1

SE ÎNTÂMPLĂ ÎN VÂLCEA: Drogat, a ameninţat cu pistolul, în trafic, un alt şofer

Polițiștii Secției 9 Poliției Rurală Pietrari au depistat în trafic, în comuna Pietrari, o mașină condusă de un tânăr sub influența substanțelor interzise.

La data de 29 iulie a.c., polițiștii au fost sesizați de un participant la trafic, cu privire la faptul că, aflându-se la volan, pe raza comunei Slătioara, a fost șicanat de un alt conducător auto, care i-ar fi arătat ostentativ, un pistol. Polițiștii au reușit în scurt timp depistarea, în comuna Pietrari, a celui în cauză, un tânăr de 21 de ani. A fost efectuat un control al autovehiculului, polițiștii identificând un pistol airsoft de culoare neagră şi 4 bile din material plastic de calibru 9 mm, obiecte confiscate. De asemenea, tânărul a fost condus la spital, pentru recoltarea de probe biologice, în urma testării, rezultând că acesta a consumat substanțe interzise.

Băiatul a fost sancționat contravențional cu 500 de lei pentru amenințări cu acte de violență, fiind de asemenea înregistrat un dosar penal. Verificările continuă pentru stabilirea cu exactitate a celor întâmplate.
VIDEO: Hoaţă din buzunare şi consumatori de droguri, prinşi de jandarmii vâlceni la „Zilele Imnului Naţional”

Sursa foto/video: Jandarmeria Valcea

Sursa foto/video: Jandarmeria Valcea

Jandarmeria atenţionează cetăţenii asupra persoanelor care prin folosirea unor metode ,,ingenioase’’ îi deposedează de bunuri pe timpul derulării acestor maifestări. Persoanele suspecte profită de aglomeraţie şi prin folosirea unor obiecte de îmbrăcăminte special modificate, reuşesc să mascheze comiterea acestor fapte.

Frecvent, după comiterea faptelor de furt, hoţii îşi schimbă îmbrăcămintea pentru a nu putea fi recunoscuţi ulterior de persoanele păgubite, dar şi pentru a continua această infracţiune. Aceste persoane de obicei nu acţionează singure, fiind însoţite în imediata apropiere de către alte persoane cărora le plasează bunurile sustrase.

În acest context, în data de 28 iulie a.c., lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea au surprins şi identificat o femeie, care aflată pe Splaiul Independenţei, în apropierea punctelor de alimentaţie publică, special amenajate pentru evenimentele ocazionate de sărbătorirea „Zilelor Imnului Naţional’’ , în timp ce încerca să sustragă bunuri din geanta unei persoane.

Persoana depistată şi identificată de către jandarmii vâlceni, D.J. în vârstă de 41 ani, este cunoscută pentru săvârşirea faptelor de această natură, pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, mascând furtul prin purtarea a două obiecte vestimentare, cu buzunarele tăiate pe interior, pentru a nu atrage atenţia asupra ei.

Jandarmii vâlceni au întocmit acte de sesizare cu situaţia de fapt, acestea urmând să fie înaintate în vederea continuării verificărilor către Poliţia Vâlcea.

Totodată, în data de 28 iulie a.c., în imediata apropiere a zonei de desfăşurare a evenimentului „Zilele Imnului Naţional’’ au fost depistaţi patru bărbaţi ce deţineau asupra lor o ţigaretă confecţionată artizanal, aceştia declarând că în interiorul ei au introdus substanţe haluginogene interzise de lege.

Persoanele suspecte au fost conduse la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea, fiindu-le întocmite acte de sesizare care ulterior au fost înaintate lucrătorilor S.C.C.O din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea în vederea continuării cercetărilor.
Bărbatul din Lădeşti, dispărut odată cu fetiţa decedată şi căutat de pompieri, găsit teafăr

Situaţie cât se poate de ciudată la Lădeşti, județul Vâlcea, după moartea fetiţei care duminică a fost luată de ape. Localnicul dat dispărut odată cu ea a fost găsit teafăr, în urmă cu puţin timp după ce duminică a fost căutat de zeci de pompieri, poliţişti şi jandarmi până aproape de miezul nopţii.

Primele date arată că bărbatul o ducea pe copilă în cârcă atunci când aceasta a fost luată de ape. În mod inexplicabil, el a plecat de la locul incidentului şi a fost găsit 12 ore mai târziu în pădure, în timp ce se îndrepta spre casă.

Bărbatul muncea cu ziua în curtea familiei fetei de 12 ani care a murit după ce a fost luată de o viitură puternică venită pe pârâul Bărlui. Echipele de salvatori l-au căutat până aproape de miezul nopţii prin pădure, duminică seară, însă nu au dat de el. Luni dimineaţă, au reluat căutările şi l-au găsit pe bărbat la aproximativ doi kilometri de locul tragediei. Era teafăr, nevătămat şi se îndrepta spre casă.
Situaţia lui este cel puţin ciudată, având în vedere că salvatorii au aflat că el o ducea în cârcă pe fata luată de ape în momentul în care au încercat să traversele apele umflate ale pârâului. Greu de explicat de ce a plecat de la faţa locului fără să-i pese de soarta copilei.

Poliţiştii care anchetează moartea copilei urmează să deslușească misterul pe parcursul anchetei. Cert este că în momentul în care a fost găsit, în pădure, bărbatul le-a spus echipelor de salvatori care au căutat în toată zona că el se îndrepta către casă.

Iniţial, salvatorii au fost anunţaţi că tatăl fetiţei a dispărut, după ce a plecat în căutarea ei. Ulterior, s-a constatat că era vorba despre zilierul care muncea în curtea acestuia. Fata de 12 ani a fost găsită la scurt timp după ce a fost luată de ape şi zeci de minute au încercat medicii să-i repornească bătăile inimii, însă fără rezultat.
Copiii din Cernăuţi au vizitat Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea

Luni dimineaţa, copiii din Cernăuţi care i-au încântat pe râmniceni în cadrul spectacolului ”Imnul Naţional – cântecul sub care s-a făcut Unirea”, dedicat Centenarului Mariii Uniri şi desfăşurat sâmbătă, 28 iulie, în Scuarul Mircea cel Bătrân în contextul manifestărilor din cadrul Zilelor Imnului Naţional 2018, au făcut o vizită la Primăria municipiului, unde au fost primiţi de viceprimarul Eusebiu Veţeleanu.

Cu această ocazie, coordonatorul Amsamblului ”Perla” al Centrului Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale din Cernăuţi – Ucraina, Iurie Levcic, a prezentat activitatea Centrului, dar şi vicisitudinile cu care se confruntă conaţionalii noştri în păstrarea în şcoli a limbii române. Cu această ocazie, viceprimarul Veţeleanu le-a mulţumit pentru minunatul concert în care copiii din Bucovina de Nord au evoluat alături de cei din Cahul – Republica Moldova şi din Râmnicu Vâlcea şi i-a invitat să participe şi la alte evenimente culturale ce urmează a se desfăşura în municipiu.
Creme de corp Tesori d’Oriente şi biscuiţi Colussi, doar ASTĂZI reduşi la SUPERMERCATO

Aşa cum ne-a obişnuit, lanţul de magazine SuperMercato ne oferă în fiecare zi, la rubrica „PRODUSUL ZILEI”, câte un sortiment de marfă la reducere. Astăzi este rândul cremelor de corp, toate variantele, Tesori d’Oriente care pot fi cumpărate la preţul de 19,50 lei, reduse de la 25,50 lei. De asemenea numai astăzi, toţi clienţii magazinelor SuperMercato pot cumpăra biscuiţii Colussi Nic Nac, Zuppa Latte si Gan Varie cu 3 lei mai puţin pentru fiecare pungă.

Produsele pot fi comandate şi online, pe site-ul www.supermercato.ro sau la numele de telefon 0755/000.680 sau 0755/000.681.

Orientul este o sursă bogată de arome pregnante şi seducătoare şi izvor de frumuseţe. Tesori d’Oriente transformă ingredientele preţioase orientale în ritualuri de îngrijire şi momente de răsfăţ. Cremele de corp de la Tesori d’Oriente îţi îngrijesc pielea lăsându-ţi pentru mult timp o aromă puternică. După aplicare, pielea devine catifelată, îşi recapătă senzaţia de confort şi este învăluită într-o aură caldă de parfum, iar atingerile se confundă cu senzaţia de mătase datorită hidratării intense şi de durată, totul pentru o stare de bine.

Biscuiţii Colussi sunt preferaţi de milioane de consumatori din Italia şi din întreaga Europă. Gustul autentic şi ingredientele atent selecţionate au transformat produsele Colussi într-o gamă modernă de preparate moderne care contribuie la o alimentaţie echilibrată şi un stil de viaţă sănătos.
Fostul luptător de K1, Cristian Culeci, implicat în SCANDALUL cu săbii şi cuţite din RÂMNICU VÂLCEA ripostează

În urma apariției articolului ”Fostul luptător de K1, Cristian Culeci, implicat în SCANDALUL cu săbii şi cuţite din centrul municipiului Rm. Vâlcea, acuzat de TENTATIVĂ DE OMOR”, din data de 24 iulie 2018, fratele protagonistul scandalului ne-a trimis pe adresa de mail a redacției punctul său de vedere, în legătură cu ceea ce s-a întâmplat în noaptea de 5 iulie 2018, la barul Studio Cafe din Râmnicu Vâlcea.

”Numele meu este Culeci Laurenţiu-Marian, vreau să vă trimit un document care are legătură cu scandalul din faţa sediului BCR Rm. Vâlcea, pentru că în media nu se spune tot adevărul. Este acuzat doar Culeci Cristian-Gheorghe de tentativă de omor. În documentul de mai sus spune clar că Bădulescu Ion-Cristian l-a agresat fizic (l-a tăiat cu un cuţit) pe Desrobitu Ion-Mihai, partea vătămată având nevoie de îngrijiri medicale, operaţii pentru sudarea tendoanelor de la mână.

Din înregistrări reiese că în timpul altercaţiei dintre Culeci Cristian-Gheorghe, Desrobitu Ion-Mihai şi agenţii de pază de la firma Delguard, agenţii de pază scot cuţitele, Bădulescu Ion-Cristian îl taie la mână pe Desrobitu Ion-Mihai, iar Militaru Vasile-Cătălin îl taie pe spate pe Culeci Cristian-Gheorghe. Fiind nevoiţi să se apere, Culeci Cristian-Gheorghe ia un cuţit de bucătărie din maşină şi ripostează împotriva lui Militaru Vasile-Cătălin.

Întrebarea este de ce poliţia ascunde cele precizate mai sus?”, arată Culeci Laurențiu Marian.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus, la data de 23 iulie 2018, reţinerea pentru o perioadă de 24 ore a suspectului Culeci Cristian Gheorghe şi punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de acesta, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de omor, lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
În urma propunerii de arestare preventivă adresată judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Vâlcea, a fost emis pe numele inculpatului un mandat de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile.

Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat faptul că, în data de 05.07.2018, în jurul orelor 04.00, pe fondul unui conflict spontan izbucnit anterior în incinta unui local situat în mun. Rm. Vâlcea, inculpatul Culeci Cristian Gheorghe a exercitat acte de violenţă asupra a doi agenţi de pază din cadrul unei firme specializate, chemaţi de barmanul acestui local să intervină pentru aplanarea conflictului.

Cu această ocazie, în timp ce se aflau în zona din faţa sediului BCR Rm. Vâlcea, inculpatul Culeci Cristian Gheorghe i-a aplicat o lovitură cu pumnul în faţă agentului de pază B.I.C. producându-i leziuni ce au necesitat pentru vindecare 35-40 zile de îngrijiri medicale după care i-a aplicat trei lovituri cu o sabie tip macetă la nivelul capului, celuilalt agent de pază M.V.C., producându-i mai multe plăgi tăiate la nivelul feţei, sternului şi a membrelor superioare ce au necesitat pentru vindecare 35-40 de zile de îngrijiri medicale, conform fişelor de constatări preliminare emise de Serviciul Judeţean de Medicină Legală Vâlcea, tulburând totodată ordinea şi liniştea publică.

Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul I.P.J. Vâlcea – Serviciul de Investigaţii Criminale şi suportul tehnic al Direcţiei de Operaţiuni Speciale.
Cercetările continuă pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele.
NURVIL Râmnicu Vâlcea angajează

NURVIL Rm.Vâlcea, dealer autorizat AUDI și VOLKSWAGEN în cadrul reţelei PORSCHE ROMANIA, angajează în cadrul Departamentului de producție, prelucrare, asamblare, livrare caroserii și alte componente auto – personal specializat în următoarele posturi:

1. Responsabil calitate, 1 post, responsabilităţi: asigură controlul de calitate a fabricației si al produselor finite, abilităţi: pentru tehnician, experință de cel puțin 10 ani, pentru inginer de minim 3 ani.

2. Responsabil omologări, 1 post, responsabilităţi: răspunde de activitatea de omologare si autorizare a produselor sau a sistemelor de lucru; abilităţi: experiență de minim 3 ani.

3. Tehnolog, 1 post, responsabilităţi: răspunde de definirea și respectarea tehnologiior de lucru; abilităţi: experiență de minim 3 ani.

4. Proiectant, 1 post, responsabilităţi: lucrează împreună cu șeful echipei la proiectarea de produse finite, repere sau subansamble; abilităţi: experiență de minim 3 ani.

5. Operator mașini unelte, 1 post, responsabilităţi: răspundere de exploatarea mașinilor unelte avute în primire; abilităţi: experiență de minim 5 ani.

6. Sudor, 1 post, responsabilităţi: execută lucrări de sudura folosind echipamentul din dotare; abilităţi: experiență de minim 3 ani.

7. Tapițer, 1 post, responsabilităţi: execută lucrările de tapițare care survin în fabricarea autovehiculelor modificate constructiv; abilităţi: experiență de minim 3 ani.

Se oferă: salariu atractiv, training de specialitate

Persoanele interesate sunt rugate să depună CV-ul însoţit de o scrisoare de intenţie la punctul de lucru din Rm. Vâlcea, str. Ștrandului, nr. 52A, Jud. Vălcea, 0250/703600 sau e-mail: office@nurvil.ro, până la data de 31.08.2018.
Pompierii au reluat căutările bărbatului luat de viitură la Lădeşti, unde şi o fetiţă a murit

Pompierii au reluat în această dimineață căutările bărbatului luat de apele cu debit crescut ale pârâului Bârlui, din Lădeşti, judeţul Vâlcea. Viitura a surprins o fetiţă de 12 ani, care a murit, pe mama acesteia şi un localnic.

Pompierii au fost chemaţi duminică în comuna Lădeşti pentru salvarea unei fetiţe care a fost luată de ape. Când au ajuns, au aflat de la martori că fetița era împreună cu mama ei și cu un consătean. Cei trei au încercat să traverseze apele pârâului Bârlui prin vad.

”Viitura formată în urma precipitațiilor abundente i-ar fi surprins pe cei trei, scăpând doar femeia”, au indicat reprezentanţii ISU Vâlcea. Fetiţa luată de viitură nu a mai putut fi resuscitată.
Căutările bărbatului au fost suspendate duminică seară.
TRAGEDIE: O fetiță de 12 ani din Lădești a fost luată de ape! În urmă cu puțin timp a fost anunțat decesul

O fetiţă în vârstă de 12 ani a fost luată de apele umflate ale unui pârâu, în comuna Lădeşti, din județul Vâlcea, copila fiind găsită în stop cardio-respirator. Medicii au depus toate eforturile pentru a-i salva viața, însă manevrele de resuscitare s-au dovedit inutile.După mai multe zeci de minute de încercări de resuscitare, fetiţa a fost declarată decedată.
Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Poliţiei judeţene Vâlcea, autorităţile au fost anunţate, duminică seară, cu privire la faptul că apele umflate ale pârâului Bârlui au luat o fetiţă de 12 ani, în zona unei păduri din localitatea Lădeşti.
Poliţişti, pompieri şi localnici s-au mobilizat şi au reuşit să o găsească în scurt timp, însă copila era inconştientă şi în stop cardio-respirator. În pofida eforturilor medicilor, fetița a fost declarată decedată.
O viitură puternică a venit pe pârâul Barlui în urma ploilor abundente din ultimele zile.
FOTO: O mamă a fost bătută de un alt șofer în maşină, sub privirile îngrozite ale fiicelor ei

Caz șocant în Sibiu! O mamă aflată în mașină alături de fetițele ei pe bulevardul Mihai Viteazu la un semafor, femeia s-a trezit luată la bătaie de un șofer care a acuzat-o că i-ar fi tăiat calea la un moment dat.
Ea a povestit într-un mesaj scris pe o rețea de socializare că agresorul conducea un autoturism Audi, de culoare roşu, cu numărul de înmatriculare SB-69-PAO, potrivit oradesibiu.ro.
“Ieri (n.r.: vineri, 27 iulie), pe la 14:30 merg cu copiii pana la Lidl. Vin dinspre Calea Dumbravii, sens giratoriu, intru pe Mihai Viteazu. In fata semaforului spre Calea Cisnadiei, langa banca Transilvania, un AUDI ROSU, nr: SB-69-PAO imi taie calea si se pune in fata mea la semafor.
Semaforul fiind verde, ii fac semn la om sa mearga inainte… Si se da jos din Audi o mini-matahala, imi smulge usa, ma injura si urla la mine: «Cine te crezi sa-mi tai mie calea?»…
Repet, omul era IN FATA mea la semafor. Ma mai injura o data si merge la masina lui. Semaforul e verde, ii fac din nou semn sa mearga inainte, omul se da jos furios din masina, smulge usa mea, ma ameninta ca ma omoara, ma injura si MA LOVESTE cu toata puterea PESTE FATA!!!! Apoi pleaca cu nonsalanta.
Eu raman acolo. O mama cu doi copii in masina. Ambele fete minim socate. Ce sa fac acum? M-am gandit ca o mama – sa duc copiii acasa. Apoi am sunat la urgenta. Mi-am pierdut constienta, am stat 11 ORE LA URGENTA ca sa fac toate investigatiile necesare: raze, CT, luni urmeaza RMN… Port guler. Am vanatai. Am portiera stricata. Omul a plecat. Nonsalant.
Trebuie ca acest om sa ajunga in fata organelor competente, in fata POLITIEI, cum e posibil ca in 2018, in Sibiu – Capitala Culturala Sibiu, Intr-un oras cultural de renume mondial, sa se intample asa ceva??? In plina zi a fost mult trafic, multe persoane pe Mihai Viteazu…
Daca ati fost acolo ieri (n.r.: vineri, 27 iulie), dati-mi un semn, intr-un mesaj privat. Sunt camere de filmat peste tot, sper ca aest individ sa nu scape neidentificat!” este mesajul scris de femeia bătută pe pagina ei de Facebook.
Postarea sa a devenit virală și speră că bărbatul care a lovit-o va plăti pentru faptele lui.