1

VIDEO: VEZI AICI ce se întâmplă cu apa caldă și căldura în Râmnicu Vâlcea!

Problemele generate de lipsa apei calde și a căldurii în apartamentele din Râmnicu Vâlcea, conectate la CET Govora, societate în insolvență, aflată sub administrarea Consiliului Județean Vâlcea par a-și fi găsit rezolvarea. Constantin Rădulescu,președinte CJ Vâlcea, dă asigurări că de acum încolo nu vor mai exista probleme cu apa caldă și căldura.

”Am purtat discuții cu administratorul judiciar de la CET Govora, care m-a asigurat că nu vor fi probleme cu căldura în municipiul Râmnicu Vâlcea, în această iarnă.
Pe lângă reparațiile necesare care s-au realizat pentru a putea asigura livrarea agentului termic către populaţie, s-a constituit și un stoc de cărbune de 250.000 tone.
Totodată, a fost contractată cantitatea necesară de gaz natural, încă din luna august 2021, la un preţ foarte avantajos comparativ cu nivelul actual al pieţei, combustibili necesari funcţionarii centralei în perioada sezonului de încălzire 2021-2022.
Prețul energiei termice practicat de CET Govora, în conformitate cu decizia ANRE, este printre cele mai mici din țară.
În paralel, noi continuăm lucrările la proiectul european de 17 milioane euro pe care îl avem în execuție, investiție ce cuprinde reabilitarea anumitor tronsoane din rețeaua de termoficare din municipiul Râmnicu Vâlcea”, arată președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.
Senator Claudia Banu: „Din punctul meu de vedere, cea mai bună variantă pentru formarea unui guvern este o alianță de dreapta”

„România are, mai mult decât oricând, nevoie de stabilitate. Cred că este momentul să lăsăm deoparte luptele politice și să ne ocupăm de problemele reale ale României.

Pentru mine, este clar că un guvern minoritar, de orice coloratură ar fi acesta, nu va reuși să treacă de parlament. Este logică elementară. Orice cramponare în jurul ideii de guvern minoritar în această perioadă nu face decât să prelungească o criză guvernamentală cu efecte incomensurabile în sănătate, economie.

Cu riscul de a nu fi în asentimentul unora dintre colegii mei din PNL, nu cred în eficacitatea variantei unui guvern minoritar liberal. Nu am face decât să prelungim o criză care nu aduce beneficii nimănui. Sute de oameni mor în fiecare zi din cauza acestei teribile pandemii, spitalele sunt pline de pacienți în stare gravă, iar perspectivele sunt sumbre. La aceste lucruri trebuie să ne gândim, în primul rând, nu la orgolii politice.

Din punctul meu de vedere, cea mai bună variantă pentru formarea unui guvern este o alianță de dreapta. PNL și USR, cu sprijinul UDMR reprezintă, cred eu, soluția optimă în acest moment.

Conducerile acestor partide trebuie să se reașeze la masa negocierilor și să ajungă la un compromis cât mai repede cu putință.

Este mai simplu să ajungi la un numitor comun cu niște parteneri care se regăsesc, fie și parțial, în filozofia ta politică, în principiile generale de guvernare, în atitudinea față de democrație, decât cu o formațiune politică de care te diferențiezi în mod esențial.

Românii au nevoie de seriozitate, solidaritate și eficiență. De partide de dreapta hotărâte să guverneze împreună, să rezolve problemele grave cu care se confruntă țara, să readucă încredere în sufletele oamenilor. Nu de orgolii politicianiste. Nu de cramponarea de soluții falimentare. Românii s-au săturat de lupte sterile între oamenii politici. Oamenii vor soluții, vor rezultate, vor speranță într-o lume care va reveni la normalitate. Cred că prin maturitate politică și dialog suntem capabili să le oferim ceea ce au nevoie. Măcar acum, în al 12-lea ceas”. a transmis senatorul PNL de Vâlcea, Claudia Mihaela Banu. 
Continuă acțiunile pe linie rutieră în Vâlcea. Într-o singură zi s-au dat 109 amenzi și 15 permise au fost reținute

Ieri, 28 octombrie a.c., efectivele de poliţie rutieră din cadrul Serviciului Rutier Vâlcea, Biroului Rutier Râmnicu Vâlcea și Formațiunilor Rutiere Drăgășani, Băbeni, Horezu, Brezoi și Bălcești au organizat şi desfăşurat o acţiune pentru prevenirea și combaterea accidentele de circulație cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză în județ.

Astfel, s-a folosit la întreaga capacitate aparatele de supraveghere a traficului şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, pentru combaterea regimului legal de viteză pe drumurile naționale și județene din județul Vâlcea.

De asemenea, atenția acestora a fost îndreptată și spre alte abateri, cum ar fi: auto înmatriculate în alte state, respectarea prevederilor legale privind transportul de material lemnos, cereale şi alte mărfuri, identificarea, depistarea persoanelor şi bunurilor urmărite şi tragerea la răspundere a persoanelor care încalcă prevederile legale, precum şi a celor care nu respectă măsurile stabilite la nivel naţional, pentru prevenirea contaminării cu noul tip de coronavirus( COVID19).

În urma acțiunilor din teren, au fost aplicate 109 sancțiuni contravenționale, dintre care 61 pentru depășirea limitei legale de viteză și au fost reținute 15 permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, din care 10 pentru depășirea limitei legale de viteză.

Polițiștii rutieri vă recomandă:

-Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană

-Pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule.

-Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre.
-Respectaţi regimul legal de viteză! Viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere în România.

-Nu consumați băuturi alcoolice înainte de a vă urca la volan!
VÂLCEA. 38 accidente de muncă, dintre care unul mortal, în primele nouă luni ale anului 2021

În sensul prevederilor legii securității și sănătății în muncă nr. 319/2006 actualizată, accidentele de muncă se clasifică, în raport cu urmările produse şi cu numărul persoanelor accidentate, în:
– accidente care produc incapacitate temporară de muncă de cel puţin 3 zile calendaristice;
– accidente care produc invaliditate;
– accidente mortale;
– accidente colective, când sunt accidentate cel puţin 3 persoane în acelaşi timp şi din aceeaşi cauză.
În primele 9 luni ale anului 2021, la nivelul județului Vâlcea, au fost înregistrate 38 accidente de muncă din care:
– 37 accidente de muncă care au produs incapacitate temporară de muncă;
– 1 accident de muncă mortal.

Sectoarele economiei naţionale în care au fost înregistrate cele 38 accidente de muncă produse în primele 9 luni ale anului 2021 sunt:
– morărit şi panificaţie – 7 (18,42 % din totalul accidentaţilor);
– construcţii – 4 (10,52 % din totalul accidentaţilor);
– producţie de energie electrică – 3 (7,9 % din totalul accidentaţilor);
– industria construcţii de maşini – 2 (5,26 % din totalul accidentaţilor);
– comerţ cu ridicata şi amănuntul diverse produse – 3 (7,9 % din totalul accidentaţilor);
– prelucrarea lemnului – 3 (7,9 % din totalul accidentaţilor);
– activităţi referitoare la asistenţă spitalicească – 3 (7,9 % din totalul accidentaţilor);
– învăţământ secundar, tehnic sau profesional – 1 (2,63 % din totalul accidentaţilor);
– exploatare forestieră – 2 (5,26 % din totalul accidentaţilor);
– transporturi rutiere de mărfuri – 1(2,63 % din totalul accidentaţilor);
– servicii de administraţie publică generală – 2 (5,26 % din totalul accidentaţilor);
– captarea, tratare şi distribuţie apă – 1 (2,63 % din totalul accidentaţilor);
– extracția cărbunelui inferior – 2 (5,26 % din totalul accidentaţilor);
– operațiuni de mecanică generală – 2 (5,26 % din totalul accidentaţilor);
– fabricarea produselor de uz gospodăresc – 1 (2,63 % din totalul accidentaţilor);
-fabricarea armamentului și muniției: 1(2,63 % din totalul accidentaţilor).

Din punctul de vedere al ocupaţiei, din totalul celor 38 de lucrători accidentaţi, analiza accidentelor de muncă a evidenţiat următoarele:
– 33 lucrători accidentaţi sunt muncitori, reprezentând 86,84 % din totalul accidentaţilor, din care 28 lucrători sunt muncitori calificaţi, reprezentând 73,68 % din totalul accidentaţilor şi 5 lucrători sunt muncitori necalificaţi, reprezentând 13,16 % din totalul accidentaţilor. Din totalul celor 38 de lucrători, 37 lucrători au fost accidentaţi cu incapacitate temporară de muncă, reprezentând 97,37 % din totalul accidentaţilor şi 1 lucrător a fost accidentat mortal reprezentând 2,63 % din totalul accidentaţilor (lucrător din domeniul construcțiilor).
– 5 lucrători accidentaţi sunt TESA, după cum urmează: ingineri, contabil, maistru, referent, reprezentând 13,16 % din totalul accidentaţilor, toți vei 5 lucrători au fost accidentaţi cu incapacitate temporară de muncă.

Din punct de vedere al vârstei lucrătorilor accidentaţi, din totalul celor 38 de lucrători accidentaţi, analiza accidentelor de muncă a evidenţiat următoarele:
– 7 lucrători accidentaţi au vârsta cuprinsă între 20-29 ani, cei 7 lucrători reprezentând 18,42 % din totalul accidentaţilor;
– 6 lucrători accidentaţi au vârsta cuprinsă între 30-39 ani, cei 6 lucrători reprezentând 15,79 % din totalul accidentaţilor;
– 8 lucrători accidentaţi au vârsta cuprinsă între 40-49 ani, cei 8 lucrători reprezentând 21,05 % din totalul accidentaţilor;
– 14 lucrători accidentaţi au vârsta cuprinsă între 50-59 ani, cei 14 lucrători reprezentând 36,84 % din totalul accidentaţilor;
– 3 lucrători accidentaţi au vârsta peste 60 de ani, cei 3 lucrători reprezentând 7,90 % din totalul accidentaţilor – au fost accidentaţi cu incapacitate temporară de muncă.

Din punct de vedere al vechimii la locul de muncă, din totalul celor 38 de lucrători accidentaţi, analiza accidentelor de muncă a evidenţiat următoarele:
– 20 lucrători accidentaţi au vechimea la locul de muncă cuprinsă între 0-1 an, cei 20 lucrători reprezentând 52,63 % din totalul accidentaţilor;
– 6 lucrători accidentaţi au vechimea la locul de muncă cuprinsă între 1-5 ani, cei 6 lucrători reprezentând 15,79 % din totalul accidentaţilor;
– 4 lucrători accidentaţi au vechimea la locul de muncă cuprinsă între 5-10 ani, cei 4 lucrători reprezentând 10,53 % din totalul accidentaţilor;
– 6 lucrători accidentaţi au vechimea la locul de muncă cuprinsă între 10-15 ani, cei 6 lucrători reprezentând 15,79 % din totalul accidentaţilor;
– 1 lucrător accidentat are vechimea la locul de muncă cuprinsă între 15-20 ani, reprezentând 2,63 % din totalul accidentaţilor;
– 1 lucrător accidentat are vechimea la locul de muncă cuprinsă între 20-25 ani, reprezentând 2,63 % din totalul accidentaţilor.

Din punct de vedere al localizării leziunilor, din totalul celor 38 de lucrători accidentaţi, analiza accidentelor de muncă a evidenţiat următoarele:
– 17 lucrători accidentaţi au suferit vătămări la membrele superioare, cei 17 lucrători reprezentând 44,74 % din totalul accidentaţilor;
– 8 lucrători accidentaţi au suferit vătămări la membrele inferioare, cei 8 lucrători reprezentând 21,05 % din totalul accidentaţilor;
– 5 lucrători accidentaţi au suferit vătămări în zona capului, cei 5 lucrători reprezentând 13,16 % din totalul accidentaţilor;
– 4 lucrători accidentaţi au suferit vătămări în zona trunchiului, cei 4 lucrători reprezentând 10,52 % din totalul accidentaţilor;
– 4 lucrători accidentaţi au suferit multiple vătămări, cei 4 lucrători reprezentând 10,52 % din totalul accidentaţilor.

Din punct de vedere al efectelor asupra organismului, din totalul celor 38 de lucrători accidentaţi, analiza accidentelor de muncă a evidenţiat următoarele:
– 15 lucrători accidentaţi au suferit fracturi, cei 15 lucrători reprezentând 39,48 % din totalul accidentaţilor;
– 6 lucrători accidentaţi au suferit răni deschise, cei 6 lucrători reprezentând 15,79 % din totalul accidentaţilor;
– 5 lucrători accidentaţi au suferit contuzii și răni intracraniene, cei 5 lucrători reprezentând 13,16 % din totalul accidentaţilor;
– 3 lucrători accidentaţi au suferit luxații, cei 3 lucrători reprezentând 7,90 % din totalul accidentaţilor;
– 2 lucrători accidentaţi au suferit amputări, cei 2 lucrători reprezentând 5,26 % din totalul accidentaţilor;
– 2 lucrători accidentaţi au suferit arsuri termice, cei 2 lucrători reprezentând 5,26 % din totalul accidentaţilor;
– 2 lucrători accidentaţi au suferit leziuni interne, cei 2 lucrători reprezentând 5,26 % din totalul accidentaţilor;
– 3 lucrători accidentaţi au suferit alte tipuri de leziuni ale organismului, cei 3 lucrători reprezentând 7,90 % din totalul accidentaţilor.

Cauzele cele mai frecvente ale accidentelor de muncă dependente de executant, au fost:
– căderea de la același nivel (8 lucrători din totalul accidentaților);
– căderea de la înălțime (6 lucrători din totalul accidentaților);
– neefectuarea la timp a operațiilor indispensabile securității în muncă(6 lucrători din totalul accidentaților);
– efectuarea necorespunzătoare de manevre, comenzi, poziționări, consolidări (10 lucrători din totalul accidentaților);
– neutilizarea mijloacelor de protecție din dotare (2 lucrători din totalul accidentaților).

Cauzele cele mai frecvente ale accidentelor de muncă dependente de mijloacele de producție, au fost:
– deplasări ale mijloacelor de producție sub efectul gravitației (10 accidente);
– mișcări ale mijloacelor de producție, mecanismelor, declanțări contraindicate (6 accidente).

Cauzele cele mai frecvente ale accidentelor de muncă dependente de sarcinile de muncă, au fost:
– tolerarea abaterilor de la respectarea normelor de securitatea muncii (3 accidente de muncă);
– repartizarea executanților cu o instruire incompletă în domeniul securității și sănătății în muncă (3 accidente de muncă);
– omisiuni în prestabilirea operațiilor (3 accidente de muncă).
Gamification- Un nou mod distractiv de a paria online

Dacă și tu ești un fan al jocurilor online, cu siguranță că ai auzit de expresia “gamification”. Este un nou termen în industrie și, în esență, este un termen care se referă la faptul de a atrage mai mulți jucători online. Tot mai multe cazinouri se folosesc de gamification pentru a crea o experiență virtuală la cazino nu foarte diferită de cea a unui cazino fizic. Acest lucru este valabil mai ales pentru cazinourile care oferă jocuri live. Pragmatic Play este locul unde vei putea avea parte de o astfel de experiență.

Acest proces este o modalitate foarte bună de a crea anumite situații și caractere cu care jucătorii să interacționeze și să îi facă să simtă că fac parte din poveste. Jocurile video din prezent le permit jucătorilor să își creeze avatare, făcându-i pe jucători o parte predominantă a poveștii. Alte aspecte în care gamification poate să facă trecerea spre o experiență de gaming mai bună este la bonusurile de bun venit, turnee și premii. Graficile impresionante, sunetele foarte realiste și opțiunea de a folosi căști fac experiența de la cazino mai bună, astfel că jucătorii vor simți mereu că se pregătesc de o aventură sau o misiune de fiecare dată când se conectează la cazino.

Din ce este formată ideea de gamification

Ideea de gamification are câteva principii și elemente de design, precum:
∙        Clasamente
∙        Puncte
∙        Urmărirea performanței
∙        Medalii
∙        Coechipieri
∙        Avatare
Faptul de a putea să concurezi cu alți jucători și să îți urmărești performanța este o parte atrăgătoare de la jocurile online și este exact ceea ce îi face pe jucători să revină la laptop, consolă, calculator sau dispozitiv mobil. Acesta este exact cazul cu gaming-ul online, întrucât premiile sunt foarte ispititoare, precum și bonusurile pentru jucători. Cei care au suficiente abilități ca să câștige se pot aștepta să plece acasă cu un jackpot mare.

Puțină istorie

Gamification este un termen nou doar dacă vorbim de lumea gaming-ului online. Partea de practică datează încă din epoca de piatră, atunci când adulții își învățau copiii cum să termine sarcinile casei sub forma unui joc. Același lucru se întâmplă astăzi în școli. Gamification-ul îi ajută pe profesori să facă modurile în care predau mai amuzante și să îi implice mai mult și pe elevi.

Un alt sector care a adoptat gamification acum mult timp este cel de jocuri video. Cum? Prin faptul că au folosit o unealtă pentru a înregistra progresul jucătorilor, să înregistreze câștigurile și să îi pună la încercare pe jucătorii online. Cum a îmbunătățit acest lucru implicarea jucătorilor? Majoritatea dintre jucătorii online se joacă pentru a concura, fie să își depășească propriul record personal sau să câștige împotriva altor jucători, fie aceștia prieteni sau străini. Atunci când se joacă împotriva prietenilor, elementele de gamification le permite jucătorilor să se exprime, să socializeze, să își îmbunătățească abilitățile și să ajungă la un rang mai înalt față de colegii lor.

Cum se folosesc developerii de jocurile de gamification? 

Developerii se folosesc de gamification prin faptul că introduc premii ascunse, aventuri noi și nivele, lucru care îi ajută pe giganții din industrie să adauge un element de spontaneitate. Jucătorii se pot duela între ei de mai multe ori pentru a recupera banii pe care i-au pierdut. Acesta este un avantaj și pentru faptul de a atrage și mai multă lume la jocurile nou lansate de la Sloturi. Nu este ceva ieșit din comun pentru cazinouri să creeze turnee sau curse la Sloturi în care să fie incluse și jocurile noi apărute.

O altă modalitate prin care unele cazinouri folosesc termenul de gamification în ofertele lor este prin introducerea sălilor de chat, clasamente, misiuni, hărți cu progresul propriu înregistrat și jackpot-uri progresive, care cresc considerabil cu cât jocul devine mai greu. Aceste premii adiționale includ puncte la competiții, premii în bani, rotiri gratuite sau trageri la sorți.

Gamification-ul îmbunătățește experiența utilizatorului? 

Experiența utilizatorului (user experience) sau UX cum este denumită în industrie se bazează foarte mult pe gamification. Site-urile online de gaming pentru a putea ține pasul cu noile tehnologii au nevoie de interacțiune între om și calculator sau alți jucători atunci când joacă într-un tărâm online. Totuși, cum îmbunătățește gamification-ul experiența utilizatorului? Prin faptul că folosește câteva mecanici din joc și dinamici pentru a evoca emoții, inspiră loialitate și crește interacțiunea jucătorului.

Aceste dinamici de obicei includ realizări, colaborări, competiții, explorare, elemente de surpriză și progres. Mecanismele care definesc o altă parte a experienței utilizatorului includ nivele, puncte, misiuni, medalii și tabele de scor. Alte elemente includ chei spre alte nivele, evenimente sau turnee. Simplu spus, termenul de gamification este o unealtă virtuală de marketing care îi face pe jucători să interacționeze cu un anumit produs. Această unealtă de marketing variază între cazinourile clasice și cele care sunt deținute de către giganții din industrie ce promit cea mai bună experiență video.

Practic, gamification-ul este prezent în foarte multe industrii în prezent, care se folosesc de elementele pe care le-am enumerat pentru a îmbunătăți experiența jucătorilor și a utilizatorilor diferitelor platforme. Bineînțeles, acest termen este corelat în mod direct cu experiența utilizatorilor, întrucât scopul său este de a îmbunătăți această experiență și de a avea rezultate pozitive. Totuși, nu este tocmai ușor să faci acest lucru în special în industria cazinourilor, motiv pentru care nu toate cazinourile au reușit să facă această trecere sau să aibă rezultate bune.

Concluzie

Probabil că acum bagajul tău de cunoștințe este și mai bogat și ai descoperit un termen nou în caz că nu îl știai deja: gamification. Acest termen datează de foarte mult timp, chiar dacă poate că la început nu avea această denumire, ea fiind preluată în prezent pentru a putea fi înțeleasă mai ușor. Multe aspecte de gamification pot fi întâlnite în foarte multe locuri în prezent în mediul online. Pentru cazinouri este destul de dificil să facă acest lucru pentru a atrage și mai mulți jucători, mai ales pentru că este o industrie foarte mare și competiția este pe măsură.
Anunț public de solicitare autorizație de mediu

SC Popasul Casa Românească SRL, cu sediul social în oraș Călimănești, județul Vâlcea, a depus documentația tehnică în vederea obținerii autorizației de mediu pentru activitatea(țile) de Hoteluri, Restaurante, Agrement. Cod CAEN 5510, 5610, 9329, în orașul Călimănești, județul Vâlcea.

Informații suplimentare se pot obține la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Vâlcea, str. Remus Bellu nr. 6, Râmnicu Vâlcea. Eventualele contestații și sugestii legate de activitate se vor depune în scris sub semnătură și cu datele de identificare la APM Vâlcea.

Data limită până la care se primesc propuneri și contestații este de 30 de zile lucrătoare.

APM nu ia în considerare propuneri și contestații care intervin după acest termen.
PNL Vâlcea: Sprijin pentru populație

„În cea mai grea perioadă a pandemiei de coronavirus, Partidul Național Liberal se preocupă nu doar de a asigura un răspuns eficient împotriva acestei evoluții sanitare negative, ci și de cea mai bună rezolvarea a altor probleme cu care se confruntă cetățenii. Este vorba de creșterea mondială a prețurilor energiei care atrage și creșterea prețurilor la curent electric și la gaze în România.

Conștient de necesitatea ca prețurile energiei să fie suportabile pentru populație, Partidul Național Liberal a adoptat într-un timp foarte scurt proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.118/2021 privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrică şi gaze naturale pentru sezonul rece 2021-2022. Prin acest proiect de lege se plafonează prețurile și se compensează creșterile fără ca beneficiarii să fie obligați să facă demersuri; compensările vor intra direct în factură. Proiectul de lege a mers la promulgare, către Președintele României, după ce a fost adoptat în Senat pe 18octombrie și în Camera Deputaților pe 27 octombrie. Va intra în vigoare de la 1 noiembrie 2021.

Pentru perioada 1 noiembrie – 31 martie 2022, deputații au decis ca guvernul să aloce subvenții unităților administrativ teritoriale în valoare de 50% din diferența dintre prețul de achiziție și prețul plafonat al gazelor naturale. Luând aceste măsuri, Partidul Național Liberal dovedește încă o dată preocuparea sa pentru o cât mai bună rezolvare a problemelor cetățenilor, precum și capacitatea de a conduce România într-o perioadă dificilă în care s-au acumulat mai multe probleme care solicită o atenție specială decidenților. Liberalii îi asigură pe cetățeni că vor depune în continuare eforturi responsabile și susținute pentru rezolvarea acestor probleme și îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor” – Filiala PNL Vâlcea
Doi bărbați și o tânără, căutați în Luxemburg, arestați de polițiștii vâlceni

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale în colaborare cu polițiștii orașului Băbeni din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au pus în executare 3 mandate europene de arestare, față de 3 persoane urmărite internaţional, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals privind identitatea, uz de fals şi spălare de bani.

La data de 27 octombrie a.c., polițiștii au pus în aplicare 3 mandate europene de arestare emise de către autorităţile judiciare din Luxemburg, față de 2 bărbați de 36, respectiv 45 de ani și față de o femeie în vârstă de 26 de ani, toți din orașul Băbeni, județul Vâlcea. Aceștia erau căutați în vederea arestării, pentru comiterea mai multor fapte pe teritoriul statului Luxemburg, prin aceea că au folosit în public nume false care nu le-au aparținut, cu ocazia deschiderii mai multor conturi de la diferite instituții, folosirea de acte oficiale falsificate și spălare de bani, fapte săvârșite în anul 2015.

Persoanele au fost prezentate procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, care a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, faţă de aceştia, ulterior fiind introduşi în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din Argeș.
ACOR organizează concurs pentru ocuparea unui post de auditor intern în sectorul public

Filiala Județeană Sibiu a Asociației Comunelor din România, organizează în data de 22.11.2021, concurs pentru ocuparea unui post de auditor intern în sectorul public, pentru Biroul Vâlcea.

Condiţii de participare:
– Studii superioare absolvite cu diplomă de licenţă în domeniul științelor economice sau juridice;
– Competențe profesionale în cel puțin unul dintre domeniile:
audit intern
managementul riscului, controlul intern şi guvernanţă
management
contabilitate
finanţe publice
drept
tehnologia informației.

Pentru informatii suplimentare despre concurs si bibliografie, vă stăm la dispoziție la nr. de telefon:0758 092 476 sau la adresa de email: contact@acorsibiu.ro.
Deputat Daniela Oteșanu: „O mizerie de nedescris”

„După ce guvernul Cîțu a eșuat, au considerat că este normal să continue să împartă administrațiile locale în administrațiile lor și restul lumii. La rectificarea mascată, primăriile liberale au primit de 7-8 ori mai mulți bani decât primăriile cu conducere PSD. Concret, în județul Vâlcea, județul natal al premierului, comunele cu administrație liberală au primit 400.000 Ron iar comunele cu administrație PSD 50.000 Ron iar orașele cu administrație liberală au primit 700.000 Ron în timp ce orașele cu administrație PSD au primit 100.000 Ron. Ca să fie treaba „bine” făcută municipiile au primit 0 lei. Localitățile cu administrație PER au fost șterse din pixul lui Cîțu de pe harta județului.

Cu alte cuvinte, Cîțu și-a plătit datoriile pentru alegerea în funcția de președinte PNL. Asta înseamnă ROMÂNIA NORMALĂ cu care ne omoară nervii Iohannis de câte ori iese la declarații.
Cum era firesc, declarația politică de astăzi a avut ca subiect această nouă mizerie a guvernului eșuat” a declarat deputatul PSD de Vâlcea, Daniela Oteșanu.