1

VESTE BUNĂ! Se redeschid cinematografele, restaurantele, cafenelele și instituțiile de spectacol în interior din Vâlcea

Având în vedere Hotărârea de Guvern privind modificarea și completarea anexei nr. 3 la H.G. nr. 668/2020, adoptată în ședința Guvernului din 31 august 2020, prin care s-a hotărât reluarea activității cinematografelor și instituțiilor de spectacole și/sau concerte (fără a depăși 50% din capacitatea maximă), precum și redeschiderea restaurantelor și cafenelelor din interiorul clădirilor în județele în care incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori, Instituția Prefectului – Județul Vâlcea informează că, în conformitate cu datele transmise de către DSP Vâlcea, incidența cazurilor de îmbolnăvire cu SARS–CoV-2 în Vâlcea, în ultimele două săptămâni, este de 0,8/1.000 de locuitori.
DSP VÂLCEA: 1.189 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei până în prezent

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea au fost confirmate, de la începutul pandemiei și până în prezent, 1.189 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2. În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 88 de persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 33 sunt asimptomatice și cu forme ușoare, 51 au forme medii și 4 se află internate în secția ATI. În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalele din Vâlcea cinci persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2. Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 347 din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei.În județ, în baza definiției de caz și a protocolului medical, până la această dată, au fost realizate 11.965 de teste. În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 25 de decizii de izolare și 23 de decizii de carantină, în prezent, 448 de persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 185 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolarii la domiciliu). Vă informăm, de asemenea, că prin Hotărârea de Guvern privind modificarea și completarea anexei nr. 3 la H.G nr. 668/2020, adoptată în ședința Guvernului din 31 august2020, s-a hotărât reluarea activității cinematografelor și instituțiilor de spectacole și/sau concerte (fără a depăși 50% din capacitatea maximă), precum și redeschiderea restaurantelor și cafenelelor din interiorul clădirilor în județele în care incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori. În județul Vâlcea, conform datelor DSP Vâlcea, incidența cazurilor de îmbolnăvire cu SARS–CoV-2 în ultimele două săptămâni este de 0,8/1.000 de locuitori.
Bani de la Consiliul Județean Vâlcea pentru repararea tomografului și pentru studiul de fezabilitate necesar construirii de două case de tip familial

Astăzi, 31 august 2020, pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Județean Vâlcea, au fost înscrise 27 de puncte. Printre deciziile cele mai importante adoptate în ședința de astăzi se află alocarea sumei de 453.000 lei pentru reparația capitală a Computerului Tomograf de la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea.

Necesitatea reparației Computerului Tomograf este vitală pentru buna desfășurare a activității spitalului, întrucât aparatul asigură efectuarea de investigații rapide și precise pentru toți pacienții de la UPU, din ambulatoriu și secțiile spitalului, fiind singurul aparat de acest gen existent în Spitalul Județean de Urgență Vâlcea.

De asemenea, în ședința de astăzi, consilierii județeni au mai aprobat și alocarea sumei de 154.700 lei pentru DGASPC Vâlcea, în vederea întocmirii studiilor de fezabilitate necesare construirii a două case de tip familial, locuințe în care se vor muta beneficiarii Centrului de Plasament Ana și cei de la Centrul pentru Copilul cu Dizabilități.

O altă hotărâre importantă este cea privind alocarea sumei de 500.000 lei, în vederea susţinerii sportului de performanţă în cadrul competiţiilor sportive derulate de “Sport Club Municipal Râmnicu Vâlcea”.
500 de societăți comerciale și 3600 de persoane verificate, de polițiști, pentru respectarea măsurile de prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2

În perioada 24-30 august a.c. polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au continuat activitățile de informare și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și din cadrul autorităților publice locale au desfășurat activități de verificare privind respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Respectarea de către cetățeni a măsurilor de protecție sanitară și a celor privind distanțarea fizică au reprezentat obiectivul acțiunilor desfășurate, astfel că au fost verificați agenții economici din centrele comerciale, piețe, târguri, terase, ștranduri și cluburi în aer liber de pe raza administrativ-teritorială a județului Vâlcea.

Au fost verificate peste 500 de societăți comerciale/terase/restaurante și alte medii de interes cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, iar în urma neregulilor descoperite au fost aplicată o sancțiune contravențională pentru fapte de natură economică cu o valoare de 2.000 lei.

De asemenea, acțiunile au inclus verificări în mijloacele de transport și mijloacele de transport în comun fiind controlate 694 de mijloace de transport.

Au fost legitimate și verificate peste 3.600 de persoane, iar ca urmare a nerespectării măsurilor de protecție individuală au fost aplicate 42 de sancțiuni contravenționale cu o valoare de 8.500 de lei.

În cadrul acțiunilor au avut loc și activități preventive, de informare, astfel că recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.
ULTIMELE LOCURI DISPONIBILE PENTRU CURS COAFOR / Hair Style in Valcea

O pasiune se întreţine şi se cultivã permanent, astfel, dacã eşti pasionat/ã de tehnica de aranjare a pãrului şi hair style şi îţi doreşti sã urmezi o carierã în domeniu, Profesional New Consult vine ȋn ȋntampinarea dumneavoastră cu un curs complex care se bazează 80% pe partea practica şi 20% pe partea teoretică.

Cursul constituie primul pas spre specializarea ȋn meseria de hairstylist, fiind destinat celor care vor să-şi transforme pasiunea ȋntr-o cariera de succes ȋn industria de hairdressing. Pe parcursul celor aproximativ 3 luni, cursanţii primesc reţete personalizate ȋn acord cu trăsăturile feţei, jobul şi stilul de viaţă ale viitoarelor cliente. La finalul cursului vei stăpâni tehnici de coafat, vei şti să foloseşti ustensilele şi produsele de styling pentru a obţine texturile dorite, vei şti să realizezi o coafură comercială, nu ȋnainte de a ȋnvăţa totul despre tehnici de prindere şi tapat. Realizarea coafurilor moderne, dar şi a celor clasice, noţiuni de spãlat, vopsit, tratamente specifice fiacărui tip de păr, dar şi cunoaşterea corectã a instrumentarului de lucru şi folosirea corespunzãtoare a acestuia, sunt doar câteva dintre noţiunile abordate în cadrul cursului de coafor, practica realizându-se şi pe modele umane, fiecare cursant având prilejul de a învãţa şi de a exersa prin studiu practic. În cadrul cursului de coafor vei mai ȋnvăţa toată gama de coafuri adaptate fiecărei lungimi de păr şi formei feţei; ȋn această secţiune sunt incluse şi cocurile, ȋmpletiturile şi combinaţiile ȋntre ele.

Doar la Profesional New Consult veţi gãsi sãli dotate întocmai ca în saloanele de coafor, produse profesionale, precum şi formatori dedicaţi ce vã vor îndruma pe parcursul derulãrii sesiunii de formare profesionalã, dar şi cele mai mici costuri, detalii pe site-ul nostru.
Mai multe detalii despre curs puteţi obţine de la centrul de formare profesionalã Profesional New Consult – din Valcea , la telefoanele: Informații si Înscrieri: 0765.708.877, 0784.045.025, 0784.333.777 sau E-mail:valcea@profesionalnewconsult.ro
iar mai multe detalii despre cursuri gasiti aici : www.profesionalnewconsult.ro sau la sediul firmei din Rm. Vâlcea, pe str. Calea lui Traian, complex Nord, deasupra băncii Raiffeisen, etaj 1, camera 5 – birou înscrieri şi sãli de curs.

Alte cursuri de ȋnfrumuseţare organizate de Profesional New Consult ȋn perioada urmãtoare sunt:
Curs Cosmetica
Curs Stilist Unghii
Curs Aplicare Gene
Râmnicenii au adoptat cu entuziasm noul sistem de bike-sharing: în cele două săptămâni de la lansare, s-au făcut peste 2000 de curse cu bicicletele de la staţia Ciclo din Ostroveni

În cele două săptămâni de la deschiderea staţiei de bike-sharing din parcarea de lângă Catedrala Ostroveni în urma unei colaborări între Primăria municipiului şi compania Tech Wise Electronics, aplicaţia prin care este gestionat acest serviciu a înregistrat deja 1023 de utilizatori unici. Conform datelor colectate de aplicaţia mobilă Ciclo, disponibilă gratuit în GooglePlay şi AppStore sau pe site-ul ciclo.ro, aceştia au efectuat peste 2000 de curse (ceea ce duce la o medie de utilizare de aproximativ 150 de curse pe zi), cele mai multe cu durata de o oră, dar s-au înregistrat şi închirieri pe durata a 8 ore. Traseul preferat de ciclişti a fost în zona Ostroveni şi pe lângă lacul de lângă ştrand, iar perioada preferată din zi – de seara până spre ora 1:00 noaptea. Cei mai mulţi dintre utilizatori sunt tineri cu vârsta de până în 25 de ani.
 
În cele două săptămâni de la lansarea sistemului – care nu a presupus nici o cheltuială din partea bugetului local al municipiului – echipa de la Ciclo a efectuat mai multe îmbunătăţiri ale sistemului – acţiuni care au presupus inclusiv întreruperea funcţionării pentru perioade scurte de timp – în scopul oferirii unui produs final cât mai fiabil şi pe placul celor interesaţi de această modalitate de transport.BEȚI LA VOLAN pe drumurile din Vâlcea

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Brezoi au oprit pentru control pe raza orașului, un autoturism condus de un bărbat de 41 de ani, din județul Sibiu.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul pe care îl conducea figura ca radiat, neavând montate plăcuțele cu numere de înmatriculare.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,36 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit un dosar penal.

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier al Poliției Municipiului Râmnicu Vâlcea au oprit pentru control pe bld. Tudor Vladimirescu, un autoturism condus de un bărbat de 45 de ani, din municipiu.

În urma verificărilor s-a stabilit că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză s-a întocmit un dosar penal.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Băbeni au oprit pentru control pe raza comunei Șirineasa un autoturism condus de un bărbat de 37 de ani, din comună.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit un dosar penal.
RAZIE RUTIERĂ ÎN VÂLCEA: Șoferii, amendați cu peste 100.000 lei! Polițiștii au împărțit 750 de sancțiuni

Săptămâna trecută polițiștii rutieri vâlceni au desfășurat pe raza întregului județ activități preventiv-reactive pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, respectiv: combaterea nerespectării regimului legal de viteză, combaterea conducerii autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice, respectare normelor rutiere de către pietoni şi biciclişti și acordarea priorităţii de trecere vehiculelor care au acest drept şi pietonilor aflaţi în traversarea regulamentară a drumului public.

În urma activităților desfășurate polițiștii au constatat 11 infracțiuni la regimul rutier și au aplicat 750 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare de peste 100.000 lei, dintre care 231 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Au fost verificați și bicicliștii fiind aplicate 63 de sancțiuni contravenționale celor care au încălcat prevederile legale.

De asemenea, au fost reținute 41 de certificate de înmatriculare, 98 de permise de conducere, 30 pentru viteză, 26 pentru efectuarea manevrei de depășire neregulamentară, 9 pentru alcool și 33 pentru alte fapte.

Poliţiştii rutieri atrag atenţia asupra necesităţii respectării regimului legal de viteză.

SFATUL POLIȚIȘTILOR RUTIERI!

Circulaţi cu viteză redusă, adaptată permanent la condiţiile din trafic!

De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în deplasare, dintre vehicule.
VÂLCEA: Bărbat decedat după ce s-a înecat cu mâncare

În ultimele 48 de ore, membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru gestionarea a 27 situaţii de urgenţă.

Echipajele au intervenit pentru: un stop cardio-respirator, 6 traumatisme, un accident rutier și 18 diverse afecțiuni medicale, o intoxicație.

Bărbatului cu stop cardio-respirator, în vârstă de 72 de ani, i s-au efectuat manevre de resuscitare însă, din păcate, fără nici un rezultat, decesul acestuia fiind declarat de cadrul medical de pe ambulanţa SAJ Vâlcea. Stopul cardio-respiratoriu s-a produs din cauza înecării cu mâncare.
Cerul va fi mai bogat, iar noi mai săraci! Adrian Șuiu a plecat dintre noi

Întreaga comunitate vâlceană este îndurerată de dispariția prematură a unuia dintre cei mai buni navomodeliști, Adrian Șuiu. Inima sa a încetat să mai bată vineri, 28 august a.c., la vârsta de numai 52 de ani.

Cei care vor să fie alături de el pe ultimul drum o pot face luni, 31 august, la ora 12.00, în cimitirul Bisericii din Goranu (Râmnicu Vâlcea).

Îngerii să vegheze drumul său lin către Dumnezeu! Sincere condoleanțe familiei!