1

70 de PERCHEZIŢII într-un dosar de evaziune şi spălare de bani cu prejudiciu de 2,5 mil euro. Și Vâlcea a fost călcată de „mascați”!

FOTO: stirileprotv.ro

FOTO: stirileprotv.roÎn această dimineaţă, poliţiştii din Maramureș și ai Direcţiei de Operaţiuni Speciale au efectuat 70 de percheziţii în 12 județe și în municipiul București, la sediile unor firme și la locuințele unor persoane bănuite de evaziune fiscală, spălarea banilor, înşelăciuni și infracțiuni de fals. / 10 mandate de aducere au fost puse în aplicare.

La data de 31 martie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş și ai Direcţiei de Operaţiuni Speciale a Poliției Române au efectuat 70 de percheziţii domiciliare, în județele Maramureș, Cluj, Sibiu, Vâlcea, Galaţi, Bihor, Botoşani, Satu Mare, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Arad, Sălaj și în municipiul București.

Activitățile s-au desfășurat într-un dosar în care se fac cercetări pentru comiterea infracțiunilor de iniţiere sau constituire, aderare sau sprijinire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, evaziune fiscală şi spălarea banilor.

Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie 2014 – august 2016, mai multe persoane ar fi constituit într-un grup infracţional organizat, în scopul identificării şi preluării unor societăţi comerciale prin intermediul cărora ar fi emis instrumente de plată fără acoperire, în dauna a peste 38 de persoane.

În paralel cu activitatea de inducere în eroare, membrii grupului ar fi creat un circuit scriptic fictiv, înregistrând în evidenţa contabilă facturi de achiziţii şi livrări care nu ar fi avut la bază operaţiuni reale, aparținând unor societăţi de tip „fantomă”.

Prejudiciul cauzat persoanelor vătămate şi bugetului de stat a fost estimat la peste 2.500.000 de euro. În urma percheziţiilor, au fost ridicate documente de evidenţă contabilă, înscrisuri, laptopuri şi alte medii de stocare, precum şi bunuri folosite în activitatea infracţională.

Polițiștii au pus în aplicare 10 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul Poliției, pentru audieri.

Cercetările sunt continuate în cauză pentru documentarea întregii activități infracționale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş.

La acţiune au participat și polițiști ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi ai inspectoratelor de poliţie judeţene Cluj, Sibiu, Vâlcea, Galaţi, Bihor, Botoşani, Satu Mare, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Arad şi Sălaj.
Grup specializat pe furturi auto, în vizorul polițiștilor vâlceni. S-au făcut primele rețineri

Poliţişti din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Lăpuşata, au dispus reţinerea pentru 24 de ore, faţă de doi tineri, bănuiţi de furt calificat şi tăinuire, într-un dosar penal în care mai sunt cercetaţi alţi 5 tineri.

Din investigaţii rezultă faptul că, în perioada februarie – martie a.c., V.C., de 25 de ani, G.I.N., de 17 ani, R.C.C., de 17 ani, B.M.A., de 16 ani, A.I.C., de 17 ani, toţi din comuna Cernişoara şi S.N.R., de 18 ani, din comuna Oteşani, ar fi sustras roţi auto, acumulatori auto, casetofoane şi sisteme audio pentru autoturisme, electromotoare, alternatoare şi alte componente de autoturisme, precum şi carburant, de la persoane fizice şi juridice din localităţile Cernişoara şi Lăpuşata, producând un prejudiciu de peste 10.000 de euro.

Bunurile sustrase erau vândute lui R.B., de 36 de ani, din municipiul Drăgăşani, care le valorifica în interes propriu, având cunoştinţă de provenienţa ilegală a bunurilor.

În urma cercetărilor efectuate, a exploatării cu operativitate a informaţiilor obţinute şi a probatoriului administrat în cauză, poliţiştii au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de cei şapte tineri, iar faţă de V.C., şi S.N.R. au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, cei doi urmând să fie prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi, din cadrul Judecătoriei Horezu, cu propunerea de arestare preventivă.

Poliţiştii au reuşit să recupereze o parte din bunurile sustrase, pe care le-au restituit persoanelor vătămate.

În cauză, cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat şi tăinuire, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu, pentru probarea întregii activităţi infracţionale.
Vâlcean cercetat pentru furt calificat de componente IT. Prejudiciu: 37.000 de lei

FOTO: www.viata-libera.ro

FOTO: www.viata-libera.roPoliţişti de investigaţii criminale, din cadrul Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea, au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de un tânăr, bănuit de furtul mai multor componente I.T., în valoare de peste 37.000 de lei, din punctul de lucru al unei societăţi comerciale, din municipiul Râmnicu Vâlcea.

Din cercetările efectuate rezultă faptul că, în noaptea de 28 februarie – 1 martie a.c., P.R.F., de 29 de ani, din comuna Budeşti, ar fi pătruns în incinta punctului de lucru al societăţii, din municipiul Râmnicu Vâlcea, de unde ar fi sustras componente I.T., în valoare de peste 37.000 de lei.

În urma investigaţiilor criminalistice şi a cercetărilor efectuate în cauză, poliţiştii au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de P.R.F., fost angajat al societăţii în cauză. Poliţiştii au reuşit să recupereze o parte din bunurile sustrase, pe care le-au restituit persoanei vătămate.

În cauză, cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea.
Astăzi au loc manifestări dedicate împlinirii a 167 de la înfiinţarea Jandarmeriei Române

Cu prilejul aniversării a 167 de ani de la înfiintarea Jandarmeriei Române, in data de 31 martie 2017, în Scuarul Revoluţiei, între orele 12:00 – 19:00, şi în ziua de 3 aprilie 2017, începând cu orele 10:30, în parcul din zona Teatrului ,,Anton Pan”, Casa Sindicatelor, vâlcenii sunt invitaţi să vizioneze un fragment din activitatea jandarmilor vâlceni.

“Doresc ca acest eveniment să fie un prilej de informare a cetăţenilor cu privire la rolul jandarmeriei în societate si a devenirii în timp a armei oamenilor de arme. “a declarat Locotenent-colonelul Grigore CIAUŞESCU, Inspector Şej al IJJ Vâlcea.

Scurt istoric al structurilor de Jandarmerie din România

În perioada anterioară regimului comunist din România funcţionau două instituţii cu rol de „poliţie”: Jandarmeria Rurală la sate (din 1893) şi Poliţia la oraşe. Ele nu aveau atribuţiile structurilor care astăzi le poartă numele – Jandarmeria avea funcţia poliţiei rurale contemporane, a jandarmilor de azi şi a poliţiei militare din zilele noastre, iar Poliţia îngloba ceea ce astăzi, în mediul urban, realizează Poliţia, Jandarmeria, Poliţia Locală şi anumite firme de pază. Jandarmeria şi Poliţia de după 1989 preiau în mare parte atribuţiile Trupelor de Securitate, respectiv ale Miliţiei din perioada 1949-1989 şi nu ale instituţiilor care le-au purtat numele înainte de anul 1949 .

În perioada 1850-1949 au existat 4 categorii de jandarmi: teritoriali, pedeştri, călări şi rurali (şi jandarmii teritoriali şi rurali au avut jandarmi călări). Am numit jandarmi teritoriali pe cei din cadrul Regimentului de Jandarmi din Moldova, înfiinţat la data de 3/15 aprilie 1850. Aceştia aveau atribuţiile dorobanţilor din Ţara Românească – trupe teritoriale, având şi funcţii de pază şi de poliţie generală. Pe 1/13 ianuarie 1866 jandarmii din Moldova devin dorobanţi, pentru a se uniformiza sistemul militar din România. Rămân doar cele 3 judeţe din sudul Basarabiei (Cahul, Ismail şi Belgrad) cu câte un escadron de jandarmi teritoriali. Escadroanele, după cedarea acestor judeţe Rusiei, în anul 1878, vor forma Regimentul de Călăraşi Permanenţi. Jandarmii călări din Iaşi şi Bucureşti sunt înfiinţaţi în 1864 – în martie 1908 aceştia vor forma Regimentul de Escortă Regală. Cei mai „longevivi” jandarmi au fost cei pedeştri (de oraş) şi cei rurali. Primii au fost înfiinţaţi în Iaşi şi Bucureşti, în 1864, iar ultimii în data de 1/13 septembrie 1893. Cele două specialităţi au existat până la desfiinţarea Jandarmeriei, în anul 1949. Jandarmii rurali aveau, atât atribuţiile poliţiei rurale din prezent, dar mult sporite; jandarmii cercetau toate genurile de infracţiuni; ţineau evidenţa tuturor rezerviştilor din mediul rural, contribuiau la mobilizarea acestora; în comunele rurale unde nu erau unităţi militare, şeful de post era şi şef de garnizoană, datorită acestor atribuţii. În schimb jandarmii pedeştrii nu cercetau infracţiuni, având doar atribuţii de pază, menţinere şi restabilire a ordinii publice, exact ca jandarmii de acum. De asemenea, numai pe timp de război, se formau plutoane, companii, batalioane şi alte structuri de poliţie militară, ataşate pe lângă marile unităţi ale Armatei; poliţia militară era formată, atât din militari în termen, subofiţeri, ofiţeri activi (şi rurali şi pedeştri), cât şi din rezervişti (trupă care efectuase stagiul militar la Arma jandarmi).

Un dicţionar editat în 1939 enumera aceste 4 categorii de jandarmi, dar îi numea pe cei rurali adevăraţii jandarmi. Menţionăm că aceste categorii nu au fost mereu subordonate aceleiaşi structuri.La data de 1/13 septembrie 1893, când se înfiinţa Inspectoratul General al Jandarmeriei Rurale, acesta era subordonat Ministerului de Interne, în schimb jandarmii călări şi pedeştri din Iaşi şi Bucureşti erau subordonaţi Corpului 4 Armată (escadronul şi compania din Iaşi), respectiv Corpului 2 de Armată (divizionul şi compania din Bucureşti), aşadar Ministerului de Război. Din data de 1 iunie 1918, Inspectoratul General al Jandarmeriei este subordonat Ministerului de Război (Armatei), fiind redenumit Corpul de Jandarmi şi luând în subordine şi jandarmii pedeştrii. Este prima dată când toţi jandarmii sunt înglobaţi într-o singură structură. Până în 1949 au mai urmat câteva reorganizări, pe care nu le mai enumerăm, cea mai importantă fiind cea din 1929, prin care Corpul de Jandarmi recapătă denumirea tradiţională de Inspectorat General, şi trece din nou în subordinea Ministerului de Interne (numai jandarmii rurali). Menţionăm că, indiferent dacă erau subordonaţi nemijlocit Ministerului de Interne sau Armatei, jandarmii rurali şi pedeştri depindeau de amândouă structurile, în sensul că erau considerate Arme militare, disciplina şi instrucţia erau controlate de Armată, iar atribuţiile de poliţie de către Ministerul.de.Interne.

Ca efective, jandarmii rurali au fost mereu mai numeroşi decât cei pedeştri. Puţine oraşe din România au avut jandarmi pedeştri; desigur, oraşele erau şi reşedinţe de plasă sau judeţ, aşadar comanda structurilor de jandarmi rurali corespunzătoare acestor eşaloane teritorial-administrative se afla în mare parte tot în mediul urban, dar oraşul respectiv nu intra în aria de responsabilitate a structurii de jandarmi rurali.

Jandarmeria rurală – Arma cea mai grea în timp de pace

Fără a exagera, putem afirma că jandarmii rurali aveau cele mai grele şi variate atribuţii şi responsabilităţi în timp de pace. Aşa cum am arătat, exista o gamă largă de funcţii ale Jandarmeriei Rurale; majoritatea Armelor aveau ca principală activitate, pe timp de pace, instruirea militarilor în termen şi pregătirea pentrurăzboi; jandarmii rurali în schimb, pe lângă pregătirea militară generală pe care o urmau, aveau ca principală sarcină poliţia rurală (între 1893-1949 circa 80% din populaţia României trăia la sate). Toate regulamentele serviciului interior ale Jandarmeriei prevedeau că jandarmul rural aflat în misiune (patrulare, cercetarea infracţiunilor, urmărirea infractorilor sau escortarea arestaţilor) avea statut de santinelă – o responsabilitate grea ce apăsa pe umerii jandarmilor şi nu un privilegiu! Un militar stătea de obicei, câte 3 ore în gardă, după care urma perioada de repaus în corpul de gardă; jandarmii în schimb funcţionau aproape permanent în această poziţie.

Alte greutăţi erau întâmpinate de faptul că, spre deosebire de majoritatea Armelor, subunităţile Jandarmeriei Rurale erau dislocate în zeci de locaţii din judeţ. Un comandant de companie din orice Armă putea oricând să adune întregul efectiv al subunităţii sale pentru a o inspecta sau instrui. Companiile (din 1929 legiunile) judeţene de jandarmi rurali erau împărţite în secţii sau plutoane (una pentru fiecare plasă de regulă), iar respectivul eşalon era divizat în posturi. Astfel, ofiţerul comandant de companie de judeţ îşi împărţea timpul între rezolvarea problemelor administrative ale companiei, controlarea subordonaţilor şi cercetarea infracţiunilor deosebite. La fel, reangajaţii (subofiţerii) aveau responsabilităţi sporite faţă de colegii lor din Armată: de regulă subofiţerii din Armată îndeplineau funcţii de ajutori ai ofiţerilor – încheietor de pluton (adică locţiitori ai comandantului), administratori de companie; îndeplineau şi funcţia de comandant de pluton, când funcţia era vacantă şi erau ofiţeri inferiori suficienţi; în schimb majoritatea subofiţerilor de jandarmi rurali aveau funcţie de comandă, care presupunea responsabilitatea asupra militarilor în termen de la post (şeful lor trebuia să le asigure hrana, să realizeze contabilitatea primară, în afară de sarcinile de poliţie rurală şi de evidenţă a rezerviştilor).
Zonele din Râmnicu Vâlcea în care se va opri apa caldă, în data de 1 aprilie

Societatea CET Govora SA anunţă oprirea furnizării agentului termic pentru încălzire şi sub formă de apă caldă de consum în data de 01.04.2017 între orele 5:00 ÷ 10:00 pentru întregirea traseului de apă fierbinte cu ţeavă preizolată Dn 150mm între Calea lui Traian şi str. Carol I, pe strada Constantin Brâncoveanu.

De această oprire vor fi afectaţi consumatorii racordaţi la PT22 Filipin, PT 21 Argeş, Biblioteca Judeţeană, Judecătoria Vâlcea, Tribunalul Vâlcea, Parchet Vâlcea, ANAF Vâlcea, Primăria Rm.Vâlcea, Castel OK, Casa de Asigurări de Sănătate, PT Dancomar, consumatorii racordaţi pe str.Avram Iancu şi cei de pe str.col.Bădescu şi căpitan Negoescu, Arhiepiscopia Râmnicului, Casa Simian, Grădiniţa Toţi Sfinţii.

Între orele 10:00 ÷ 18:00 nu vor fi alimentaţi consumatorii racordaţi la PT21 Argeş, Judecătoria Vâlcea, Tribunalul Vâlcea, Parchetul Vâlcea, Casa Simian, consumatorii racordaţi pe str.col.Bădescu, căpitan Negoescu, Biblioteca Judeţeană.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat în această perioadă şi asigurăm că executantul obiectivului de investiţii, SC PRELCET SA, va lua toate măsurile necesare pentru executarea în avans a lucrărilor şi repornirea furnizării agentului termic.
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă recrutează candidaţi. Cum poţi să devii angajat

Pentru a deveni cadru militar (ofiţer, maistru militar sau subofiţer), se pot urma cursurile: Academiei de Poliţie „Alex. Ioan Cuza” – Facultatea de Pompieri din Bucureşti sau Şcolii de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă ,,PAVEL ZĂGĂNESCU” Boldeşti
Până la data de 26.05.2017 candidaţii pentru facultate trebuie să se înscrie la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Vâlcea (Rm. Vâlcea str. Decebal nr.7), iar pentru şcoală până la data de 21.07.2017.
Facultatea de Pompieri din Bucureşti este o instituţie militara de învăţământ superior din cadrul Academiei de Politie “Alexandru Ioan Cuza”, cu durata de şcolarizare de 4 ani – cursuri de zi, în specializarea „Instalaţii pentru construcţii – pompieri”. Este acreditata prin H.G.R. nr.135/1999. Număr de locuri 50 ( bărbaţi), din care 1 pentru romi.

Şcoala Militară de Subofiţeri Pompieri şi Protecţie Civilă ,,PAVEL ZĂGĂNESCU” Boldeşti este organizata si funcţionează ca instituţie de învăţământ postliceal, cu durata de şcolarizare de 2 ani – cursuri de zi. Ea formează maiştri militari auto si subofiţeri pompieri. Număr de locuri 225 (bărbaţi), din care 2 pentru romi.

Pentru a participa la concursul de admitere, candidatul trebuie sa îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:

a) să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România;
b) să cunoască limba romană scris şi vorbit;
c) să aibă capacitate deplină de exerciţiu;
d) să fie declarate „apt” din punct de vedere medical, fizic şi psihologic;
e) să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi, iar în cazul candidaţilor la examenele de admitere în instituţiile de învăţământ, să îi împlinească în cursul anului în care participă la concursul de admitere;
f) să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat, pentru candidaţii la examenele de admitere în instituţiile de învăţământ;
g) să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate;
h) să nu aibă antecedente penale, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea;
i) să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni;
j) să nu fi fost destituite dintr-o funcţie publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani;
k) să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege.
l) să aibă vârsta de până la 27 de ani împliniţi în anul participării la concursul de admitere;
m) să aibă înălţimea de minimum 1,70 m bărbaţii şi 1,65 m femeile;
n) să nu aibă semne particulare evidente sau tatuaje neacoperite de vestimentaţie, în ţinuta de vară;
o) să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media generală de minimum 9,00, cu excepţia candidaţilor care au absolvit instituţii de învăţământ de nivel liceal în state membre ale Uniunii Europene în care nu se evaluează prin notă/punctaj/calificativ purtarea elevului;
p) să nu fi fost exmatriculaţi, pentru abateri disciplinare, dintr-o instituţie de învăţământ;

Coordonate ale vieţii de elev

 încazarmare pe toata durata studiilor
 program zilnic riguros (06.00 deşteptare, 08.00-14.00 activităţi didactice, 16.00-20.00 studiu obligatoriu, 22.00 stingere) si program la dispoziţie sâmbăta si duminica
 învoiri în cursul după amiezilor, condiţionate de rezultatele obţinute la învăţătură
 activităţi cultural-sportive

Avantaje sociale la absolvire

 loc de munca asigurat pe durata a cel puţin 10 ani (semnare contract)
 salarizare corespunzătoare normelor M.A.I., cu sporuri specifice activităţii operative
 obţinerea permisului de conducere auto profesionist (categoriile B şi C)
 recunoaşterea stagiului militar
 dreptul de încadrare pe funcţii civile echivalente în cazul părăsirii structurilor M.A.I.

Concursul de admitere se desfăşoară în două etape:

Probe:

– de aptitudini – examinare medicală, psihologică şi verificarea aptitudinilor fizice ( eliminatorii );
– de cunoştinţe: discipline matematică şi fizică

Pentru informaţii suplimentare, va puteţi adresa la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al judeţului Vâlcea, compartimentului Resurse Umane sau la numerele de telefon 0250/748201 şi 0250/748202, la interior 27/124 sau accesând paginile de internet: www.academiadepolitie.ro (http://www.academiadepolitie.ro/root/studii/admitere/subiecte/subiecte_pompieri.html), www.isuvl.ro, www.scoaladepompieri.ro/(http://www.scoaladepompieri.ro/probe%20concurs.htm ).
Ei sunt câștigătorii biletelor GRATIS la Gașca Zurli

În urma extragerii organizată pe random.org, cei 5 câştigători sunt:

  • Iosif Iulian;
  • Adina Mariana;
  • Dita Gheorghe;
  • Samziana Constantinescu;
  • Maria Gabor.

Câștigătorii vor fi contactați de VOCEA VÂLCII pentru a-și lăsa numele și numărul de telefon, iar invitația cu 2 bilete se ridică în data de 1 aprilie 2017, înainte de intrarea în sala de spectacol în ziua evenimentului. În 4 martie, Gașca Zurli pleacă în cel mai mare turneu din istoria trupei! O super producţie, un spectacol unic în care sunetul şi luminile sunt la nivelul show-urilor internaţionale. Cu spectacolul ZECE ZURLI, Gaşca Zurli marchează împlinirea celor 10 ani de Zurli în România.

În acest show apar toate personajele atât de iubite de copii iar producţia vine cu cântece şi personaje noi. În ţară, spectacolele sunt organizate în săli polivalente şi săli de sport, acolo unde s-au putut obţine înţelegeri cu administratorii acestor spaţii. Încercăm să acoperim toată ţară şi să ne întâlnim cu cât mai mulţi prieteni.

Harta turneului acoperă toate zonele geografice. Preţul biletelor este de la 30 de lei la 150 de lei, biletele din această categorie includ şi întâlniri speciale cu Gaşca Zurli. 10 personaje, 10 cele mai iubite cântece, 10 motive să ajungi la acest spectacol eveniment care este produs o singură dată: primăvara lui 2017.

Oraşele în care ajungem sunt: Timişoara, Arad, Oradea, Satu Mare, Cluj Napoca, Baia Mare, Bistriţa, Târgu Mureş, Braşov, Bacău, Galaţi, Iaşi, Chişinău, Botoşani, Craiova, Râmnicu Vâlcea, Piteşti, Constanţa, Ploieşti şi Bucureşti. Vom străbate peste 15.000 de kilometri într-o echipă de 30 de oameni. Ne vom întâlnim cu peste 50.000 de spectatori.

În fiecare oraș vom organiza concursuri speciale şi vom acorda unor fani şansa de a urca pe scenă alături de cele mai iubite personaje din România. Fetiţa Zurli, Zdrăngănel, Clopoţel, Zână Bună, Vrăjimaturica, Truli, Yuppi, Tashu, Tasha şi Băieţelul Zurli şi-au făcut bagajele.

Tanti Prezentatoarea, Mirela Retegan, creatoarea acestui mega concept a pregătit pentru ei multe surprize pe parcursul întregului turneu care durează o lună şi jumătate.. Biletele se găsesc online pe www.eventim.ro http://www.eventim.ro/ro/bilete/gasca-zurli-turneu-national-10-ramnicu-valcea-sala-sporturilor-traian-942095/performance.html și la magazinele partenere Eventim din orașul dumneavoastră.

CATEGORIA III – 30 LEI / bilet
CATEGORIA II – 60 LEI / bilet
CATEGORIA I – 100 LEI / bilet
CATEGORIA VIP – 150 LEI / bilet

Un bilet este valabil pentru o singură persoană. Toți participanții (adulţi și copii) la spectacol trebuie să cumpere bilet, indiferent de vârstă, inclusiv copiii sub 2 ani plătesc bilet.

Accesul se face cu aproximativ o oră înainte de începerea spectacolului. Persoanele care ajung după începererea spectacolului au acces în sală, dar îşi pierd locurile şi vor putea ocupa loc, doar în limita scaunelor rămase libere.

Vă rugăm nu întârziaţi! Atenţie se filmează!

RÂMNICU VÂLCEA: 1 Aprilie 2017 – Sala Sporturilor „Traian” – ora 17:00

Biletele se pot cumpăra online de pe www.eventim.ro (http://www.eventim.ro/ro/bilete/gasca-zurli-turneu-national-10-ramnicu-valcea-sala-sporturilor-traian-942095/performance.html) și de la magazinele partenere Eventim din Râmnicu Vâlcea:

Germanos Vâlcea – Calea lui Traian Nr.114, Bl.L
Pentru asistență tehnică și rezervare bilete – Telefon: 1951
Tarif din reţeaua Romtelecom: 0,37 euro/apel + 0,37 euro/minut(TVA inclus)
Tarifele din alte reţele sunt stabilite de catre operatorii respectivi de telefonie.
Curs Expert Achiziţii Publice – Râmnicu Valcea

Încã mai puteţi ocupa unul dintre ultimele locuri ale cursului Expert Achiziţii Publice (http://www.profesionalnewconsult.ro/cursuri-autorizate/management-si-cariera/curs-expert-achizitii-publice), curs oferit de Profesional New Consult, acreditat ANC, diplome recunoscute de Ministerele Muncii si Educaţiei.

Tematica abordatã ȋn cadrul cursului constã ȋn prezentarea domeniului achiziţiilor publice (http://www.profesionalnewconsult.ro/cursuri-autorizate/management-si-cariera/curs-expert-achizitii-publice); Reguli aplicabile pentru atribuirea contractelor; Proceduri de atribuire; Modalitãţi speciale de atribuire a contractului; Procedura SEAP e-licitaţie; Atribuirea şi derularea contractului de achiziţie publicã; Soluţionarea contestaţiilor, cãi de atac ȋmpotriva deciziilor C.N.S.C.; Soluţionarea litigiilor ȋn instanţã; Contravenţii şi sancţiuni.

Puteţi participa la cursul de Expert Achiziţii Publice (http://www.profesionalnewconsult.ro/cursuri-autorizate/management-si-cariera/curs-expert-achizitii-publice) , curs ce demareazã ȋn perioada urmãtoare. Cursul este oferit la pretul de 480 lei, plata acestuia putând fi fãcutã ȋn rate.

Cursul asigurã cunoştinţe teoretice şi practice, precum şi suport de curs ȋn format electronic, ce pot fi folosite cu succes pe parcursul activitãţii ȋn profesia de Expert Achiziţii Publice.

(http://www.profesionalnewconsult.ro/cursuri-autorizate/management-si-cariera/curs-expert-achizitii-publice).

Pentru detalii şi ȋnscrieri vã puteţi adresa societãţii Profesional New Consult la urmãtoarele coordonate : str. Calea lui Traian, complex Nord, deasupra băncii Raiffaisen, etaj 1, camera 5.

telefoane: 0765708877, 0784.045.025

email: valcea@profesionalnewconsult.ro

facebook : Cursuri Valcea

web : www.profesionalnewconsult.ro

De asemenea, ȋn perioada urmãtoare profesional New Consult anunţã deschiderea urmãtoarelor cursuri :

Curs Arhivar (http://www.profesionalnewconsult.ro/cursuri-autorizate/management-si-cariera/curs-arhivar) ;

Curs Inspector Sãnãtate şi Securitate ȋn Muncã (http://www.profesionalnewconsult.ro/cursuri-autorizate/management-si-cariera/curs-inspector-securitate-si-sanatate-in-munca)

Curs Coordonator Sãnãtate şi Securitate ȋn Muncã (http://www.profesionalnewconsult.ro/cursuri-autorizate/management-si-cariera/cors-coordonator-ssm)

Curs Contabilitate (http://www.profesionalnewconsult.ro/cursuri-autorizate/management-si-cariera/curs-contabilitate)

Curs Machiaj (http://www.profesionalnewconsult.ro/cursuri-autorizate/cursuri-de-infrumusetare/curs-machiaj )

Curs Stilist Unghii , (http://www.profesionalnewconsult.ro/cursuri-autorizate/cursuri-de-infrumusetare/stilist-unghii )
Ce sancțiune a primit, de la poliție, şoferul care s-a răsturnat cu maşina în faţă la “Lahovari”

Tânărul, elev în clasa a XII-a, a scăpat cu zile dintr-o cascadorie care putea să îi fie fatală. Din fericire atât el, cât şi sora sa geamănă, care se afla în maşină, au scăpat cu răni uşoare. De asemenea, nici celelalte persoane implicate în evenimentul rutier nu au fost rănite.

A fost, fără voia sa, protagonistul unei cascadorii de zile mari

În data de 28 martie a.c., râmnicenii au fost martorii unui accident specatculos în urma căruia o maşină s-a răsturnat în mijlocul bulevardului Calea lui Traian, chiar în faţa Colegiului Naţional “Alexandru Lahovari”. Lipsa de experienţă a unui şofer, elev în clasa a XII-a şi-a spus cuvântul, maşina pe care a condus-o aterizând direct pe plafon. Puştiul a vrut să depăşească o coloană aflată la semafor, moment în care a lovit maşina din faţa sa şi o alta care venea de pe contrasens, după care s-a răsturnat.

Şoferul şi pasagerii unui microbuz au primit multe cuvinte de laudă din partea internauţilor

La văzul maşinii rămasă cu roţile în sus, în mijlocului bulevardului, un şofer dintr-un microbuz a sărit în ajutorul celor doi tineri ramaşi captivi în autoturism. La scurt timp, acesta a fost urmat de pasageri. Promptitudinea şi spiritul civic de care aceştia au dat dovada, au smuls multe cuvinte de apreciere din partea internauţilor. Impresionaţi de cele văzute, mulţi au declarat că îi bucură faptul că încă mai există oameni ca ei şi că merită toată aprecierea. De remarcat este faptul că pe lângă şoferul şi pasagerii din microbuz au mai sărit în ajutor şi alţi participanţi din trafic sau trecători, cu anumite excepţii….dur taxate în mediul virtual!

Din fericire, şoferul şi sora lui geamănă au ieşit singuri din maşină şi au scăpat cu răni uşoare. În urma evenimentului rutier şoferul s-a ales cu permisul suspendat pe o perioadă de 60 de zile şi cu o amendă de 875 lei. Nu s-a ales cu dosar penal, deoarece nu a fost un accident soldat cu victime.
Lupta pentru promovare continuă la Vâlcea

• Perişani şi Dăeşti au câştigat fără emoţii meciurile din etapa XX din Superliga județeană de fotbal

Viitorul Dăești rămâne în coasta liderului Posada Perișani în Superliga de fotbal de la Vâlcea! Cele două echipe au câștigat fără emoții partidele disputate în etapa a XX-a şi menţin suspansul pentru play-off-ul ce se anunţă a fi unul echilibrat. În timp ce Posada a câştigat la Lotru Brezoi, Viitorul s-a impus categoric la Orleşti, la acelaşi scor de 3 la 0. Așa cum spuneam la începutul anului competițional, toate meciurile sunt grele, respectăm fiecare adversar. Am întâlnit o echipă bine antrenată, dar astăzi băieții noștri poate și-au dorit mai mult și de aceea a fost acest rezultat. Îi felicit atât pe jucătorii echipei Viitorul Dăești cât și pe cei de la Orlești. Obiectivul nostru a fost să accedem în play-off si vom lupta pentru locul 1”, a declarat primarul George Popolan, jucător la echipa din Dăești. „Eu cred că Dăeștiul este o echipă care se va bate de la egal la egal cu Perișaniul, am jucat ambele meciuri cu ei si eu cred că Viitorul are o viteză în plus față de cei de la Posada. În ceea ce ne privește, am sperat mult de la acest meci, mai ales după jocul cu Perișani care a fost bun, dar Dăeștiul a venit foarte bine pregătită în acest meci și ne-a bătut la pregătire fizică. S-a jucat de la egal la egal prima repriză, am avut și noi ocazii, în rest a fost un joc la discreția celor de la Dăești” a spus Dorin Rădoi, care a negat o posibilă înțelegere cu cei de la Dăești. “Am sperat la o victorie și la meciul asta, ne-au lipsit și jucători, Ciortan, Ioniță, în centru am jucat cu un jucător care nu a mai jucat de trei luni fotbal, așa este când nu ești pregătit fotbalul te pedepsește și astăzi am luat trei. Puteam să luăm mai multe, victoria a fost una meritată pentru cei de la Dăești. Sper să încurcăm echipele care sunt acum în play-off”, a mai spus Rădoi. Viitorul Dăesti va juca etapa viitoare cu Paușesti Otăsău, în timp ce Perișani va juca cu Cozia Călimănești.