1

Romulus Ghinoiu a lansat gratuit o platforma de unde iti poti face cumparaturile on-line

În conditiile actuale, in care oamenii trebuie sa stea acasa pentru a-si proteja sanatatea, Romulus Ghinoiu si echipa lui au lansat o platforma, de unde iti poti comada cumparaturile online direct acasa.
Antreprenorii sunt invitati sa isi listeze gratuit si fara comisioane produsele pe platforma, pentru a le putea comanda direct acasa de catre clienti.
Sigurul cost este trasportul pe care il incaseaza firma de curierat, deci platforma este 100% gratis atat pentru antreprenori, cat si pentru clienti.
Momentan vendoro.ro vizeaza Ramnicu Valcea, dar se lucreaza la a o dezvolta la nivel national, pentru a avea acces toti romanii la produsele de care au nevoie.
Am venit cu aceasta solutie deoarece stim cat de greu supavietuisc firmele si salaratii, dar am inteles si cat de greu este sa iti faci cumparaturile de care ai nevoie.
Deja sunt listate peste 10 companii pe vendoro.ro si urmeaza sa isi urce produsele pentru a fi accesibile publicului.
Ne gandim ca pe viitor daca oferim suficienta valoare antreprenorilor si clientilor, sa cerem un comision pentru a ne putea sustine cheltuielile si angajatii, dar pe toata durata crizei vom face totul voluntar.
Ba mai mult ne dorim sa se alature multi producatori romani pe platforma, incat sa isi digitalizaze afacerea si astfel produsele lor sa ajunga la cat mai multe persoane.
BREAKING NEWS: Roxana Călina numită inspector șef adjunct la IȘJ Vâlcea

După ce a amenințat cu plângeri penale, consilierul județean Roxana Călina a fost numită în funcția de inspector șef adjunct. Ordinul de numire a venit în urmă cu câteva minute, fiind primit prin secretară de către Roxana Călina.
Amintim ce a susținut Roxana Călina pe pagina sa de socializare.
”Ministrul Educației, penelista Monica Anisie, a avut timp să schimbe politic conducerea ISJ Vâlcea, dar n-a mai avut timp să respecte o hotărâre judecătorească definitivă. În decembrie 2019, a rămas definitivă hotărârea Curții de Apel București prin care trebuia să fiu repusă pe funcția de inspector școlar general adjunct. Nici până în prezent, doamna ministru nu s-a obosit să mă numească, drept care îi voi face plângere penală pentru abuz în serviciu și pentru nerespectarea unei hotărâri definitive. Am amânat acest gest, la care regret sincer că s-a ajuns, pentru că am făcut parte alături de Monica Anisie din PNL. Independent de numele persoanelor pe care dumneai le-a numit politic, gestul meu este făcut în ultimă instanță, după mai multe dialoguri pe care le-am avut cu Ministerul și în care mi s-a promis că nu se va tergiversa numirea mea. Săptămânile au trecut, iar Monica Anisie și-a văzut în continuare de numirile politice.
Îi reamintesc doamnei ministru că funcția a fost câştigată printr-un concurs, procedură diferită de numirile politice pe care le face de câteva săptămâni în învățământul românesc. Nu îi înțeleg purtarea așa cum nu înțeleg nici comportamentul public al unui PNL în care nu mă mai regăsesc demult. Actualul partid liberal nu mai este cel în care am intrat eu în 2007, ci doar unul care continuă linia politicianistă și de abuz pe care o critică la adversarii politici.
„Romania Normală”?!”, arată consilierul judeţean Roxana Călina.
MINET SA ar putea produce materiale pentru lupta cu CORONAVIRUSUL!

Reprezentanții Minet SA alături de alți producători interni de nețesute au făcut o solicitare prin care se dorește ca materialul produs la Rm. Vâlcea să poată fi materie primă pentru întreaga industrie de confecții din România. Poate fi laminat (pentru a crea impermeabilitate), poate fi utilizat așa sau matlasat cu alte materiale in funcție de destinatia dorita. Testele la care este acum supus vor arăta direcția acestor materiale: combinezoane , huse și cearsafuri de unica folosință , etc!.
Astfel că la Minet s-ar putea produce în cel mai scurt timp materialul verde nețesut care va putea fi transformat în combinezoane, lenjerie de unică folosință, măști sau pentru alte întrebuințări.
”Propunem o soluție reala pentru industria textila din România și mulțumim in special Agenţia de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare care au raspunsul afirmativ demersului nostru.
Industria este pregatita si solidara. Este datoria noastra sa nu oprim activitatea sa ne pliem pe nevoile actuale si sa oferim prin expertiza noastra solutii viabile in aceste conditii speciale.
Avem nevoie însă ca decidenții politici sa fie fermi in decizii sa sa gândească pentru România.
Cu efortul tuturor, revitalizăm industria românească bazându-ne pe cercetare și multe investitii strategice după un plan de dezvoltare bine gândit”, arată Cezar Bulacu, reprezentantul firmei Minet SA.

Către: Agenţia de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare

O problemă de actualitateîn Romaniaestenecesarul de material textilneţesut din care se pot produce măşti, combinezoaneşialtearticole de protecţie,înprimulrândpentrupersonalul medical din spitale,câtşipentruîntregul personal al instituţiilor care interacţionează cu situaţia de fapt din întreagalumegenerată de criza Covid-19.

Dorim să vă propunem o colaborare spre a testa şi afla care este materialul textil neţesut potrivit pentru nevoie în vederea începerii producţiei la scară largă în cel mai scurt timp.

Am început deja demersurile de identificare şi testare pri nmijloace proprii ale companiei MINET SA şi, de asemenea, am mobilizat un grup depeste 40 de producători textili din ţară care şi-au arătat disponibilitatea de a începe imediat producţia la cerinţe tehnice concrete şi comandă fermă.

Context

Doresc să vă propun să lucrăm împreună la un demers iniţiat de SC MINET SA, compania pe care o reprezint, alături de un grup-suport de peste 40 de producători textili din ţarăreuniţi de o serie de ONG-uridupă cum urmeaza:

• Romanian Business Leaders – ONG ce include persoane cu funcţii-cheie în companii precum Raiffeisen, ING, Ţiriac Holding, Dedeman, KPMG, Deloitte, City Grill, Regina Maria, Fan Courier, BRD, eMag, MedLife şi altele
• Entreprenation (www.entreprenation.ro): EA – The Entrepreneurship Academy, Maastrich School of Management Romania şiGrupul EDUCATIVA, alături de reprezentanţi ai unororganizaţiişicompanii precum AsociațiapentruRelațiiComunitare (ARC), Atlas, Autonom, Banca Transilvania, Black Sea Fund Investment Advisors, Carturesti, Colliers, European Academy for Nurses, EY, GfK, StartCasa / Holcim Romania, Storytailors, ZiTec

SC MINET SA, compania pe care o reprezint, este cel mai mare producător de textile neţesute din Româniaavând capital 100% romanesc.
De peste 35 de ani, compania produce materiale textile neţesute (vatevoluminoase, geotextile, fetru, etc), din fibrenaturaleşisintetice, cu aplicabilitateînindustrii precum industriamobileitapiţate, industria auto, a saltelelorsauînconstrucţii.
Grupul MINET, având capital romanesc 100%, situatînoraşul Rm. Valcea, jud.Vâlcea,esteîmpărţitîn 4 segmente de afaceri: reciclareamaterialelor textile postindustriale, producţia de textile tehnice (neţesute, fetru, geotextile, etc), producţiatextilelor de uzcasnic (perne, pilote, saltele, etc) şicomerţul cu fibresinteticeşifibrenaturale.
Compania deţine 4 hale de producţie şi 15 spaţii de depozitare ce însumează 90,000 mp, care alături de liniile tehnologice de ultimă generatie ne permit menţinerea unui ritm ridicat şi constant al producţiei.
În 2016, la Rm.Vâlcea, am luat în considerare şi readaptarea tehnologiei existente, în încercarea de a diversifica produsele textile către industria medicală. Proiectul nu s-a implementat deoarece nu eram destul de competititvi comparativ cu produsele asiatice care invadau piaţa în acel moment. Au rămas însă articolele şi cercetarea: “Experimental research on the proprieties of nonwoven materials for medical use” – CORTEP 2016
“Adapting Spinnbau-Hergeth installation to produce nonwoven textile material for medical use”-CORTEP 2016.

Propunere

În ultima săptămână, am reuşit să producem material neţesut pentru articole de unică folosinţă, material cu următoarelecarateristici:
• 100% polyester /polypropilena
• 100– 175 g/m2
• Culoare: albsiverde
• Produs in Romania – Rm Vâlcea
• Livrarerapida

Aplicaţiile acestui articol pot fi:
• Echipamente de unică folosinţă (nesterile), precum măşti şi combinezoane
• Huse si cearsafuri de unica folosinta (nesterile)

La aceste materiale avem teste făcute la laboratorul de încercări intern,însă dorim să suplimentam testarea la laboratoarele din cadrul Agenţiei de Cercetare pentruTehnică şi Tehnologii Militare sau a altor laboratoare ale colaboratorilor dumneavoastră.

Dezvoltarea acestor protototipuri de textile neţesute pentru confecţionare amaterialelor şi echipamente de protecţie de unică folosinţă pentru cadrele medicale şi nu numai se poate face într-un parteneriat cu instituţia dumneavoastră, parteneriat bazat pe tehnologiile existente acum în Romania. Mai departe, prototipul poate fi dat în producţie spre a combate lipsa de astfel de echipamente în contextul crizei actuale.

Scopul Proiectului constă în valorificarea integrată şi integrală a resursei naţionale şi identificarea unor materiale/produse pentru a fi folosite ca materiale de protecţie cu prioritate în domeniul medical în conformitate cu prioritatile strategice de dezvoltare sau de urgenţă ale României.

Obiectivul principal al proiectului este crearea unui prototip de material într-o companie din România, reprezentând potenţialul de materie primă pentru combinezoane sau alte materiale de protecţie dar si materia primă pentru întreaga industrie de confecţii din ţară.
Un astfel de proiect ar rezolva rapid nevoile sociale, darşi economice,în perioada de criză.Mai mult decât atât, ar fi un prim pas pentru reaşezarea industriei româneşti pe harta strategică a Europei.

Considerând forţa de muncă a industriei confecţiilor din România ca fiind pe primul loc ca număr de angajaţi din toate ţările UE, suntem datori să utilizăm această resursă pentru a o proteja de posibilul şomaj tehnic preconizat din aprilie 2020.
CAS VÂLCEA: În atenția asiguraților! Se suspendă obligativitatea utilizării cardului de sănătate

In conformitate cu dispozitiile Hotărârii de Guvern aprobata in data de 30.03.2020 care cuprinde o serie de măsuri în domeniul sănătății, pe perioada instituirii stării de urgență SE SUSPENDA obligativitatea utilizării cardului național de sănătate și a documentelor înlocuitoare ale acestuia, pentru persoanele asigurate.
Tot pe perioada stării de urgență, medicii de familie și medicii de specialitate din ambulatoriul clinic pot acorda consultații la distanță, care pot fi realizate prin orice mijloace de comunicare.
Medicul de familie sau medicul specialist din ambulatoriul clinic va consemna consultațiile medicale la distanță în fișa pacientului și în registrul de consultații, după caz, cu indicarea mijlocului de comunicare utilizat și a intervalului orar în care acestea au fost efectuate, și va emite toate documentele necesare pacientului ca urmare a actului medical.
Documentele, inclusiv prescripțiile medicale, vor fi transmise pacientului prin mijloace de comunicare electronică.
De asemenea, în vederea asigurării managementului pacienților simptomatici de către medicii de familie și medicii de specialitate din specialitățile clinice din ambulatoriul clinic, pe perioada stării de urgență pacienții beneficiaza de consultații, inclusiv la distanță, pentru orice manifestări clinice sugestive pentru infecția cu coronavirus, pentru toate persoanele aflate pe teritoriul României, chiar dacă nu sunt asigurate.

CONDUCEREA CAS VALCEA
ROXANA CĂLINA, plângere penală pentru ministrul Educației! Politruca Monica Anisie refuză să o numească, după ce a câştigat procesul

Consilierul județean Roxana Călina susține că îi va face plângere penală ministrului Educației, Monica Anisie. Motivul este refuzul ministerial de a pune în aplicare o hotărâre definitivă și irevocabilă. Roxana Călina a câștigat în decembrie 2019 procesul cu Inspectoratul și ministerul prin care trebuia să revină pe funcția de inspector școlar general adjunct, poziție din care a fost schimbată abuziv. Iată că ne aflăm la sfârșitul lunii martie 2020, iar Roxana Călina este tot pe margine, în timp ce 2 liberale de frunte au fost numite la Inspectoratul Școlar Vâlcea: Mirela Toma și Mihaela Andreianu.
”Ministrul Educației, penelista Monica Anisie, a avut timp să schimbe politic conducerea ISJ Vâlcea, dar n-a mai avut timp să respecte o hotărâre judecătorească definitivă. În decembrie 2019, a rămas definitivă hotărârea Curții de Apel București prin care trebuia să fiu repusă pe funcția de inspector școlar general adjunct. Nici până în prezent, doamna ministru nu s-a obosit să mă numească, drept care îi voi face plângere penală pentru abuz în serviciu și pentru nerespectarea unei hotărâri definitive. Am amânat acest gest, la care regret sincer că s-a ajuns, pentru că am făcut parte alături de Monica Anisie din PNL. Independent de numele persoanelor pe care dumneai le-a numit politic, gestul meu este făcut în ultimă instanță, după mai multe dialoguri pe care le-am avut cu Ministerul și în care mi s-a promis că nu se va tergiversa numirea mea. Săptămânile au trecut, iar Monica Anisie și-a văzut în continuare de numirile politice.
Îi reamintesc doamnei ministru că funcția a fost câştigată printr-un concurs, procedură diferită de numirile politice pe care le face de câteva săptămâni în învățământul românesc. Nu îi înțeleg purtarea așa cum nu înțeleg nici comportamentul public al unui PNL în care nu mă mai regăsesc demult. Actualul partid liberal nu mai este cel în care am intrat eu în 2007, ci doar unul care continuă linia politicianistă și de abuz pe care o critică la adversarii politici.
„Romania Normală”?!”, arată consilierul judeţean Roxana Călina. 
COMUNICAT: Măsurile economice ale guvernului liberal

Este mai bine să ne raportăm proactiv, nu reactiv. Până în acest moment statul român s-a descurcat rezonabil cu privire la gestionarea crizei generate de COVID 19. Guvernul liberal a acţionat pentru menţinerea unei durate totale a restricțiilor la un nivel rezonabil pentru ca efectele negative să nu le depășească pe cele pozitive, mai ales în domeniul sănătăţii şi cel al economiei.
Un lucru foarte important este acela că au fost întreprinse o serie de măsuri pentru protejarea cetăţenilor români aflaţi în imposibilitatea de a achita ratele la bănci. Aceştia pot amâna plata ratelor pentru creditele de consum, credite ipotecare, contracte de leasing, acordate atât de către bănci, cât și de IFN-uri. Perioada de amânare este exclusiv opțiunea clientului, iar fiecare cetăţean care a suferit reduceri de salariu, a pierdut locul de muncă, a intrat în șomaj sau șomaj tehnic, el sau un membru al familiei, i-au fost afectate afacerea sau veniturile, poate solicita imediat băncii amânarea la plată a ratelor de principal, dobândă și comisioane, pe un interval de 1-9 luni.
În şedinţa de guvern din data de 30 martie 2020, Premierul Ludovic Orban şi Ministrul de Finanţe Florin Cîţu au precizat că modificările aduse Ordonanţei de Urgenţă cu privire la ratele bancare sunt următoarele :
• perioada în care clienții pot cere băncilor amânarea plății ratelor e mai lungă de 45 de zile de la intrarea în vigoare a OUG
• nu se mai capitalizează dobânda pentru creditele ipotecare
• li se dă posibilitatea solicitanților care au restanțe să aducă creditele la zi când solicită amânarea plăților
Trebuie precizat faptul că măsura adoptată de România, în privinţa creditelor bancare, este cea mai completă de până la acest moment din Europa, cu respectarea riguroasă a reglementărilor Autorității Bancare Europene, transmise la începutul acestei săptămâni. În acest fel, România s-a asigurat că facilitatea de amânare la plată nu va afecta calitatea creditelor și va permite astfel băncilor și clienților să adopte măsuri suplimentare de eșalonare la plată sau restructurare/rescadențare și după data de 31 decembrie 2020, în cazurile în care va fi necesar. Ministerul Finanțelor Publice va monitoriza atent modul de implementare a procesului de amânare la plată și va interveni, inclusiv legislativ, ori de câte ori va fi cazul.
De asemenea, guvernul liberal va susține și activitatea financiar bancară prin programul 15 miliarde de lei de garantare și subvenționare a dobânzilor la creditele pe care firmele mici și mijlocii pot să le acceseze în perioada următoare.
În privinţa şomajului tehnic, guvernul a luat o serie de hotărâri pentru a veni în sprijinul celor afectaţi. În această perioadă, poate beneficia de şomaj tehnic plătit de stat orice angajator care a închis temporar total sau parţial/a redus activitatea ca urmare a efectelor epidemiei COVID 19, şi a evidenţiat în REVISAL angajaţii cărora le întrerupe temporar total/parţial contractul individual de muncă (CIM). Şomajul tehnic, conform Codului Muncii se acordă exclusiv angajaţilor având CIM. Cu privire la sumele pe care statul le acordă, a fost stabilit ca pentru fiecare persoană – 75% din salariul brut al angajatului sau maxim 75% din câştigul salarial mediu brut. Tot aici au fost incluse categoriile tip PFA, II, cei angajaţi cu drepturi de autor, orice formă de muncă aferentă meseriilor liberale: indemnizaţie lunară egală cu 75% din câştigul salarial mediu brut. Toate documentele necesare obţinerii şomajului tehnic se depun de către angajatorii care au angajaţi prin CIM la ANOFM/AJOFM-urile din judeţele în care au sediul social, iar cei cu PFA, II, depun documentele la ANPIS/AJPIS-urile din judeţe.
Documentele necesare pe care angajatorii trebuie să le depună sunt cerere semnată şi datată de către angajator, declaraţia pe propria răspundere şi lista cu angajaţii aflaţi în somaj tehnic. Până în acest moment, perioada stabilită este următoarea:
Pentru angajatorii care depun la ANOFM:
• Pentru 16 – 31 martie începand cu 1 aprilie.
• Pentru 1 aprilie – 16 aprilie începand cu 1 mai.
Pentru celelalte categorii: până în data de 10 ale lunii (aprilie/mai).
Toate documentele menţionate mai sus se depun electronic, de pildă, la ANOFM s-au creat adrese speciale în fiecare judeţ, iar la ANPIS adresele dedicate pentru fiecare judeţ se află în curs de creare.
Perioada de aşteptare a angajatorilor pentru a primi banii este de 15 zile de la depunerea documentelor, în cazul celor care depun la ANOFM, iar pentru celelalte categorii care depun la ANPIS este de 10 zile de la depunere. La final, angajatorilor nu le rămâne decât obligaţia de a achita sumele angajaţilor aflaţi în somaj tehnic în 3 zile.
Această pandemie va testa capacitatea noastră organizatorică pentru care trebuie să fim pregătiţi să ne adaptăm şi să funcţionăm cu încetinitorul fără a perturba în totalitate economia.
RÂMNICU VÂLCEA: Se suspendă, parţial şi temporar, activitatea Căminului pentru Persoane Vârstnice din Ostroveni, iar scările de bloc vor fi dotate cu covoraşe speciale cu dezinfectant

Luni după-amiaza s-a derulat o nouă şedinţă a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Râmnicu Vâlcea, în urma căreia s-au emis unele dispoziţii în contextul celor mai recente evoluţii ale epidemiei de coronavirus.
Primul articol al Hotărârii nr. 6/30.03.2020 vizează Căminul pentru Persoane Vârstnice din Ostroveni, a cărui activitate se suspendă parţial, pe perioada instituirii stării de urgenţă. Măsura a fost luată pentru protecţia celor 72 de seniori aflaţi aici în contextul în care media lor de vârsta este de 85 de ani, ceea ce îi face să fie extrem de vulnerabili – conform tuturor statisticilor de la nivel mondial – în faţa epidemiei de coronavirus. S-a concluzionat că, oricât de drastice ar fi măsurile de protecţie luate de către personalul medical şi administrativ al Centrului la intrarea în instituţie (venind de la domiciliile proprii, unii folosind mijloace de transport în comun), există un risc de contaminare, ceea ce ar putea duce – aşa cum au fost numeroase cazuri în Spania, Polonia, Japonia, Statele Unite etc. – la tragedii soldate cu zeci de decese. Hotărârea CLSU mai stabileşte că pentru persoanele vârstnice ai căror aparţinători se află în imposibilitatea certă şi dovedită de a le prelua pentru această perioadă, se asigură în continuare toate serviciile specifice Căminului pentru Persoane Vârstnice, cu măsuri stricte de respectare a metodologiei medicale şi a condiţiilor de distanţare socială.
Al doilea domeniu acoperit de HCLSU nr. 6/30.03.2020 mai stabileşte, în consecinţa art. 6 din Ordonanţa Militară nr. 4/29.03.2020, montarea la toate scările celor aproximativ 800 de blocuri din municipiu a unor preşuri absorbante pentru care se va asigura şi soluţia dezinfectantă cu care acestea să fie îmbibate; covoraşele vor fi predate reprezentanţilor asociaţiilor de proprietari, care vor avea şi responsabilitatea folosirii substanţelor dezinfectante, iar Pieţe Prest SA va avea în sarcină dezinfectarea periodică a scărilor interioare, a lifturilor şi a altor spaţii comune de la blocurile din municipiu.
OFICIAL: Nu există personal medico-sanitar din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vâlcea confirmat cu infecție COVID-19

          Pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, la data de 30 martie 2020, la nivelul județului Vâlcea, sunt monitorizate 1.550 de persoane aflate în izolare la domiciliu și 279  de persoane aflate în carantină instituționalizată.

          Menționăm că de la ultima informare, un număr de 335 de persoane au ieșit din izolarea la domiciliu, acestea neavând probleme de sănătate.

          Vă facem cunoscut că nu exista personal medico-sanitar din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vâlcea confirmat cu infecție COVID-19.

          Echipe mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari din cadrul MAPN au continuat activitățile de verificare a respectării măsurilor dispuse prin Ordonanța Militară nr. 3 din 24.03.2020. Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 224 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare de peste 500.000 de lei, pentru nerespectarea condițiilor în care se poate realiza circulația persoanelor, totodată fiind sancționate contravențional și trei persoane  prinse  de autorități că nu au respectat măsura izolării, amenzile fiind în cuantum de 15.000 lei.

          De asemenea, jandarmii vâlceni au executat în ultimele 24 de ore și 13 misiuni de transport în care au fost însoțite un număr de 97 autovehicule.

          Facem din nou apel la cetățenii județului să respecte măsurile dispuse pe perioada stării de urgență, reamintindu-le că, în conformitate cu noile prevederi din Ordonanța Militară nr. 4 din 29 martie 2020, amenzile pentru persoanele care nu vor respecta ordonanțele militare vor fi majorate. Astfel, cei care vor părăsi domiciliul fără a avea un motiv întemeiat riscă amenzi cuprinse între 2.000 de lei și 20.000 de lei, iar cei care încalcă regulile izolării, pe lângă amenzi, vor fi obligați să intre în carantină pentru 14 zile, suportând toate cheltuielile efectuate cu carantinarea lor.
BOGDAN BADEA: Hidroelectrica donează peste 10 milioane de lei pentru șapte spitale din România! SJU Vâlcea primeşte 1,5 milioane lei

Hidroelectrica donează peste 10 milioane de lei pentru șapte spitale din România Acționariatul Hidroelectrica a aprobat astăzi, 30 martie, în cadrul unei ședințe extraordinare, donarea sumei de 10.033.000 de lei la șapte șapte instituții medicale, cu unități de primiri urgențe, informează societatea prin intermediul unui comunicat de presă.
Hidroelectrica a luat această hotărâre dată fiind situația de risc excepțional pentru sănătatea publică generată de răspândirea noului coronavirus, în contextul creșterii constante a numărului confirmat de persoane infectate pe teritoriul României. ”Sprijinirea spitalelor românești tocmai a devenit prioritatea numărul unu în politica de sponsorizări a Hidroelectrica. Vedem cu toții în aceste momente nevoile stringente ale sistemului medical național, ale celor aflați în prima linie a luptei cu pandemia. Suntem alături de medici in efortul excepțional pe care îl fac pentru a-i vindeca pe cei bolnavi si a-i proteja pe cei vulnerabili. Am auzit chemarea în ajutor și răspundem: știm că e mare nevoie de echipamente de primă urgență, echipamente de protecție, materiale de curățare, echipamente sanitare, dezinfectanți și alte obiecte esențiale folosite în scopul protejării pacienților și al personalului. Este momentul să fim solidari. Doar uniți într-un efort comun și dând dovadă de responsabilitate ne putem întoarce cât mai curând la lumea pe care o știam, la normalul vieții de zi cu zi ”, a declarat Bogdan Badea (foto), Președintele Directoratului Hidroelectrica.
Suma de peste 10,033 miloane de lei alocată astăzi acțiunilor de sponsorizare este repartizată unităților medicale după cum urmează: Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș – 1.500.000 lei; Spitalul Județean de Urgență Vâlcea – 1.500.000 lei Spitalul Clinic Județean Mureș – 1.033.000 lei Spitalul Județean de Urgență Deva – 1.500.000 lei Spitalul Județean de Urgență Giurgiu – 1.500.000 lei Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin – 1.500.000 lei Spitalul Județean de Urgență „ Sfântul Ioan cel Nou” Suceava – 1.500.000 lei Decizia de sponsorizare, precum și hotârârile privind alocările de sume au fost luate cu unanimitatea voturilor celor doi acționari, statul român prin Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri și Fondul Proprietatea.
Preşedintele CJ Vâlcea, APEL către guvernanţi: Se poate?

România se apropie cu paşi repezi de intrarea în scenariul 4 în ceea ce priveşte numărul de persoane contaminate de Coronavirus. Intrarea în scenariul al 4-lea presupunea, în estimarea inițială, „transmiterea susținută pe scară largă, cu creșterea presiunii asupra sistemului de îngrijiri de sănătate (peste 2000 cazuri).
Deocamdată, numărul celor contaminați cu Covid-19 a depășit 1700 și au fost înregistrați 43 de morți, între care un bărbat de 39 de ani fără niciun fel de boli și o tânără de 27 de ani, care avea diabet.
În acest sens, preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, face apel la autoritățile guvernamentale de a finanţa rapid primăriile, spitalele şi Consiliile Judeţene pentru a putea face faţă acestui scenariu, pe care, după câte se vede, nu îl mai putem evita.

„Se poate?
Domnilor de la Guvern, dați bani primăriilor, pentru că primarii se luptă cu mâinile goale să țină situația sub control!
Domnilor de la Guvern, dați bani direct spitalelor, din bugetul CAS sau din alte surse, pentru echipamente de protecție, containere de triaj pacienți, aparate de testare, etc.!
Domnilor de la Guvern, dați bani CONSILIILOR JUDEȚENE pentru DGASPC-uri! Noi am cerut de aproape o lună și… ferească Dumnezeu să „bubuie” COVID aici!
Domnilor de la Guvern, dați bani către CONSILIILE JUDETENE, să aibă cu ce plăti transportul și cazarea cadrelor medicale!
Dacă nu vreți să-i dați CONSILIILOR JUDETENE, dați-i direct primăriilor sau spitalelor, numai dați-i!
P.S. Tibi Costea, ai fost primar, ne cunoaștem de mult timp, poate te gândești să renunți la atacarea în contencios a hotărârii CJ, prin care au fost alocați bani primăriilor pentru cheltuieli de funcționare, programe de dezvoltare, cofinanțari, etc. Primarii au mare nevoie de acești bani! Te rog să te gândești, Tibi Costea, că e o situație de criză!
Cu prietenie, te rog!”, arată Constantin Rădulescu.