1

ANGAJĂRI la Primăria Călimănești! Trei posturi scoase la concurs

Primăria Oraşului Călimăneşti, Judeţul Vâlcea, organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcțiilor publice de execuție, vacante, după cum urmează:
consilier, clasa I, grad profesional superior – Compartiment Managemenml Proiectelor;
consilier, clasa I, grad profesional superior – Compartiment Taxe şi Impozite;
consilier, clasa I, grad profesional superior – Compartiment Buget Finanţe, Contabilitate, Salarizare.
Candidaţii trebuie să îndeplinească condiţiile generale prevăzute de art. 54 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici (r2), cu modificările şi completările ulterioare.
Condiţiile specifice necesare în vederea participării la concurs şi a ocupării funcţiei publice sunt:
studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată absolvite eu diplomă de licenţă sau echivalentă în domeniul – ştiinţe economice;
vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice – minimum 7 ani.
Concursul se va organiza conform calendarului următor:
14 ianuarie 2019, ora 10:00: proba scrisă;
data și ora interviului va fi comunicată ulterior.
Dosarele de înscriere la concurs trebuie să conţină, în mod obligatoriu, documentele prevăzute de art. 49, alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 611/2008 şi se vor depune în termen de 20 zile de la publicarea anunţului.
Detalii privind condiţiile specifice şi bibliografia de concurs sunt disponibile accesând pagina oficială. Relaţii suplimentare se pot obţine la sediul Primăriei Oraşului Călimăneşti din str. Calea lui Traian nr. 306, telefon 0250/750.080, e-mail primaria_calimanesti@yahoo.com.
VÂLCENI CARE FAC ISTORIE: Avocatul Fieroiu este unul dintre senatorii care au proclamat prin lege că 1 Decembrie este ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI

În fiecare an, pe 1 decembrie, sărbătorim Ziua Naţională a României. În acest an, sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire, eveniment de o importanță vitală pentru toți românii. În oraşe au loc parade militare, festivităţi, urmate de cinstirea participanţilor cu vin fiert şi sarmale (în unele cazuri). Românii din oraşele mici se bucură pentru ziua liberă şi privesc, eventual, festivităţile transmise în direct la televizor, însă puțini știu de ce sărbătorim Ziua Națională la 1 Decembrie, și nu altă dată.
La începutul anilor 1990, avocatul Octavian Fieroiu era senator și președinte al Comisiei Juridice din Senatul României. Din această calitate, vâlceanul Octavian Fieroiu este unul dintre senatorii care au făcut parte din comisia senatorială, constituită în vederea redactării proiectului de lege privitor la proclamarea Zilei Naționale a României. Astfel că, Octavian Fieroiu a scris la propriu istorie, iar mărturie stau imaginile alăturate acestui articol.
Considerăm că în aceste momente trebuie să sărbătorim și să ne respectăm valorile. Iar avocatul Fieroiu este unul dintre marii oameni ai Vâlcii, care face cinste acestui județ.
Primarul din Stănești i-a întâmpinat pe copii de la Casa „Pinocchio la mânăstirea din Suiești

În contextul manifestărilor dedicate Centenarului Marii Unirii, duminică, 18 noiembrie 2018, la inițiativa doamnei Zenovia Zamfir de la Biblioteca Județeană ”Antim Ivireanul” Vâlcea, s-a desfăşurat acţiunea ”Pe urmele marilor ierarhi vâlceni: Patriarhul Justinian Marina şi Mitropolitul Bartolomeu Anania”. Această acțiune se înscrie în cadrul proiectelor ”Copilăria,bucuria tuturor” şi ”Întru iubire, unire şi comuniune”.
Cu această ocazie copiii de la Casa „Pinocchio” – Băbeni din cadrul D.G.A.S.P.C. Vâlcea, însoțiți de domnul director Mihai Ghebrea, de doamnele Marinela Neagu și Mihaela Popa, reprezentatele Ligii Femeilor Creștin-Ortodoxe și de personalul didactic al centrului, au mers în pelerinaj la Mănăstirea cu hramurile „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe şi Binecredinciosul Împărat Justinian cel Mare” din satul Suieşti, comuna Stăneşti, localitatea natală a Patriarhului Justinian Marina. Acolo, au fost întâmpinaţi de părintele stareţ Antim şi de domnul primar al localităţii, Ionel Michiu.
”Sunt foarte bucuros că îi avem pe acești copii în mijlocul nostru. Acțiunile culturale au rolul lor, iar eu sunt unul dintre edilii care le încurajez în mod deosebit. Mânăstirea aceasta este un loc sfânt, autentic, iar copiii, însoțiți de dascăli, au ce învăța. 100 de ani de la Marea Unire este un eveniment unic, pe care trebuie să-l sărbătorim cu toții, cum se cuvine. În localitatea noastră, am avut și vom mai avea evenimente care să celebreze Centenarul Marii Uniri”, susține primarul Ionel Michiu.
Pelerinajul a continuat în comuna Glăvile, locul de obârşie al Mitropolitului Bartolomeu Valeriu Anania, unde tinerii au fost aşteptaţi de doamna Maria Catană – bibliotecar şi de domnul primar Iustin Duicu. După un popas la Biblioteca Publică, au fost invitaţi de domnul Valer Diaconescu, nepotul Mitropolitului Bartolomeu Anania, la casa unde marele ierarh venea atunci când își vizita locurile natale. La final, cu sprijinul domnului doctor Alin Pavelescu, a fost vizitată și casa memorială ”Gib Mihăescu” din Drăgăşani. De buna desfăşurare a manifestării s-a ocupat în mod special domnul Florian Marin, prefectul judeţului Vâlcea, domnul Mihai Ionescu, primarul localității Cernișoara, Liga Femeilor Creştin Ortodoxe din Arhiepiscopia Râmnicului, Biblioteca Judeţeană ”Antim Ivireanul” Vâlcea, Biblioteca Publică Glăvile și mănăstirea ”Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din comuna Stăneşti.
Proiecte în derulare la Primăria Frâncești

Sfârșitul de an se apropie cu pași repezi, iar primarul PNL, Daniel Paraschiv, din localitatea vâlceană Frâncești consideră că la moment de bilanț are cu ce ieși în fața locuitorilor. Modest, așa cum îl cunosc toți cei din localitate, Daniel Paraschiv vorbește mai puțin despre zecile de proiecte deja finalizate, însă dorește să pună accentul pe investițiile care mai sunt de realizat în Frâncești. Deși are planuri mari și ambițioase, primarul Paraschiv dorește să facă lucrurile pas cu pas.
Iată câteva dintre obiectivele începute și aflate deja în derulare în localitatea Frâncești:
– Modernizare drumuri de interes local în sat Coşani (La Ionescu, la Cică, La Niţoi, La Ivănoiu, La Ismana)
– Reabilitare drumuri de interes local în Comuna Frînceşti, Jud Vâlcea, satele Viişoara şi Mănăileşti (Moşteni)
– Alimentare cu apă a satelor Surpatele, Băluţoaia, Moşteni, Dezrobiţi, Coşani, Frînceşti, Viişoara, Com. Frînceşti, Jud. Vâlcea
– Construire sediu primărie Frînceşti
– Reabilitare, modernizare şi extindere şcoala cu clasele I-VIII Frînceşti
– Parteneriat cu fundaţia World Vision şi DGASPC, „Prevenirea sarcinilor nedorite”, program pentru sprijinirea femeilor defavorizate.
– Regularizare pârâu Bistriţa
– Reabilitare, modernizare şi extindere dispensar uman Sat Frînceşti, Comuna Frînceşti, jud Vâlcea
– Reabilitare cămin cultural Genuneni
APAVIL, COMINCO, ADI APA și Consiliul Județean trebuie să refacă drumul de acces spre mânăstirile Iezer și Pahomie! Starea acestuia este deplorabilă

Primarul orașului Băile Olănești, Sorin Vasilache, face un apel către toți factorii de răspundere pentru a se găsi o soluție astfel încât să se refacă drumul de acces spre mânăstirile Iezer și Pahomie, arteră de circulație grav afectată de introducerea canalizării și apei în localitate.
”Ne aflăm într-o situație total necorespunzătoare în ceea ce privește realizarea introducerii de apă și canalizare în satele Cheia și Olănești pentru că de aproape un an de zile aici nu s-a mai lucrat deloc, nu s-au mai făcut branșamente, racorduri, nimic . Fac apel către APAVIL, Cominco și ADI APA să găsească rapid o soluție.
O porțiune din capătul străzii Cumpăna din Cheia nu are deloc apă, iar strada este în stare gravă de degradare. Avem nenumărate sesizări de la cetățeni, de la turiști. Toate reproșurile vin cătrre autoritatea publică locală, către primar. Străzile adiacente sunt în aceeași situație.
Fac un apel către APAVIL, COMINCO, ADI APA și Consiliul Județean pentru a se continua lucrările, dar mai ales pentru a putea repara drumul, care se află într-o stare deplorabilă. Cetățenii își strică mașinile, au fost și accidente în zonă”, susține primarul Sorin Vasilache.
FOTO: ACCIDENT la Negrulești. Trei autoturisme sunt implicate

În urmă cu puțin timp, în dreptul localității Negrulești, comuna Bărbătești, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate trei autoturisme.

Un autoturism care circula din direcția Râmnicu Vâlcea spre Horezu, nu a adaptat viteza la condițiile meteo și a intrat pe contrasens, într-o autoutilitară și un alt autoturism, care circulau regulamentar.

Din fericire, nici o persoană nu a fost rănită în urma acestui incident.
VÂLCEA: Femeie arestată pentru evaziune fiscală

Polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Tribunalul Vâlcea, față de o persoană din municipiul Râmnicu Vâlcea.

Miercuri, 28 noiembrie a.c., polițiștii au pus în aplicare un mandat de arestare emis față de o femeie de 58 de ani, din municipiu, condamnată la o pedeapsă privativă de libertate de 3 ani pentru săvârșirea infractiunii de evaziune fiscală.

În fapt, în perioada aprilie 2011-decembrie 2014, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, persoana în cauză ar fi dispus înregistrarea în evidența contabilă, dar și în alte documente legale, de operațiuni fictive de achiziție, cauzând statului un prejudiciu de peste 118.000 de lei.
SIBIENI prinși după ce au FURAT din Cluj Napoca și Râmnicu Vâlcea

Miercuri, 28 noiembrie a.c., poliţiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj Napoca – Secţia 6 Poliţie Rurală Floreşti au efectuat trei percheziţii domiciliare pe raza municipiului Sibiu, la persoane bănuite de sustragerea de telefoane mobile, laptop-uri, smartwatch-uri, jocuri şi alte produse electronice, din centre comerciale situate pe raza comunei Floreşti, județul Cluj, şi pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, județul Vâlcea.

Activitatea a fost sprijinită de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Cluj, Serviciilor Acțiuni Speciale Cluj și Sibiu, Biroului Investigații Criminale și Serviciului Criminalistic Sibiu, beneficiind de suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost descoperite şi ridicate mai multe bunuri electronice urmărite în cadrul dosarului penal, fiind astfel recuperate produse în valoare de circa 15.000 lei.

Totodată, s-a dispus continuare urmăririi penale faţă de doi bărbați, de 32 și 46 de ani, din Sibiu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat în forma continuată (trei acte materiale). Persoanele au fost conduse la sediul Secţiei 6 Poliţie Rurală Floreşti, în vederea continuării cercetărilor.

În urma probatoriului administrat, s-a dispus reținerea pentru 24 de ore a bărbatului în vârstă de 32 de ani, acesta urmând a fi prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi cu propunere de arestare preventivă.
RÂMNICU VÂLCEA. Bărbat căzut de pe pod în Olt, salvat de pompieri

Pompierii militari din cadrul ISU „General Magheru” al județului Vâlcea au intervenit miercuri, 28 noiembrie a.c., la ora 10.48, în municipiul Rm. Vâlcea, pe strada Topolog pentru acordarea de ajutor medical unei persoane căzute de pe podul de cale ferată care traversează râul Olt. Persoana în cauză a căzut de la o înălțime de aproximativ 5 m. pe o insulă format în mijlocul râului.

Pentru salvarea bărbatului s-a folosit o barcă pneumatică, după aducerea la mal, acesta fiind preluat de un echipaj SMURD și transportat la UPU Vâlcea pentru îngrijiri medicale, fiind suspect de fractură la glezna unui picior.
RESTRICȚII în Râmnicu Vâlcea cu ocazia festivităților de 1 DECEMBRIE

La data de 1 decembrie, în contextul festivităților organizate pentru marcarea Centenarului, vor fi valabile următoarele restricții de circulație în Rm. Vâlcea:

• Va fi închisă strada Carol I, pentru depunerea de coroane, între orele 10-11.

• Strada Calea lui Traian va fi închisă pentru paradă, în intervalul orar 10-12, de asemenea și străzile adiacente vor fi închise, respectiv strada Constantin Brâncoveanu, strada Tudor Vladimirescu (tronsonul cuprins între strada General Magheru și Calea lui Traian) și strada General Praporgescu.