1

FOTO: Elevă din Horezu, ADMISĂ PRIMA la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”

foto facebook

foto facebookPerformanţă demnă de toată lauda pentru o elevă din oraşul Horezu, judeţul Vâlcea. Matei Maria Mădălina, o reprezentantă de seamă a şcolii horezene, a fost admisă prima pe listele Colegiului Naţional „Mihai Viteazul”, care a aparţine Ministerului Apărării Naţionale din Alba Iulia. Matei Maria Mădălina a obţinut media 9,83. Ea a promovat cu succes şi probele medicale şi sportive, care nu au fost deloc uşoare.
Mădălina a pornit în viaţă cu dreptul, iar dascălii horezeni care au contribuit la rezultatele extraordinare ale Mădălinei merită toată aprecierea.
FOTO: 25 de corturi şi o tiribombă, luate de apă la Roşiile! 4 persoane au fost scoase cu un buldoexcavator

Sărbătoarea Zilelor comunei Roşiile din Vâlcea a fost stricată de vremea rea şi de ploile din ultima perioadă. Precipitaţiile abundente au făcut ca pârâul Sasa din comună să iasă din matcă, surprinzând 25 de corturi cu dimensiunea de 3/3 metri şi o tiribombă. Acolo se ţinea Targul anual al comunei Roşiile.
Amintim că în zona de sud a judeţului Vâlcea este anunţat cod galben de precipitaţii abundente.
„Nu sunt persoane surprinse de apele pârâului. La fața locului sunt pompieri militari de la Grădiștea și comitetul local pentru situaţii de urgenţă. Au fost 4 persoane surprinse și scoase de comitetul local.
La 20.30 apa avea pe lângă corturi circa 50 cm acum are circa 10 cm. Se lucrează pt scoaterea corturilor și celorlalte bunuri”, arată ISU Vâlcea.
vom reveni cu detalii
SuperMercato susține sportul românesc!

Supermercato este o companie eminamente antreprenorială, pornita de zero de o ambițioasă familie vâlceană, Marius Catrinoiu și Lavinia Ștefănuț, care și-a propus să aducă publicului român produse de larg consum care respecta 100% standardele de calitate italiene – unele din cele mai ridicate din lume, cel puțin în domeniul alimentației. O rețea de magazine fizice în aproape toate orașele mari ale țării precum și un magazin on-line care au reușit să demonstreze că dublul standard de calitate folosit în Europa de Est nu este un mit.

Dar cei doi soți ambițioși și echipa pe care o coordonează știu și înțeleg că o viață sănătoasă, mai înseamnă, pe lângă mâncare de bună calitate și practicarea unui sport, încă de la cele mai fragede vârste.
Tocmai de aceea, reprezentanții SuperMercato au decis să susțină prima ediție a campionatului internațional de badminton Practicom Badminton International Youth Challenge. Aceasta s-a desfășurat la sfârșitul lunii iunie 2018, timp de 3 zile, în localitatea Frumușani, lângă București. La prima ediție a acestui concurs, s-au înscris 93 de jucători (record național), pe trei categorii de vârstă, fiind prezente 14 cluburi. Practicom Badminton Youth Challenge este un turneu international, de la prima editie, gratie prietenilor nostri badmintonisti de la clubul KFVS Atlet Parvomay – cel mai puternic club de juniori din tara vecină!

”Am susținut editia I a ”Practicom Badminton International Youth Challenge”, în calitate de sponsor, eveniment desfășurat în sala de sport din localitatea Frumușani de lângă București! O competiție ce a durat trei zile și care s-a bucurat, pe lângă tineri veniți din mai multe zone ale țării și de participare internațională. O disciplină sportivă deosebită ce ne-a impresionat și pe noi, fapt pentru care recomandăm tuturor părinților să își îndrume copiii spre acest sport”, susțin reprezentanții SuperMercato.
Nora unui fost prefect de VÂLCEA, în conducerea Parchetului Județean de pe lângă Tribunalul Vâlcea

Încă un motiv de bucurie pentru fostul prefect de Vâlcea Petre Ungureanu, pe lângă celebrarea zilei de nume, pe care îl poartă cu mândrie. Nora acestuia, Ramona Măndică, a promovat examenul pentru funcția de procuror şef Secţie urmărire penală în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, secția de procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii publicând informația în ședinţa Secţiei pentru procurori din 26 iunie 2018. Ramona Măndică face echipă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, cu prim-procurorul Cerasela Ungureanu.
Tineri cercetaţi pentru furt calificat. Furau din casele de vacanţă din Mălaia

Polițiștii din cadrul Poliției stațiunii Voineasa, Poliției orașului Brezoi și Postului de poliție Mălaia au identificat și depistat 5 persoane bănuite de săvârșirea mai multor fapte de furt calificat, în perioada februarie-aprilie a.c., în comuna Mălaia, judeţul Vâlcea.

La data de 28 iunie a.c., sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi, polițiștii au depistat 5 bărbați cu vârste cuprinse între 20 și 34 de ani, cercetați pentru mai multe infracțiuni de furt calificat.

În fapt, aceștia ar fi pătruns în trei case de vacanță nelocuite permanent și o pensiune din Mălaia, sustrăgând mai multe bunuri, în special electrocasnice, o parte dintre acestea fiind recuperate.

În urma investigațiilor efectuate, cei în cauză au fost depistați, dispunându-se măsura controlului judiciar, până la data de 17 august a.c.

Cercetările continuă.
“O viață cât un Centenar”. Două vâlcence, de-o vârstă cu România Mare, sărbătorite de autorităţi

În cadrul proiectului național „O viață cât un centenar”, două vâlcence din Păușești-Măglași și Mădulari au fost vizitate, în perioada 27-28 iunie a.c., de reprezentanții instituțiilor vâlcene.

O delegație formată din prefectul județului Vâlcea, inspectorii șefi și inspectorii adjuncți aparținând Inspectoratele Județene de Poliție, Jandarmi și pentru Situații de Urgență Vâlcea, s-au deplasat miercuri 27 iunie la locuința doamnei Floarea STANCA din localitatea Păușești-Măglași și joi, 28 iunie la locuința doamnei Maria VLADU din localitatea Mădulari, pentru a înmâna acestora din partea ministrului Afacerilor Interne, doamna Carmen Daniela Dan, tricolorul României, însoțit de o insignă centenară și o scrisoare de felicitare pentru venerabila vârstă.

Doamnelor sărbătorite, de-o vârstă cu România Mare, le-au fost oferite din partea Instituției Prefectului Județului Vâlcea, atât flori în culorile Drapelului Național cât și un tort, care simbolizează de asemenea marcarea Centenarului Marii Uniri, un veac prin care cele două vâlcence, de-o vârstă cu România, au trecut și au reușit să facă față tuturor greutăților vieții.

Acțiunea a făcut parte din campania națională „O viață cât un Centrat”, desfășurată de Ministerul Afacerilor Interne.
Băile Olănești, ÎN PERICOL: DN64 se scufundă încet și sigur! La CNAIR, directorii cu salarii nesimțite plimbă hârtiile

Drumul Național 64, care asigură legătura spre stațiunea Băile Olănești este grav afectat din cauza alunecărilor de teren care au avut loc în luna martie, afectând șoseaua pe mai bine de 100 de metri. Chiar la intrarea în Băile Olănești, circulația se desfășoară alternativ, o bandă din DN 64 fiind avariată considerabil. Mai mult, primarul din Băile Olănești, Sorin Vasilache, susține că există chiar pericolul prăbușirii în zonă, mai ales că ploile continuă să cadă și activează și alunecările de teren.

Deși situația este semnalată încă din luna martie celor de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), explicându-li-se că în orice moment există pericolul ca stațiunea să fie blocată total, primarul Sorin Vasilache a primit doar asigurări că situația este în atenția lor, în urma numeroaselor adrese trimise. ”Din 15 martie suntem în această situație. Am sesizat peste tot. Le-am spus că și rețeaua de apă și conducta de gaz sunt în pericol. În zonă, situația oricând poate scăpa de sub control. Atât circulația auto, cât și cea pietonală se desfășoară cu dificultate. Oamenii sunt nervoși, vin la noi la primărie și eu le arăt doar hârtii”, susține Sorin Vasilache.

La CNAIR e relaxare totală

Deși li s-a comunicat că situația este una de urgență și că poate exista oricând pericolul prăbușirii drumului pe acea porțiune, reprezentanții CNAIR sunt relaxați total și nici nu se grăbesc. Ultimul răspuns primit de primarul Vasilache arată că indolența este la ea acasă la CNAIR Craiova. Iată răspunsul ”S-a întocmit proces verbal de constatare a calamității, înregistrată cu nr. 3718/16.03.2018 la Instituția Prefectului Vâlcea, și înregistrată la DRDP Craiova cu nr. 6513/16.03.2018, prin care s-au constatat degradările; au fost luate măsuri de intervenție în primă urgență de către SDN Râmnicu Vâlcea prin semnalizarea sectorului și prin montarea de elemente prefabricate în albia râului Olănești. Această măsură a fost dispusă în vederea diminuării eroziunii apei la baza taluzului ce a dus la prăbușirea zidului de sprijin și a acostamentului. Prăbușirea zidului s-a produs cu dezvelirea conductelor de apă și de gaze, acestea fiind fără nici un sprijin la această oră;

În data de 15.05.2018 s-a finalizat atribuirea contractului de Expertiză Tehnică în vederea evaluării tehnico-economice a situației din teren, zi în care i s-a și dat comanda societății câștigătoare în vederea efectuării urgente a expertizei tehnice

În data de 29.05.2018 s-a predat expertiza tehnică cuprinzând listele de cantități estimative necesare execuției de lucrări

În data de 21.05.2018 a fost scoasă la licitație în fază unică proiectarea și execuția de lucrări.

Vă comunicăm că în data de 16 iulie 2018 va avea loc deschiderea ofertelor societăților participante la procedură”.

Deși pare halucinant, vă asigurăm că este o adresă oficială. Cei de la CNAIR recunosc că situația este una cu un grad de pericol ridicat, că atât conductele de apă, cât și cele de gaze nu mai au sprijin, dar că ei atât pot face. Adică mai nimic. Într-o situație de acest gen, apărută în 15 martie, ei abia pe 16 iulie, adică peste 4 luni, deschid ofertele. Și dacă mai sunt și contestații, nu se mai știe ce se întâmplă și când se vor putea efectua lucrările URGENTE de reabilitare a drumului. Dacă între timp, are loc vreo tragedie, nu se știe cine răspunde. Oricum celor de la CNAIR nu le pasă!
Nume grele din showbizz la Sărbătoarea Teiului de la Păușești – Măglași: Andreea Bălan va încinge atmosfera

Cea de-a X-a ediţie a Sărbătorii Teiului de la Păușești – Măglași va fi organizată, ca în fiecare an, în data de 29 iunie 2018, de Sfinţii Petru şi Pavel. Primarul liberal Alexandru Dediu dorește ca această ediție aniversară să fie una memorabilă, motiv pentru care și programul artistic pregătit va fi unul pe măsură. Pe scena de la Păușești – Măglași vor urca ansambluri de dansuri şi interpreţi consacraţi de muzică populară şi uşoară. Sărbătoarea debutează începând cu ora 15:00, când elevii Şcolii Gimnaziale Achim Popescu vor susţine un program artistic. Evenimentul va continua cu acordarea de diplome şi premii elevilor şcolii.

Evenimentul va fi deschis de primarul Alexandru Dediu și invitații săi la orele 17.00, prilej cu care oficialitățile județului vor ține câte un discurs.

Seara, pe scena amenajată la Căminul Cultural vor susţine recitaluri de muzică populară Andreea Bănică, Mihai Constantinescu, Claudia Ionaş, Olguţa Berbec şi Armin Nicoară.

„În acest an, Sărbătoarea Teiului se va desfășura sub semnul Centenarului – 100 de ani de la Marea Unire. Vreau să ne aducem cu toții aminte de momentul 1918 și ceea ce a însemnat el pentru țara noastră. Se cuvine să facem o respectuoasă reverență în fața jertfelor înaintașilor noștri de pe câmpurile de luptă pentru ca noi azi să trăim într-o Românie unită”, a afirmat primarul din Păuşeşti-Măglaşi, Alexandru Dediu.

Sărbătoarea Teiului se va încheia cu un spectaculos foc de artificii.
Sărbătoare la Stoenești! Primarul Dumbravă organizează cea de-a patra ediție a sărbătorii ”Pe fir de Borangic”

Zilele comunei Stoenești ” Pe fir de borangic” au ajuns deja la cea de-a patra ediție, iar primarul Gheorghe Dumbravă îi invită pe locuitorii din Stoenești și nu numai în data de 8 iulie 2018 să petreacă câteva ore în compania artiștilor preferați. Atenți să satisfacă toate gusturile, primarul Dumbravă și consilierii locali, au pregătit un program artistic din care nu vor lipsi nici cântăreții de muzică populară, dar nici cei care cântă pop, stil atât de îndrăgit de tinerii din comună. Așadar, pe scena din centrul comunei Stoenești vor cânta Sanda Argint, Marcela Fota, Violeta Nicoleta Constantin şi Valentin Sanfira. Totodată, de la orele 13.00, vor susţine concerte Ansamblul Glasul Otasaului, cu soliştii Ioniţă Croitoru, Denişa ANA Palita, Marius Tugulescu, Silvia Petrovici, şi Ansamblul „Moştenitorii” de la Pietrari. Tinerii din localitate se vor delecta seara cu muzica oferită de Emanuel şi Annes.

Primarul Gheorghe Dumbravă și oficialitățile invitate vor deschide evenimentul în data de 8 iulie 2018 la orele 15.00, cu scurte discursuri despre administrația publică locală, dar mai ales despre ceea ce s-a realizat în Stoenești, sub conducerea primarului Dumbravă. ”Deși comuna noastră a avut de suferit în urma inundațiilor, acum a venit vremea să ne și bucurăm. Am situația sub control și oamenii au văzut că noi, cei de la primărie, ne-am implicat activ acolo unde a fost nevoie. De patru ani organizez această manifestare ”Pe fir de borangic” cu aceeași bucurie și deschidere. Comuna noastră se mândrește cu faptul că duce mai departe arta producerii firului de mătase, îndeletnicire care se întâlnește și azi în Stoenești. Despre cei care vor concerta la Stoenești, vă spun doar că i-am invitat după ce m-am consultat pe rețelele de socializare cu oamenii din comună. Nu va lipsi nici focul de artificii de la final, atât de îndrăgit de copii, dar nu numai”, ne-a declarat primarul Gheorghe Dumbravă.
Baza de tratament din Ocnele Mari s-ar putea finaliza cu finanțare europeană

Baza de tratament de la Ocnele Mari, care se află în administrarea primăriei de mai mulți ani, a intrat în atenția primarului Mihai Pătru, care dorește să găsească finanțare pentru o investiție începută în anii ’90 și apoi uitată de toate administrațiile din Ocnele Mari. Clădirea, care se întinde pe 2.000 de m.p., trebuie finalizată, iar investitorii sunt interesați mai ales că aceasta este înconjurată și de mult teren. Primarul Mihai pătru caută soluții pentru această bază de tratament și, în opinia acestuia, una dintre ele ar putea fi finanțarea europeană. ”Deja, am conceput un proiect pe POR, Axa 13 și intenționăm să-l depunem în această vară. Baza de tratament a fost concepută cu spaţii de cazare, băi calde şi foarte multe zone SPA şi de relaxare, oferta fiind una foarte generoasă. Deși este nevoie de o investiție de 5-6 milioane de euro, aceasta se poate amortiza foarte rapid. Ocnele Mari dispune de resurse incredibile şi cred că toată lumea ştie acest lucru. În apropierea bazei, există aşa numitul ştrand fără fund. Vizavi, se amenajează un parc de aventuri, tiroliene, un lac tematic şi o mulţime de activităţi de agrement. Mă bucură faptul că această zonă cu potenţial prinde din nou viaţă. Sigur că, în localitate, avem şi alte atracţii. Salina este una dintre acestea. De asemenea, avem Ştrandul Ocniţa”, a spus primarul liberal Mihai Pătru.