1

Viorica Dăncilă, la Congresul PSD: Mă angajez în fața dumneavoastră că vom face o autostradă cap coada!

Premierul Viorica Dăncilă, care a fost validata in functia de presedinte, sâmbătă, la Congresul PSD, a anunțat că se angajează, în calitate de prim-ministru, ca guvernanții să facă „o autostradă cap coadă”, avertizând că nu va tolera întârzieri.

„În calitate de prim-ministru mă angajez în fața dumneavoastră că vom face o autostradă cap coadă. Am demarat deja analiza pentru a vedea exact care este proiectul cel mai bine pliat pe așteptările românilor. Noi suntem pregătiți să finanțăm acest proiect de la bugetul de stat. Nu voi mai tolera niciun fel de întârziere, nici din partea autorităților, nici din partea constructorilor. Fiecare proiect de investiții în infrastructură va fi atent monitorizat de un departament aflat în directa coordonare a prim-ministrului. Acest departament va furniza săptămânal informări privind stadiul proiectelor și încadrarea în termenele stabilite. Cine nu le respectă, pleacă acasă, fără excepție”, a declarat Viorica Dăncilă.
Centru ONCOLOGIC la Vâlcea! Investiție de peste 8 milioane de euro

Consiliul Judeţean Vâlcea a aprobat, în sedinţa din 28 februarie 2019, concesionarea, prin licitaţie publică, a unui teren viran din curtea Maternităţii, neutilizat în prezent, în suprafaţă de 1472 mp, în scopul construirii unui centru de radiodiagnostic şi radioterapie.
Licitaţia, care s-a desfăşurat, după parcurgerea procedurilor legale, în data de 23.05.2019, a avut trei ofertanţi şi a fost câştigată de SC IODIMED SRL.
Astăzi, 18 iunie 2019, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a semnat cu SC IODIMED SRL contractul de concesiune a terenului pe care urmează să fie edificate, în maxim doi ani, construcţiile destinate serviciilor medicale, precum şi dotarea şi utilarea acestora.
Durata concesiunii este de 25 de ani şi poate fi prelungită pentru o perioadă egală cu cel mult jumătate din durata iniţială, iar cuantumul redevenţei lunare este echivalentul a 950 euro, calculat la cursul de schimb comunicat de BCR la data efectuării plăţii.
Construirea acestui centru de radiodiagnostic şi radioterapie în municipiul Râmnicu Vâlcea le dă speranţă mai mare la viaţă vâlcenilor care suferă de această boală cumplită şi care, în prezent, au la dispoziţie pentru diagnostic şi tratament doar Laboratorul de medicină nucleară şi Secţia Oncologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, care are o capacitate de 50 de paturi
În viitorul centru de radioterapie vor fi asigurate atât radioterapia bolnavilor cu afecţiuni oncologice realizate în regim de spitalizare de zi, cât şi servicii ce constau în diagnostic şi monitorizare evoluţie boală (atât în spital, cât şi în ambulatoriu), precum şi tratament medicamentos (citostatice, imunomodulatori, hormoni, factori de creştere etc.).

„Realizarea acestei investiţii, cu o valoare estimată de aproape 8 milioane de euro, este pentru noi un mare pas în asigurarea unor servicii medicale de calitate pentru cei peste 5000 de vâlceni diagnosticaţi cu această afecţiune şi care acum sunt îngrijiţi, pe rând, cu programare, în cele 50 de paturi ale Secţiei de specialitate din cadrul SJU Vâlcea.
Sunt foarte mulţumit că acest proiect al nostru prinde contur şi că, în circa doi ani de zile, vom avea la Râmnicu Vâlcea un Centru de radiodiagnostic şi radioterapie ultramodern, în care să poată fi diagnosticaţi şi trataţi, la timp, toţi bolnavii, fără ca medicii să fie nevoiţi să stabilească liste de priorităţi.
Vâlcenii merită să aibă, în judeţul lor, un loc în care să poată lupta cu această boală cumplită, având la îndemână nişte „arme” performante, mânuite de specialişti pregătiţi, astfel încât, la finalul luptei, să iasă ei învingători. Asta ne dorim pentru ei şi ne vom implica în realizarea acestui obiectiv.
Crearea, la Râmnicu Vâlcea, a unui Centru de radiodiagnostic şi radioterapie ultramodern oferă, pe lângă servicii medicale de diagnosticare, monitorizare evoluţie boală şi tratament, de nivel european, servicii care vor putea fi decontate de Casa de Asigurări de Sănătate prin Programul Naţional de Oncologie, şi alte avantaje, cel mai important, în opinia mea, fiind crearea de noi locuri de muncă, atât cu caracter temporar (pe parcursul celor 18 luni de investiţie), cât şi cu caracter permanent, pe durata existenţei unităţii medicale în care se estimează a lucra 60 de medici, fizicieni, asistenti medicali, infirmiere, personal administrativ şi de curăţenie.
Să fie într-un ceas bun şi să ne ajute Dumnezeu să ducem la bun sfârşit acest proiect de suflet, care va uşura viaţa miilor de vâlceni care se confruntă cu boli oncologice şi al cărui număr creşte, an de an”. – Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Județean Valcea.
Guvernul Dăncilă a adoptat Codul administrativ!

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat marți adoptarea prin ordonanță de urgență anoului Cod administrativ, care prevede, printre altele, pensii speciale pentry aleșii locali și reducerea termenului pe care îl are președintele pentru a numi un ministru.
 Viorica Dăncilă a susținut la începutul ședinței de Guvern că noul Cod administrativ este „un proiect important pentru modernizarea administrației publice, rezultat al unei ample consultări cu reprezentanții structurilor asociative”.
„Prin acest act normativ creem un cadru unitar și punem într-o formă mai clară, mai coerentă, mai simplificată, reglementări care se regăsesc acum în 17 acte normative. Prin noile prevederi vom institui mecanisme care să preîntâmpine blocaje între instituțiile publice, atât la nivel central, cât și la nivel local”, a mai spus Dăncilă.
Potrivit noului Cod administrativ, președintele țării va avea la dispoziţie doar 10 zile pentru a semna decretele privind numirea unui ministru. Termenul a fost redus drastic, de la 45 de zile. Totodată, Executivul are la dispoziție 5 zile pentru a numi un ministru.
Proiectul mai are și alte prevederi controversate. Una dintre ele se referă la pensiile speciale pentru primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de Consilii județene, pensii calculate în baza unui procent din salariu și a numărului de mandate.
De asemenea, odată cu intrarea în vigoare a noului Cod, președinții de consilii județene vor fi aleși prin vot direct de către cetățeni.
În plus, prin acest act normativ se renunță la subvenționarea transportului public local.
Proiectul aduce reglementări noi și în ceea ce privește posturile de funcționari publici. Astfel, ar putea fi angajați mai mulți consilier la primării, atât pentru primari, cât și viceprimari.
LEGEA PENSIILOR a fost votată! Mii de români vor beneficia de noul act legislativ

Vești importante pentru toți pensionarii. Noua Lege a Pensiilor a fost adoptată de Camera Deputaților, după ce a picat la Senat. Aceasta ar urma să fie aplicată de pe 1 septembrie 2021 în cazul în care va fi promulgată de președinte.
Legea Pensiilor vine cu schimbări majore pentru foarte mulți români. Una dintre aceste mari schimbări se referă la vârsta de pensionare. Mii de români ar putea ieși mult mai devreme la pensie.
Este vorba despre mamele cu mai mulți copii. Potrivit noii legi, femeile care au născut 3 copii pe care i-au crescut până la vârsta de 16 ani, beneficiază de reducerea vârstei de pensionare cu 6 ani, doi ani pentru fiecare copil. Începând cu al 4-lea copil se adaugă câte 1 an în plus, pentru fiecare copil.
Mai este o condiție extrem de importantă pe care acestea trebuie să o îndeplinească. Mamele trebuie să realizeze stagiul minim de cotizare de 15 ani pe.ntru a beneficia de această reducere.
Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie să fie promulgat de Klaus Iohannis și publicat în Monitorul Oficial.

 
AUDIENTE LA MADULARI SI LA SUSANI! Constantin Rădulescu a identificat problemele oamenilor

Miercuri, 26 iunie 2019, Preşedintele Constantin Rădulescu a acordat audienţe cetăţenilor din comunele Mădulari şi Şuşani

Pentru a fi mai aproape de vâlcenii cu probleme care îi solicită sprijinul, Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a început programul audienţelor în teritoriu de astăzi, 26 iunie 2019, când a fost prezent, de la ora 15.00, la Căminul cultural din comuna Mădulari, unde s-a întâlnit cu cetăţeni din localitate, dar şi din comuna Şuşani.

Preşedintele Constantin Rădulescu a fost însoţit în teritoriu de o echipă de specialişti din cadrul aparatului de specialitate al CJ Vâlcea, dar şi de reprezentaţi ai mai multor instituţii pulblice, invitate să participe la audienţele publice organizate la Mădulari.

Problemele semnalate de cetăţeni au vizat: identificarea unor soluţii pentru stoparea atacului porcilor mistreţi asupra culturilor şi a gospodăriilor; decolmatarea albiilor apelor curgătoare care traversează localităţile şi amenajarea torenţilor; amplasarea de indicatoare pentru semnalizarea circulaţiei rutiere pe drumurile judeţene, dar şi rezolvarea problemelor de cadastru, generate de suprapunerea unor terenuri.

Deoarece la audienţe au participat şi reprezentanţii ai mai multor instituţii publice, cetăţenilor li s-au oferit, pe loc, îndrumări legale pentru rezolvarea unora dintre problemele semnalate, pentru celelalte urmând ca instituţiile competente să ia măsuri de soluţionare.

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea mulţumeşte pe această cale conducerilor instituţiilor care au dat curs invitaţiei sale de a-l însoţi în teritoriu pentru audienţele publice.
Constantin Rădulescu verifica lucrările de modernizare a drumurilor din județ

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, s-a deplasat în data de 27 iunie, în şantierul lucrărilor de reabilitare şi modernizare a Drumului Judeţean 646 B, Frânceşti – Păuşeşti – Pietrari, unde, pe un tronson de aproximativ 8 km din cei 13,915 km, cât măsoară întregul drum, trei echipe ale constructorului lucrau la rigole, asfaltau şi pregăteau drumul pentru un nou strat de asfalt, prin frezare.

Şi în şantierul deshis de RAJDP Vâlcea pe DJ 654 Ceia – Valea Cheii, Schitul Pahomie a fost astăzi Preşedintele Constantin Rădulescu. Acolo, drumarii de la Secţia Călimăneşti a RAJDP Vâlcea au aşternut deja covor asfaltic pe primul kilometru de drum, iar astăzi efectuau reparaţii asfaltice pe tronsonul următor.
GAZELE SE IEFTINESC!


Scade preţul gazelor, iar această ieftinire este efectul direct al Ordonanței 114.

Se probează dincolo de orice dubiu cât de corectă și de oportună a fost decizia guvernului care, prin OUG 114, a plafonat prețurilor la gaze și curent electric și astfel a protejat puterea de cumpărare a oamenilor.

Mai exact, ca urmare a deciziilor guvernului prețul gazelor va înregistra o scădere de peste 5% pentru întreaga piață de furnizare reglementată, ca urmare a plafonării prețurilor de achiziție de la producători la 68 lei/MWh.

Practic scade prețul la gaze pentru milioane de clienți casnici, cu un consum anual mai mic de 280 MWh.

Efectele Ordonanței 114 se vor vedea în perioada următoare când ieftinirea prețurilor la gaze și la energia electrică vor conduce la scăderea inflației.
FOTO: Ploile torentiale au făcut ravagii în Vâlcea

Subsolurile mai multor clădiri din Râmnicu Vâlcea au fost inundate vineri după ce a plouat cu găleata. Probleme au fost și în trafic, după șoseaua de centură a orașului și mai multe străzi au fost acoperite de apă.
Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea au anunțat că sunt probleme pe străzile Someş, Nicolae Bălcescu, Nicolae Titulescu şi Ferdinand din Râmnicu Vâlcea. Pompierii intervin cu mai multe motopompe pentru a evacua apa.
De asemenea, militarii au intervenit pentru a îndepărta un copac care a căzut pe Calea lui Traian, artera principală de circulație din Râmnicu Vâlcea.
Din cauza ploii torențiale, și pasajul de pe strada Dacia a fost inundat. Șoferul unei mașini a rămas blocat și nu a mai putut înainta din cauza apei.
FOTO: Ploile torentiala au făcut ravagii în Vâlcea

Subsolurile mai multor clădiri din Râmnicu Vâlcea au fost inundate vineri după ce a plouat cu găleata. Probleme au fost și în trafic, după șoseaua de centură a orașului și mai multe străzi au fost acoperite de apă.
Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea au anunțat că sunt probleme pe străzile Someş, Nicolae Bălcescu, Nicolae Titulescu şi Ferdinand din Râmnicu Vâlcea. Pompierii intervin cu mai multe motopompe pentru a evacua apa.
De asemenea, militarii au intervenit pentru a îndepărta un copac care a căzut pe Calea lui Traian, artera principală de circulație din Râmnicu Vâlcea.
Din cauza ploii torențiale, și pasajul de pe strada Dacia a fost inundat. Șoferul unei mașini a rămas blocat și nu a mai putut înainta din cauza apei.
Un nou proiect la Stroeşti: Modernizarea centrului civic al comunei

După ce a cumpărat, vara trecută, un tractor multifuncţional, care este dotat cu remorcă, lamă pentru deszăpeziri, sărăriţă şi braţ tocător pentru crengi, prin GAL „Microregiunea Horezu”, primarul din Stroeşti, Toma Ciolacu, pregăteşte un nou proiect pentru care şi-a propus să obţină fonduri europene, de la AFIR Craiova. De această dată, va fi vorba de modernizarea centrului civic al comunei. „În primul rând, am de gând să refac gardurile de la sediul primăriei şi să înfrumuseţez zona centrală, aleile şi spaţiile verzi. În plus, am în intenţie să amenajez şi o fântână arteziană, care să fie şi iluminată nocturn, în diferite culori. Aceasta va fi cu sferă păpădie, cum am văzut că au multe localităţi din ţară pe care le-am mai vizitat. Anul trecut, tractorul a costat 45.000 de euro, cu tot cu echipamentele anexe, ceea ce înseamnă că, şi această dată, vom beneficia probabil de aceeaşi sumă prin GAL, care consider că va fi suficientă pentru a realiza un centru civic de cinci stele la Stroeşti”, a concluzionat primarul Toma Ciolacu