1

Katy Perry a fost victima unui hacker roman

foto: www.biography.com

foto: www.biography.comCelebrei cântărețe i-a fost spart contul de Twitter pe data de 30 mai. Ulterior, contactmusic.com a relatat ca hackerul este român. Acesta a publicat mai multe mesaje vulgare în numele cantareţei, ba chiar mai mult, a pomenit-o și pe Taylor Swift într-o postare. Cele două vedete nu își mai vorbesc din 2014. Bineînțeles că Taylor nu a răspuns nimic la mesajul primit din partea lui „Katy” de România. Pe lângă mesajele postat pe Twitter, hackerul român a publicat fără autorizație o melodie nelansată de-a cântăreței. Piesa se numeşte „Witness 1.3”.
Aroganță: Un candidat deja visează la un sediu nou de primărie

Primarul interimar al Constanţei, Decebal Făgădău se pare că deja se vede ca și ales din 5 iunie. Mai exact, primăria municipiului Constanţa intenționează să închirieze un spațiu pentru noile birouri, în suprafața de 1.850 mp. Termenul minim pe care se va face închirierea este de 3 ani, cu posibilitatea de prelungire a contractului cu cel puțin 12 luni.

Ziua de Constanţa spune că primăria dorește ca imobilul să aibă maxim trei etaje, holuri, spații de așteptare pentru cetățeni, două spații cu destinație sală de ședință, grupuri sanitare și spații pentru arhivă. De asemenea, imobilul trebuie să fie situat în centrul orașului.
VEZI cât timp mai țin furtunile violente în țară

Vijeliile au făcut prăpăd în toată Romania. Cel mai grav este faptul că recolta a fost afectată serios de căderile masive de grindină. Foarte periculoase sunt și descărcările electrice, care din nefericire au făcut o victimă în Vaslui. Este vorba de un cioban în vârstă de 34 ani, pe care un trăsnet l-a lovit mortal pe câmp.

Meteorologii ne anunță că pe tot parcursul săptămânii ne vom confrunta cu astfel de furtuni. Fenomene extreme s-au înregistrat în toată Europa. În Franța de exemplu, sâmbătă au fost înregistrate peste 300.000 de fulgere pe tot teritoriul ţării.
VIDEO: Dorel lovește din nou și inundă o întreagă stradă

Muncitorii unei firme care efectuau o lucrare de îngropare a cablurilor din subteran au spart o conductă de apă. Potrivit Mediafax în urma avariei o întreagă stradă din Timișoara a fost inundată. Conform spuselor reprezentanților societății de apă și canal din Timișoara, Aquatim, marți, în jurul orei 14.00, dispeceratul companiei a primit un apel despre producerea unei inundații pe strada Căpitan Damsescu. Muncitorii Aquatim s-au deplasat de urgență la fața locului și au reparat conducta spartă. Apa a fost oprită pe toată perioada intervenției de remediere a avariei produse.
VEZI de ce este bine să mănânci caise

Cu un conținut caloric scăzut (conține doar 48 kcal/100 g) caisa este ideală în dietele de slăbire. În stare confiată caisele sunt adevărate surse de fier care ne ajută astfel să combatem cu succes anemia. Dar lista beneficiile nu se oprește aici! Iată de ce mai este bine să le consumi:

Consumul de caise menține vederea în condiții bune și oferă strălucire și frumsețe ochilor. Sunt chiar indicate în caz de uscăciune conjunctivală, iritație cronică sau mâncărime a conjunctivitei, pierderea acuității vizuale cauzată de atrofia retinală.
Datorită conținutului mare de provitamina A, caisele cresc rezistenta la infecții și sunt astfel recomandate în caz de eczeme.
Caisele ajută la menținerea echilibrului sistemului nervos.
Premieră la Teatrul Ariel din Râmnicu Vâlcea

Foto: facebook.com/Teatrul Municipal Ariel

Foto: facebook.com/Teatrul Municipal ArielTeatrul Municipal “Ariel” din Râmnicu Vâlcea ne invită vineri, 10 iunie a.c., ora 18:30, la sala “Zăvoi”, la avanpremiera spectacolului “Frumoasa călătorie a urşilor Panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt” de Matei Vişniec, regia Mihai Dinvale. Iar sâmbătă, 11 iunie a.c., de la ora 18:00, tot în sala “Zăvoi” va fi premiera spectacolului „Frumoasa călătorie a urşilor Panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt” de Matei Vişniec, regia Mihai Dinvale.

Din distribuţie fac parte: Mihai Dinvale şi Mădălina Floroaica, scenografia este asigurată de Costinela Ungureanu, iar ilustraţia muzicală de Vasile Manta şi Mihai Dinvale.
Parapete de tip “New Jersey” montate de CNADNR pe DN1

Foto: observatorulph.ro

Foto: observatorulph.roÎn sfârşit, CNADNR a început montarea de separatoare de sens pe drumul cel mai periculos din România unde au avut loc zeci de accidente şi pe care şi-au pierdut viaţa foarte mulţi oameni. Este vorba de Drumul Naţional 1, pe care în următorii 2 ani, compania de drumuri promite să monteze 200 de kilometri de parapete de tip „New Jersey”, de 1,5 metri.

Testele de crash realizate în Europa au arătat ce se întâmplă când o maşină loveşte un astfel de parapet. Maşina nu mai ajunge pe contrasens. Muncitorii s-au apucat de zona cea mai periculoasă a acestui drum, zona de ieşire din Bucureşti, separatoarele urmând să fie montate pe DN1 între pasajul Băneasa şi Centura pe 5 kilometri.

Firma de construcţii a decis să monteze separatoare din beton, dar nu se ştie dacă greutatea acestora va afecta sau nu rezistenţa podului.
Ce oportunităţi au studenţii pentru a-şi petrece cu folos vacanţa de vară

A crescut numărul studenţilor care în timpul vacanţei de vară aleg să-şi aprofundeze cunoştinţele dobândite pe parcursul anului universitar prin participarea la şcoli de vară, la internship-uri şi stagii de practică sau muncind în Europa sau America.

Ca oportunităţi menţionăm:

– Programul „Work and Travel” („Munceşti şi călătoreşti”) este un program destinat studenţilor cursurilor de zi ale universităţilor acreditate şi care vor să călătorească şi să muncească în America sau în state din Europa.

– Şcolile de vară reprezintă o ocazie excelentă pentru tineri să îşi petreacă vacanţa de vară în Universităţi din România sau din alte ţări. La aceste „şcoli de vară” studenţii participa la cursuri, seminarii, ore de lectură,conferinţe dar fac şi vizite în oraşele/ţările care le sunt gazda.

– Stagiile de practică

Stagiile studenţeşti de practică Erasmus permit studenţilor să facă practică într-o întreprindere sau organizaţie din cadrul Comunităţii Europene. Pe parcursul a două luni, studenţii au ocazia să lucreze sau să înveţe în cele mai mari companii şi instituţii din lume.
ULUITOR! Ruşii ne prezintă ca pe o ţară din lumea a treia

Postul rus de televiziune Rossia 1 va difuza documentarul „Capcană Europeană” în care România este prezentată ca o ţară din lumea a treia, a cărei situaţie s-a înrăutăţit după aderarea la UE. După inaugurarea scutului de la Deveselu, ruşii şi-au îndreptat toate armele de propagandă negativă spre ţara noastră.

Reporterii ruşi spun că la Deveselu nu funcţionează conexiunea mobilă şi că oamenii nu au simţit nicio schimbare după aderarea României la Uniunea Europeană. Un cartier sărac din Bucureşti a fost filmat de reporterii de la Moscova şi prezentat ca un cartier tipic din România de azi. O deformare a realităţii cu bună ştiinţă se face în acest reportaj incredibil despre ţara noastră.

Bomboana de pe colivă este încheierea reportajului cu o incursiune în fosta Iugoslavie acolo unde din cauza „intervenţiei NATO” au fost ucise mai multe persoane şi economia ţărilor ieşite din Federaţia Iugoslavă a fost dusă la pământ. Putem spune că Rusia şi-a îndreptat armele împotriva României şi a început cu o propagandă negativă, deformatoare a realităţii şi rău intenţionată împotriva unei ţări vecine.
INS: Rata şomajului a fost de 6,4% în aprilie, la acelaşi nivel ca şi în martie

Foto: obiectivbr.ro

Foto: obiectivbr.roConform datelor publicate astăzi, 31 mai a.c., de către Institutul Naţional de Statistică (INS), rata şomajului a avut în aprilie acelaşi nivel ca şi în luna precedentă, respectiv 6,4%, iar numărul estimat al şomerilor a fost de 573.000 de persoane.

Rata şomajului a crescut cu 0,1% în octombrie 2015, până la 6,8%. 630.000 de şomeri.

Numărul şomerilor (în vârstă de 15-74 ani) estimat pentru luna aprilie din anul curent este de 573.000 persoane, la acelaşi nivel cu luna precedentă, dar în scădere faţă de aceeaşi lună a anului anterior (633.000 persoane). Pe sexe, rata şomajului pentru bărbaţi a depăşit-o cu 1,9 puncte procentuale pe cea a femeilor, valorile respective fiind 7,2% în cazul persoanelor de sex masculin şi 5,3% în cazul celor de sex feminin.

Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata şomajului a fost estimată la 5,4% pentru luna aprilie 2016 (6,2% în cazul bărbaţilor şi 4,3% în cel al femeilor).

Numărul şomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezenta 78,1% din numărul total al şomerilor estimat pentru luna aprilie 2016.