1

Vâlceanca Simona Voicescu, premiată de femeile liberale

Eveniment important pentru femeile liberale. Sâmbătă, sâmbătă, 27 februarie 2016, la Ateneul Român a avut loc Gala Femeilor Liberale, manifestare ce a avut ca temă premierea societății civile alături de care femeile liberale au desfășurat acțiuni în anul 2015.

La București a fost prezentă și organizația de femei liberale de la Vâlcea, cu o delegație formată din 16 doamne, care s-a numărat printre filialele merituorii ce au avut onoarea de a nominaliza și premia o persoană cu rezultate remarcabile în domeniul combaterii violenței domestice. Este vorba despre vâlceanca Simona Voicescu, directorul executiv al Asociației “Necuvinte”, care s-a implicat în ultimii ani într-un proiect ambițios, având ca scop educarea și apărarea victimelor violenței în familie.

”Am acordat domnișoarei Simona Voicescu această distincție pentru sprijinul acordat sutelor de femei care au găsit în această asociație o ultimă șansă la o viață decentă, pentru implicarea in proiecte de interes national, dar si pentru ambiția cu care își urmează țelul. A pornit în acest demers dificil ghidându-se după o statistică alarmantă, aceea că la fiecare 2 zile o femeie este ucisă în România din cauza violenței în familie. Rezultatele muncii ei s-au concretizat în modificarea Legii nr. 217/2003 privind combaterea violenţei în familie referitoare la emiterea ordinului de protecție în maxim 72 de ore de la momentul depunerii cererii, demers introdus în procedură parlamentară în primăvara anului trecut de către doamna deputat PNL Valeria Schelean în parteneriat cu Asociația Necuvinte”, ne-a transmis doamna Mihaela Andreianu, co-președinte OFL Vâlcea.
ATENŢIE! Droguri noi pe piaţă!

Poliţiştii şi procurorii DIICOT au destructurat o grupare infracţională care comercializa substanţe psihoactive. De fapt, este vorba despre un drog nou lansat pe piaţa din România, oamenii legii constatând că produsul de bază al etnobotanicelor este un compus chimic nou, din clasa cannabinoizilor sintetici, fiind raportat începând cu anul 2014 la nivel european ca şi produs psihoactiv nou.

Gruparea infracţională acţiona în municipiul Bucureşti și în comunele Voluntari și Crevedia, acolo unde poliţiştii şi procurorii din Covasna au făcut, luni, 29 februarie 2016, cinci percheziţii domiciliare, trei persoane fiind duse la audieri. Drogurile erau trimise în mai multe judeţe ale ţării printr-o firmă de curierat,

„În fapt, din cercetări a reieșit că, în perioada decembrie 2014 – decembrie 2015, pe raza municipiului Bucuresti ar fi fost constituit un grup infracţional organizat, la care ulterior au aderat şi alte persoane, în scopul comercializării substanțelor cu efecte psihoactive.

S-a reţinut că unul dintre cei în cauză ar fi încheiat un contract cu o firmă de curierat, care ar fi avut rolul de a prelua colete de la societatea comercială deţinută de către acesta şi de a le livra persoanelor indicate pe colete, încasând contravaloarea acestora și virând în contul societăţii sumele astfel încasate.

Astfel, membrii grupului au expediat prin intermediul firmei de curierat 1.485 de colete cu produse cu efecte psihoactive, încasând 376.175 de lei, astfel că activitatea infracțională s-a desfășurat la nivel național, fapt care a avut drept consecință constituirea altor grupuri infracționale organizate de distribuire la nivel local substanţe cu efecte psihoactive” – precizează oamenii legii, în comunicatul lor de presă.
POVARA CREDITELOR I-A SCOS ÎN STRADĂ PE ROMÂNI

Aproximativ 300 de romani datornici la banci au aruncat cu monede pe treptele Bancii Nationale si au cerut demisia lui Mugur Isarescu. Oamenii spun ca sunt sufocati de credite si ca nu vor sa-si indatoreze copiii. Ei considera ca BNR tine partea bancilor comerciale in disputa care exista in ceea ce priveste legea darii in plata.

Protestatarii vor sa fie adoptata legea darii in plata, dar nu vor sa renunte la locuinte pentru a scapa de datorii decat ca ultima solutie.

Un tablou expresiv a fost creat de patru protestatari care purtau prin oras macheta unei case executate silit si erau biciuiti de barbati imbracati in costume care ilustrau figurativ bancile. Povara creditelor era expresiv reprezentata prin cate o ghiulea atarnata de picioarul fiecarui protestatar.

Legea darii in plata ajunge saptamana viitoare in plenul senatului pentru a fi votata si apoi, pentru votul final ajunge la camera deputatilor.
ÎNCHIDEREA SUPERMARKETURILOR ÎN WEEKEND ŞI PRODUSE ROMÂNEŞTI ÎN PROPORŢIE DE 51%

Foto: meritocratia.ro

Foto: meritocratia.roO propunere care trebuie sa fie bine analizata dupa cum spune ministrul agriculturii, a fost facuta de parlamentari care propun ca programul marilor magazine sa se termine la 16:30 in timpul saptamanii, la pranz la sambata, iar duminica sa fie inchise.. Astfel doresc parlamentarii sa-i sprijine pe producatorii romani.

Ministrul Agriculturii este constient ca programul nu poate sa fie impus comerciantilor.

Achim Irimescu, ministrul Agriculturii sustine initiativa potrivit careia produsele romanesti sa fie prezente pe rafturile supermarketurilor in proportie de 51%. El, a aratat ca propunerile sunt bine-venite, dar nu stie daca se poate in cazul legumelor in timpul iernii. Ministrul a sustinut necesitatea etichetarii produselor.
Rareş Toader, medalie de bronz la Campionatul Balcanic indoor

La sfârşitul săptămânii trecute, mai exact sâmbătă, 27 februarie 2016, la Istanbul, în Turcia, a avut loc ediţia din acest an a Campionatelor Balcanice indoor. Sportivii români au avut rezultate remarcabile, printre ei remarcându-se şi vâlceanul nostru Rareş Toader.

Aşadar, România s-a clasat pe primul loc pe ţări, cu cele mai multe medalii cucerite. Sportivii noştri au obţinut şapte de aur, şase de argint şi cinci de bronz.

Aşa cum spuneam, o medalie de bronz, la seniori, a fost cucerită de vâlceanul Rareş Toader, legitimat la Clubul Sportiv Chimia Râmnicu Vâlcea. Sportivul din Călimăneşti a reuşit performanţa, impunându-se în faţa competitorilor la categoria lui de vârstă.
ŞI OSCARUL MERGE LA… FEDERAŢIA ROMÂNĂ DE FOTBAL PENTRU REGIA FILMULUI „CUM DISPARE UN MILION”

Va prezentam scenariul filmului:

Primaria Buftea a pus la dispozitia FRF un teren de 4,77 hectare pe care s-au construit doua terenuri sintetice de fotbal, doua terenuri cu iarba, vestiare, o tribuna cu 450 de locuri, doua instalatii de nocturna si un hotel pentru cazatrea fotbalistilor in timpul cantonamentelor. Banii cheltuiti pentru amenajarea bazei sportive au fost obtinute de la FIFA.

Anchetatorii spun ca desi s-au cheltuit 4 milioane de dolari, cheltuielile au fost supraevaluate pentru a putea ascunde 1 milion de dolari din banii FIFA.

Investigatiile sunt la inceput, procurorii au chemat la audieri deja o parte a membrilor comitetului executiv al FRF din perioada 2009-2014 in mandatul lui Mircea Sandu.

Au fost audiati: Dumitru Dragomir, Patritiu Abrudan, Iuliu Muresan si Cornel Sfaiter.

Luni, a venit randul lui Cristian Borcea, fostul presedinte executiv al FC Dinamo, sa fie audiat de procurorii DIICOT. El are calitatea de martor in dosarul in care procurorii investigheaza infractiunile de delapidare si spalare de bani.

Si fostul presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram care ispaseste o pedeapsa de trei ani inchisoare pentru luare de mita si tentativa de fals in inscrisuri a fost adus luni la sediul DIICOT pentru a fi audiat de procurori.

Este clar ca se cauta regizorul sau regizorii acestui film si vom afla de la procurorii DIICOT unde se duce Oscarul.
ZIKA A PĂTRUNS ÎN EUROPA ŞI PE CALE SEXUALĂ

Prezenta periculosului virus transmis pe cale sexuala a fost semnalata la inceputul lunii februarie in Texas, la o femeie cu un partener intors din Venezuela.

In urma cu cateva zile, in Franta a fost depistat primul caz de transmitere pe cale sexuala a virusului Zika. Femeia pariziana a fost contaminata de partenerul ei, intors din Brazilia.

Ministrul francez al Sanatatii, Marisol Touraine a confirmat prezenta virusului la femeia care nu este insarcinata si a mentionat ca aceasta se simte bine.

Acest virus, rezista mult in aparatul genital masculin, incat s-a descoperit in sperma unui barbat la 62 zile de la contaminare.

Cehia a raportat acum cateva zile prezenta virusului Zika la doua persoane:o femeie care revenise din Republica Dominicana si un barbat intors din Martinica.

Tara cea mai grav afectata de acest virus este Brazilia, unde numarul de nou nascuti suspectati si confirmati cu microcefalie a depasit 4.000. La inceputul lunii februarie s-au semnalat si cazuri de contaminare prin transfuzii de sange.
Concursul naţional pe teme de protecţia consumatorilor la Colegiul Economic Râmnicu Vâlcea

În data de 12 martie 2016, de la ora 10.00, la Colegiul Economic din Râmnicu Vâlcea va avea loc etapa judeţeană a Concursului Naţional pe teme de protecţia consumatorilor „Alege! Este dreptul tău!”. Concursul va fi organizat pe următoarele categorii: clasele I-VI; clasele VII-VIII; clasele IX-XI.

În fapt, elevii claselor I – VI vor da o probă de desen, în timp ce elevii claselor VII – VIII vor face o creaţie grafică care să reprezinte o pagină web de comercializare a unui produs, tema fiind comerţul online.

Pentru elevii claselor IX – XI învăţământ de masă, proba de testare a cunoştinţelor din domeniul protecţiei consumatorilor se va face prin test grilă, dar şi printr-o probă de realizare a unui eseu.

„Acest concurs a fost gândit cu scopul de a forma generaţii de consumatori conştiente de drepturile lor legitime. În momentul în care tinerii învaţă despre drepturile lor în calitate de consumatori, ei vor şti să aleagă dintre produsele şi serviciile de pe piaţă pe cele care corespund cel mai bine intereselor lor. Totodată, ei vor şti să sesizeze abuzurile operatorului economic şi vor şti să ceară calitate, refuzând să cumpere produse necorespunzătoare sau neetichetate corect” – se precizează în regulamentul concursului.
COD GALBEN de INUNDAŢII în VÂLCEA!

foto arhiva Vocea Valcii

foto arhiva Vocea ValciiInstitutul Naţional de Hidrologie a emis un Cod Galben de inundaţii în judeţul Vâlcea, dar şi în Gorj. Hidrologii anunţă scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.

Avertizarea a fost emisă pentru perioada 1 martie 2016, ora 03:00, până pe 2 martie 2016, ora 12:00, însă se poate prelungi în funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice.

„În intervalul 01.03.2016 ora 03:00 – 01.03.2016 ora 15:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Jiu mijlociu şi afluenţii săi din judeţele Gorj şi Mehedinţi, afluenţii Oltului din judeţele Gorj şi Vâlcea

În intervalul 01.03.2016 ora 03:00 – 02.03.2016 ora 12:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Tur (judeţul Satu Mare), Lăpuş (judeţul Maramureş), Someşul Mare (judeţul Bistriţa-Năsăud), Crasna (judeţele Sălaj şi Satu Mare), Crişul Negru, Crişul Alb (judeţele Bihor, Hunedoara şi Arad).

Fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în intervalul 01.03.2016 ora 03:00 – 01.03.2016 ora 10:00 pe unele râuri din judeţele Gorj şi Vâlcea” – se arată în comunicatul Institutului Naţional de Hidrologie.
ACCIDENT GRAV LA MĂCIUCA! Copil în comă, dus cu elicopterul SMURD la Craiova!

foto arhiva Vocea Valcii

foto arhiva Vocea ValciiUn accident grav a avut loc azi, 29 februarie 2016, pe DN 67 B, pe raza localităţii Măciuca, judeţul Vâlcea. Un copil de şase ani a fost grav rănit, după ce a sărit în faţa unei maşini.

Conform primelor informaţii de la Poliţia Vâlcea, copilul de şase ani mergea pe stradă, ţinut de mână de unchiul său. Din nefericire, la un moment dat, băieţelul a scăpat din mâna unchiului, sărind în faţa unei camionete ce circula regulamentar pe DN 67 B, şoferul autovehiculului neputând să evite impactul.

Copilul a fost rănit grav, el fiind transportat iniţial la Spitalul Municipal Drăgăşani. Constatând că starea băieţelului este extrem de bravă, el intrând în comă, medicii drăgăşeneni au solicitat un elicopter SMURD cu care victima a fost transportată la Spitalul judeţean Craiova.