1

Kate Middleton şi prinţul William, la un pas de divorţ

Luna de miere dintre prinţul William şi soţia sa, Kate Middleton, pare să se fi încheiat. Un tabloid american a aruncat pe piaţă informaţia că ducesei de Cambridge a dispărut din viaţa publică din cauza problemelor pe care le are în căsnicia cu prinţul William. În timp ce Kate trece printr-o depresie puternică, William îşi vede nestingherit de escapedele sale amoroase.

În ultima vreme, în presa din Regat, au apărut informaţii despre o relaţie a prinţului William cu o clegă de-a sa. Mai mult, se pare că William este în continuare interesat de viaţa fostei sale iubite, Isabella Calthorpe, de care pare a fi obsedat. Prinţul a şi cerut-o în căsătorie pe Isabella, care, deşi îl iubea, i-a refuzat cererea, pe motiv că nu ar reuşi să facă faţă stresului mult prea mare pe care îl presupune o viaţă regală.

Site-ul Celeb Dirty Laundry compară căsnicia lui William cu cea a tatălui său, arătând că Kate are parte de aceeaşi viaţă pe care a avut Diana cu prinţul Charles. Timp de 14 ani, Diana i-a suportat cu stoicism infidelităţile lui Charles, care era îndrăgostit de Camilla Parker-Bowles, cu care continua să o înşele şi după căsătorie.

Kate şi William s-au căsătorit în aprilie 2011 şi au doi copii, prinţul George (2 ani) şi prinţesa Charlotte, care a venit pe lume pe 2 mai.
BOGDAN MATEESCU: Furtul intelectual nu poate fi compatibil cu onoarea unui magistrat!

Preşedintele Judecătoriei Râmnicu Vâlcea, Bogdan Mateescu, consideră că CSM ar trebui să se implice în scandalul falşilor doctori şi să se retragă titlurilor obtinute in mod eventual fraudulos. Bogdan Mateescu constată cu regret că scandalurile referitoare la plagiat in lucrari de doctorat au atins, insa, si magistratura. Acesta crede că este nevoie de o verificare reală de catre comisia abilitata, a tuturor doctoratelor obtinute in magistratura.

„Eu ii spun snobism intelectual dorintei de a obtine, cu orice mijloace, titluri academice-atunci cand fondul individului nu ar fi compatibil cu un astfel de titlu.

II respect, insa, pe cei care le-au obtinut in mod just, pentru hranirea propriului spirit, pe cei merituosi. Pe cei in cazul carora titlul stiintific este consecinta inaltei pregatiri, a efortului real propiu, iar nu demonstratia lor, pretextul exclusiv al obtinerii unor sume de bani ori a unei pozitii sociale in mod ipocrit.

Scandalurile referitoare la plagiat in lucrari de doctorat au atins, insa, si magistratura. Se impun verificari atente in aceste cazuri, deoarece se arunca o anatema periculoasa asupra sistemului.

De aceea cred ca asociatiile profesionale si CSM ar trebui sa initieze un demers de proportii, de asanare a sistemului care se doreste elitist de eventuali falsii doctori, cu consecinta retragerii titlurilor obtinute in mod eventual fraudulos.

Asadar, cred ca se impune verificarea reala, de catre comisia abilitata, a tuturor doctoratelor obtinute in magistratura.

Furtul intelectual nu poate fi compatibil cu onoarea unui magistrat”, a postat Bogdan Mateescu pe pagina sa de socializare.
MARIANA TÂRCĂ, implicată într-un SCANDAL DE PROPORŢII

Situaţie explozivă în handbalul românesc, personajul principal acuzat fiind antrenoarea vâlceană Mariana Tîrcă. Aceasta se află în mijlocul unui scandal fiind acuzată că ideea înființării unui Centru de Excelență la handbal feminin la Brașov îi aparţine, dar şi că îşi promovează fiica în detrimentul altor jucătoare.

Gazeta Sporturilor a anunţat că părinţii unor jucătoare de la grupa ’98-99 sunt revoltaţi din cauza faptului că la Centrul de Excelență de la Vâlcea s-ar muta la Braşov. Mai mult, părinţii spun că Mariana Târcă a făcut presiuni şi le-a ameninţat pe handbaliste că, dacă nu vin la Brașov, nu vor mai fi convocate la lotul național.

Iată ce a declarat unul dintre părinţi pentru gsp.ro: „Toate se întâmplă din cauza Marianei Târcă. Ea vrea să-și facă echipă națională la Brașov. De ce nu vine ea la Vâlcea, dacă vrea să le antreneze pe fete? Stilul doamnei Târcă îl știm, fata mea a fost la Brașov și m-am săturat de isteriile ei și de cuvintele urâte cu care se adresează fetelor. Am fugit de la Brașov, pentru că acolo totul se învârte la această generație în jurul Sorinei Târcă, fiica antrenoarei. Pe Mariana Târcă nu o interesează lotul, o interesează fata ei. A ieșit golgeter, dar echipa a avut de suferit în Macedonia”, a spus David Bodo.

Cu toate acestea, Mariana Târcă beneficiază de sprijinul nemijlocit al preşedintelui FRH, Alexandru Dedu, care s-a declarat ferm pe poziţii pentru mutarea Centrului de Excelenţă.

„Vom muta cu totul grupa 1998-1999 de la Rm. Vâlcea. Am gândit ca la Brașov să se pregătească lotul național de junioare, care va fi coordonat de Mariana Târcă. Vrem să strângem acolo toate jucătoarele valoroase din țară. Una e să se pregătească într-un cadru organizat 200 de zile pe an și alta e să se strângă o lună-două”, a spus Dedu.
Se caută director general pentru Direcţia Administrării Domeniului Public din cadrul Primăriei RÂMNICU VÂLCEA

Primăria Municipiului Râmnicu Vâlceaorganizează concurs de recrutare pentru ocuparea postului de conducere de DIRECTOR GENERAL în cadrul Direcţiei Administrării Domeniului Public de la Primaria Municipiului Râmnicu Vâlcea.

Facem precizarea că fostul director Laurenţiu Teodorescu, cel care a condus direcţia sub mandatul mai multor primari, şi-a înaintat demisia. Se surse se vehiculează că acesta ar putea ocupa un post de conducere la APAVIL Vâlcea.

Concursul pentru ocuparea funcţiei de director se va desfăşura în data de în data de 21 septembrie 2015, ora 10.00 – proba scrisă şi în data de 29 septembrie 2015, ora 1200 – proba interviu la sediul Primăriei Râmnicu Vâlcea.

Cei care doresc să se înscrie trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: minimum 5 ani vechime în specialitatea studiilor şi să fi deţinut minimum 3 ani o funcţie de conducere.

Dosarele de înscriere se vor depune la registratura Primăriei, ultima zi de depunere fiind 11 septembrie 2015, ora 14 00.

Condiţiile de participare la concurs şi bibliografia sunt afişate la sediul Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea şi pe pagina de internet : www.primariavl.ro.

Relaţii suplimentare se pot obţine la Biroul Resurse Umane, telefon 0250736080.
Salarii cu minim 70% mai mari în învăţământ

Ministrul Învăţământului, Sorin Cîmpeanu, susţine că a înaintat Guvernului propunerile pentru noua lege a salarizării care pot aduce salarii mai mari pentru profesori cu procente cuprinse între 70 şi 177%, în funcţie de pregătire şi formă.

„Este o propunere pe care Ministerul Educaţiei a înaintat-o înainte de apariţia anunţului de mărire a salariilor din sănătate. În funcţie de pregătire, vechime şi formă, universitar şi preuniversitar, documentul propune creşterui cuprinse între circa 70% şi 177%, adică aproape triplare salarială”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Propunerile înaintate Executivului de către ministerul Educaţiei au fost asumate şi de sindicatele din învăţământ, între minister şi sindicate având loc consultări tocmai pe subiectul măririi retribuţiilor dascălilor.
Un bărbat a ajuns la UPU Vâlcea cu arsuri grave

Un bărbat de 32 de ani, din oraşul Băbeni, s-a ales cu arsuri grave pe corp după ce s-a luptat cu flăcările, încercând să-şi salveze gospodăria dintr-un incendiu.

Incidentul a avut loc în data de 29 august 2015, în jurul orei 21.48, când un incendiu a izbucnit în gospodăria lui Traian B., pe strada Bistriţa, din Băbeni. Înainte să ajungă pompierii la faţa locului, bărbatul de 32 de ani a încercat să stingă singur flăcările, însă el s-a ales cu arsuri grave pe corp.

Omul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, acolo medicii stabilind că are arsuri de gradul II şi III, el primind îngrijiri medicale de specialitate.

Cât despre casa sa, trebuie menţionat că pompierii au reuşit să stingă focul abia după o oră şi jumătate, ei nereuşind să salveze subsolul casei, construit din bârne de lemn, şi cărămidă în suprafaţă de aproximativ 48 mp. Cercetările preliminarii efectuate de pompieri arată că incendiul s-ar fi declanşat după ce proprietarul ar fi uitat o lumânare aprinsă în interiorul locuinţei.
ATENŢIE ŞOFERI! SPR Vâlcea „vânează” în trafic maşinile cu defecţiuni tehnice

Începând cu data de 1 septembrie 2015, poliţiştii de circulaţie din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) Vâlcea vor începe o acţiune de amploare pentru depistarea în trafic a maşinilor ce prezintă defecţiuni tehnice. Raziile vor avea loc în tot judeţul Vâlcea, pe tot parcursul lunii septembrie.

Trebuie precizat că alături de poliţişti vor fi şi specialiştii Regiei Autonome – Registrul Auto Român (RAR), iar acţiunile lor au ca scop principal reducerea cauzelor generatoare de evenimente rutiere.

„Echipaje mixte de control vor acţiona zilnic, în vederea verificării stării tehnice a autovehiculelor aflate în circulaţie pe reţeaua de drumuri a judeţului Vâlcea.

Scopul secundar al acestei acţiuni îl reprezintă conştientizarea participanţilor la trafic asupra efectelor negative ale punerii în circulaţie a unor vehicule care nu corespund din punct de vedere tehnic” – se arată într-un comunicat de presă al SPR Vâlcea.
VIDEO: Grigore denunţă jocurile murdare ale liberalului Buican de la CET Govora

Circul a venit din nou în oraş! A avut loc în această dimineaţă de luni, 31 august 2015, la Consiliul Judeţean Vâlcea, protagoniştii fiind aleşii noştri judeţeni, care s-au dat din nou în spectacol.

Evident, ca de fiecare dată, „dresorul” principal a fost liderul PNL, Cristian Buican, care a pus „biciul” pe consilierii judeţeni liberali, cărora le-a ordonat să-l schimbe pe Petre Grigore din Adunarea Generală a Acţionarilor de la CET Govora. De ce să-l schimbe? Păi acum Buican are o majoritate confortabilă în CJ Vâlcea, iar aparatul de specialitate al instituţiei a început deja să joacă cum cântă el. Ca atare, votul independentului Grigore nu-i mai este necesar şi, de aceea, l-a aruncat ca pe o măsea stricată.

Şi pentru că totul îi este la îndemână, Buican a acţionat rapid, la această ultimă şedinţă a CJ, profitând şi de o eroare a consilierilor PSD, care au ales să plece din sală, în loc să ducă bătălia până la capăt.

Un discurs de final interesat l-a avut chiar „mazilitul” din AGA de la CET Govora, Petre Grigore, care acum, în al 12-lea ceas, a ales să dea cărţile pe faţă şi să dezvăluie jocurile murdare ale lui Buican, pe care-l acuză de jocuri murdare obscure.

„Vă mulţumesc pentru încrederea pe care mi-aţi acordat-o în aceste nouă luni de zile, timp în care cu onoare mi-am îndeplinit atribuţiile de reprezentant în Adunarea Generală a Acţionarilor. Ce se scrie în expunerea de motive că s-ar fi emis de către AGA acte succesive fără aprobarea Consiliului Judeţean Vâlcea, sunt total abureli, întrucât acestea se publică în Monitorul Oficial şi toţi cei care sunt de bună-credinţă pot verifica dacă am încălcat vreodată vreo hotărâre a Consiliului Judeţean. Asta nu s-a întâmplat! Două lucruri, în schimb, nu-mi pot fi imputate mie şi niciodată nu o să-mi fie imputate pentru că nu sunt argumente. Unu: nu m-am lăsat corupt de anumite interese obscure, mai ales cele politice. Doi: am dovedit loialitate faţă de comunitate.

Nu uitaţi că în CET, în perioada cât am fost eu acţionar AGA, s-au dus nişte lupte crâncene pe care dvs. probabil nu le ştiţi. Intrarea în insolvenţă a CET Govora era de atunci preconizată şi acesta era planul A. S-a terminat planul A şi s-a trecut la planul B, începând cu înlăturarea lui Mihai Bălan de la conducerea CET şi este în derulare. Oricum eu sper, chiar dacă CET a raportat în ultimii şase ani că este o societate pe profit şi a prezentat această situaţie de care nimeni nu vorbeşte, ca CET, după alegerile din 2016, să nu intre în insolvenţă şi să facă jocurile obscure ale unor politicieni. Ar fi trebuit cinstit, fiindcă suntem între noi, în expunerea de motive să treceţi: «Grigore Petre nu e agreat de Cristi Buican!»” – a spus consilierul judeţean independent Petre Grigore.

Video: Youtube Vocea ValciiACCIDENT în VÂLCEA! I s-au stricat frânele şi s-a răsturnat în şanţ!

Un accident grav a avut loc în week-end-ul trecut pe şoselele din judeţul Vâlcea, implicat fiind un bărbat de 70 de ani.

Evenimentul rutier a avut loc în data de 29 august 2015, în jurul orei 20.20, DJ 676 – Lăpuşata, când şoferul unui motocultor, Gheorghe G. – 70 de ani, din localitate, circula pe un sector de drum în pantă. La un moment dat, la ieşirea dintr-o curbă la dreapta, omul a observat că i s-au stricat frânele, a intrat în panică, a pierdut controlul direcţiei de mers şi s-a răsturnat cu motocultorul într-un şanţ.

Septuagenarul s-a ales cu răni destul de grave, el fiind transportat la spital, unde i s-a stabilit diagnosticul de „fractură claviculă şi fractură femur”. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.
NU ESTE ADEVĂRAT! Nu se întâmplă nimic dacă introduci codul PIN invers la bancomat

De foarte mult timp, pe reţelele de socializare circulă informaţia care spune că dacă tastezi codul PIN invers la un bancomat, poţi anunţa autorităţile. Încântaţi de acest mit, foarte mulţi utilizatori au share-uit informaţia, pentru a-şi anunţa şi prietenii.

Despre ce este vorba: conform mitului, dacă eşti tâlhărit şi hoţul te obligă să îi dai banii de la bancomat, tastează codul PIN invers şi aparatul anunţă imediat poliţia, furnizând locaţia în care eşti eşti.

Nimic mai fals, poliţia dezminte că ar avea un asemenea sistem care că utilizeze codul PIN invers şi ATM-urile din România, iar băncile nu au confirmat că ar fi implementat aşa ceva.

Mitul „Codul PIN inversat” este real doar în anumite ţări, care au acest sistem implementat şi funcţionează numai pe cardurile din respectivele ţări, aşa că pentru moment, pentru români, mitul despre codul PIN inversat rămâne doar un mit.