Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

15 poliţişti morţi într-un accident aviatic

În cadrul unei operaţiuni contra Clanului Usuga, din Columbia, care a avut loc marţi, din Columbia, un elicopter s-a prăbuşit având la bord 17 poliţişti. Clanul Usuga, cunoscut şi sub numele de Los Urabenos, este cea mai mare organizaţie de traficanţi de droguri din Columbia. Accidentul a avut loc într-o zonă împădurită şi cu acces dificil.

Cincisprezece poliţişti din cei 17 şi-au pierdut viaţa în nord-vestul Columbiei în cadrul acestei operaţiuni. „În cursul unei ofensive desfăşurate în cadrul operaţiunii Agamemnon, împotriva Clanului Usuga, un aparat de tip Blackhawk s-a prăbuşit între (localităţile) Carepa şi Chigorodo (regiunea Antioquia) cu 17 pasageri la bord, dintre care 15 au murit”, a transmis printr-un comunicat poliţia columbiană. Ceilalţi doi poliţişti care au scăpat cu viaţă sunt internaţi în spital, cu răni foarte grave.

„Echipe specializate s-au deplasat în zona accidentului pentru a demara o anchetă, ale cărei prime elemente arată că a fost vorba despre o defecţiune mecanică şi accidentală”, se arată în acelaşi comunicat.