1

Agresorii care au sechestrat un taximetrist la Obârşia Lotrului, REŢINUŢI pentru furt, lovire, distrugere şi lipsire de libertate

În dimineaţa zilei de 31 iulie a.c., în jurul orei 5.30, poliţiştii au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de către un bărbat că a fost agresat fizic în zona Obârşia Lotrului.

În urma cercetărilor la faţa locului s-a stabilit că în jurul orei 2.30, tânărul din judeţul Gorj a transportat în regim taxi cu un autoturism trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 22 şi 34 de ani, cu destinaţia Rânca. Ajunşi la destinaţie, pasagerii au solicitat continuarea deplasării până în zona Obârşia Lotrului.

Cei trei au avut o atitudine agresivă faţă de conducătorul auto, iar pentru o perioadă scurtă de timp acesta a fost introdus în portbagaj. Cei trei au distrus mai multe componente ale autovehciulului, dar şi o parte din caroserie. La un moment dat autovehiculul s-a defectat, motiv pentru care a fost abandonat de cei trei. Aceştia şi-au continuat deplasarea, iar victima a încercat să se întoarcă spre localtiatea Novaci pentru a cere ajutor, reuşind să sune la 112.

Au fost consituite echipe de căutare a celor trei persoane bănuite de comiterea faptelor penale formate din echipă a luptătorilor Serviciului de Acţiuni Speciale, Serviciului de Investigaţii Criminale, Poliţiei Staţiunii Voineasa, sprijiniţi şi de jandarmi.

Pentru identificarea celor trei poliţiştii vâlceni au beneficiat şi de sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj.

În urma investigaţiilor, poliţiştii au reuşit să stabillească identitatea celor trei persoane bănuite, dar şi o posibilă adresă, unde s-ar putea afla aceştia.

În urma activităţilor specifice, s-a reuşit identificarea şi prinderea celor trei.

Toţi trei au fost conduşi la sediul poliţiei, iar în baza probatoriului administrat, în această seară poliţiştii au dispus prin ordonanţă reţinerea pentru 24 de ore a acestora.

În prezent, cei trei sunt încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestastare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea.
Cum gătim corect legumele

FOTO: www.fitbody.ro

FOTO: www.fitbody.roUnii nutrienţi sunt distruşi prin prepararea termică şi tocmai din acest motiv trebuie să ţinem cont de anumite reguli atunci când alegem să preparăm legumele.

După prăjirea care trebuie să fie definitiv eliminată, fierberea prelungită și gătitul sub presiune a legumelor sunt cele mai dăunătoare din punct de vedere al pierderii de conținut antioxidant, dar poţi folosi apa în care au fiert la sosuri sau supe.

Cea mai bună metodă de gătire a legumelor este prepararea la abur sau pe grătar, coacerea la cuptor în vase acoperite, timp limitat.
Adda a avut o nuntă de poveste

FOTO: Facebook

FOTO: FacebookAdda s-a căsătorit religios în acest weekend. În ciuda timpului canicular, petrecerea s-a desfăşurat în aer liber, la cort, cadrul fiind unul extrem de romantic. Cei doi proaspăt căsătoriţi le-au prezentat invitaţiilor primul lor vals în calitate de soţ şi soţie, moment ce a fost cu o puternică încărcătură emoţională, dansul desfăşurându-se pe o scenă amplasată chiar deasupra piscinei. Fericirea Addei va ajunge cu siguranţă la cote maxime peste câteva săptămâni, atunci când va aduce pe lume primul ei copil.
Tâlhărie și sechestrare de persoane la OBÂRȘIA LOTRULUI! Un taximetrist a trăit clipe de GROAZĂ

Noapte de coșmar pentru un taximetrist din Novaci, care a luat trei clienți ce doreau să ajungă la Obârșia Lotrului. Cei trei bărbați erau beți și odată ajunși la destinație, nu au vrut să-i plătească taximetristului, pe care l-au bătut, l-au sechestrat și l-au băgat în portbagajul mașinii.

Teribila întâmplare a avut loc în noaptea de 30-31 iulie 2016, în jurul orelor 3. Imediat, jandarmii și polițiștii din zonă au intervenit, căutându-i pe cei trei agresori. Aceștia au fost prinși în dimineața zilei de 31 iulie 2016, unul fiind găsit la o pensiune din Obârșia Lotrului, iar doi erau la ocazie, la intersecția dintre Rânca și Petroșani.

Primele informații primite despre unde s-ar putea afla agresorii au fost aflate de un jandarm, care își desfășoară activitatea în zona Voineasa – Obârșia Lotrului și care este bine implantat social, aflând în timp record ce se întâmplă în zonă.

Deocamdată, oamenii legii consideră că se conturează mai multe infracțiuni, printre care lovire, distrugere, furt și lipsire de libertate. M. Ion, de 34 de ani, G. Gheorghe, de 22 de ani și T. Florentin, de 24 de ani, toți din Novaci l-au bătut și l-au băgat în portbagajul mașinii pe un taximetrist, căruia nu i-au plătit cursa de la Novaci la Obârșia Lotrului din județul Vâlcea.
Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 1 august 2016

• Nu ştim dacă să ne bucurăm sau să devenim trişti, la aflarea veştii că Platforma Chimică din sudul municipiului Râmnicu Vâlcea a ajuns la mâna şi la toanele unui individ controversat, condamnat cu suspendare, avocat care a gestionat afacerile de miliarde ale Hidroelectrica, Mare Orator al Marii Loji Naţionale din România şi coleg de facultate cu fostul premier Victor Ponta, pe numele său de buletin Remus Borza. • La Adunarea Generală a creditorilor, Remus Borza a făcut circ. • Fragment din discursul ţinut de administratorul judiciar Remus Borza în faţa creditorilor CET, declanşator al unei acţiuni în justiţie cu care va fi “premiat”

• Nu ştim dacă să ne bucurăm sau să devenim trişti, la aflarea veştii că Platforma Chimică din sudul municipiului Râmnicu Vâlcea a ajuns la mâna şi la toanele unui individ controversat, condamnat cu suspendare, avocat care a gestionat afacerile de miliarde ale Hidroelectrica, Mare Orator al Marii Loji Naţionale din România şi coleg de facultate cu fostul premier Victor Ponta, pe numele său de buletin Remus Borza. Aflând că este moroşan – ne-am bucurat foarte mult, ştiindu-i pe aceştia educaţi, cumpătaţi, respectuoşi şi cu mult bun simţ. Dar nu s-au potrivit calităţile acestuia cu matricea model a ardeleanului. Individul este un necivilizat, un grobian în relaţia cu femeile (şi, în general, cu subordonaţii săi), infatuat şi nesimţit. Ştim că „pokemonul Borza” este avocat, că ne va acţiona în judecată, dar avem probe palpabile pentru a face proba verităţii. Începând cu acest număr, vom face publică comportarea sa – cu alte cuvinte „proba verităţii” – prezentând celebrele sale expresii de mahala: „hales-bules”, „ce p**a mea vrei?” – expresie spună unei femei disponibilizate, „să nu mai mănânce unii rahat prin nu ştiu ce fiţuici”, „satul ne râde şi cu curu’”, „nu sunt bulangiu” etc. Dacă există vreun curios să-l asculte pe acest „pokemon”, publicăm linkul unei înregistrări audio: CLICK AICI!, din care puteţi trage concluzia că „ardeleanul” ăsta este mai oltean decât oltenii, fiind îngâmfat, îndrăgostit de vorbăria sa goală şi se pupă dimineaţa în oglindă, ca să-şi facă curaj de a da ochii cu imaginea sa publică. Nicicând nu am întâlnit un afront atât de mare ca afrontul adus de tupeistul avocat atunci când a provocat presa locală. Vorbind despre un ziarist care a pierdut mai multe procese cu directorul C. Roibu – de la Oltchim, Borza a spus că acesta l-a chemat pe calomniatorul său şi l-a pus să-i pupe pantofii. Neadevărat şi o mare măgărie. Vorbind despre atitudinea sa faţă de ziariştii care-l vor critica, a spus: „Eee, eu o să le dau altceva să lingă”. Încercaţi să-l apreciaţi pe omul care este pus în capul mesei multor onorabile instituţii, printre demnitari sau maeştri masoni. Başca faptul că needucatul acesta a fost propus pentru funcţia de prim-ministru. Halal tara!

• La Adunarea Generală a creditorilor, Remus Borza a făcut circ. S-a dat mare, a minţit cât cuprinde şi s-a lăudat că a fost primul angajator al maestrului Ion Cristoiu. Întrebat, maestrul a spus că nu-l cunoaşte decât din presa naţională şi că omul minte. Printre altele, lăudându-se, Borza a lăsat să se înţeleagă că el le dă creditorilor banii pe care-i aşteaptă, de parcă i-ar da din banii maică-si şi nu CET-ul le-ar datora lor banii pentru munca prestată şi neîncasată. În grandoarea lui, Borza vrea să primească 3% din veniturile suplimentare după ce negociază el cu USG şi Oltchim. Păi, dacă esti bun, de ce nu faci profit din activitatea proprie, Borza? Apoi, mai vrea şi 3% din economii şi reduceri de costuri, după ce-i trimite acasă pe cei 284 de salariaţi disponibilizaţi. Am făcut un calcul al pretenţiilor „pokemonului” Borza şi partea sa în 3 ani de zile este de aproximativ 12 milioane de euro. Nu este posibil aşa ceva! La milioanele de euro încasate de la Hidroelectrica, el visează acum. Este lumea lui.

• Fragment din discursul ţinut de administratorul judiciar Remus Borza în faţa creditorilor CET, declanşator al unei acţiuni în justiţie cu care va fi “premiat”. Trageţi singuri concluziile. Borza trebuie să-şi asume insultele şi calomniile proferate în public:

„Văd foarte mulți oameni din presă. E un centru aici al presei mondiale. La Vâlcea sunt 23 de titluri care au proliferat, au făcut tiraje amețitoare… 50, 100 de exemplare pe ediție. Le înțeleg supărarea unora dintre dânșii că s-a închis robinetul. Pentru că unii justițiari din presă, cu ghilimelele de rigoare, pentru că noi știm care sunt năravurile și o să le facem publice, au luat în ultimii cinci ani de zile 2,5 milioane de euro de la o companie de stat, de la o companie care are monopol. Care era logica comercială juridică, și intrăm într-o altă logică, penală, ca unicul producător de agent termic sau abur industrial să își facă reclamă? Și la ordinul sumelor acestora de 2,5 milioane de euro!? Și acei oameni din presă și-au luat utilaje pe care le-au închiriat nouă sau puilor noștri, Servcet, Prestcet, iarăși la prețul de două-trei ori. Îi știm și îi vom da cu nume și prenume. Așa că, fraților, nu aveți decât în fiecare zi să aruncați cu noroi în Borza. Că e imun la mizeriile astea pe care unii le scriu. Doar că trebuie să și le asume. Și civil și penal. Mi-aduc aminte un episod în urmă cu câțiva ani când, tot așa, un confrate din presă și pot să spun confrate că în 1990 am fost unul dintre fondatorii Asociației Ziariștilor din România. Eu, vreo șapte ani de zile, am mâncat o pâine din presă. Am fost primul angajator al lui Cristoiu în ’90… La fel, a scris bălării despre Roibu. L-a dat în judecată, a pierdut procesul cum era și firesc și de unde să ia că băuseră banii cu blondele la cârciumă și își luaseră merțane? Ce l-a pus să facă? L-a chemat de față cu toți: pupă, bă, pantoful! Și cât era de mare zeul din Olimp, acolo, de justițiar al presei, a lins pantoful lui Roibu. Eeee, eu o să îi dau altceva să lingă… Bun! Să revenim la chestiuni serioase.”

PS – Domnilor aflaţi acum în conducerea societăţii de sub administrarea judiciară a firmei Euro Insol: Încercaţi să-i spuneţi avocatului (infractor condamnat şi aflat în perioada de probă) că nu presa locală trebuie pusă să-şi probeze nevinovăţia, ci el trebuie să probeze vinovăţia acestora. Apoi, încunoştinţaţi-l ca la încheierea contractelor derulate, conducerea de atunci nu a reproşat nimic colaborării şi a mulţumit mijloacelor de informare în masa judeţene pentru colaborarea fructuoasă avută. Fiecare redacţie are o asemenea apreciere oficiala, bună de folosit în instanţele de judecată. Precizez că epitetele critice folosite în articolele scrise sau ce le voi scrie în serial, nu îl vizează ca persoană. În sinea mea îi acord circumstanţe atenuate de autocrat.
Foştii parlamentari îşi primesc pensiile speciale începând cu 1 august

FOTO: www.presalibera.net

FOTO: www.presalibera.netSute de foşti parlamentari vor beneficia de aceste pensii “speciale”. O astfel de pensie poate sa ajungă la aproximativ 1.550 de lei pentru un mandat încheiat, 3.100 de lei pentru cei cu două mandate şi 4.600 de lei pentru cei cu trei, potrivit mediafax.ro.

Fondurile alocate in proiectul de rectificare bugetară, pentru acest an, sunt nici mai mult, nici mai puţin de 20 de milioane de lei. Deputaţii şi senatorii beneficiază de indemnizaţia pentru limită de vârstă de la data la care li se acordă drepturile de pensie pentru limită de vârstă, dar nu mai devreme de data încetării mandatului aflat în derulare.

Pentru mandate incomplete, indemnizaţia pentru limită de vârstă se calculează proporţional cu perioada de mandat efectiv exercitată, dar nu mai puţin de un mandat de activitate parlamentară.
Anti-românul corupt Tăriceanu

Moto: “Banii nu puteau ajunge decât la cel care avea decizia numiri în pixul lui motorizat. Şi atunci, e greu de ghicit?” –

Ştirea că viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu a fost reținut de procurorii DNA nu a mai consternat pe nimeni şi, acum, aproape că nu mai interesează pe nimeni. Nu se putea că individual să nu se fi mânjit şi el cu euroi, ca mai toţi cei aflaţi la guvernare. Olteanu a fost acuzat de trafic de influență în dosarul în care este pus deja sub învinuire Sorin Ovidiu Vântu, existând declaraţii-denunţ că prin intervenţia sa la propulsat pe ziaristul Liviu Mihaiu în funcţia de Guvernator al Deltei Dunării, numirea stându-i în putere numai lui Călin Popescu Tăriceanu, prim ministrul de atunci.

Bogdan Olteanu a recunoscut că s-a dus la S. O. Vântu pe tema numirii Guvernatorului, dar nu a recunoscut și că i s-ar fi dat bani. Totuşi, procurorii au documentat că banii ar fi fost primiţi prin intermediar. Este vorba de o sumă de 2 milioane de EURO. Banii ar fi fost pentru campania PNL din 2008. Imediat PNL, prin vocea preşedintei Alina Gorghiu, a specificat că nu a auzit niciodată în cadrul PNL vreo informaţie despre o eventuală sponsorizare a PNL, în 2008, cu banii lui S. O. Vântu, precizând că sprijină instituţiile statului în lupta anticorupţie.

Ei hai, liberalilor, nu vă mai daţi aşa „cocoşi”. Pe colegul Vosganian l-aţi apărat cu dârzenie. În loc să consideraţi că „justiţia trebuie să-şi facă datoria în absolut orice situaţie şi în cazul oricărei persoane, actual sau fost membru de partid, actual sau fost demnitar”, aţi votat în apărarea lui. Aşa că, Vosganian, cu sprijinul vostru şi al celor 11 iconiţe pe care le avea asupra lui, a scăpat de braţul lung al legii. Şi pe cuvântul vostru de liberali, că nu aşteptaţi să pice Tăriceanu? Pe el îl vor liberalii, dar îl vrea şi Binomul de sub preşedintele Iohannis. Vântu aduce nori negri deocamdată pentru Călin Popescu-Tăriceanu. Nu mai are nimic de pierdut şi a anunţat printre apropiaţii săi că aruncă România în aer. Este abia începutul!

Dacă Vântu începe să vorbească – i-au trecut extrem de mulţi oameni politici prin casă, România se va zgudui din temelii la toate nivelele şi în toate partidele. Asta dacă Vântu va da drumul la informaţii şi mai ales la celebrele filmări, pentru că el făcea înregistrări şi filma atât la reşedinţa de la Otopeni, cât şi la Paris. Dacă respectivele filme, despre care s-a bănuit că ar fi scoase din ţară, vor ajunge în ţară şi vor fi date procurorilor sau vor fi făcute publice, va fi un deliciu suprem, pentru că vom vedea politicieni de prim rang care, ca o dovadă a infatuării supreme şi a încercării lui Vântu de a-i umili pe oamenii cu funcţii foarte importante din România la acea vreme… Îi legau şireturile, la propriu!

Fostul preşedinte Traian Băsescu dă dovadă de un mare caracter. Ştie la cine au ajuns bani cu adevărat. Doar nu portarul din faţa guvernului făcea numiri în deltă. România, 16 ani post-decembrişti, a avut preşedinţi jaloane, tăcute, învinse de sistem, iar timp de 10 ani, a avut un singur preşedinte autentic, Traian Băsescu. Restul caricaturi, glume proaste bolşevice. Sigur, Băsescu a deranjat toată pleava bolşevică care ducea ţară la dezastru. Ipocriţii judecă mandatele lui cu creieraşele spălate de cozile de topor bolşevice. Dar staţi liniştiţi tovarăşi, istoria îl va aşeza acolo unde merită pe cel care a reorientat România, fără echivoc, pe axa lumii libere şi civilizate.

Ciracii lor, licuricii roşii de prin politică, vor face stagii binemeritate pe la mititica. Există şi alte opţiuni (Putin, Rusia), pentru voi ăştia cu şampon roşu A3 pe creieraş. Faceţi-vă bagajele şi valea. Să auzim numai de bine!
Căminul de la Bălceşti primeşte 1,2 milioane lei de la Consiliul Judeţean Vâlcea

În cadrul şedinţei Consiliului Judeţean Vâlcea de joi, 28 iulie 2016, s-a discutat şi despre situaţia Căminului de Bătrâni de la Bălceşti. Iniţial consilierii PNL au solicitat să fie alocate trei milioane de euro, însă specialiştii din Consiliul Judeţean au informat că momentan, este disponibil un buget de 1,2 milioane de lei. În schimb, dacă luna viitoare se vor găsi resurse financiare, se va face o nouă relocare.

Proiectul de buget a primit vot favorabil din partea consilierilor şi astfel Căminul de Bătrâni din Bălceşti va primi cele 1,2 milioane de euro. Situaţia rămâne în continuare, una incertă în ceea ce priveşte acest azil, deoarece suma de bani primită va acoperi doar cheltuielile de întreţinere şi de personal, aferente lunii iunie, luna iulie rămânând fără acoperire.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu, a declarat în cadrul şedinţei, că va continua discuţiile cu ministerele responsabile pentru a găsi soluţii: “Noi am avut mai multe runde de discuţii cu cei din conducerea Căminului Bălceşti, inclusiv cu Direcţia de Protecţie a Copilului aşa cum am stabilit şi săptămâna trecută. (…) Am fost la Ministerul Dezvoltării, săptămâna viitoare merg iarăşi şi la Ministerul Muncii.(…) Noi suntem pregătiţi să venim în faţa dumneavoastră şi să vă propunem o modalitate de soluţionare. Am discutat cu domnul Badea, am discutat cu angajaţii de la Direcţia de Protecţie a Copilului, cu vicepreşedinţii Consiliului Judeţean, însă vă propun ca după ce săptămâna viitoare vom avea o concluzie pe ministerele de resort, în următoarea şedinţă să venim şi să discutăm în concret ce facem. O să îl rog pe domnul Predescu să se pregătească, să facă precizări dacă propunerea domnului Stănculescu are sustenabilitate. Bineînţeles că este foarte clar că şi noi ne dorim ca angajaţii dar şi bătrânii să nu ajungă într-o situaţie disperată. Vom avea grijă, o să vedeţi, în proiectul pe care intenţionăm să îl propunem în luna august să venim cu nişte soluţii foarte clare, pentru că la fel ca noi mai sunt 18 cămine în ţară, dar mai avem şi noi, în Vâlcea, cămine pentru persoane vârstnice cu care trebuie să procedăm într-un fel.”
Revoltător! La Centrul de plasament Andreea, vaccinurile şi medicamentele sunt ţinute în spaţiul frigorific destinat alimentelor

Un prim control s-a desfăşurat în urma hotărârii Colegiului Prefectural de luna trecută. Atunci s-a adus în discuţie situaţia dramatică din zona centrelor de plasament. De asemenea, au fost pomenite cazurile de abuz de pe teritoriul întregii ţări, amintindu-se şi de cazul din judeţul nostru, în care un copil instuţionalizat şi-a pierdut viaţa prin înec. Prefectul a propus un proiect de hotărâre prin care să fie constituită o comisie mixtă care să aibă în componenţă un reprezentant al Instituţiei Prefectului, un reprezentant al Inspectoratului de Poliţie, un reprezentant al Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea şi un reprezentant al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului. Membrii comisiei vor vizita în perioada iulie-septembrie 2016, centrele de plasament pentru copii aflate în subordinea DGASPC Vâlcea. Vor verifica condiţiile de igienă, de sănătate şi de tratament, în scopul preîntâmpinării unor eventuale abuzuri. Comisiile vor fi coordonate de reprezentantul Instituţiei Prefectului şi vor prezenta, lunar, un raport de activitate în cadrul şedinţelor Colegiului Prefectural. Asta înseamnă că până în septembrie, la toate şedinţele, să se aducă în discuţie acest subiect, lucru care s-a şi întâmplat în luna iulie.

Primul control s-a desfăşurat la Centrul de Plasament Andreea, din municipiul Râmnicu Vâlcea. Laurenţiu Papa, şef serviciu în cadrul Prefecturii Vâlcea, a fost cel care a prezentat raportul: ”Acest centru de plasament are în statul de funcţie un număr de 56 de posturi, dintre care 15 posturi erau declarate vacante. La data controlului numărul de beneficiari din acest centru de plasament era de 37. Serviciul social de acolo prezintă licenţă de funcţionare provizorie din data de 18.01.2016. Într-o primă etapă au fost verificate graficele de lucru, condica de prezenţă şi fişele postului personalului care lucrează acolo, şi au fost identificate anumite neconformităţi, cum ar fi: în graficul de lucru din luna iulie s-a constatat că acesta nu este vizat de şeful serviciului de resurse umane şi nici nu este aprobat de conducătorul instituţiei. De asemenea, în condica de prezenţă se găsea o poziţie nesemnată, s-a descoperit, ulterior că persoana în cauză era în concediu medical (…). În ceea ce priveşte fişele de post, nu au fost găsite la centrul de plasament, motivându-se că se regăsesc la sediul DGASPC Vâlcea şi au fost prezentate în ziua următoare, comisiei.

Din punct de vedere al condiţiile igienico-sanitare, s-au constatat o serie de neconformităţi, cum ar fi: spaţiul în care funcţionează cabinetul medical este insuficient dotat, nu există spaţiu frigorific vaccinurile şi medicamentele fiind ţinute în spaţiul frigorific de la blocul alimentar. Personalul de la blocul alimentar nu are efectuat examenul coproparazitologic şi coprobacteriologic, şi nici cursurile privind noţiunile de igienă. La nivelul unităţii se desfăşoară activitate de preparare de meniuri şi servirea acestora, şi s-a constatat că nu se respectă în totalitatea administraţia spaţiilor respective. De asemenea, o parte din produsele alimentare erau depozitate necorespunzător, direct pe paviment, la temperatură ambiantă şi nu există aparatură pentru monitorizarea condiţiilor de microclimat. De asemenea, nu era amenajat un spaţiu pentru lucrurile neconforme, iar blocurile sanitare necesită lucrări de igienizare, întrucât pereţii prezintă infiltraţii.

Comisia a dispus o serie de măsuri, din care aş cita: (…) prin procesul-verbal de constatare a condiţiilor igienico-sanitare, încheiat de Direcţia de Sănătate Publică s-a dispus respectarea legislaţiei sanitare în vigoare şi remedierea deficienţelor constatate într-un termen de 30 de zile, urmând ca această comisie să procedeze la verificarea ulterioară a îndeplinirii măsurilor dispuse. Totodată prin nota de inspecţie încheiată, magazionerul a fost sancţionat contravenţional cu o amendă de 600 de lei.”

Şi preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu, doreşte să se implice în acest demers. Astfel, va declanşa procedurile legale pentru a lămuri situaţia şi pentru a remedia rapid toate neregulile sesizate la respectivul centru.

Aceasta va fi o primă preocupare a preşedintelui, de altfel, în această perioadă, s-a şi întâlnit cu toţi şefii de centre. Cea mai mare problemă s-a întâlnint la centrul din Nord şi la cel din Ostroveni. Aici, paznicii sunt prea puţini şi trebuie să se ia măsuri din acest punct de vedere. Se are în vedere preluarea acestora de către Serviciul Public de Pază, sau contractarea unui serviciu de pază separat. Este vizată și întărirea patrulelor de poliţie şi jandarmi în zonele respective.
BORZA către RĂDULESCU: Simt nevoia de tandreţe!

ŞOC! Poveste de dragoste la Consiliul Judeţean Vâlcea. Ce să fie, ce să fie? Borza îi cere lui Rădulescu mai multă tandreţe. La ultima şedinţă de Consiliul Judeţean Vâlcea, unde administratorul judiciar al CET Govora, renumitul avocat Remus Borza a făcut show, şocând asistenţa cu declaraţiile sale neconvenţionale şi cu aluzii sexuale. Una dintre declaraţiile lui Borza, care a stârnit rumoare în sală, se ştie cât de ipocriţi pot fi consilierii judeţeni din Vâlcea, a fost cea în care Borza îi spunea lui Rădulescu că în relaţia CET Govora – Consiliul Judeţean Vâlcea, simte nevoia de tandreţe.

Lăsând gluma la o parte şi prefăcându-ne că nu înţelegem substratul declaraţiei, „nevoia de tandreţe” a lui Borza nu prea e justificată în condiţiile în care CJ Vâlcea are doar 5% în Adunarea Creditorilor de la CET Govora, un procent insignifiant, în comparaţie cu CEO, care are aproape 50%. Se ştie că Borza a rămas administrator judiciar la CET ca urmare a voinţei conducerii CEO, ceilalţi creditori dorind să-l schimbe.