Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto: Buna ziua Brasov

4 vâlceni sunt cercetați pentru furt de lemne

foto: Buna ziua BrasovÎn perioada 23 – 29 decembrie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea au continuat acţiunile pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale din domeniul tăierii, transportului şi comercializării de materiale lemnoase, prilej cu care, au constatat 3 infracţiuni, au aplicat 2 sancţiuni contravenţionale, au indisponibilizat un tractor, o remorcă, două atelaje hipo şi 3,5 metri cubi de material lemnos.

La data de 23 decembrie a.c., poliţiştii Secţiei 10 Poliţie Rurală Măciuca au organizat o acţiune pe linie silvică pe raza comunei Valea Mare, sat Drăganu, prilej cu care, au depistat un ansamblu de vehicule abandonat, format dintr-un tractor şi o remorcă tip trepied încărcată cu 1,7 metri cubi de lemne de foc, de esenţă fag şi carpen.

Utilajul agricol, remorca şi materialul lemnos au fost indisponibilizate în vederea clarificării situaţiei de fapt şi transportate la Ocolul Silvic Bălceşti, unde au fost lăsate în custodie până la definitivarea cercetărilor şi stabilirea cu exactitate a provenienţei materialului lemnos. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că utilajul agricol şi remorca aparţin lui B.D., de 56 de ani, din comuna Valea Mare.

În cauză se efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunilor de tăierea fără drept şi furtul de arbori din fondul forestier naţional şi din vegetaţia forestieră, situată pe terenuri din afara acestuia, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea nr. 46/2008, privind Codul Silvic. La această acţiune au participat şi pădurari din cadrul Ocolului Silvic Bălceşti.

La data de 24 decembrie a.c., poliţiştii Posturilor de Politie Berislăveşti şi Sălătrucel au oprit în trafic, pentru control, o autoutilitară condusă de P.M., de 36 de ani, din oraşul Călimăneşti, care transporta 1 metru cub de material lemnos, speciile salcâm şi fag. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că şoferul autoutilitarei transporta materialul lemnos, fără a deţine documente de provenienţă şi de transport asupra sa.

Materialul lemnos a fost indisponibilizat şi lăsat in custodia Ocolului Silvic Călimăneşti, iar faţă de P.M. se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de furt.

La data de 26 decembrie a.c., poliţiştii oraşului Băbeni l-au depistat în trafic pe M.V., de 36 de ani, din oraşul Băbeni, care transporta 0,3 metri cubi de material lemnos, cu un atelaj hipo, fără a deţine documente de provenienţă şi transport.

Faţă de M.V., a fost luată măsura amenzii contravenţionale în cuantum de 3.000 de lei, confiscarea materialului lemnos şi a atelajului hipo, în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

De asemenea, la data de 29 decembrie a.c, poliţiştii Postului de Poliţie Creţeni l-au depistat pe N.C.G., de 16 ani, din comuna Creţeni, în timp ce transporta 0,52 metri cubi de material lemnos, cu un atelaj hipo, fără a deţine documente de provenienţă şi transport pentru materialul lemnos.

N.C.G. a fost sancţionat contravenţional în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar materialul lemnos a fost confiscat.