1

RAZIE LA CĂLIMĂNEȘTI! Articole pirotehnice ascunse în aparatul de cafea

La data de 30 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Călimănești și din cadrul posturilor de poliție arondate, împreună cu cei din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și Biroului de Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat verificări la societățile comerciale de pe raza orașului Călimănești și comunele arondate.

Polițiștii au descoperit nereguli la o societate comercială de pe raza comunei Sălătrucel, fiind confiscată marfă cu termen de valabilitate expirat în valoare totală de 1500 de lei și au fost aplicate sancțiuni contravenționale de peste 21000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite și O.U.G. 28/1999 obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale .

De asemenea, la aceeași societate, în interiorul unui aparat de cafea, au fost descoperite și confiscate 40 kg de articole pirotehnice din categoria F2, administratorul fiind sancționat contravențional cu 7000 lei.

Acțiunile vor continua și în perioada următoare.
Șeful IJP VALCEA, demis de ministrul de Interne

Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, comisarul Sorin Oară, a fost demis de către ministrul de interne, Marcel Vela.

Șeful IJP Valcea rămas fără permis de conducere după ce a fost prins în ziua de Crăciun de poliţiştii din Horezu circulând cu o viteză mult peste limita legală.
Comisarul Oară a fost depistat în localitatea Slătioara, în cadrul unei acţiuni organizate pentru reducerea riscului rutier pe drumurile din judeţ în perioada sărbătorilor de iarnă, inspectorul şef al Poliţiei Vâlcea fiind înregistrat de radar cu o viteză de 125 km/h, deşi limita legală pe acel sector de drum este de 70 de km/h.
Poliţiştii din Horezu i-au reţinut acestuia permisul în vederea suspendării pentru 90 de zile, cu posibilitatea de reducere la 30 de zile.
Cel mai mare producător de flori din Oltenia se pregătește pentru anul 2020

Temerarii care au curajul de a investi într-o afacere cu flori vor fi, mai devreme sau mai târziu, răsplătiți pentru îndrăzneala lor. Acesta este crezul lui Marian Mitră, care, maipresus de orice, iubește florile.
La Vâlcea, firma Dumbrafox, condusă de omul de afaceri Marian Mitră, funcționează ca acele unui ceasornic elvețian, de mai bine de 2 decenii și jumătate. Este cel mai mare producător de flori din RegiuneaSud Vest, dar acest fapt nu-l face pe patron să lase lucrurile mai moale, ba, din contră. În opinia lui Mitră, munca organizată și făcută la timpul ei este cheia succesului. Mai ales într-o afacere cu flori, unde lucrurile sunt relative și depinzi foartemult de factori externi.
Marian Mitră povestește că și-a dorit dintotdeauna să investească într-o astfel de afacere. Are un doctorat în horticultură și este de părere că energia o primim de la pământ, planteși de la soare. ”Îmi place mult ceea ce fac și,deși sunt foarte ocupat, îmi fac timp pentru a lucra eu efectiv. Îmi place să simt pământul în mâinele mele. Am o echipă mică, dar unită, cu oameni responsabili și care știu exact ce au de făcut”, ne-a spus Marian Mitră.

Dezvoltare și investiții

În serele situate la ieșirea din municipiul RâmnicuVâlcea, de la Râureni, aproape totul este automatizat, de la programul care controlează umiditatea solului până la cel care deschide şi închide acoperişul, în funcţie de starea vremii.
În seră lucrează acum 15 de angajaţi, toți selectați personal de Marian Mitră, personal calificat pentru meseria de peisagist floricultor în proportie de 90%, restul fiind specializați la locul de muncă. Realizarea proiectelor de amenajari spații verzi de asemenea se execută in sistem 3D pe calculator de către un inginer peisagist specializat, care asigurăconsultanța de specialitate pentru alegerea celor mai bune soluții de amenajări peisagistice și întreținerea plantelor.
Pentru neavizați activitatea în domeniu pare să fie sezonieră, dar nu este așa întrucât prin diversificarea tipurilor de plante specific fiecărui sezon munca floricultorilor este continuă, desfășurându-se pe tot parcursul anului. Trebuie remarcat totuși faptul că perioada cea mai încărcată începe primăvara din martie până în iulie când se produc cele mai multe specii de plante și floripentru a acoperi întreaga gamă de solicitări.
Pentru că am menționat ideea că în foarte mare măsură s-a automatizat procesul de producție trebuie să precizăm și faptul că lucrările de amenajări peisagistice realizate de SC Dumbrafox au în ofertă și sisteme de irigație computerizată cu programarea procesului de udare și asigurarea unei bune întrețineri a plantelor.
Societatea Dumbrafox este într-un proces de dezvoltate continuă, în prezent fiind în curs de amanajare o pepinieră proprie pentru creșterea de plante decorative și a butașilor pentru plante, inclus diverse soiuri selectionate de pomi fructiferi.
PREMIERUL ORBAN la Vâlcea: Alegeri în două tururi de scrutin, prioritate pentru PNL

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică, în Vâlcea, că proiectul pentru alegerea primarilor în două tururi va fi dezbătut, din nou, în Parlament, după 1 februarie. Potrivit acestuia, proiectul ar putea trece în Camera Deputaţilor cu 173 de voturi, cu 8 voturi mai multe decât este necesar.
„Este în dezbaterea parlamentului. Când va reîncepe sesiunea parlamentară, după 1 februarie, se poate relua discuţia. În ceea ce ne priveşte, avem proiect de lege şi noi susţinem acest proiect de lege, iar în baza evaluării pe care am făcut-o, există posibilitatea condiţiilor unei mai bune mobilizări a parlamentarilor care susţin alegerea primarilor în două tururi, în aşa fel încât acest proiect să fie adoptat în Camera deputaţilor. E nevoie de 165 de voturi şi, din evaluarea care am făcut-o, putem să mobilizăm în jur de 172-173 de parlamentari”, a declarat Ludovic Orban, în judeţul Vâlcea.
Premierul a mai adăugat că se fac pregătiri intense şi pentru desemnarea candidaţilor care vor intra în cursa pentru alegerile locale.
RAED ARAFAT reacționează în cazul fetiței aflate în comă, în urma ACCIDENTULUI de la Băile Govora

Fetița de 11 de ani, care a fost accidentată de tatăl ei, zilele trecute, la Băile Govora, se află în continuare în comă, starea ei fiind gravă. Ea a fost transortată la Spitalul Baltazar Arsenie din București, aflându-se în comă Glasgow de gradul III. Ea a fost operată de urgență, însă starea micuței rămâne în continuare critică.

Nu există helioport autorizat pentru timp de noapte

Secretarul de stat Raed Arafat a explicat că elicopterul care ar fi trebuit să o preia pe fetița în comă din Vâlcea a fost redirecționat pentru că medicul din ambulanță a sesizat că nu poate ajunge la locul preluării înainte de lăsarea întunericului și imediat, echipajele au găsit alternativă pentru a salva minora.
De asemenea, reprezentanții ISU Vâlcea au explicat că operațiunea de intervenție s-a desfășurat conform procedurii, iar decizia de a nu mai apela la elicopter s-a luat și ca urmare a faptului că în Vâlcea nu există un helioport autorizat pentru decolare pe timp de noapte.
„Din informatiile pe care le am pana la acest moment, apelul a intrat la dispeceratul de la Rm Vâlcea pe la 15:47 anuntand accidentul la Baile Govora, fiind implicata o fetita de 10 ani. Au fost trimise doua echipaje, unul de prim ajutor, aflat la 6 km de locul accidentului si care a ajuns la orele 15:55, acesta fiind alertat la 15:51, si un echipaj cu medic care a plecat de la Rm Valcea la 15:48 si care a ajuns la orele 16:03”, a scris Raed Arafat pe Facebook.
73 de intervenții SMURD în ultimele 6 zile!

În ultimele 6 zile, membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru gestionarea a 73 de situaţii de urgenţă, printre care amintim:
– în data de 24.12.2019, la ora 21.11, la un accident rutier în comuna Bărbătești, sat Negrulești. Conducătorul unui autoturism s-a izbit de un alt autoturism parcat, rezultând o singura victima conștientă, neîncarcerată. A intervenit SMURD Bunești și un echipaj al SAJ. Victima a fost preluată de echipajul SAJ și transportată la UPU Vâlcea.
– la un bărbat de 45 ani, găsit în stop cardio-respirator la domiciliu, în comuna Fârtățești. A intervenit SMURD Măciuca și un echipaj SAJ, manevrele de resuscitare fiind, din păcate, fără succes.
– la un bărbat de 52 ani căzut în stradă, inconștient, în Râmnicu Vâlcea, pe strada Dr. Hacman. A intervenit SMURD Rm. Vâlcea în cooperare cu SAJ Vâlcea, constatând că bărbatul se afla in stop cardio respirator. Din păcate, manevrele de resuscitare au fost fără succes.
– la un accident rutier în localitatea Drăgășani, între 2 autoturisme din care au rezultat 3 victime rănite ușor, 2 victime au fost preluate de SAJ și o victimă a fost preluată de SMURD Drăgășani, acestea fiind transportate la CPU Drăgășani;
– la un accident rutier în localitatea Rm. Vâlcea, pe strada Râureni, unde un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile, rezultând o singură victimă. Din fericire, victima nu a fost rănită grav aceasta refuzând transportul la spital;
– la un accident rutier în data de 28.12.2019, ora 11.00 s-a produs un accident rutier pe raza localității Lungești, ca urmare a acroșării unui pieton de un autoturism. A rezultat o singură victimă, neîncarcerată. A intervenit SMURD Drăgășani care a preluat victima și a transportat-o la CPU Drăgășani;
– în data de 28.12.2019, la ora 15.47 s-a produs un accident rutier pe raza localității Băile Govora, ca urmare a răsturnării unui autoturism. A rezultat o victimă – minoră în vârstă de 11 ani, neîncarcerată, cu traumatism cranian sever, în stare de inconștiență. A intervenit SMURD Bunești și o ambulanță SAJ. Victima a fost preluată de ambulanța SMURD și a fost transportată la UPU Rm. Vâlcea sub coordonarea medicului din componența echipajului de pe ambulanța SAJ;
– în data de 28.12.2019, la ora 15.50 s-a produs un accident rutier pe raza localității Șușani, ca urmare a acroșării unui biciclist – minor în vârstă de 13 ani, de către un autoturism. A rezultat o singură victimă, neîncarcerată. A intervenit un echipaj SMURD care a preluat victima și a transportat-o la CPU Drăgășani;
– în data de 28.12.2019, la ora 18.12, s-a produs un accident rutier pe raza localității Bujoreni, sat Lunca, pe o cale de acces de interes local, ca urmare a coliziunii între două autoturisme. Au rezultat trei victime, conștiente, neîncarcerate, acestea fiind transportate la UPU Rm. Vâlcea (o victimă a fost preluată de SMURD Rm. Vâlcea și două de către SAJ);
– în data de 29.12.2019, la ora 20.25 s-a produs un accident rutier pe raza localității Stoenești, ca urmare a acroșării unui pieton de un autoturism pe DN 67. A rezultat o singură victimă în stare gravă, care, din păcate, nu a mai putut fi resuscitată, medicul declarând decesul la ora 21.15. A intervenit SMURD Govora și SAJ cu câte un echipaj;
– în data de 29.12.2019 la o femeie de 78 de ani, în stop cardio-respirator, în comuna Bunești. A intervenit SMURD Bunești în cooperare cu SAJ Vâlcea, constatând ca femeia se afla în stop cardio respirator. Din păcate, manevrele de resuscitare au fost fără succes.
De asemenea, angajații din cadrul ISU Vâlcea au mai fost solicitați pentru 15 traumatisme, 46 de afecțiuni medicale, o intoxicație și o afecțiune cardiacă.

Pompierii militari din cadrul ISU „General Magheru” al județului Vâlcea au intervenit în data de 25.12.2019, la ora 17.40, în localitatea Șirineasa pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism. Au ars părțile combustibile unui autoturism Daewo Matiz în proporție de 90%. Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma producerii unui scurtcircuit la instalația electrică a autoturismului.

Pompierii militari din cadrul ISU „General Magheru” al județului Vâlcea au intervenit în data de 29.12.2019, la ora 20.00, în localitatea Galicea, sat Bratia – Vale, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință. Până la stingerea incendiului, au ars : structura din lemn a acoperișului pe o suprafață de 12 mp. cu învelitoare din tablă, un pat dintr-o cameră și lenjeria de pe acesta. Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că incendiul s-ar fi declanșat în folosirii în mod intenționat a focului pentru generarea incendiului, de către o persoană neidentificată.
ANUNȚ PIERDUT certificat constatator

Pierdut certificate constatatoare eliberate de registrul Comerțului, apartinând SC FERTINA SRL, cod fiscal 1466379, având numerele 6899/28.03.2006 și 13421/28.06.2007. Se declară nule.
REVELION 2019: Petrecere în stradă cu Elena Ghiţulete, Nineta Popa, Misha şi Sylvia by DJ Rynno

Punct final în povestea ”Decembrie Magic” din centrul Râmnicului: marţi, 31 decembrie, pe scena din Scuarul Mircea cel Bătrân va începe petrecerea ”Revelion 2020”. Deschiderea va fi făcută în registrul folcloric de îndrăgitele interprete Elena Ghiţulete – de la ora 21.00 şi Nineta Popa – de la 21.45, ce vor fi urmate, începând cu ora 22.30, de un recital al solistei Misha şi, de la 23.15, de duo-ul Sylvia by DJ Rynno, ale căror ritmuri îi vor înfierbânta pe cei aflaţi la acel moment la kilometrul ”0” al Râmnicului. Trecerea în noul an va fi făcută, conform tradiţiei, sub luminile multicolore ale unui spectaculos foc de artificii programat la miezul nopţii. Accesul la acest spectacol organizat de Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea este gratuit.
Cei care doresc să petreacă prima zi a anului 2020 în aer liber trebuie să ştie că pe 1 ianuarie, Grădina Zoologică din administrarea Primăriei funcţionează după program normal, la fel şi patinoarul din centrul municipiului.
ACCIDENT MORTAL la Stoenesti! Pieton acrosat

Accident rutier pe D.N.67 localitatea Stoenești, conducătorul unui autoturism, un bărbat de 46 de ani ar fi acroșat un pieton, respectiv un bărbat de 60 de ani, din Bunești. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ. Momentan nu au fost stabilite cauzele care au determinat producerea accidentului rutier. Din nefericire, manevrele de resuscitare nu au avut efect asupra plafonului rănit grav și a fost declarat decesul bărbatului.
Materiale pirotehnice, CONFISCATE de jandarmi la Dragasani

Aproximativ 5000 de materiale pirotehnice comercializate ilegal în zona Pieței Centrale din municipiul Drăgășani.

În urma acțiunilor desfășurate astăzi, de către jandarmii vâlceni, având în sprijin doi lucrători din cadrul Poliției Vâlcea, patru persoane au fost depistate în timp ce ofereau spre comercializare în mod ilegal, fără a deține autorizație, materiale și baterii pirotehnice, cu prețuri ce variau între 20-300 lei.
Cele 5000 de materiale pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării și predate Poliției Vâlcea împreună cu actele de sesizare întocmite pentru continuarea cercetărilor.

De asemenea, menționăm că în perioada Crăciunului, jandarmii au acționat în orașele Râmnicu Vâlcea, Horezu, Drăgășani și comuna Lădești, unde au fost ridicate în vederea confiscării un număr de aproximativ 8000 de materiale și baterii pirotehnice.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare având scopul de a combate deținerea sau comerțul neautorizat cu obiecte pirotehnice pentru prevenirea pericolelor la care se expun cei care folosesc astfel de materiale.