1

ACCIDENT LA BĂBENI: Gravidă în 5 luni, ÎNCARCERATĂ!

La data de 31 ianuarie a.c., în localitatea Băbeni, la km 93+900m., a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane de 25 de ani.

Astfel, P. B., în timp ce conducea un autoturism, din direcţia Rm. Vâlcea – Drăgăşani, datorită neatenţiei în conducere a părăsit partea carosabilă, a ieşit înafara părţii carosabile, a lovit un gard din beton după care s-a răsturnat pe partea dreaptă a drumului.

În urma impactului, conducătoarea auto a suferit leziuni fiind diagnosticată cu traumatism cranio-facial şi ulterior transferată la Spitalul Judeţean din Sibiu pentru continuarea investigaţiilor. Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ.

Servicii tractări non-stop la nr. de telefon: 0767 369 369,0723 620 007. Site: www.tractari-valcea.com.
POLIŢIA VÂLCEA şi-a prezentat bilanţul pe anul 2016

PRINCIPALELE ACTIVITĂŢI ALE INSPECTORATULUI DE POLIŢIE JUDEŢEAN VÂLCEA ÎN ANUL 2016

Activităţile desfăşurate de structurile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea în anul 2016 au vizat:

Creşterea gradului de siguranţă şi protecţie pentru cetăţeni prin protejarea persoanei, protejarea patrimoniului, siguranţa stradală si siguranţa rutieră

Prevenirea şi combaterea infracţionalităţii organizate şi transfrontaliere, destructurarea grupurilor/grupărilor infracţionale

Asigurarea climatului de legalitate mediului de afaceri prin combaterea evaziunii fiscale, contrabandei, corupţiei, contrafacerii de mărfuri, a infracţiunilor din domeniul achiziţiilor publice precum şi prin protecţia intereselor financiare ale Uniunii Europene

Asigurarea resurselor umane, a mijloacelor materiale, financiare şi informaţionale necesare dezvoltării şi menţinerii capacităţii operaţionale a I.P.J. Vâlcea

Pentru al şaselea an consecutiv infracţionalitatea sesizată la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea înregistrează o scădere.

Astfel în anul 2016 la nivelul I.P.J. Vâlcea au fost sesizate cu 13,81% mai puţine infracţiuni faţă de anul precedent.

Criminalitatea de natură judiciară înregistrează o scădere cu aproximativ 10 procente faţă de anul precedent, în mediul urban scăderea fiind de 14%, iar în rural de 13,62%.

Infracţiunile contra patrimoniului reprezintă 41,64% din totalul infracţiunilor sesizate(o scădere cu 16,28% faţă de 2015) la care înregistrăm cea mai mică valoare din ultimii 8 ani.

Diminuarea faptelor penale contra patrimoniului este proporţională cu evoluţia infracţiunilor de furt, care înregistrează pentru al cincilea an consecutiv o scădere semnificativă (17,51% faţă de 2015).

Se înregistrează scăderi, în principal, la faptele de furt din locuinţe cu 3%, din societăţi comerciale cu 9,4% şi de auto cu 3,5%.

Infracţiunile de înşelăciune înregistrate de I.P.J. Vâlcea reprezintă 8,9% din totalul infracţiunilor contra patrimoniului sesizate. Numărul acestora a scăzut faţă de anul 2015 cu 17,70% .

De asemenea, în anul 2016, numărul infracţiunilor de tâlhărie s-a diminuat cu 21,57 %.

Activitatea de prevenire a criminalităţii reprezintă, alături de combatere, o componentă importantă a intervenţiei poliţiei, în acest domeniu acţionând pe două paliere atât structurile operative cât şi structura de analiză şi prevenire a criminalităţii şi poliţiştii de proximitate.

Pentru prevenirea criminalităţii au fost desfăşurate 27912 controale directe, 83 razii, 1631 acţiuni cu efective mărite şi 1646 activităţi în unităţi de învăţământ şi zone adiacente, fiind totodată 8976 persoane primite în puncte de consiliere.

În domeniul prevenirii, au fost iniţiate şi implementate proiecte şi campanii în cadrul cărora s-au abordat, secvenţial, diferite genuri de infracţiuni circumscrise domeniilor prioritare.

În acest sens, exemplificăm :

– Campania NEGLIJENŢA – INVITAŢIE DESCHISĂ LA FURT;

– Campania de prevenire a furturilor din auto;

– Campania „Protejează-ţi locuinţa şi afacerea! Trăieşte în siguranţă!”

– Campania de prevenire a victimizării minorilor Tedi,

– Campania de promovare a carierei de poliţist, activităţile fiind derulate împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea şi cu sprijinul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională;

– Campania de prevenire a consumului de droguri, în cooperare cu Centrul de Prevenire şi Consiliere Antidrog şi Direcţia pentru Tineret şi Sport;

– Campania „ Luna Cybercrime”.

Pentru îmbunătăţirea ordinii şi siguranţei publice, poliţiştii au continuat aceeaşi manieră de abordare din ultimii ani, axată pe apropierea de comunitate, pregătirea antiinfracţională şi un sistem integrat de acţiune.

Astfel în cursul anului 2016, infracţiunile comise în mediul stradal se menţin la valori reduse, reprezentând doar 2,83% din totalul infracţiunilor sesizate la nivelul inspectoratului.

Este al şaselea an consecutiv când această categorie de infracţiuni înregistrează scăderi.

Infracţiunile de furt reprezintă 91,64% din criminalitatea stradală.

În anul 2016, în mediul rural au fost sesizate cu 13,62% mai puţine fapte faţă de anul anterior.

Prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional în sectorul silvic a constituit o altă preocupare majoră a I.P.J. Vâlcea în anul 2016, activităţile vizând atât prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori din păduri cât şi faptele ilegale asociate din circulaţia, depozitarea, prelucrarea şi comercializarea materialului lemnos.

În anul 2016 au fost sesizate cu 28% mai puţine infracţiuni la regimul silvic, decât în anul precedent.

Structurile competente au desfăşurat multiple acţiuni fiind ridicată în vederea confiscării cantitatea totală de 3026,98 de m.c. material lemnos, cu 47% mai mult decât în anul 2015.

Urmare a modificărilor de la sfârşitul lunii octombrie 2016 la Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, care presupune confiscarea mijloacelor de transport cu care s-a realizat transportul materialelor lemnoase ce nu au provenienţă legală, efectivele I.P.J. Vâlcea au indisponibilizat în vederea confiscării doar în ultimele 2 luni ale anului, 31 autovehicule şi 10 atelaje hipo.

Pe linia sistemelor de securitate, în scopul prevenirii şi combaterii infracţiunilor contra patrimoniului, au fost efectuate activităţi de control referitoare la modul de implementare a cerinţelor minimale de securitate şi verificarea respectării prevederilor legale incidente de către agenţii economici şi deţinătorii de valori.

Siguranţa rutieră constituie o altă prioritate a poliţiei vâlcene. În anul 2016 poliţiştii rutieri au participat la 1829 de acţiuni, fiind aplicate 49147 de sancţiuni contravenţionale la regimul circulaţiei şi reţinute în vederea suspendării dreptului de circulaţie 3965 de permise de conducere.

S-a acţionat cu consecvenţă în raport de principalele cauze generatoare (viteza neadaptată la condiţiile de drum, traversarea neregulamentara a pietonilor prin loc nepermis şi abateri biciclişti).

Pe raza judeţului Vâlcea s-au produs cu 10,5% mai puţine accidente rutiere grave decât în anul 2015.

Personalul Serviciului Acţiuni Speciale a realizat 342 de misiuni, constând în percheziţii, escorte, aplanări de conflicte, razii şi alte activităţi de sprijin pentru structurile operative.

Lucrătorii Biroului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, în urma dosarelor instrumentate au ridicat în vederea confiscării: 1 autoturism, 1 barcă cu motor, 282 kg articole pirotehnice şi 20,5 kg produse protecţia planetelor.

Prejudiciul recuperat pe parcursul perioadei de referinţă de către lucrătorii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice este în sumă totală de 27.000.000 lei.

Obiectivele pe care Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea le va urmări în cursul anului 2017 şi care sunt în concordanţă cu obiectivele Ministerului Afacerilor Interne şi ale Inspectoratului General al Poliţiei Române, sunt următoarele:

1. Creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor prin protejarea persoanei, a patrimoniului şi prin asigurarea climatului de ordine publică în spaţiul stradal, (în mod special pe raza municipiului Rm. Vâlcea unde se înregistrează cele mai multe infracţiuni);

2. Combaterea evaziunii fiscale, a corupţiei şi a fraudelor din domeniul achiziţiilor publice;

3. Combaterea delictelor silvice prin adaptarea de măsuri de prevenire şi combatere, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu (I.J.J. Vâlcea Garda Forestieră, Direcţia Silvică, Garda de Mediu);

4. Implementarea unor măsuri de reducere a deficitului de personal şi

asigurarea mijloacelor materiale şi informaţionale necesare dezvoltării şi menţinerii capacităţii operaţionale a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, în special în mediul rural.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea vor acţiona în continuare pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente negative, care pot afecta siguranţa cetăţenilor.

BIROUL DE PRESĂ
”Freud și Bunul Dumnezeu” în premieră oficială la Sala „Zăvoi” a Teatrului Municipal „Ariel” Râmnicu Vâlcea

Teatrul Municipal „Ariel” Râmnicu Vâlcea vă invită vineri, 3 februarie 2017, de la ora 18:30, la premiera oficială a spectacolului „Freud și Bunul Dumnezeu” care va avea loc la Sala „Zăvoi” (adresa: Str. Știrbei Vodă nr.11 Parc Zăvoi).

Spectacolul ,,Freud și Bunul Dumnezeu” este realizat după textul inclus în volumul ,,Animalul, acest om ciudat” scris de Mircea M. Ionescu, autorul a 22 de cărţi şi unul dintre dramaturgii români cei mai jucaţi.

Criticul de teatru Ion Parhon a lăudat piesa „Freud și Bunul Dumnezeu”: „Dramatismul iubirilor ratate, singurătatea alergătorului pe culoarul lipsit de lauri al decepțiilor și vecinătatea otrăvită a deznădejdii sunt ferite de emfază ori de melodramă, fapt ce tinde să atragă spectatorul într-o confesiune sinceră și viu colorată ori la un dialog cu propriile sale experiențe sentimentale.”

„Spectacolul se adresează în special publicului matur, dar poate fi vizionat cu succes și de tinerii cu vârste de peste 18 ani. Acesta abordează problematica cuplului ca relație și a cuplului în cadrul familiei.”, a declarat Alin Holcă.

Spectacolul are o distribuție dublă pentru două roluri, urmărindu-se prin aceasta să se ofere posibilitatea cât mai multor actori să joace în acest minunat spectacol. În acest sens, vineri, 3 februarie 2017, distribuție va fi alcătuită din actorii: Alin HOLCĂ, Tatiana SERGHI, Anca OLTEANU și Anca ȘERBAN.
Curs Dermopigmentare, acreditat

În Râmnicu Vâlcea va demara în perioada urmãtoare cursul de Dermopigmentare (http://www.profesionalnewconsult.ro/cursuri-autorizate/cursuri-de-infrumusetare/curs-machiaj-semipermanent), tatuaj semipermanent al ochilor, sprâncenelor, buzelor, curs susţinut de formatori cu experienţã ȋn domeniu, ce vor parcurge împreunã cu participanţii la curs cele mai noi tehnici în dermopigmentare, respectiv tehnica fir cu fir, 2D, 3D, tehnica efect pudrat. IMPORTANT !!! Cursul este acreditat şi recunoscut de organismele acreditate, diplomele fiind recunoscute la nivel naţional şi internaţional, Profesional New Consult fiind una dintre primele firme din ţarã ce oferã cursul acreditat în aceastã materie.

Urmând cursul de Dermopigmentare, Tatuaj Cosmetic (http://www.profesionalnewconsult.ro/cursuri-autorizate/cursuri-de-infrumusetare/curs-machiaj-semipermanent), veţi deprinde tehnica microblading-ului, a pigmentãrii şi repigmentãrii cosmetice a buzelor, ochilor şi sprâncenelor, desigur, aceste tehnici fiind perfecţionate la curs sub îndrumarea formatorului specialist în domeniu, de asemenea vã veţi însuşi cele mai noi şi moderne tehnici de lucru cum ar fi cea microblading.

Participând şi absolvind cursul de Dermopigmentare (http://www.profesionalnewconsult.ro/cursuri-autorizate/cursuri-de-infrumusetare/curs-machiaj-semipermanent), veţi cunoaşte o activitate extrem de solicitatã pe piaţa muncii din România şi nu numai, acest tip de serviciu fiind foarte solicitat ȋn saloanele din strãinãtate unde specialiştii sunt foarte puţini. De asemenea, participând la cursul organizat de Profesional New Consult veţi primi sfaturi utile privind aparatele de tatuat cosmetic, cele mai eficiente, tipurile de ace, ȋn funcţie de zona de acoperiere, tipuri de machiaje, cum ar fi cel fir cu fir, extrem de solicitat.

Pentru detalii despre cursul de Dermopigmentare (http://www.profesionalnewconsult.ro/cursuri-autorizate/cursuri-de-infrumusetare/curs-machiaj-semipermanent) vã puteţi adresa centrului de studii Profesional New Consult – Vâlcea situat în Râmnicu Vâlcea, str. Calea lui Traian, complex Nord, deasupra băncii Raiffaisen, etaj 1, camera 5 sau la telefon 0765.708.877

email: valcea@profesionalnewconsult.ro
web : www.profesionalnewconsult.ro

Alte cursuri de ȋnfrumuseţare organizate de Profesional New Consult ȋn perioada urmãtoare sunt :

Curs Stilist Unghii, ( http://www.profesionalnewconsult.ro/cursuri-autorizate/cursuri-de-infrumusetare/stilist-unghii )

Curs Machiaj, MakeUp, ( http://www.profesionalnewconsult.ro/cursuri-autorizate/cursuri-de-infrumusetare/curs-machiaj )

Curs Tehnician Maseur, ( http://www.profesionalnewconsult.ro/cursuri-autorizate/cursuri-de-infrumusetare/curs-masaj )

Curs Coafor, ( http://www.profesionalnewconsult.ro/cursuri-autorizate/cursuri-de-infrumusetare/curs-coafor )

Curs Pensat Profesional, ( http://www.profesionalnewconsult.ro/cursuri-autorizate/cursuri-de-infrumusetare/curs-pensat-profesional)

Curs Frizer, ( http://www.profesionalnewconsult.ro/cursuri-autorizate/cursuri-de-infrumusetare/curs-frizer )
ANUNŢ: CET GOVORA opreşte, din nou, căldura şi apa caldă

Societatea CET Govora SA anunţă oprirea furnizării agentului termic pentru încălzire şi sub formă de apă caldă de consum în data de 01.02.2017 între orele 900 ÷ 1900 pentru eliminarea avariei apărute pe conducta de tur primar Dn 400mm pe faleza râului Olăneşti în zona bl.S1, la toţi consumatorii racordaţi la următoarele puncte termice: PT13 Piaţă; PT14 Zăvoi; PT Club Sportiv Municipal; PT Pieţe Prest; PT Hotel Sofianu.
Vâlcean condamnat pentru UCIDERE din culpă şi FURT calificat, depistat în Mioveni

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni, l-au depistat pe raza orașului Mioveni, pe S.C., de 26 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, județul Vâlcea, pe numele căruia Judecătoria Râmnicu Vâlcea a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii, acesta fiind condamnat la pedeapsa de 5 ani si 10 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și furt calificat. În cauză, bărbatul a fost încarcerat la Penitenciarul Mioveni.
Precizare importantă de la Prefectura Vâlcea, legată de eliminarea timbrului de mediu

foto: Auto Bild

foto: Auto BildPrefectul Radu Renga aduce la cunoștință că, potrivit Legii 1/2017, începând de miercuri, 1 februarie 2017, timbrul de mediu pentru autovehicule va fi eliminat. Pentru a se evita aglomerația la ghișeele Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, reprezentantul Guvernului în teritoriu a decis, împreună cu reprezentanții serviciului menționat, ca activitatea să se desfășoare în două schimburi, începând cu ora 8.30.

De asemenea, pentru a veni în sprijinul solicitanților, s-a luat hotârârea ca cei interesați să se adreseze în prealabil Serviciului de Înmatriculări, urmând ca mai apoi, în baza programărilor și a bonurilor de ordine emise, să se comunice data și ora la care să se prezinte la ghișee pentru a beneficia de eliminarea timbrului de mediu.
3 maşini s-au ciocnit în lanţ pe DN65. Victimă a fost şi o femeie din Drăgăşani

FOTO: Arhivă

FOTO: ArhivăPotrivit oamenilor legii, accidentul s-a produs din cauza neatenţiei în conducere. Evenimentul rutier a avut loc aseară pe DN 65. Un şofer de 22 de ani din Sibiu, S.C., în timp ce conducea în afara localităţii Pieleşti, Dolj nu a păstrat distanţa de siguranţă şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus de P.F. de 27 de ani din Slatina. Al doilea autoturism a fost proiectat pe sensul de deplasare intrând în coliziune cu un Audi, cu numere de Anglia, condus de P.R., de 35 de ani, din Drăgăşani, judeţul Vâlcea.

În urma acestui accident a rezultat rănirea uşoară a unei pasagere, I. B. de 35 de ani, din Drăgăşani, ce se afla în cel de-al treilea autoturism şi a unei alte tinere din Slatina, R.C., de 25 de ani, pasageră în cel de-al doilea autoturism, arată gds.ro.
BREAKING NEWS: Trafic BLOCAT TOTAL pe DN 7 pe sensul Rm Vâlcea – Sibiu

Accident de circulaţie pe DN 7 la km. 223 produs în data de 30 ianuarie 2017. Un autocamion s-a lovit de un alt autovehicul care circula pe Valea Oltului. În urma impactul, traficul rutier este blocat pe sensul de mers Râmnicu Vâlcea – Sibiu. Din fericire, nu sunt victime omeneşti.

vom reveni cu amănunte
Victimă de 18 ani într-un accident produs de un râmnicean, de aceeşi vârstă, pe strada Straubing

În data de 27 ianuarie a.c., în jurul orei 14.00, pe strada Straubing din municipiul Râmnicu Vâlcea a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea unui tânăr de 18 ani.

Astfel, I. A. de 18 ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism pe strada Straubing, din direcţia comunei Dăeşti spre municipiul Râmnicu Vâlcea, în apropiere de intersecţia cu strada Intrarea Pajiştei, la ieşirea dintr-o curbă la stânga, autoturismul a părăsit partea carosabilă spre dreapta şi s-a răsturnat.

În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală a pasagerului aflat pe locul din dreapta faţă, un tânăr de 18 ani, care a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral minor şi escoriaţii faciale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.