Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

11.405 de şoferi amendaţi în doar două luni de zile

– Atenţie la viteză, la centura de siguranţă, la acordarea priorităţii şi la depăşiri… nimic nu se mai iartă!

Încă de la începutul anului, echipajele Poliţiei Rutiere Vâlcea au împânzit judeţul, poliţiştii neiertând nicio abatere de la legislaţia rutieră, reuşind să bată toate recordurile de până acum. Şoferii trebuie să se obişnuiască cu acest regim, pentru că şefii Serviciului Poliţiei Rutiere Vâlcea sunt decişi să acţioneze aşa tot anul. Cât mai mulţi agenţi în stradă, este noua strategie a Poliţiei Rutiere, care a aplicat, de la începutul anului, un număr impresionant de sancţiuni şi i-a lăsat pietoni pe mii de şoferi.

O ultimă statistică, efectuată pe ultimele două luni de zile, scoate în evidenţă că poliţiştii rutieri din Vâlcea au dat nu mai puţin de 11.405 de sancţiuni contravenţionale. Dintre toate aceste amenzi, 5.550 au fost date pentru viteză excesivă, 164 pentru neacordarea priorităţii de trecere, iar 1.493 de amenzi au fost aplicate pentru nefolosirea centurii de siguranţă. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de 2.552.200 de lei. De asemenea, mai trebuie menţionat că, în urma constatării abaterilor contravenţionale, au fost reţinute 659 de permise de conducere şi retrase 204 certificate de înmatriculare.

„Poliţiştii sunt instruiţi să acţioneze în zonele unde s-au constatat mai multe infracţiuni în trafic” – comisarul-şef Cătălin Oprescu

Din totalul amenzilor date la nivelul judeţului Vâlcea, 2.261 au fost aplicate de poliţiştii rutieri numai în municipiul Rm. Vâlcea. 739 de sancţiuni contravenţionale au fost date pentru viteză excesivă, 120 pentru neacordarea priorităţii de trecere şi 400 pentru nefolosirea centurii de siguranţă în trafic. Mai mult, în ultimele două luni de zile, în municipiu, au fost reţinute 192 de permise de conducere şi retrase 47 certificate de înmatriculare.

Şeful Biroului Rutier Rm. Vâlcea, comisarul-şef Cătălin Oprescu, ne-a declarat că motivul pentru care s-au înmulţit amenzile în municipiu este acela că poliţiştii rutieri acţionează mai des în zonele unde s-au înregistrat, în anii trecuţi, accidente. „Vorbim aici de indisciplină în trafic şi de sancţionarea cu fermitate a şoferilor ce încalcă legislaţia rutieră. Se acţionează în principal pe cauzele generatoare de incidente rutiere. Aceste cauze generatoare sunt: neacordarea de prioritate la pietoni, traversarea neregulamentară a pietonilor, neacordarea priorităţii autovehiculului sau nepăstrarea distanţei între autovehicule. Poliţiştii sunt instruiţi să acţioneze în zonele unde s-au constatat mai multe infracţiuni în trafic. Este vorba de strada Carol I, Calea lui Traian, Bulevardul Nicolae Bălcescu şi Bulevardul Tineretului. După cum observaţi, acestea sunt zonele cu trafic intens. Sigur, mai avem zone de risc şi pe DN 64, în zona municipiului Rm. Vâlcea – Râureni, Stolniceni, dar şi pe DN 67 şi DN 7. Eu nu pot decât să le recomand şoferilor ca atunci când se urcă la volan să nu fie sub influenţa băuturilor alcoolice, să verifice starea tehnică a maşinii, să aibă grijă la viteză, să aibă documentele necesare la ei… Şi acum, că a început sezonul estival, poliţiştii rutieri îşi vor face simţită prezenţa în zonele de agrement, pe lângă baruri şi discoteci, tocmai pentru a preveni accidentele rutiere. Vom acţiona şi cu radarele pe drumurile unde s-au produs accidente din cauza vitezei excesive” – ne-a declarat comisarul-şef Cătălin Oprescu, şeful Biroului Rutier Rm. Vâlcea.

CLAUDIA STANCIU