Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

5.000 de euro de la stat pentru instalarea panourilor voltaice! Programul demarează în martie

Persoanele fizice care doresc să se înscrie în programul guvernamental prin care pot primi până la 20.000 de lei pentru instalarea de panouri fotovoltaice vor putea face asta începând cu luna martie, după cum susține preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu, Cornel Brezuică.
„Intâi trebuie să dăm drumul la sesiunea de acreditare a firmelor care montează. Vreau să o facem cât mai repede, poate chiar într-o săptămână, mai am nevoie de un răspuns de la Ministerul Dezvoltării. După ce acredităm instalatorii, vom face publice listele şi estimez că în martie, cel mai probabil la jumătatea lunii martie să poată să înceapă înscrierea persoanelor fizce”, ne-a declarat Brezuică.
Preşedintele AFM a amintit că fondurile pentru program acoperă instalarea de panouri fotovoltaice pentru 30.000 de locuinţe la nivel naţional, iar fondurile se vor acorda pe sistemul „primul venit, primul servit”, deci în ordinea înscrierii în program.

WINSOLLA SRL, firma care-ți ieftinește factura de căldură

La Vâlcea, un om de afaceri de origine indiană, Rajan Tomar, vrea să-i sprijine pe cei care doresc să aibă independență energetică a locuințelor la un preț cât mai mic. WINSOLLA SRL este societatea administrată de indianul întreprinzător și aduce în România instalaţia universală hibridă, ce colectează energia vântului şi a soarelui şi produce energie. Prima instalaţie va fi montată pe o locuinţă din Râmnicu Vâlcea.
Omul de afaceri dorește să-i sprijine pe românii care vor să-şi producă singuri energia electrică și susţine că, sistemele mici, instalate pe acoperişurile caselor, sunt potrivite pentru producerea energiei regenerabile. Tehnologia este verificată, costul se reduce, iar eficienţa panourilor solare creşte. Turbinele pot continua să genereze energie electrică chiar şi când soarele apune. În curând, românii şi-ar putea produce singuri energia electrică. Statul vrea să le dea bani pentru panouri fotovoltaice.