1

REZUMATUL UNEI ŞEDINŢE CJ

foto Vocea Valcii

foto Vocea ValciiPunctul unu. Domnul Cristi Buican a dat citire unei note informative despre chiolhanurile trase cu primarii pe litoralul bulgăresc, ce s-a mâncat, ce s-a băut şi ce s-a dansat. Toţi consilierii au aplaudat furtunos şi au cerut ca aceste acţiuni să devină o permanentă, că şi grecii şi turcii au litoral.

Punctul doi. S-a degustat o ţuică de corcoduşe adusă de la Albena, s-au dat calificative, s-a scandat “Cât e Cristi la putere/ Vom avea lapte şi miere, Cât e Buican la butoane/ Bem până dă setea-n foame”.

Punctul trei. S-a supus la vot o rezoluţie, nu contează ce, şi s-au numărat 157% voturi pentru. Cei care s-au abţinut sau au votat împotrivă au fost imediat scoşi în şuturi afară din sala de şedinţe.

Punctul patru. S-a votat noul statut al CET Govora exact aşa cum au vrut muşchii PNL aşa că s-a trecut imediat la punctul 5 – mici, bere şi manele!
EXECUTORUL-„INFRACTOR” PĂSAT a îndeplinit ordinele lui Buican: Consiliul de Administraţie de la CET Govora a fost dizolvat!

foto Vocea Valcii

foto Vocea ValciiExecutorul de ordine, preşedintele interimar al CJ Vâlcea Gheorghe Păsat a dus la bun sfârşit şi ultima comandă a şefului său Cristian Buican. A dizolvat actualul Consiliu de Administraţie al CET Govora, şi cu sprijinul celor 15 consilieri PNL, s-a ales un nou Consiliu de Supraveghere, format din 7 membri. Mai mult, în demersul lor de a falimenta CET-ul cu orice preţ, aveau nevoie de 16 voturi şi le-au avut după ce l-au „răzgândit” pe Cristian Iliescu, cel care demisionase, urlând din toţi rărunchii că Păsat este un infractor.

Aşadar, revenim la executorul Gheorghe Păsat, acesta a avut o prestaţie lamentabilă şi se vedea cu ochiul liber că joacă o partitură care chiar îi face plăcere. Păi cum altfel, am auzit şi noi că turnătorii ăştia frustraţi au aproape orgasm intelectual când fac o mizerie.

Interesant a fost faptul că deşi a reuşit să sufoce orice opoziţie în interiorul CJ Vâlcea, pe Carmen Alexandrescu, directoare de la proiecte europene, cea care a fost membru AGA la CET pe vremea lui Ion Cîlea, nu a reuşit. Aceasta i-a zis-o verde-n faţă lui Păsat că situaţia de la CET nu e chiar atât de gravă pe cât o zugrăvesc ei şi că rezultatele financiare sunt chiar OK.

În discursul său, Carmen Alexandrescu a prezentat cu date şi fapte concrete situaţia de la CET Govora. Executorul-turnător Păsat nu ştia cum să-i închidă gura lui Carmen Alexandrescu ca nu cumva să se supere şeful Buican că nu are situaţia sub control. Însă Doamna Alexandrescu are pasul ei, mersul ei şi le-a spus adevărul consilierilor judeţeni şi celor prezenţi: situaţia nu este cea pe care încearcă liberalii să o propage în toate mediile vâlcene.

Consiliu nou, membri vechi

Liberalii din Consiliul Judeţean Vâlcea dovedesc că au şi umor negru. După ce au votat pentru dizolvarea CA de la CET, din care făcea parte şi fostul manager Mihai Bălan, aceştia l-au propus, din nou, pe cel care şi-a dat demisia în data de 25 septembrie, ca membru în Consiliul de Supraveghere al CET Govora.

Alături de Mihai Bălan îi mai regăsim pe Laurenţiu Cazan, Eftimie Ghermac, Dragoş Constantinescu, Ion Oprea, George Rădulescu şi Gabriel Tomescu. În urma votului secret, cei 16 consilieri judeţeni liberali i-au votat pe cei 7 propuşi. Fostul manager Mihai Bălan a obţinut 14 voturi pentru, 2 împotrivă, în timp ce ceilalţi au obţinut 16 voturi.

Consiliul Judeţean Vâlcea a schimbat sistemul de administrare de la CET Govora de la sistemul unitar la cel dualist. Prin acelaşi proiect de hotărâre a fost desemnat un Consiliu de Supraveghere format, deocamdată, din 7 membri. Durata mandatului acestora este provizorie, până la desemnarea membrilor Consiliului de supraveghere potrivit legii. De asemenea, prin acelaşi proiect de hotărâre, Remus Petrescu a fost mandatat să constate încetarea de drept a mandatului membrilor Consiliului de Administraţie al CET Govora şi să desemneze persoana care să facă demersurile pentru înregistrarea la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Vâlcea a Statutului societăţii, modificat şi a primilor membri ai Consiliului de Supraveghere.

DUMITRU PERSU: Asumaţi-vă liberalilor aceste modificări!

„Conducerea CJ Vâlcea de un an de zile este PNL. Trebuie să spuneţi foarte clar: noi ne asumăm răspunderea acestor modificări. Ne îngrijorează faptul că nu aveţi argumente când propuneţi asemenea schimbări.
Vreţi să înlocuiţi conducerea unitară cu o conducere dualistă care presupune subordonarea totală a CET-ului Consiliului Judeţean. Asta este esenţa. În ceea ce priveşte momentul când faceţi acest lucru pentru noi ridică semne de întrebare: de ce nu aţi făcut această propunere în primăvara anului 2015 când aţi preluat toată situaţia îngrijorătoare a CET-ului şi când ştiaţi că proiectul de reabilitare a instalaţiilor de la CET este în pericol de a fi realizat, iar el nu va fi realizat la termen şi CJ Vâlcea va trebui să suporte consecinţele. De ce aţi promovat un Consiliu de Administraţie în urmă cu câteva luni, precum şi conducerea executivă? Vă treziţi acum că trebuie să schimbaţi sistemul de conducere al CET astfel încât el să devină subordonat total conducerii CJ, fără a se vedea ce consecinţe dramatice sunt, când cu 9 luni de zile, înainte de încheierea mandatului actualului CJ, cu o lună înainte de a intra în iarnă, ca să face ce? Ce poate face o nouă conducere dispusă şi decisă de dvs.?
Propuneţi în această şedinţă de Consiliu Judeţean mandatarea reprezentantului AGA să adopte o hotărâre prin care actualul sistem de conducere să fie înlocuit cu sistemul dualist şi în aceeaşi şedinţă dvs. propuneţi şi desemnarea Consiliului de Supraveghere. Este inadmisibil aşa ceva. De unde această grabă?
În concluzie, eu nu pot fi de acord cu această măsură intempestivă, care continuă experimentele pe care le faceţi de un an de zile la CET Govora şi care vor conduce la situaţii dezastruoase în activitatea societăţii. Noi votăm împotriva acestei măsuri gândindu-ne la cei 1.700 de oameni, care primesc salariile de la CET şi la urmările care vor fi”.

PSD Vâlcea: Peneliştii şi pedeliştii se dau afară lunar de la CET!

Grupul de consilieri al PSD de la Consiliul Judeţean Vâlcea au emis un comunicat de presă vizavi de situaţia de la CET Govora, prin care atrag atenţia liberalilor din CJ să nu se mai joace cu soarta CET. De asemenea, consilierii PSD consideră că schimbările de la nivelul conducerii CET reprezintă un experiment dubios, iar ei nu sunt de acord ca la CET GOVORA SA stabilitatea oamenilor şi a veniturilor lor să fie obiectul de joacă PNL-istă şi PDL-istă.
„La nici o lună de zile de când, în mod dubios, au decis schimbarea AGA la S.C. CET GOVORA SA, PNL şi PDL vin cu o altă măsură intempestivă menită să schimbe întreaga conducere a S.C. CET GOVORA SA, soluţie care, în opina noastră, poate duce la politizarea totală a actului de conducere la S.C. CET GOVORA SA.
Toate acestea în condiţiile în care actualul CA este sută la sută PNL – PDL, drept pentru care cele două partide poartă responsabilitatea a tot ceea ce se întâmplă şi se va întâmpla cu CET GOVORA SA.
Deşi membri CA sunt selectaţi conform O.U.G. 109/2011, aceştia au adeziuni PNL şi PDL, iar mai nou inclusiv reprezentantul AGA este PDL, în persoana domnului Remus Petrescu.
Cum ecuaţia arată că toată conducerea CET GOVORA este PNL şi PDL, pe ce vă certaţi domnilor liberali?
Iar dacă vă certaţi, spuneţi-ne foarte clar care sunt motivele şi ce vă determină să luaţi aceste măsuri, în condiţiile în care aveţi conducerea totală a S.C. CET GOVORA SA.

Vă atragem atenţia, aşa cum am mai spus-o, că S.C. CET GOVORA SA nu este o jucărie politică.

Pentru ce sau din ce motive vă încurcaţi în propriile decizii şi vă daţi afară unii pe alţii?
Având în vedere că o regulă nescrisă a economiei de piaţă impune că schimbarea echipei de conducere nu se face în timpul exerciţiului financiar, când ţintele asumate trebuie urmărite, credem că este imperios necesar să primim răspunsuri la următoarele întrebări:
În ce moment ne aflăm din stadiul preluării Exploatării Miniere Berbeşti-Alunu?
Care este situaţia financiară la zi a S.C. CET GOVORA SA şi ce se regăseşte în contul 401 – furnizori? Mai precis, solicităm explicitarea clară a datoriilor S.C. CET GOVORA SA, situaţia contului 411 – clienţi, încasările care trebuie realizate şi măsurile pe care le preconizaţi pentru stabilizarea situaţiei financiare a unităţii?
Care este situaţia rezervei strategice de cărbune a CET GOVORA SA?
Care este situaţia la zi a programelor de retehnologizare a CET GOVORA SA?
Este pregătită CET GOVORA SA pentru perioada de iarnă şi asigurarea agentului termic pentru populaţie în sezonul rece?
În aceste condiţii, în plin proces de preluare a Exploatării Miniere de la Berbeşti – Alunu, a derulării proiectelor de retehnologizare asumate prin fonduri europene, cu anotimpul rece pregătindu-se să-şi intre în drepturi, considerăm că atât noi Consilieri Judeţeni ai PSD, cât şi populaţia judeţului Vâlcea au dreptul să ştie ce ascunde acest demers şi cine îşi asumă schimbarea totală a sistemului de conducere a S.C. CET GOVORA SA. Atenţie, vorbim despre sistem nu despre persoane!”, se arată în comunicatul de presă al PSD Vâlcea.
Petarda de la CET

Motto: “Mult zgomot pentru nimic şi multă vorbărie în acelaşi scop” – Clement Zygmond

Afirmaţia de mai sus are în vedere controlul şi raportul făcut de doi inspectori ai ANAF, cu privire la cele reclamate de un politician vâlcean despre presupuse ilegalități comise de conducerea furnizorului de căldură din municipiul Rm. Vâlcea (CET), susținut și de câțiva prăpădiți care scrijelesc hârtia prin presa locală, raport care se va dovedi, până la urmă, o petardă cu consecințe doar defăimătoare, calomniatoare și insultătoare. De multă vreme, românul a renunțat la a mai fi poet și s-a făcut scriitor. “Scriitor” la organele statului, în baza ulcerației care dictează sentimentul de a dori moartea caprei vecinului. Iată, de-abia post decembrist, rezultatul alfabetizării forțate făcută de comuniști, până în Lovitura de stat.

Concluzia mea este că un stilou aflat în mâna unor proști, devine mitralieră. Ca și în cazul acesta. Dictat de forțe obscure, controlul a vizat trei aspecte, nedefinitorii pentru scopul urmărit, a acoperit, prin omitere, favoriții “regimului” și a dictat abuziv recuperarea unor sume de bani apreciate drept nemeritate de la aceia care au prestat servicii în favoarea unității comerciale cu capital de stat, deși există semnate și derulate contracte economice cu statut reglementat prin lege.

Referitor la ambianța derulării contractelor și îndeplinirea scopului existenței lor, zilele trecute, conducerea CET a emis un comunicat prin care, printre altele, a afirmat: “Folosim această ocazie pentru a mulţumi tuturor prestatorilor de servicii din acest domeniu (presa locală – n.r.) care în mod profesionist şi onorabil au promovat imaginea CET Govora atât de corect”. Apoi, la concluzii, depășindu-și competența, inspectorii de control economic, au și încadrat “faptele” în Codul Penal, de parcă ei ar fi procurorii. Deci, după mintea acestora, conducerea unitații supusă batjocorei, trebuie să recupereze banii de la casele de avocatură care au apărat unitatea și le-au adus avantaje materiale și de la mijloacele de informare în masă, pentru că, acestea nu ar fi publicat anunțuri ci au făcut doar “servicii publicitare”, de parcă anunțurile nu ar fi făcând parte din aceste servicii. Deh, alfabetizarea forțată de care am amintit mai sus.

Apoi, având o apreciere în afara logicii și a legii, “procurorii” de la ANAF, au exceptat de la sancțiunea recuperării serviciilor făcute, unui număr de 10 mijloace de informare locale care, de-alungul întregului an 2014, au prestat aceleași servicii, cu contracte legale dar, se pare, cei în mâna cărora s-a aflat stiloul transformat în mitralieră, au (și ei) pupilii lor (evit femininul termenului!). De ce asta? Egalitatea este doar pentru dulăi? Să fim serioși. Ziarele şi posturile TV vânate prin raportul ajuns (deja) la DIICOT, sunt cele care îi critică pe liberali și asta nu le convine indivizilor anti-democrați care profită de “copilăria” oamenilor Puterii din județ, de absenteismul politic evidențiat după moartea singurului social democrat cu sânge-n instalații – fostul președinte Ion Câlea și încearcă să pună botniță presei libere.

De altfel, liderul PNL Vâlcea – deputatul Cristian Buican a și făcut public motivul acesta, menționând că va închide toate ziarele care critică activitatea organizației lui, tăindu-le contractele de publicitate la firmele unde statul este acţionar majoritar. Ceea ce se și întâmplă. Așadar, asistăm la un atac murdar împotriva libertății de exprimare și la un curaj nebun din partea deputatului liberal de a afirma și face asta. Pe toți aceia care jubilează la bucuria presupuselor necazuri ce se vor pricinui mijloacelor de informare, îi sfătuim să nu se grăbească. Oamenii legii vor constata că toate contractele derulate de mass media locală la CET au fost legale și contravaloarea prestației lor este justificată.
Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 01 Octombrie 2015

• Primăria Craiova a depus candidatura oraşului la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021 • Cătălin Oprescu de la Rutieră se retrage la staţiune • Populaţia judeţului nostru asistă, cu stupoare, la circul pe care-l face consilierul judeţean liberal Cristian Iliescu care, după ce şi-a dat demisia din Consiliul Judeţean şi şi-a înregistrat documentul, a revenit asupra actului de demnitate • Gata. S-a sfârşit şedinţa Consiliului Judeţean Vâlcea şi tot ce şi-a propus liberalul şef Cristian Buican prin ordinea de zi s-a îndeplinit • În deja celebrul raport de la CET Vâlcea al celor doi controlori ANAF sunt nominalizate 17 mijloace de informare care, zic ei, trebuie să returneze banii primiţi pentru serviciile de publicitate prestate

• Primăria Craiova a depus candidatura oraşului la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021. Olguţa Vasilescu – primarul capitalei olteneşti l-a sunat pe Gheorghe Păsat – preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, propunându-i să intre într-un parteneriat cu judeţul ei în această întreprindere, ştiindu-se potenţialul cultural al capitalei noastre de judeţ – Râmnicu Vâlcea şi al staţiunilor balneo-climaterice satelit. Într-o diplomaţie impusă de surprinzătoarea şi inedita propunere, președintele Păsat a temporizat răspunsul, dorind să se consulte cu anturajul său politic şi administrativ. Surprinzător, acesta a sunat la organizaţia PSD Vâlcea, cerând un… acord politic, temându-se de eventuale abţineri la vot în Consiliul Judeţean. Omul suflă şi în iaurt, deşi nu ar fi fost cazul, pesediştii răspunzând favorabil propunerii culturale, mai ales că aceasta venea de la primăriţa pesedistă a Craiovei. Dar dacă liberalul Păsat ştie comportamentul răuvoitor la colegilor săi consilieri la propunerile pesediste, crede că toată lumea este împotriva a tot cei bun, frumos, modern şi dezvoltator pentru judeţ? Oare, când s-or potoli liberalii vâlceni ca să mai pună contre dezvoltării şi afirmării judeţului, de dragul orgoliului şefilor lor?

• Cătălin Oprescu de la Rutieră se retrage la staţiune. Nu, nu este o glumă! Ci doar un zvon, conform căruia şeful Biroului de Drumuri Naţionale din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) Vâlcea s-a cam săturat de agitaţia de la Rutieră, dar şi de certurile cu superiorii. Astfel că, Oprescu şi-a pus în plan să „vâneze” scaunul de şef al Postului de Poliţie Olăneşti, post ocupat în prezent de comisarul – şef Marin Cojocaru. Ce-i drept, în ultima perioadă, Cătălin Oprescu a slăbit îngrozitor şi nu arată deloc bine, multe persoane care-l cunosc având impresia că acesta suferă. Acesta suferă, într-adevăr, dar nu de vreo boală, ci de lene acută, el având mai multe reclamaţii de la colegii săi conform cărora se cam sustrage de la muncă. Aşadar, postul de la staţiune i s-ar potrivi ca o mănuşă!

• Şi să rămânem tot în zona rutieră, dar de data aceasta vom face referire la un contravenient. Vorbim aici de romul ce se dă ziarist, Alexandru Diamant, care a rămas zilele trecută fără permis de conducere. El a fost prins de poliţiştii rutieri încălcând regulile de circulaţie, mai exact efectuând o depăşire neregulamentară. Oamenii legii nu au stat la discuţii, ei reţinându-i permisul şi făcându-l pieton pe Diamant. Degeaba s-a milogit romul de poliţişti să-l ierte de data aceasta, căci nu a avut sorţi de izbândă. Legea-i lege pentru toţi, chiar şi pentru etnici!

• Populaţia judeţului nostru asistă, cu stupoare, la circul pe care-l face consilierul judeţean liberal Cristian Iliescu care, după ce şi-a dat demisia din Consiliul Judeţean şi şi-a înregistrat documentul, a revenit asupra actului de demnitate, motivând că este mai bine să fii în interiorul organismului şi să lupţi împotriva infractorilor, decât pe dinafară. Imaturul personaj, cunoscut ca un saltimbanc şi un excentric individ, se joacă de-a omul mare şi copt, pe fondul unui adolescentism întârziat, dovadă fiind look-ul “a la luptător arab”, comportamentul său public zgomotos, acuzaţiile publice gratuite aduse în dreapta și în stânga precum şi vedetismul care-i marchează existenţa. Păi, stimaţi cititori, dacă îţi dai demisia, înseamnă că ştii ce faci, nu te joci ca la grădiniţă. Ne place să credem că revenirea lui la demisie este un joc şi nicidecum rezultatul unei negocieri de tip „şantaj”, după cum cred şi spun colegii săi de partid. Noi zicem, totuși, că este rezultatul imaturităţii sale, pentru că demisia este demisie. Ea se aprobă, nu se acceptă! Iar lucrul acesta îl ştie bine preşedintele Consiliului Judeţean şi mânuitorul de marionete politice Cristian Buican. Un liberal şububăţ, coleg cu consilierul Iliescu, ne-a transmis că omul vroia să ajungă director general la CET şi de aceea s-a jucat cu „uite demisia, nu e demisia”. Dar nu i-a ieșit și nici noi nu credem. Chiar inconștient nu se arată! Însă, după cum ne-au obişnuit mai marii liberali (Buican şi Stănculescu – “ține sacoșa”), nimic nu poate fi imposibil. La liberali, nu se prea cunosc principiile criteriului competenței şi valorii. Dictonul lor este “noi şi apoi restul lumii”!

• Gata. S-a sfârşit şedinţa Consiliului Judeţean Vâlcea şi tot ce şi-a propus liberalul şef Cristian Buican prin ordinea de zi s-a îndeplinit. La CET Vâlcea a fost votată instalarea unui Consiliu de Supraveghere, un for care va fi deasupra Consiliului Director, cu Mihaiță Mihalache – somnorosul deasupra tuturor. Ciudată chestiune, pentru că atâta timp cât Adunarea Generală a Acţionarilor nu va stabili competenţe clare şi precise acestui for, se va crea o situaţie confuză care va duce la o stare de anormalitate. Nimeni nu va putea fi tras la răspundere, în faţa acţionarilor şi a legii, privind deciziile luate la nivelul conducerii societăţii. Această modificare statutară nu a fost îmbrăţişată de marile unităţi industriale românești, structura de supraveghere fiind agreată doar într-un procent de 4% de marile companii. Soluţia aceasta îi vine ca o mânuşă liderului (deputat) liberal Buican, care poate controla directorul, acesta putând fi schimbat de către reprezentantul AGA, la solicitarea proprietarului unic – Consiliul Judeţean. Preşedintele CJ îl poate suna oricând pe director ca să-i spună că dacă nu face ca el (în spate fiind „directiva” lui Buican) va fi schimbat. Întreaga decizie şi răspundere s-a diluat şi s-a creat posibilitatea ca preşedintele CJ – prin reprezentantul AGA – să schimbe oricând şi uşor directorul general. La CET, se va instala haosul şi teama.

• În deja celebrul raport de la CET Vâlcea al celor doi controlori ANAF sunt nominalizate 17 mijloace de informare care, zic ei, trebuie să returneze banii primiţi pentru serviciile de publicitate prestate, 3 ziare au fost iertate de această sancţiune, pentru că aşa au vrut muşchii lor, dar au fost scoase „din sancțiune” și 7 mijloace media care, din nu se ştie ce motiv, au căpătat un statut privilegiat. Numai că, de acum, se ştie care sunt favoriţii “lor” şi ştim de ce i-a protejat reclamantul politician prin controlorii ANAF. C’aşa-i la liberali! Dreptatea este numai pentru dulăi. O colegă de presă (noi continuăm să o ținem de colegă), care a avut şi ea contract de publicitate cu CET-ul şi a încasat tot anul 2014 câte 30 de milioane lunar, se dă „fată mare” şi neagă colaborarea și încasarea banilor. Mai mult, spune că a fost avertizată (de Buican, pentru că o anumită domnișoară lucrează în redacția ei?) să se ţină departe de colaborarea cu societatea furnizoare de căldură amintită. Hai da de! Ipocrită şi mincinoasă. Avem noi dovada fariseismului ei şi o vom da publicităţii. O sfătuim pe “preacinstita” ziaristă să nu se mai dea „virgină” şi să se potolească. Minciuna are picioare scurte!

• Demn şi onorabil gestul fostului director general al CET – dr. ing. Mihai Bălan. După ce, tot atacul dat de liberalul Buican, prin reclamaţii, l-a vizat pe acesta şi activitatea din fruntea unităţii economice, ca o compensare (sau din cine ştie ce motive ascunse?) liberalul șef l-a cuprins pe acesta în noul Consiliu de Supraveghere şi, mai mult, chiar a fost validat prin vot. Numai că Mihai Bălan a refuzat, mesajul a fost transmis de actualul director Doru Constantin, la sfârşitul celebrei şedinţe de legalizare a Consiliului lui Buican și miș-mașul liberal nu s-a mai putut face. Nu mor caii când vor maidanezii!

• Pataliputra
PENIBIL! Cristian ILIESCU a fost „răzgândit”

Aşa cum era de aşteptat şi cum VOCEA VÂLCII a previzionat, consilierul judeţean Cristian Iliescu a apărut la şedinţa din data de 30 septembrie a.c. de la Consiliul Judeţean Vâlcea. Mândru de el şi de barba lui, Cristian Iliescu s-a aşezat frumuşel pe locul lui, ca un elev cuminte ce este.

După ce l-a certat naşul (n.r. – Cristian Buican) şi i-a dat şi câteva bomboane mentolate, Iliescu şi-a reevaluat colegii şi s-a întors la CJ, votul său făcând clar diferenţa. Consiliul de Administraţie al CET a fost dinamitat cu scorul de 16 la 15 pentru liberali.

O demisie cu urmări… aşteptate

Mai mulţi consilieri judeţeni i-au cerut lui Cristian Iliescu să nominalizeze infractorii din CJ însă acesta a dat nişte răspunsuri lapidare şi o tot dădea cu instituţiile statului, fără a spune, însă, nimic concret.

„Vreau să le mulţumesc reprezentanţilor mass-media care au reprodus cu acurateţe şi cu extraordinar profesionalism declaraţiile mele. Pe de altă parte, documentele aflate în posesia mea referitoare la contracte ale colegilor noştri din Consiliul Judeţean cu societăţi subordonate CJ sau cu direcţii ale acestuia începând de luni se află în posesia organelor statului, care s-au autosesizat în urma declaraţiilor mele.

Am revenit asupra demisiei pentru că eu consider că lupta pentru normalitate se dă mult mai uşor din interiorul Consiliului decât din afara lui”, le-a spus Cristian Iliescu colegilor săi consilieri judeţeni.

Bogdan Pistol îl consideră supravieţuitor pe Iliescu

Consilierul judeţean Bogdan Pistol a găsit o explicaţie pertinentă pentru gestul lui Iliescu, spunând că acesta are o nouă interpretare a demnităţii, alegând viaţa. Pistol a făcut o scurtă incursiune în istoria noastră milenară plină de trădători, de la Decebal până în prezent.

“Nu intenţionez să sar în ajutorul colegului Iliescu, dar despre chestiuni de genul acesta s-a mai vorbit de la Scrisoarea a III-a încoace, iar ca interpretare a gestului noi avem o tradiţie… de la întâlnirea lui Decebal cu Traian, în momentul în care a fost învins, până la întâlnirea lui Mihai Viteazul cu căpitanul trimis de generalul Basta, până la Constantin Brâncoveanu, sacrificat de sultanul Ahmet, sau la noi la CJ Vâlcea, Alina Lupu şi Claudia Militaru, care şi-au dat demisia, cred că domnul Iliescu are o nouă interpretare a demnităţii, alegând viaţa”, a comentat Bogdan Pistol.

Răzgândeala lui Iliescu i-a uimit pe pesedişti

Vicepreşedintele CJ Vâlcea, social-democratul Dumitru Persu, s-a arătat nedumerit de atitudinea lui Cristian Iliescu şi l-a întrebat pe acesta care au fost resorturile pentru care s-a răzgândit. Evident că nu a primit un răspuns.

„Aş vrea să îl felicit pe domnul Iliescu pentru faptul că s-a hotărât, după lungi şi îndelungate analize să revină într-o structură a administraţiei judeţene astfel încât să poată lupta din interior. Însă, singurul lucru care mă nedumereşte într-un mod decisiv este întrebarea: ce resorturi v-au împins domnule Iliescu să treceţi de la afirmaţia că nu staţi la masă cu escrocii şi cu hoţii, şi preferaţi să plece, ce s-a întâmplat între timp: au plecat escrocii, hoţii de la CJ, sau aţi ajuns la o înţelegere? Consider că sunt întrebări legitime.

Vă sfătuiesc domnule coleg vizavi de ultimele afirmaţii ale dvs. ca materialele pe care le-au înaintat structurilor statului român cu privire la conflictul de interese al unor reprezentanţi din CJ să-i menţionaţi nominal, sau măcar să spuneţi dacă sunt din arcul PNL sau PSD. Dacă nu puteţi să le nominalizaţi cu curaj şi bărbăţie … atunci mai bine tăceaţi”, a spus Dumitru Persu.
POLIŢIŞTI din Bălceşti, AMENINŢAŢI şi ALERGAŢI cu FURCA

Poliţiştii Secţiei de Poliţie Bălceşti, din judeţul Vâlcea, au tras spaima vieţii lor, ei fiind la un pas să fie linşaţi de un beţiv. Oamenii legii au fost ameninţaţi şi alergaţi cu o furcă, ei fiind nevoiţi să tragă două focuri de armă în plan vertical pentru a-l speria pe individul ce voia să-i căsăpească. Agresorul de poliţişti se află acum după gratii pentru 30 de zile, el fiind acuzat de ultraj.

Furcă vs. focuri de armă

În seara zilei de 20 septembrie 2015, un apel pe 112 anunţa un conflict deschis între două persoane, într-o zonă din oraşul Bălceşti. Un bărbat beat criţă, cu chef de harţă, îl agresa pe un cetăţean, care, după ce şi-a luat câţiva pumni, a cerut ajutorul Poliţiei.

Numai că, Gheorghe Văduvoiu, zis şi Darie, era atât de beat şi de nervos încât nu a ţinut cont că la faţa locului a ajuns un echipaj format din poliţişti şi a început să-i ia la înjurături şi pe aceştia. Ba mai mult, el a mers până la căruţa sa de unde a luat o furcă şi a început să-i alerge pe oamenii legii în plină stradă.

Văzând că sunt pe punctul de a fi linşaţi, cei doi poliţişti au scos armele din dotare şi au tras două focuri de armă în plan vertical, reuşind să-l pună pe fugă pe infractor. Dar nu au lăsat lucrurile aşa, ci au plecat în urmărirea lui Gheorghe Văduvoiu, pe care l-au prins la scurt timp, l-au imobilizat şi l-au dus la Secţia de Poliţie Bălceşti pentru audieri.

Arestat preventiv pentru ultraj

Agresorul de poliţişti a fost reţinut, iar dosarul a fost declinat către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălceşti, care abia luni, 28 septembrie 2015, au cerut instanţei arestarea preventivă a lui Văduvoiu, acuzându-l de comiterea a două fapte de ultraj.

Ulterior, adică în data de 29 septembrie 2015, magistraţii Judecătoriei Bălceşti au decis să-l trimită după gratii pe infractor pentru următoarele 30 de zile.

„Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bălceşti. Dispune arestarea preventivă a inculpatului VĂDUVOIU GHEORGHE, zis «Darie», pentru săvârşirea a două infracţiuni de ultraj prevăzute de art. 257 alin.1) şi alin.4) Cod penal rap. la art. 206 Cod penal cu aplicarea art.38 alin.1) Cod penal şi art.41 alin.1) Cod penal, pe o durată de 30 de zile, de la data de 29.09.2015 până la data de 28.10.2015, inclusiv” – se arată în decizia instanţei Judecătoriei Bălceşti.

Din câte am reuşit să aflăm, unul dintre poliţiştii agresaţi este Marius Alexandru Jalia, care se constituie parte vătămată în dosar.
„MILIŢIANUL” PIEPTEA, trimis în judecată pentru FALS în ÎNSCRISURI

Poliţistul Gheorghe Pieptea a călcat, din nou, în „străchini”. După ce a fost anchetat pentru că a ameninţat un vâlcean cu arma de vânătoare, „miliţianul” a mai ajuns încă o dată în vizorul procurorilor, de data aceasta el fiind acuzat de comiterea unor grave fapte penale. În data de 25 septembrie 2015, poliţistul Pieptea a fost dat pe mâna justiţiei, el fiind trimis în judecată pe rolul Judecătoriei Râmnicu Vâlcea.

Până anul trecut, Gheorghe Pieptea a fost şeful de post al Postului de Poliţie Stoileşti, acolo unde poliţistul a făcut numai nelegiuiri. În 2014 însă, el a fost îndepărtat din fruntea structurii respective şi pus la dispoziţia Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea, după ce pe numele său a început o anchetă penală.

Gheorghe Pieptea a fost acuzat de abuz în serviciu – art. 297 Cod penal, fals material în înscrisuri oficiale – art. 320 Cod penal, falsul intelectual – art. 321 Cod penal şi uz de fals – art. 323 Cod penal. În fapt, în anul 2014, „miliţianul”, în calitate de şef de post al Postului de Poliţie Stoileşti, a întocmit un proces-verbal în fals, semnând documentul în locul altei persoane. Este vorba despre plângerea unui cetăţean al comunei Stoileşti, care a fost ameninţat şi înjurat de către un vecin de-al său. Poliţistul nu a făcut cercetări în acest caz, dar, cu toate acestea, a întocmit un proces-verbal în care specifica că reclamantul a renunţat şi şi-a retras plângerea, proces-verbal pe care l-a semnat în locul persoanei vătămate. Falsul a fost descoperit la scurt timp, iar în cauză a fost efectuată o expertiză grafologică, în urma căreia poliţistul Pieptea fiind găsit vinovat pentru falsificarea semnăturii persoanei care a întocmit plângerea.

Ca atare, dosarul deschis de colegii săi de la IPJ Vâlcea a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, procurorii luând decizia, în data de 25 septembrie 2015, de a-l trimite în judecată pe poliţistul Gheorghe Pieptea.

Oameni ameninţaţi cu arma de vânătoarea de poliţistul Pieptea

Aşa cum spuneam, despre Gheorghe Pieptea am mai scris şi în trecut, mai exact în luna februarie 2014. Aflat, într-o stare avansată de ebrietate, într-un bar din parcarea de la Budeşti, şeful de post de la Stoileşti s-a luat la harţă cu un bărbat din bodegă, un anume Gabriel Stoica. După ce şi-au aruncat cuvinte grele, s-au înjurat ca la uşa cortului, s-a trecut la ameninţări. Astfel că, la un moment dat, poliţistul Gheorghe Pieptea l-a ameninţat pe Stoica, dar şi pe cei ce i-au luat apărarea acestuia, că-i împuşcă cu armele de vânătoare. „Vă împuşc eu câinii şi vă aranjez şi pe voi!” – ar fi afirmat şeful de post al Poliţiei Stoileşti.

Oamenii au decis să sune la 112 şi să anunţe că un poliţist îi ameninţă cu moartea. Ca tare, cele două echipe de control de la IPJ Vâlcea, de la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi de la Biroul Control Intern, care au ajuns la faţa locului, au decis să-i ridice puştile de vânătoare, dar şi arma din dotare a poliţistului Pieptea, începând o anchetă împotriva sa.
PATRU PERCHEZIŢII ÎN RÂMNICU VÂLCEA! Patroana unei societăţi comerciale, dusă la audieri!

Patru locaţii din municipiul Râmnicu Vâlcea au fost luate cu asalt de poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea, în dimineaţa zilei de miercuri, 30 septembrie 2015. În acelaşi timp, alte patru percheziţii au avut loc şi în judeţul Gorj, fiind vorba de o anchetă privind relaţiile comerciale dintre o societate din Râmnicu Vâlcea şi două firme din Târgu Jiu şi Motru.

Aşa cum spuneam, în municipiul Râmnicu Vâlcea au avut loc patru descinderi, două fiind în Colonie Nuci şi două în Cartierul Ostroveni, firma percheziţionată fiind Rezerv Construct SRL. Conform unor surse din Poliţia Vâlcea, administratorul societăţii este o femeie de 45 de ani, P.M., care a fost ridicată de poliţişti şi dusă la sediul IPJ Vâlcea pentru audieri.

În fapt, pe numele femeii din Râmnicu Vâlcea, dar şi al administratorilor firmelor din Gorj, fiind în total 7 persoane cercetate (4 bărbaţi şi 3 femei) a fost deschis un dosar penale pentru evaziune fiscală, prejudiciul adus statului ridicându-se la suma de 1.167.000 de lei. Anchetatorii susţin că verifică operaţiunile comerciale dintre cele trei firme, în special achiziţiile fictive de materiale de construcţie.

„Din cercetări a reieşit că, reprezentanţii unei firme, cu obiect de activitate construcţii, ar fi creat un circuit evazionist, cu scopul eludării plăţii taxelor către bugetul de stat.

În fapt, în perioada 2013-2015, aceştia ar fi înregistrat în contabilitate achiziţii fictive de produse de la 3 societăţi comerciale, cauzând un prejudiciu de aproximativ 1.167.000 de lei.

Persoanele în cauză vor fi conduse la sediul poliţiei, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Dosarul penal este instrumentat de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea” – se arată în comunicatul de presă al Poliţiei Vâlcea.

Zilele viitoare, poliţiştii şi procurorii care instrumentează cazul vor stabili dacă se impune luarea unor măsuri restrictive împotriva suspecţilor din dosar.
Vâlcenii, în pelerinaj la Mănăstirile din Moldova într-o excursie organizată de Biserica „Sfinţii Apostoli” (FOTO)

foto Vocea Valcii

foto Vocea ValciiÎn jur de 60 de vâlceni s-au aflat, pentru trei zile, într-un pelerinaj la mănăstirile din Moldova. Este vorba despre o excursie organizată de preoţii Ion Bănuţă şi Cristian-Alexandru Bănuţă, de la Biserica „Sfinţii Apostoli” din municipiul Râmnicu Vâlcea.

Pelerinii din Râmnicu Vâlcea au avut ocazia să viziteze, să se roage şi să se reculeagă la frumoasele Mănăstiri Voroneţ, Moldoviţa, Suceviţa, Putna, Neamţ, Secu, Sihăstria, Agapia, Văratec, Humor, Petru Vodă, Paltin, Bistriţa şi Izvoru-Mureşului. Oamenii au fost extrem de încântaţi, mai ales că tânărul preot Cristian-Alexandru Bănuţă s-a dovedit a fi un ghid şi un părinte spiritual de excepţie.

Pe lângă mănăstiri, oamenii au profitat de ocazie şi au vizitat şi Casa Memorială şi Muzeul Ion Creangă, au poposit şi la Pasul Tihuţa, la Cheile Bicazului, la Lacul Roşu, la Vatra Dornei, la Gura Humorului, dar şi la Tg. Neamţ.

Organizarea a fost de excepţie, pelerinii fiind cazaţi la hoteluri de 3* în Gura Humorului şi Târgu Neamţ, ei având inclus micul dejun, prânzul, dar şi cina, iar intrarea le-a fost asigurată la toate mănăstirile.

„A fost foarte frumos şi vreau să vă spun că intenţionez să merg în toate pelerinajele organizate de preoţii Bănuţă de la Biserica Sfinţii Apostoli. Preotul Cristian ne-a îndrumat tot timpul, ne-a îndemnat la rugăciune şi a fost alături de noi. Chiar nu îmi găsesc cuvintele să vă spun cât a fost de frumos…” – ne-a spus Alis, una dintre enoriaşele care a fost în pelerinajul organizat de Biserica „Sfinţii Apostoli” din municipiul Râmnicu Vâlcea.

Trebuie să menţionăm că foarte mulţi vâlceni şi-au dorit să meargă în acest pelerinaj la mănăstirile din Moldova, însă numărul de locuri a fost limitat de data acesta. De aceea, având o listă lungă de oameni în aşteptare, preoţii Ion Bănuţă şi Cristian-Alexandru Bănuţă au decis să mai organizeze o astfel de excursie în viitorul apropiat, râmnicenii care sunt interesaţi putând să găsească toate detaliile la Biserica „Sfinţii Apostoli” din municipiul Râmnicu Vâlcea.
Spitalul Judeţean Vâlcea se va lumina în roz

foto Facebook

foto FacebookSub sloganul „Donează sănătate, donează frumuseţe”, la Spitalul Judeţean Vâlcea va avea loc un eveniment care va marca, în data de 1 octombrie a.c. Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Cancerului la sân.

Evenimentul de iluminare în roz a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea va începe la ora 20.00, iar conducerea spitalului îi invită să participe pe toţi cei care doresc să se alăture luptei împotriva acestei boli. În ultimii ani, tot mai multe femei mor din cauza cancerului mamar, pentru că ajung prea târziu la medic.

Parteneri în această acţiune sunt Asociaţia „Prietenii Spitalului Vâlcean”, care s-a înfiinţat în data de 25 septembrie a.c. cu scopul de a sprijini Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea cu resurse financiare, materiale sau umane, precum şi fundaţia „Renaşterea”, care se implică de ani de zile în lupta împotriva cancerului la sân.

„Este o acţiune de informare zic eu, dar mai ales de tragere a unui semnal de alarmă. Statisticile, în ceea ce priveşte cancerul mamar, arată că în România, în fiecare an, 6.000 de femei află că suferă de această boală. Femeile trebuie să ştie că un control la sân o dată pe an le poate salva viaţa. De altfel, formele de cancer mamar sunt vindecabile în 98% din cazuri, dacă boala este depistată la timp”, ne-a declarat managerul spitalului din Vâlcea, Dan Ponoran.

De-a lungul timpului, fundaţia “Renaşterea” a ajutat peste 33.000 de femei cu investigaţii gratuite. Inclusiv în centre mobile, care ajung în locurile cele mai izolate din ţară.