1

De 1 iunie , Complexul Turistic Casa Românească din Călimănești se redeschide

Noile măsuri de relaxare se vor aplica de la 1 iunie şi sunt incluse într-un act normativ publicat vineri seară în Monitorul Oficial. Se redeschid terasele în aer liber, plajele, se reiau transporturile și competiţiile sportive.
La terase se va merge cu rezervare, de la 1 iunie. Se recomandă stabilirea de circuite cu sens unic pentru clienți. Va fi interzis transferul meniurilor sau al solnițelor și olivierelor și a altor obiecte de la o masă la alta, acestea fiind dezinfectate după plecarea clienților. Este interzis să se consume produse în picioare. La aceeași masă vor sta maximum patru persoane, iar personalul care servește clienții va purta măști și mănuși.
La Călimănești, cel mai mare complex turistic, Casa Românească, este pregătit să-și întâmpine oaspeții, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție.

”Dragi oaspeți, din ValeaOltului și până-n depărtare, iată că se dă veste mare!
Suntem bucuroși să vă anunțăm că din data de 1Iunie, Complexul Turistic Casa Românească își va relua activitatea.
În tot acest timp am fost tare harnici și am efectuat lucrări importante de modernizare, am igienizat și am pregătit terasele și piscinele respectând toate regulile și normele de distanțare și igienă impuse de către autorități.
Așteptăm rezervările dumneavoastră la 0786.720.720 sau rezervari@casa-romaneasca.ro. Mai multe informații pe www.casa-romaneasca.ro”.
MEGA-PETRECERE DE 1 IUNIE la Arenele Traian! Primăria Râmnicului îi invită pe cei mici la un spectacol inedit

Reprezentanții Primăriei Râmnicu Vâlcea organizează în data de 1 iunie, de Ziua Copilului, un spectacol inedit, în aer liber, pus în scenă de talentații actori ai teatrului municipal Ariel. Evenimentul public, primul de acest gen, din ultimele două luni de zile de când ne confruntăm cu pandemia de Covid-19 reprezintă un pas important spre o normalitate care ne-a lipsit atat de mult. Important de menționat este și faptul că județul Vâlcea se află pe penultimul loc din țară la numărul de cazuri confirmate pozitiv cu COVID-19, la noi în județ fiind înregistrate 30 de cazuri de la începutul pandemiei.

”Luni, 1 iunie, de la ora 18.00, Primăria municipiului îi invită pe cei mici la Arenele ”Traian” la musicalul pentru copii ”Gagagugucucuriguuu”, pus în scenă de actorii Teatrului Municipal ”Ariel”, o adaptare după povestea “Punguţa cu doi bani” de Ion Creangă. Numărul spectatorilor la acest eveniment va fi limitat la 500 de persoane, iar accesul gratuit se va face pe baza invitaţiilor care se pot ridica de la Cinematograful ”Geo Saizescu”, în zilele de sâmbătă – 30 mai şi duminică – 31 mai, între orele 10.00 – 18.00, sau direct de la Arenele ”Traian”, luni – 1 iunie, între orele 10.00 – 17.00.
Intrarea în Arenele ”Traian” se va face pe porţile dinspre Sala Sporturilor ”Traian”. Spectatorii, atât cei mici, cât şi însoţitorii adulţi, sunt rugaţi să respecte reglementările actuale impuse prin Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 26/28.05.2020 în ceea ce priveşte distanţarea de siguranţă şi purtarea măştii de protecţie, precum si indicațiile personalului de ordine”, susțin reprezentanții Primăriei Râmnicu Vâlcea.
ÎNFIORĂTOR. Un tânăr de 24 de ani și-a violat străbunica

Fapte care întrec orice imaginație și pe care doar o minte bolnavă le-ar pune în practică s-au petrecut în localitatea Muereasca din județul Vâlcea. Un tânăr de 24 de ani și-a violat străbunica, imobilizată la pat. Oamenii legii au fost anunțați de mama violatorului.
Cazul înfiorator a avut loc în noapte de 28 spre 29 mai a.c. Acum, tânărul se află în arest preventiv, el fiind acuzat de infracțiunea de viol.

”Polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Râmnicu Vâlcea, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, efectuează cercetări într-o cauză penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de viol, fiind sesizați la data de 29 mai a.c., de o femeie din comuna Muereasca cu privire la faptul că fiul ei și-a violat străbunica.

Polițiștii s-au deplasat imediat la fața locului, iar din cercetări a reieșit faptul că, în noaptea de 28 spre 29 mai a.c., tânărul de 24 de ani a venit la locuința străbunicii sale de 84 de ani, care se afla imobilizată la pat, iar acesta a profitat de imposibilitatea bătrânei de a se apăra și prin constrângere a dezbrăcat-o și a întreținut relații sexuale cu aceasta.

Astăzi, 30 mai a.c., instanța a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile a tânărului, urmare a propunerii formulate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, după ce, în prealabil, bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore”, se arată într-un comunicat al IPJ Vâlcea.
Asistent medical din Horezu, ARESTAT pentru TENTATIVA DE VIOL! Două ore si-a hărțuit colega, iar acum este arestat

Un asistent medical de la Spitalul Orăşenesc Horezu, din județul Vâcea, este acuzat că a încercat să violeze o colegă de serviciu, chiar în incinta spitalului. Spitalul Horezu este suport COVID, însă nu are niciun pacient. Agresorul a fost arestat preventiv, iar spitalul a deschis o anchetă internă.
Agresorul și victima lucrează la Compartimentul de Sterilizare a instrumentarului medical, iar incidentul s-ar fi petrecut la schimbul de tură.
Bărbatul este chiar reprezentantul Ordinului Asistenţilor Medicali în cadrul spitalului, adică al instituţiei care le dă asistenţilor medicali certificatele de liberă practică.
Potrivit procurorilor, timp de două ore, bărbatul ar fi forţat-o pe colega sa, o asistentă medicală angajată pe perioadă determinată, să întreţină relaţii sexuale cu el.
„În data de 18.05.2020, în intervalul orar 11.00-13.00, în timp ce se afla în incinta Spitalului Orăşenesc Horezu, unde este angajat în funcţia de asistent medical, inculpatul Anghel Daniel a încercat prin constrângere fizică să întreţină un raport sexual normal, cu numita B.A.F., angajată pe perioadă determinată în funcţia de asistent medical, în cadrul aceleiaşi instituţii”, anunţă procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu.
Bărbatul este arestat preventiv pentru 30 de zile, cercetat pentru tentativă de viol.
NEWS ALERT: PERCHEZITII la traficanții de droguri din Vâlcea și alte trei județe

Procurorii DIICOT Vâlcea și polițiștii de la Crimă Organizată din cadrul IPJ Valcea au descins în această dimineata in 30 de locații din județul Vâlcea și alte 3 județe la traficantii de droguri.
Perchezitiile sunt in plina desfășurare și sunt vizate mai multe persoane implicate în traficul de droguri.

Vom reveni
Gest de recunoştinţă al primarului Mircia Gutău cu ocazia Zilei Eroilor

Ca urmare a faptului că restricţiile în vigoare pe perioada stării de alertă nu au permis, aşa cum s-ar fi cuvenit, organizarea unor manifestări de anvergură cu ocazia Zilei Eroilor – Înălţarea Domnului, primarul Mircia Gutău a dorit să marcheze totuşi această zi importantă pentru întreaga Naţiune română.
Ca urmare, joi, la ora 10.40, într-un cadru restrâns, alături de viceprimarii Carmen Preda şi Eusebiu Veţeleanu, edilul-şef a depus o coroană de flori la Monumentul Eroilor de la Cimtirul Cetăţuia.
CLAUDIA BANU: Ce ne interesează?

Când pui o asemenea întrebare se pot oferi o sumedenie de răspunsuri, dar răspunsul principal este CETĂȚEANUL.
Contextul politic în care se vor desfășura aceste alegeri locale din anul 2020 este caracterizat de tensiunea dată de pandemia de coronavirus. Consecințele acestei crize mondiale, amplificate și de zona economică au destabilizat echilibrul din societatea românească. Cu toate că este neplăcută această situație, iar instituțiile abilitate fac anumite recomandări, vom continua să punem în aplicare programul Deschidem orașul. Propunem un asemenea program pentru că are ca scop sănătatea economică a municipiului Râmnicu Vâlcea.
Vom face în continuare o succintă prezentare a principalelor puncte pentru relansarea economică a municipiului Râmnicu Vâlcea pe care candidatul Virgil Pîrvulescu vrea să le pună în practică din momentul câștigării alegerilor locale. Întreaga activitate a viitorului primar se va desfășura sub egida măsurilor de relansare economică a municipiului Râmnicu Vâlcea. Avem ferma convingere că în epoca post-partidului dominant, de tip local, un municipiu care aspiră la modernitate, autenticitate şi independență economică își poate atinge scopurile doar pășind pe calea unui management social. Prin acest management dorim să cuprindem aspectele vieții economice, sociale, culturale, educaționale ale municipiului pentru a depăşi vremurile dificile. Schimbarea actorilor scenei politice a creat impresia că lumea veche a rămas în urma dinamicii sociale. Tensiunile economice, factorul politic din ultimii ani, felul în care rețelele de influență au profitat de pe urma distrugerii sectoarelor economice ale municipiului au aruncat în derivă locuitori, nu numai ai municipiului, ci și ai județului, pentru că ei au fost cei care au plătit factura tranziției și au fost cuprinși de valul dezamăgirii. Probabil că mulți au căutat tot felul de modele, mai mult sau mai puțin sustenabile, dar cel mai importat lucru e faptul că avem nevoie de o radiografie locală.
Prin cei 11 pași pentru relansarea economică a municipiului Râmnicu Vâlcea din programul Deschidem orașul, dar nu numai, vrem să redăm o șansă la dezvoltare, ele reprezintă un punct de pornire și nicidecum obstacole, așa cum unii s-au grăbit să le demanteleze fără a le analiza cu atenție. Modelele propuse de către candidatul PNL, Virgil Pîrvulescu, sunt pentru a reface economia municipiului, pentru a oferi o perspectivă tinerilor în sectorul muncii. Amintim faptul că guvernele PSD, partenerii de alianță ai primarului Gutău, au cerut de două ori sistarea activității CET Govora, în 2015 și în 2018, iar lucrurile acestea s-au întâmplat la acel moment pentru că aparatul de conducere de la Consiliul Județean Vâlcea, plus Primăria Râmnicu Vâlcea nu au realizat investițiile de mediu. Situația de la CET nu mai poate fi ascunsă. Administrația Primăriei a preferat să investească banii vâlcenilor în lucrări de altă natură, mai puțin importante. Am ajuns în anul 2020 să discutăm despre siguranța termică a vâlcenilor.
Interesant va fi ce ne mai promite și în acest an domnul primar Gutău. Nu ne propunem să facem un meci de ping-pong – poate o scurtă recomandare: mai multă atenție pe ce semnați pentru că sunt multe greșeli de analiză și conținut – , iar fiecare să prezinte idei de dragul conversației. Suntem interesați de a avea un contract onest cu cetățenii municipiului Râmnicu Vâlcea și să venim în sprijinul lor. Vom prezenta detaliat în perioada următoare programul destinat municipiului nostru!
FOTO ACCIDENT PE DN7: 2 tiruri si 2 autoturisme! TRAFIC BLOCAT TOTAL

Traficul este blocat total ca urmare a unui accident rutier, care a avut loc în urma cu putin timp pe D.N.7 la km 237 + 450m, pe raza localității Câineni. În accident sunt implicate 4 autovehicule (două autoturisme și două tir-uri), cauza probabilă fiind nepăstrarea unei distanțe corespunzătoare în mers. În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea ușoară, la prima vedere, a două persoane. Traficul este blocat total. Polițiștii Serviciului Rutier efectuează cercetarea la fața locului.
ISU Valcea informeaza ca sunt doua victime, iar una este încarcerată. Pompierii militari intervin cu o ambulanță SMURD si o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, o ambulanță SAJ. În sprijin intervine ISU Sibiu cu doua autospeciale: o ambulanță și descarcerare.
FOTO: Autoturism care arde ca o torta în centrul Ramnicului

Un autoturism a luat foc in centrul municipiului Ramnicu Valcea, in zona Mall Centru. ISU Valcea intervine cu 1 ASAS de la Sala Sporturilor.
Deocamdata nu se cunosc detalii despre cauza incendiului, daca a avut loc vreo defecțiune tehnică sau daca focul a fost pus de o mână criminală.

Vom reveni
377 de copii din Bujoreni care au ales școala, premiați de Arhiepiscopia Râmnicului și de World Vision România

377 de copii din comuna Bujoreni, care au fost cooptați pentru derularea activităților educaționale în cadrul proiectului „Alege Școala – o șansă pentru viitor!”, au primit daruri miercuri, 20 mai.
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, și sub coordonarea părintelui Cristian Bănuță, consilier eparhial al Sectorului Învățământ și Activități cu tineretul, 377 de copii din comuna Bujoreni au fost premiați pentru participarea la activitățile educaționale derulate în cadrul proiectului „Alege Școala – o șansă pentru viitor!”. La manifestarea festivă, alături de copii au fost cadrele didactice de la unitățile de învățământ din comuna Bujoreni și formatori din cadrul Patriarhiei Române. Premiile au constat în articole vestimentare sportive, pantofi sport și dulciuri.
„Întâlnirea cu copiii a fost un moment extrem de emoționant, pentru că nimic nu poate fi mai frumos și mai de prețuit decât bucuria pe care o răspândește un copil fericit, o bucurie care vine din lucruri mărunte. Acești copii ne încântă nu numai cu zâmbetul lor sincer și modul în care se bucură de lucruri mărunte, ci și cu dorința lor de a se implica în activitățile derulate în cadrul proiectului «Alege Școala – o șansă pentru viitor!». De aceea, pentru continuarea firească a procesului de învățare, copiii realizează activități online în această perioadă prin intermediul grupurilor de WhatsApp. Toate aceste activități din cadrul proiectului au rolul de a dezvolta abilitățile, de a preveni abandonul școlar și de a învăța cât de important este să dăruiești, să ajuți și să faci fapte bune”, a precizat diaconul Cristian Balaci, coordonatorul activităților educaționale ale proiectului „Alege Școala – o șansă pentru viitor!” în comuna Bujoreni.
Manifestări festive vor mai avea loc în alte comune vâlcene în care este implementat proiectul „Alege Școala – o șansă pentru viitor!”, și anume comunele Mihăești (226 copii), Drăgoești (102 copii) și Dănicei (69 copii).
Proiectul „Alege Școala – o șansă pentru viitor!” este derulat de Arhiepiscopia Râmnicului ca urmare a parteneriatului încheiat între Patriarhia Română și World Vision România.