1

ACCIDENT MORTAL la Tetoiu! Un minor de 5 ani a decedat

 

 Accident rutier mortal in comuna Tetoiu, sat Popesti, judetul Valcea. Un autoturism a lovit un cap de pod. A rezultat decesul unui minor . Alte doua persoane sunt incarcerate si in prezent se actioneaza de catre doua echipaje SMURD in vederea eliberarii acestora. Conducatorul auto a iesit din auto, i se acorda ingrijiri medicale.

Vom reveni cu detalii
UPDATE: Echipajul de descarcerare a reușit descarcerarea victimei din autoturism și a fost predată echipajului SMURD de pe elicopter, o altă victimă adultă a fost preluată de un echipaj SAJ Vâlcea, iar două victime decedate rămân la fața locului (este vorba de un adult în vârstă de 19 ani și un copil în vârstă de 4 ani). La fața locului a sosit și mama copilului decedat care a făcut atac de panică, aceasta fiind monitorizată de echipajul SMURD .

Accident rutier mortal in comuna Tetoiu, sat Popesti, judetul Valcea. Un autoturism a lovit un cap de pod. A rezultat decesul unui minor . Alte doua persoane sunt incarcerate si in prezent se actioneaza de catre doua echipaje SMURD in vederea eliberarii acestora. Conducatorul auto a iesit din auto, i se acorda ingrijiri medicale.

Vom reveni cu detalii
FOTO RAZIE în Râmnicu Vâlcea! Au fost vizate barurile de noapte, cluburile și sălile de jocuri de noroc

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Râmnicu Vâlcea au acționat pe raza municipiului, pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură contravențională și penală săvârșite pe timp de noapte. În noaptea de 29/30 martie a.c., polițiștii au avut în vizor asigurarea vizibilității elementului polițienesc, în zona adiacentă cât și în interiorul sălilor de joc de noroc cu program non-stop, baruri de noapte și discoteci. Au fost verificate 8 societăți comerciale cu săli de joc de noroc, inclusiv cele din River Plaza Mall și Shopping City și o discotecă. La activitate au participat și jandarmi.
NEWS ALERT: Operațiune de salvare a unui taur cazut într-un bazin la Creteni

UPDATE: Pompierii militari din cadrul ISU Valcea ajunsi la fata locului au constatat ca bovina era in pericol de a se inneca intr-un bazin adanc de 4 m din care 2 m apa pluviala. Pompierii au legat bovina cu ajutorul unei cordite pentru a-l mentine cu capul la suprafata apei dupa care, cu ajutorul unei motopompe au evacuat apa pana la nivelul care permitea mentinerea animalului pe propriile forte.
Ulterior animalul a fost scos la suprafata cu un sistem de scripeti improvizat la fata locului. Acesta a fost salvat.
Animalul a ajuns in bazin dupa ce s-a luat la lupta cu o alta bovina care l-a impins in bazin rupand gardul de protectie.

Un incident mai putin obisnuit a avut loc, in urma cu putin timp, in localitatea Creteni, judetul Valcea. Langa sediul primariei Creteni un taur a cazut intr un bazin din beton de 4×4 m cu h de 5m, cu apa de cca.2m.Taurul este încă în viata.Pompierii ISU Valcea intervin cu 1 ASAS , 1 autoscara si 7 subofiteri.
Se procedeaza la evacuarea apei apoi la extragerea taurului cu un mijloc asigurat prin grija primarului din Creteni.
NEWS ALERT: Operațiune de salvare a unui taur cazut într-un bazin la Creteni

Un incident mai putin obisnuit a avut loc, in urma cu putin timp, in localitatea Creteni, judetul Valcea. Langa sediul primariei Creteni un taur a cazut intr un bazin din beton de 4×4 m cu h de 5m, cu apa de cca.2m.Taurul este încă în viata.Pompierii ISU Valcea intervin cu 1 ASAS , 1 autoscara si 7 subofiteri.
Se procedeaza la evacuarea apei apoi la extragerea taurului cu un mijloc asigurat prin grija primarului din Creteni.
ACCIDENT GRAV la Ionești! O șoferiță a ieșit în decor

foto arhiva

foto arhivaAccident rutier grav pe DN 64, în localitatea Ionești, județul Vâlcea. Șoferița a pierdut controlul asupra volanului răsturnându-se cu mașina în afara părții carosabile. Pasagera dreapta este rănită grav, fiind în stop cardiorespirator.
Traficul nu este blocat.
La fața locului se intervine SMURD Dragasani si 2 ambulante SAJ (de la Rm.Valcea).

Pasagera din dreapta a scăpat cu viață pentru că în mașina care circula în spatele celor două se aflau doi medici, un cardiolog și un neurolog, care au stabilizat-o imediat.

Cardiolog si neurolog mașina din spate au stabilizat-o
Marin Mihaela-Rodica: Rolul asistentului social este de a ajuta persoana să se ajute singură (INTERVIU)

Colegiul Național al Asistenților Sociali din România sărbătorește, în luna martie a fiecărui an, ”Zilele Asistenţei Sociale”. Organizarea ZAS, la nivel local, revine sucursalei judeţene Vâlcea, căreia i s-au alăturat ca parteneri Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea, Asociaţia Centrul pentru Familie şi Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al judeţului Vâlcea.
Marin Mihaela-Rodica, este asistent social în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea – Serviciul Evaluare Complexă a Copilului cu Dizabilităţi.

Ce înseamnă profesia de asistent social pentru tine?
Înseamnă muncă în echipă, implicare, asumare, responsabilitate, cât şi posibilitatea de a–i ajuta pe ceilalţi. Este ceea ce îmi place să fac şi îmi doresc de fiecare dată să o fac cât mai bine.

Câtă importanţă se acordă acestui domeniu al asistenţei sociale – protecţia persoanelor cu dizabilităţi?
În prezent, se acordă o importanţă deosebită protecţiei persoanelor cu dizabilităţi, activităţile de asistenţă socială urmărind respectarea drepturilor acestora, prin realizarea unei intervenţii complexe, atât la nivelul persoanei care prezintă o problemă de sănătate, cât şi la nivelul factorilor personali şi de mediu.

Cum ai descrie relaţia asistent social–client?
Relaţia asistentului social cu clientul – este o relaţie bazată pe încredere, ascultare, empatie, având acelaşi scop şi anume, îmbunătăţirea calitatii vieţii acestuia.
Rolul asistentului social este de a ajuta persoana să se ajute singură, adică să gasim soluţia problemei).

De ce cunoştinţe şi competenţe are nevoie un asistent social pentru a dezvolta o relaţie individualizată cu această categorie de beneficiari?
Pentru a realiza o intervenţie profesionistă, persoana cu dizabilităţi trebuie privită în toate dimensiunile vieţii sale: familial, social, profesional, educaţional, etc.
Cunoştinţele pe care trebuie să le aibă un asistent social sunt: legi, convenţii, strategii în domeniu, având în vedere rolurile multiple (consilier, mediator, avocat, manager de caz, etc.) pe care le poate avea în relaţia cu orice beneficiar.
Însă, trebuie avut în vedere faptul că fiecare beneficiar este unic, nu putem generaliza, iar recomandarea este să tratăm fiecare caz ţinând cont de individualitatea acestuia.

Un mesaj pentru asistenţii sociali din România
Să fim o echipă, să continuăm împreună ceea ce am început şi să dovedim, prin acţiunile noastre, cât de importantă este profesia de asistent social!
FOTO FLAGRANT DELICT: Persoane bănuite de TRAFIC internațional de DROGURI de mare risc, prinse de polițiștii valceni

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Vâlcea, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au depistat în flagrant delict 5 tineri din Râmnicu Vâlcea și Vlădești, cercetați pentru trafic internațional de droguri de mare risc și trafic de droguri de risc. Au fost efectuate 7 percheziții domiciliare, 3 persoane fiind arestate preventiv pentru 30 de zile.

La data de 6 februarie a.c., polițiștii au depistat în flagrant delict, în municipiu, un tânăr din Râmnicu Vâlcea, asupra lui fiind găsit un colet cu 100 de pastile de ecstasy.

Ulterior, în urma investigațiilor efectuate, a fost depistat un alt tânăr implicat în activitatea infracțională, fiind efectuate două percheziții domiciliare, în Râmnicu Vâlcea, la locuințele celor doi. Cei doi au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

La data de 27 martie a.c., polițiștii au acționat din nou pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, fiind depistat în flagrant delict un tânăr, din municipiu, care avea asupra sa un pachet cu 41 de pastile de ecstasy.

Polițiștii au efectuat 5 percheziții domiciliare, în Râmnicu Vâlcea, Vlădești și Mihăești, la locuințele a 3 tineri implicați în activitatea infracțională și cercetați pentru trafic internațional de droguri de mare risc și trafic de droguri de risc.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, laptopuri, telefoane mobile, dar și alte bunuri folosite în activitatea infracțională.

Doi dintre tinerii cercetăți în această cauză au fost reținuți pentru 24 de ore, unul dintre aceștia fiind arestat preventiv pentru 30 de zile, iar pentru cel de-al doilea fiind dispusă măsura arestului la domiciliu.

Activitățile au beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale – I.G.P.R. și Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vâlcea.
Tanara bănuită de PROXENETISM, reținută de polițiștii valceni

PERSOANĂ BĂNUITĂ DE PROXENETISM, RETINUTĂ DE POLITISTI

Politistii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale au arestat o tânără de 18 ani, condamnată pentru comiterea infrac iunii de proxenetism,

în baza unei sentin e emise de Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

La data de 28 martie a.c., poli i tii au arestat o tânără din Sirineasa, beneficiara a unui centru de plasament i condamnată la o măsură privativă de libertate, pentru 1 an de zile, într-un centru de reeducare.

În fapt, în perioada 2016-februarie 2018, tânără ar fi determinat patru minore să întretină relatii sexuale cu diverse persoane, contra unor sume de bani, pe care si le-ar fi însușit. Persoana in cauza a fost reținută pentru 24 de ore în luna februarie 2018, ulterior luandu-se masura controlului judiciar, încălcată de mai multe ori de tanara.
RÂMNICU VÂLCEA : S-a semnat contractul pentru construirea unei noi grădiniţe în cartierul Nord

În cursul acestei săptămâni s-a semnat contractul pentru ridicarea unei construcţii ce urmează să găzduiască Grădiniţa cu program normal nr. 16 din cartierul Nord al municipiului, unitate de învăţământ preşcolar ce funcţionează, în prezent, într-un spaţiu total impropriu la parterul blocului 85 bis. Viitorul imobil, finanţat în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală, va avea parter şi un etaj mansardat şi va fi alcătuit din trei săli de grupă şi o sală multifuncţională, la care se adaugă spaţii funcţionale precum vestiarul pentru copii, grupuri sanitare pentru copii şi personal, cabinet medical prevăzut cu izolator şi un oficiu. Preşcolarii vor avea la dispoziţie şi o curte unde vor fi amplasate un loc de joacă cu groapă cu nisip, balansoare, leagăne şi un tobogan, un loc de odihnă pentru personalul de supraveghere, dar şi pentru părinţi sau bunici, spaţii verzi şi o grădină cu flori. Este al doilea obiectiv de acest fel finanţat prin PNDL în Râmnicu Vâlcea, după grădiniţa ce se construieşte la acest moment în cartierul Ostroveni.
Dorina Mutu – Locul 26 în Top 50 cele mai influente femei de afaceri, ediția 2019

Dorina Mutu deține, alături de soțul său, Dan Mutu, cel mai puternic business antreprenorial din retailul alimentar local, după cifra de afaceri, arată www.forbes.ro.

Cei doi au înființat, în 1994, la Râmnicu Vâlcea, lanțul de magazine Annabella, care în prezent a ajuns la 66 de unități, în județele Vâlcea și Argeș.
De asemenea, soții Mutu au fost cei care au reînviat fabrica de conserve din legume și fructe Râureni, pe care au cumpărat-o în 2008.
Aceștia au investit în liniile tehnologice și au reușit să crească, an de an, vânzările fabricii. Cele două companii, Annabella și Fabrica Râureni, au avut, în 2017, ultimul an pentru care există date disponibile, o cifră de afaceri cumulată de peste 350 de milioane de lei.