1

Valul 4 al pandemiei. Restricții într-o localitate din Vâlcea

Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vâlcea, întruniți în ședință extraordinară la ordinul prefectului Sebastian Fârtat, au aprobat ieri, 30 august 2021, noi măsuri în vederea gestionării pandemiei de COVID-19 în județ, ca urmare a creșterii ratei de incidență cumulată a cazurilor noi de îmbolnăvire în ultimele 14 zile în unele localități din județ.

În momentul de față, în județul Vâlcea, localitatea Valea Mare înregistrează o rată de incidență de 4,68/1.000 de locuitori, începând de astăzi, conform Hotărârii nr. 52 a CJSU Vâlcea, aici urmând să se aplice prevederile Hotărârii Guvernului nr. 826/05.08.2021, referitoare la interzicerea circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20.00 – 05.00. Excepție de la această măsură fac persoanele care se deplasează în interes profesional, pentru urgențe medicale și achiziționarea de medicamente, se află în tranzit sau efectuează călătorii care pot fi dovedite prin bilet sau alte modalități de achitare a călătoriei sau se deplasează pentru îngrijirea/însoțirea copilului, asistență persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie, situații în care deplasarea în intervalul restricționat trebuie însă justificată fie printr-o declarație pe propria răspundere, fie printr-o adeverinţă de la angajator.

De asemenea, programul de funcționare al operatorilor economici din această localitate în weekend va fi în intervalul orar 05.00 – 18.00, iar activitatea cu publicul în cazul restaurantelor și cafenelelor situate în interiorul clădirilor, precum și la terase este suspendată pe tot parcursul săptămânii.

Aceste măsuri își vor înceta aplicabilitate atunci când incidența va fi mai mică sau egală cu 3,5/1.000 de locuitori.

Facem precizarea că ieri, 30 august a.c., rata de incidență în județ era de 0,19/1.000 de locuitori, pe lângă localitatea Valea Mare care are o incidență de peste 4/1.000 de locuitori, fiind încă două localități – Voineasa și Tetoiu – cu rate de peste 1/1.000 de locuitori. Celelalte 86 de localități din județ au rate de incidență sub 1/1.000 de locuitori, 66 dintre acestea neînregistrând niciun caz nou de îmbolnăvire în ultimele două săptămâni.

Potrivit Hotărârii CJSU Vâlcea de ieri, în situația în care, în perioada următoare, rata de incidență va crește în unele localități, autoritățile locale, operatorii economici, precum și persoanele fizice și juridice din respectivele localități, în funcție de incidența înregistrată, au obligația să pună în aplicare măsurile prevăzute în H.G. nr. 826/2021 în termen de 24 de ore de la publicarea ratelor de incidență pentru fiecare localitate pe site-ul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea, pe cel al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vâlcea sau pe pagina de Facebook a Instituției Prefectului – Județul Vâlcea.

Hotărârile CJSU Vâlcea pot fi consultate pe site-ul ISU Vâlcea: http://www.isuvl.ro/03.%20Interventie/CJSU/Hotarari%20CJSU.html.
L-AȚI VĂZUT? Bărbat căutat de familie, după ce a plecat voluntar de la Spitalul Județean Vâlcea

Polițiștii vâlceni fac investigații pentru depistarea unui bărbat de 65 de ani, din orașul Brezoi, plecat voluntar din Spitalul Județean Vâlcea, la data de 30 august a.c.

La data de 30 august a.c., polițiștii au fost sesizați de un bărbat din Brezoi, cu privire la faptul că, unchiul său, GEORGESCU VASILE, de 65 de ani, a plecat voluntar din unitatea spitalicească, fără a reveni la domiciliu și fără a anunța familia.

Acesta are părul negru, constituție atletică, ochi căprui, prezintă o cicatrice pe obrazul stâng și un deficit locomotor. La momentul plecării era îmbrăcat cu un tricou negru, o șapcă albastră, hanorac albastru, pantaloni negri, încălțăminte neagră.

Persoanele care dețin informații sunt rugate să apeleze 112 sau să se adreseze celei mai apropiate secții de poliție!
Incendiu la o casă din Drăgășani. Proprietarul a ajuns la spital

Cu puțin timp în urmă pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea au stins un incendiu Ia o casă de locuit în localitatea Dragasani/ Zlatarei.
S-a intervenit cu două autovehicule de stingere și o ambulanță SMURD
Din nefericire, a fost necesară intervenția echipajului SMURD pentru un bărbat, în vârstă de 66 ani, care prezintă semne de intoxicare cu fum. Victima este conștientă și va fi transportată la CPU Drăgășani.
Până la stingerea incendiului, au ars: obiecte de mobilier și materiale textile aflate într-o cameră.
Au fost reluate lucrările la Grădiniţa nr. 16 din strada Nicolae Titulescu

Lucrările la Grădiniţa nr. 16 de pe strada Nicolae Titulescu, dintre blocurile 85 bis şi 86, se vor finaliza la începutul anului viitor, după ce un prim contract de execuţie, încheiat în martie 2019, a fost reziliat în urmă cu un an pentru întârzieri nejustificate în realizarea obiectivului. Noul contract aflat în derulare şi încheiat în urma parcurgerii unui proces de selecţie pentru lucrările rămase de executat prevede un termen de realizare a investiţiei de 6 luni de la data ordinului de începere a lucrărilor, care a fost emis în 19 iulie 2021.

Investiţia ”Construire Grădiniţă cu program normal nr. 16” este unul din cele trei astfel de obiective pentru care Primăria municipiului a obţinut finanţare în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală – PNDL, alături de Grădiniţa Ostroveni, dată în folosinţă în toamna anului trecut, şi imobilul multifuncţional destinat activităţilor culturale, educative, sportive şi de festivităţi de la Şcoala Waldorf, ce se va finaliza în cursul acestei toamne.
Femeie rănită GRAV, în timp ce traversa o stradă din Râmnicu Vâlcea

Polițiștii Biroului rutier intervin în acest moment la un accident rutier, în municipiul Râmnicu Vâlcea, zona de nord, soldat cu rănirea gravă a unei persoane, o femeie de 98 de ani.

Din primele date, se pare că aceasta se deplasa în calitate de pieton, fiind acroșată de un autoturism, condus de un bărbat de 52 ani.

Traficul în zonă este afectat pe perioada intervenției.

Revenim cu informații.
FOTO: Eroii vâlceni „din Grecia”, primiți într-un cadru festiv de ISU Vâlcea

Astăzi, cei 12 pompieri militari vâlceni, care au intervenit pentru stingerea incendiilor în Grecia, s-au întors acasă.

Ei au fost primiți într-un cadru festiv, au fost recompensați cu avansarea, la excepțional, la gradul următor, au primit plachete și diplome onorifice.

Bravi noștri pompieri sunt:
Plutonier adjutant șef Dumitru Teodor-Cristian,
Plutonier adjutant șef Vîlcioiu Marian,
Plutonier adjutant șef Șerbănescu Marius,
Plutonier Pălărie Robert-Florin,
Plutonier major Mitrache Marian-Cornel,
Plutonier adjutant șef Petrache Gheorghe,
Plutonier adjutant șef Stanciu Vasile,
Plutonier adjutant șef Capezeanu Cristian,
Plutonier adjutant șef Diaconu Ionuț Lucian,
Plutonier adjutant Pîrvu Gheorghe Lucian,
Plutonier adjutant șef Andrei Ciprian-Gheorghe,
Plutonier adjutant șef Colu Gabriel.
Concert aniversar DIANA – 30 de ani, cu Andra, Horia Brenciu și Iuliana Beregoi

Seria evenimentelor ocazionate de aniversarea a 30 de ani a companiei DIANA continuă.

Între 10 și 12 septembrie 2021, în Scuarul Mircea cel Bătrân din municipiul Râmnicu Vâlcea vor avea loc concerte cu muzică de excepție și atmosferă de zile mari. Andra, Horia Brenciu și Iuliana Beregoi sunt invitații de onoare ai concertului aniversar. Intrarea va fi liberă. 
Se oprește apa caldă într-o zonă din Râmnicu Vâlcea. VEZI CÂND!

Societatea CET Govora SA anunta intreruperea furnizarii agentului termic sub forma deapa calda de consum, in data de 01.09.2021, intre orele 9:00 ÷ 18:00, pentru eliminarea avariei aparute la racordul pe reteaua primara, strada Bogdan Amaru, zona Supca.

Consumatorii racordati si afectati de aceasta oprire sunt: PT 7 Lenin Sud; PT 7A; PT8 Petrisor; PT9 1 Mai 1.

CET Govora își cere scuze pentru disconfortul creat locuitorilor afectati de intrerupere in aceasta perioada si ii asigura ca împreuna cu executantul SC PRELCET SA, vor lua toate măsurile necesare pentru executarea intr-un timp cat mai scurt a lucrarilor necesare remedierii avariei și reluarea furnizarii agentului termic pentru apa calda de consum.
Paul Balanca s-a dus la îngeri pentru a-i fotografia și să îi încânte cu vocea lui

„După o lungă suferință, în seara asta, PAUL BALANCA a plecat să cucerească veșnicia…
Iar în această viață ai fost și vei rămâne remarcabil în muzică și fotografie.
Îți mulțumesc pentru tot, pentru fiecare clipă perfectă!
Lumină veșnică!” așa ne-a fost anunțată de către Loredana Stan cea mai tristă veste primită.
Paul Balanca ne-a părăsit pentru totdeauna!

Trupul neînsuflețit va fi depus mâine după-amiază, 30 august 2021, la Capela Bisericii „Sfântul Ion” din Râmnicu Vâlcea.
Drum lin spre lumină! Dumnezeu să te odihnească în pace!
Cine sunt cei mai mari pariori din cazinouri?

Dacă ai avut vreodată ocazia să mergi într-un cazino de renume, cu siguranță ai observat acel jucător sigur pe el, care pune la bătaie sume imense de bani. De-a lungul istoriei, cazinourile s-au bazat pe jucătorii cu buzunare adânci pentru a-și mări veniturile și, de ce nu, pentru a păstra o atmosferă plină de adrenalină. Asta pentru că, trebuie să recunoaștem, cu toții ne îndreptăm atenția spre mesele la care acțiunea se desfășoară la cote înalte.
Dar cine sunt acești jucători și care este povestea lor? Vom vedea în continuare! Chiar dacă nu reușești la momentul acesta să plasezi pariuri impresionante, poți oricând să te bucuri de rotiri gratuite și bonusuri de buni venit pentru a te distra în orice cazino online.

1. Phil Ivey
Când vine vorba de o lista marilor cheltuitori din cazino, Phil Ivey se remarcă fără mari probleme. Ivey a devenit cunoscut după ce a participat la turneul World Series of Poker, unde și-a făcut s-a remarcat prin modul tăria de caracter de care a dat dovadă. Cu toate acestea, povestea sa este mult mai complexă decât ceea ce putem observa la masa de poker.
O mare parte din cariera lui, Phil Ivey a fost privit cu suspiciune și destul de greu și-a adjudecat un loc în rândul celor mai importanți jucători de poker. Această suspiciune este legată în mare parte de modul în care acesta a pariat la baccarat în cazinourile din Londra.
A fost vorba de un joc cu miză mare, totalul premiilor fiind de de 11 milioane de dolari. Din păcate pentru Ivey, acesta a fost imediat acuzat că a trișat, chiar dacă nu s-a stabilit niciodată dacă a încălcat sau nu regulile jocului.
Acesta nu a fost singurul mare câștig pe care l-a obținut Phil de-a lungul anilor. Cu câteva luni înainte de escapadele sale din Londra, pariorul a câștigat aproape 9,6 milioane de dolari dintr-un cazinou din Atlantic City. Însă șii această victorie a fost umbrită de o oarecare suspiciune.

Indiferent de părerea generală despre Phil Ivey, un lucru este sigur – niciun jucător din epoca modernă nu este la fel de recunoscut și niciun alt jucător nu are o poveste la fel de interesantă.

 
2. Kerry Packer
Un magnat australian din industria mass-media, Kerry Packer nu s-a sfiit să plaseze pariuri importante de-a lungul anilor. Averea acumulată l-a asigurat posibilitatea de a-și urma pasiunea pentru jocurile de noroc, iar pariurile sale sunt de-a dreptul impresionante.

Legenda spune că Packer ar fi pariat până la o jumătate de milion de dolari pe o singură mână de blackjack, însă miliardarul este în egală măsură atras de ruletă. Este știut faptul că a pariat o uimitoare sumă de 25 de milioane de dolari pe o singură rundă de ruletă, pe care, din păcate, a pierdut-o.
Totuși, nu este cazul să ne pară prea rău pentru el. La momentul de față, averea magnatului ajunge la câteva miliarde de dolari, așa că lucrurile au ieșit bine în final.

3. Bill Benter
Cunoscut de la unul dintre cei mai populari jucători din toate timpurile, Bill Benter este considerat a fi cel mai bogat jucător din toate timpurile. Cum și-a adunat averea imensă? A dezvoltat un algoritm propriu pentru a prezice rezultatele la cursele de cai în Hong-Kong la mijlocul anilor 1980.
Povestea lui începe cu o pariurile pe care le făcea la Las Vegas, unde a fost introdus unui grup australian care era considerat la acel moment una dintre cele mai bune echipe de numărare a cărților. Impresionat de prezentarea pe care au făcut-o prietenii săi australieni, s-a alăturat grupului și împreună au început să câștige bani pe bandă rulantă
Deși Benter a început să aibă succes folosind tehnica de numărare a cărților, și-a dorit să câștige și mai mult încercându-și norocul la cursele de cai. De-a lungul timpului petrecut în Vegas, și-a perfecționat abilitățile în statistici și programare, așa că a pus la punct un sistem pe care să-l poată aplica la cursele de cai din Hong Kong.
Lucrurile au început un pic cam stângaci pentru Benter, dar în cele din urmă șansele au fost de partea sa. Astăzi, averea acestuia se ridică la aproape 1 miliard de dolari, cea mai mare parte datorită proiectelor sale de curse de cai.

4. Edward O. Thorp
Dacă vrei să crezi că a fi un jucător de succes implică în mare parte noroc și că oricine poate să o facă, povestea lui Edward Thorp ar putea să te facă să-ți schimbi părerea.
Un om incredibil de inteligent, fost profesor de matematică, autor, manager de fonduri speculative și cel mai important (cel puțin pentru unii), un jucător blackjack care care a pus mult accent pe dezvoltarea abilităților de joc. Throp și-a folosit inteligența și flerul pentru a se specializa în numărarea cărților.
De fapt, Edward Thorp este omul căruia toată lumea trebuie să îi mulțumească pentru contribuția sa la jocul de blackjack. Mai exact, în 1962 acesta a publicat o carte de specialitate în care descrie strategia de blackjack.
În cele din urmă Edward Thorp și-a pus strategia în aplicare și a reușit să obțină un profit de 3.000 de dolari pe oră la masa de blackjack.

5. Archie Karas
Povestea lui Archie Karas a început într-un cazino oarecare, iar suma pe care a pariat-o a fost de doar 50 de dolari. În cele din urmă, printr-o serie de câștiguri adevărat uimitoare la poker, Karas a ajuns la o avere de 40 de milioane de dolari.
Succesul său nu a fost doar la masa de poker, întrucât el ar fi câștigat câteva milioane jucând alte jocuri, un exemplu fiind jocul de craps. Din păcate, norocul său s-a epuizat la scurt timp.
Așa cum se întâmplă în cazul multor jucători profesioniști, Archie Karas a ajuns pe o pantă descendentă. După ce și-a construit averea, în cele din urmă a pierdut aproape toți banii în doar doi ani. În cele din urmă, a fost prins cu o serie de înșelăciuni și s-a ales chiar și cu o interdicție de trei ani de a călca în cazinourile din Nevada.

Concluzie
Toți marii pariori din cazinouri au povești interesante în spate. Lucrurile devin cu atât mai interesante atunci când toți acești magnați pun la bătaie averi impresionante.
Majoritatea amatorilor de gambling nu vor atinge niciodată aceste câștiguri fabuloase, dar istoriile acestor mari jucători ne dau o speranță că mizele mari pot fi atinse chiar și cu investiții mici.