este un joc care îi transpune pe utilizatori în lumea Egiptului antic, grafica fiind inspirată din această perioadă. Iar printre simboluri se află statuete, gândaci, faraoni și multe alte elemente ce au legătură cu lumea Egiptului Antic. Este un joc pe care fanii jocurilor de păcănele merită cu siguranță să-l încerce.

3. Diablo II – Unul dintre cele mai bune jocuri de strategie din istorie, Diablo II are cu siguranță foarte mulți împătimiți și în 2021, la mai bine de două decenii de la lansare. De altfel, Diablo II este considerat unul dintre cele mai bune jocuri din istorie. Ulterior, Blizzard a lansat Diablo III în 2012, dar acesta nu s-a bucurat de același succes, mulți oameni preferând să joace al doilea episod al seriei în actualitate. Totuși, Blizzard va lansa în 2021 Diablo II: Resurrected, iar acesta este unul dintre cele mai așteptate jocuri ale anului. Până în septembrie, când va apărea, sute de mii de oameni joacă în continuare Diablo II.

4. StarCraft – Când e vorba de jocuri de strategie, StarCraft este și el un nume de referință. A fost lansat tocmai în 1998, dar are un game play excelent, ce a ținut milioane de oameni cu orele în fața calculatoarelor. Nostalgicii își aduc aminte cu siguranță de numeroasele ore petrecute în sălile de calculatoare pentru a juca online. Ulterior au apărut mai multe versiuni, cea mai cunoscută fiind StarCraft: Remastered, lansată în 2017, ce le-a permis utilizatorilor să se joace cu o grafică mult mai bună și online. Mai mult, din acest joc au rezultat nu mai puțin de 12 cărți. Ca vânzări, StarCraft este considerat cel mai cumpărat joc de strategie din istorie. Peste 17 milioane de exemplare au fost vândute.

5 – Doom – Este considerat unul dintre primele FPS-uri din istorie și a fost lansat de compania id Software în 1993. A fost un joc care a schimbat multe în industrie și care a avut numeroși fani. Mulți oameni continuă să joace Doom și astăzi, chiar dacă grafica pare învechită. Jocul a primit o nouă șansă în 2016, cu o grafică mult îmbunătățită, actualizată la zilele noastre. Dar încă mai sunt comunități mari de oameni nostalgici ce încă preferă să joace Doom. De asemenea, au mai fost lansate inclusiv două filme – Doom (2005), în care a jucat și Dwayne Johnson, dar și Doom Annihilation (2019) – cu Amy Mason în rolul principal. Au fost lansate și cărți, dar și reviste de benzi desenate.