1

VEZI AICI ce medicamente pentru INIMĂ au fost INTERZISE în România

Comisia Europeană a decis suspendarea autorizaţiilor de punere pe piaţă a peste 40 de medicamente pentru boli cardiovasculare şi neurologice, care au fost oprite de la comercializare şi în România.

„În urma unei inspecţii efectuate în anul 2014 de către autoritatea competentă în domeniul medicamentului din Franţa (Agence Nationale de Securite du Medicament et des Produits de Sante – ANSM) la unitatea companiei GVK Biosciences din Hyderabad (India), s-au constatat neconformităţi în ceea ce priveşte modalitatea de desfăşurare a studiilor clinice de bioechivalenţă ale căror rezultate s-au folosit ca bază pentru autorizare. În consecinţă, s-a declanşat procedura de sesizare, conform art. 31 al Directivei 2001/83 cu completările şi modificarile ulterioare, a Comitetului pentru medicamente de uz uman (CHMP) al Agenţiei Europene a Medicamentului, care a efectuat o evaluare a impactului acestor constatări asupra raportului beneficiu-risc al medicamentelor autorizate în baza studiilor clinice desfăşurate la unitatea în cauză”, se arată într-un comunicat de presă al Agenţiei Naţionale a Medicamentului.

Astfel, până la efectuarea unor noi studii de bioechivalenţă, Agenţia Naţională a Medicamentului a decis suspendarea autorizaţiilor de punere pe piaţă pentru medicamentele incriminate.

Este vorba despre medicamentele Savandra (pentru care autorizaţia de punere pe piaţă a fost dată firmei Abbott Products SAS Franţa), Forexo 200 mg (Alkaloid – INT Ljubljana – Črnuče, Slovenia) Desloratadina Alvogen (Alvogen IPCo S.Senningerberg Luxembourg), Levetiracetam Dr. Reddy’s şi Telmisartan Dr. Reddy’s 40 (Dr. Reddy’s Laboratories România SRL, Bucureşti), Esomeprazol Mylan, Donepezil Mylan, Repaglinida Generics, Candesartan Mylan, Rizatriptan Mylan, (Generics, Marea Britanie), Apstar (Glenmark Pharmaceuticals, Praga, Republica Cehă), Desloratadine Labormed (Labormed Pharma Bucureşti), Trimetazidina Mylan (Mylan SAS Saint-Priest Cedex, Franţa), Trimeluzine Limited (Sandoz Pharma Services Bucureşti), Enttanida 200 (Stada Hemofarm SRL Timişoara), Desloratadina Teva (Teva Pharmaceuticals Bucureşti) şi Irbesartan Torrent (Torrent Pharma SRL Bucureşti).
VIDEO: Şmecherul cu BMW, care a omorât un bătrân pentru că traversa prea încet, a fost eliberat din puşcărie

foto libertatea

foto libertatea În anul 2010, chiar în Vinerea Mare, un bătrân îşi pierdea viaţa pentru că… a traversat prea încet strada. Un şmecher cu BMW a tăbărât cu pumnii pe el, chiar sub ochii nepoatei sale de 7 ani.

Fetiţa a suferit un şoc în momentul în care văzut cum bunicul său a căzut la pământ din cauza loviturilor primite. Întregul incident, în care se vede cum Cosmin Gigi Drăgan îl loveşte violent pe bătrân, care se prăbuşeşte în stradă, a fost surprins de camerele video.

După ce l-a lovit pe bătrân, golanul se urcă în maşină şi vrea să plece. Se întoarce la locul incidentului nu prea a-l ajuta pe bătrân ci pentru că-şi pierduse brăţara.

Bărbatul lovit cu bestialitate a făcut stop cardiac şi a murit câteva ore mai târziu la spital.

Cosmin Gigi Drăgan a fost condamnat la 7 ani de închisoare cu executare pentru lovituri cauzatoare de moarte. În faţa instanţei acesta a declarat un singur lucru: „Am primit prea mult pentru un pumn“, scrie Adevărul.

La 5 ani de la tragedie, şmecherul cu BMW a solicitat eliberarea condiţionată, aceasta fiindu-i admisă de către magistraţii Judecătoriei Ploieşti.

„Admite cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnatul Drăgan Gigi Cosmin, în prezent aflat în Penitenciarul Ploiesti, în executarea pedepsei de 7 ani închisoare, aplicată prin sentinţa penală nr. 466/2010 pronunţată de Tribunalul Dolj şi în consecinţă: Constată îndeplinite condiţiile disp. art. 59 şi urm. Cod penal din 1969 şi dispune punerea în libertate condiţionată a condamnatului, căreia i se atrage atenţia asupra disp. art.61 Cod penal din 1969, privind efectele liberării condiţionate, pentru restul de pedeapsă rămasa neexecutata. În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare“, se arată în motivarea instanţei.
Teatrul ARIEL, două spectacole pentru copii de Zilele Imnului Naţional

În cadrul manifestărilor dedicate Zilei Imnului Național, Teatrul Municipal Ariel a fost prezent cu două spectacole. Astfel, joi, 30 iulie 2015, începând cu ora 17.00, în Parcul Mircea cel Bătrân – la Foișor, actorii teatrului Ariel au prezentat spectacolul ”Vrăjitorul din Oz” de Frank Baum, regia Dan Mirea.

Deși a fost o zi toridă, copiii s-au bucurat de reîntâlnirea cu personajele lor preferate: Dorothy, Cățelul Toto, Sperie-Ciori, Omul de tinichea, Leul cel laș, dar și cu Vrăjitoarea de la Răsărit. Spectacolul ”Mica Sirenă” de Hans Christian Andersen, s-a jucat în aceeași zi, de la ora 12.00, la Cinema Geo Saizescu.
TRAGEDIE: Două femei s-au sinucis la Spitalul Judeţean Vâlcea, aruncându-se în gol (FOTO-VIDEO)

foto vocea valcii

foto vocea valciiÎn mai puţin de 24 de ore, două femei s-au aruncat în gol de la etajele superioare ale Spitalului Judeţean Vâlcea. Din primele informații, am reușit să aflăm că în noaptea de joi spre vineri o femeie de 53 de ani, internată la Secția Medicală a Spitalului Județean Vâlcea a ales să-și încheie socotelile cu viața, aruncându-se de la etajul 6 al Spitalului.

Femeia era cunoscută cu afecţiuni psihiatrice şi se afla sub tratament, însă se afla internată la Medicală pentru tratarea unei afecţiuni acute.

Tot la Spitalul Județean, și-a pus capăt vieții o altă femeie, care, se pare că a ales Spitalul ca loc pentru a-şi pune capăt vieţii. Și aceasta a ales să se sinucidă aruncându-se de la ultimul etaj al unității spitalicești.

Din primele informaţii reiese că cea de-a doua femeie se numea Ioana Scarlat, de 67 de ani din Râmnicu Vâlcea. Femeia nu era internată în spital şi nici nu se afla în vreo vizită. La intrarea în spital, femeia a spus că o doare burta şi că trebuie să meargă la Urgenţe. Nu a mai ajuns la urgenţe deoarece s-a dus la ultimul etaj al spitalului de unde s-a aruncat în gol.

„Deocamdată este prematur să ne pronunţăm. Am anunţat poliţia şi am demarat şi o anchetă administrativă în acest caz”, ne-a declarat managerul Spitalului Judeţean Vâlcea, Dan Ponoran.
Telegrama care l-a împins pe Hitler spre sinucidere a fost vândută

O telegramă trimisă de către adjunctul lui Adolf Hitler, comandantul nazist Hermann Goering, către fostul dictator german la sfârşitul celui ce-al Doilea Război Mondial a fost descoperită într-un seif din Carolina de Sud (SUA) şi vândută în cadrul unei licitaţii pentru 55.000 de dolari.

După încheierea celor de-al Doilea Război Mondial, trupele americane au golit buncărul în care s-a sinucis Hitler, iar câteva documente au fost luate de căpitanul american Benjamin Bradin. În 1958, fiul căpitanului a inclus telegrama într-o lucrare pentru facultate şi i-a oferit-o cadou unui profesor. Se pare că profesorul a dat-o unui alt elev de-al său şi, astfel, acesta a scos-o la licitaţie, după ce a ţinut telegrama mulţi ani într-un seif, neştiind valoarea adevărată a acesteia, pentru că nu ştia limba germană. Există multe dezacorduri în privinţa adevăratului proprietar al documentului.

Telegrama conţine răspunsul comandantului Hermann Goering la un ordin secret emis de Adolf Hitler, care spunea că, dacă va păţi ceva, conducerea să fie preluată integral de către adjunctul său.

„Aceste prevederi au fost atât de surprinzătoare şi serioase pentru mine, încât m-am simţit obligat să presupun că, în cazul în care până la ora 22:00 nu apare niciun răspuns, aţi rămas fără libertatea de acţiune. Voi considera atunci ca îndeplinite condiţiile formulate în decret şi voi acţiona întru bunăstarea Naţiunii şi a Patriei”, scrie în telegrama transmisă de Goering.

Oamenii din jurul lui Hitler s-au folosit de acest mesaj pentru a-l acuza pe Goering de „înaltă trădare” şi pentru a-l întoarce pe dictator împotriva adjunctului său. Acest lucru a dus la depresia conducătorului nazist.

Suma obţinută în urma licitaţiei acestei telegrame a fost de peste două ori mai mare decât cea estimată iniţial, de circa 20.000 de dolari, telegrama fiind vândută în final pentru suma de 55.000 de dolari.
LIVIU DRAGNEA: L-am secondat cu credinţă, l-am sprijinit cu loialitate…

Foto: Facebook/Liviu Dragnea

Foto: Facebook/Liviu DragneaÎntr-o scrisoare emoţionantă postată pe reţeaua de socializare Facebook, preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, vorbeşte despre relaţia sa de prietenie şi de colegialitate cu Victor Ponta şi îi transmite mesaje premierului.

Dragnea crede că greşelile, pentru îndepărtarea lor unul de celălalt, sunt de ambele părţi, însă îl asigură pe Ponta că va fi alături de el la bine şi la greu, susţinându-i guvernarea cu fapte şi cu vorbe. Preşedintele PSD mai spune că atitudinea lui tranşantă şi micile critici pe care i le-a adus lui Victor Ponta au pornit de la îngrijorarea sa că partidul a luat-o pe căi greşite.

Însă Liviu Dragnea speră să-l aibă alături în continuare pe Victor Ponta şi să continue munca din PSD pe care au început-o acum şase ani de zile.

„Am auzit zilele astea o mulţime de voci acuzându-mă că m-am purtat incorect cu Victor şi aş vrea să lămuresc acest subiect aici, într-un spaţiu mai degrabă personal, fiindcă subiectul este în primul rând unul personal.

Am putini prieteni la care ţin cu adevărat, iar Victor e unul dintre aceşti puţini. Chiar dacă prietenia cu el mi s-a tras de la politică, cu timpul ea a evoluat separat. I-am fost şi mi-a fost alături în clipe grele şi în clipe frumoase, ne-am stat unul altuia aproape la bine şi la rău, ne-am bucurat împreună de marile victorii politice şi ne-am amărât de multe ori, în doi, când lucrurile au ieşit prost.

Am văzut în el şi văd în continuare un tânăr înzestrat pentru politica mare cum puţini au fost. L-am secondat cu credinţă, l-am sprijinit cu loialitate şi am primit, până nu de mult, acelaşi tratament din partea lui. În ultima perioada însă, când asupra lui Victor politica a adunat nori grei, prietenul meu a început să dea semne de răceala. Sunt convins că presiunea în care a lucrat în ultima vreme l-a făcut să-şi piardă calmul şi echilibrul, iar acest nepreţuit prieten al meu mi-a creat impresia că, dintr-o dată, ne-am răcit. E vina mea că acest lucru s-a întâmplat, fiindcă eu, fiind cu zece ani mai mare, ar fi trebuit să înţeleg mai repede decât am făcut-o.

Am crezut că prietenii nu se lasă unul pe celalalt în nedumerire, că prietenii îşi telefonează oricât de grave ar fi împrejurările, că prietenii îşi cer unul altuia ajutorul la greu. Ei bine, fiindcă tânărul meu prieten a făcut câteva gesturi anapoda, pentru că a părăsit o vreme toate aceste reguli ale prieteniei, m-am grăbit să-i fac reproşuri în public. Aceste reproşuri erau izvorâte din îngrijorarea mea pentru situaţia partidului nostru, dar înţeleg acum că era mai bine să nu le fac.

Prietenia mea pentru el este azi intactă. Îl asigur că, oricât de grea i-ar fi povara pe care a ales s-o poarte, eu o să-i stau mereu alături cu vorba şi cu fapta. Nu contează cine cum a votat într-o adunare politica, nu contează cine pe cine a sprijinit. Am fost apropiaţi şi sper să fim în continuare la fel de apropiaţi, fiindcă nu se pot şterge cu buretele cei aproape şase ani de când am pornit împreună să facem lucruri pe care le-am vrut mari” – a scris Liviu Dragnea pe Facebook.
Învăţământul particular obligatoriu, finanţat de stat

Foto: www.masapresei.ro

Foto: www.masapresei.roPentru a scădea taxele în învățământul particular obligatoriu, Ministerul Educaţiei a luat decizia de a-l finanţa. Ministrul Sorin Cîmpeanu a făcut această afirmaţi vineri, 31 iulie 2015, la o conferinţă de presă ce a avut loc la Ministerul de Finanţe, conferinţă în cadrul căreia a fost anunţată şi prima rectificare bugetară pozitivă la nivelul Ministerului Educaţiei. Este vorba despre o suplimentare cu suma de 670 de milioane de lei, iar în bugetul Ministerului Educaţiei există 560 de milioane de lei pentru învăţământul preuniversitar şi 120 de milioane de lei pentru învăţământul universitar.

Cât despre finanţarea învăţământului particular obligatoriu, ministrul Educaţie a spus: „Este primul an în care, începând din luna septembrie, va fi finanțat învățământul particular acreditat, învățământul obligatoriu. Este vorba de o alocare de 32,6 milioane de lei pentru ce a mai rămas din anul 2015. Acest lucru rezolvă aplicarea unei prevederi a legii care funcționează din anul 2011 și care a fost prorogată, învățământul obligatoriu este obligatoriu pentru toți copiii, nu numai pentru cei din instituțiile de învățământ preuniversitar de stat”.
Scor de tenis pentru CSM

CSM Râmnicu Vâlcea a reuşit să câştige şi al doilea meci amical din această vară. Elevii lui Alexandru Pelici a trecut cu scorul de 6-4 de echipa Juventus Bucureşti, după ce oaspeţii au condus la pauză cu 3-2.

Meciul din Zăvoi a fost unul frumos, cu dese răsturnări de scor, vâlcenii oferind un spectacol care ar putea atrage spectatorii ls Stadionul Zăvoi în sezonul viitor.

Oaspeţii au deschis scorul şi au condus la pauză cu 3-2 după ce vâlcenii au egalat la 1 şi la 2. Partea a doua a întâlnirii a fost dominată cu autoritate de „viperele albastre” care s-au impus la final cu 6-4.

Golurile oltenilor au fost marcate de Piscanu, Geantă, Firţulescu, Staicu şi Ştefan. Fotbaliştii antrenaţi de Alexandru Pelici au terminat cantonamentul centralizat. Următorul meci de pregătire pentru vâlceni este miercuri contra unei alte echipe de eşalon III, Metalurgistul Cugur.
FOTO: Ei sunt vâlcenii care au traficat 330 de kilograme de heroină

foto Facebook

foto FacebookLa începutul acestei săptămâni, doi vâlceni şi doi turci au fost prinşi în flagrant în timp ce transportau 330 de kilograme de droguri de mare risc. Vâlcenii sunt George-Solomon Săman, care deţine o firmă de transport internaţional în municipiul Râmnicu Vâlcea, şi Liviu-Constantin Bîngă, care, din informaţiile pe care le deţinem, este şofer de meserie şi făcea parte din gruparea infracţională.

Ei bine, alături de cei doi cetăţeni români din judeţul Vâlcea, din grupare mai făceau parte, aşa cum spuneam, şi doi turci. Este vorba despre Yigit Hakan şi Sincar Huseyin, primul fiind şi cel care avea, de asemenea, o firmă de transport internaţional ce avea sediul şi în municipiul Râmnicu Vâlcea.

Conform şefului DIICOT, reţeaua infracţională de traficanţi de droguri era urmărită de circa patru ani. Marfa doar tranzita România, nefiind pentru consumatorii români, ci pentru cei din Olanda şi Germania.

Pentru a-i prinde pe traficanţi, în perioada ianuarie – iulie 2015, anchetatorii au acţionat pe relaţia Turcia – Ucraina – România – Europa de Vest, urmărind îndeaproape transportul de heroină trimis din Afganistan.

Ca urmare, marţi, 28 iulie 2015, oamenii legii au reuşit să prindă în flagrant o mare parte din reţeaua infracţională de traficanţi, în momentul în care au depistat tirurile în trafic şi au descoperit o cantitate record de droguri.

Procurorii şi poliţiştii de la Crimă Organizată au descoperit că tirurile, fără încărcătură, au plecat din Vâlcea la jumătate lunii iulie, iar în data de 17 iulie au părăsit România, cu destinaţia Ucraina, fiind conduse de vâlceanul George Solomon Săman şi de turcul Sincar Huseyn.

„De asemenea, inculpaţii Yigit Hakan şi Săman George-Solomon, au recrutat doi şoferi pentru a transporta drogurile. La indicaţiile inculpaţilor Yigit Hakan şi Săman George-Solomon, cei doi şoferi s-au deplasat în Ucraina de unde au preluat cele două autotrenuri şi le-au introdus în România.

La data de 24.07.2015 autotrenul condus de către suspectul G.M a intrat în România prin PTF Siret şi ulterior s-a deplasat pe teritoriul României până la PTF Petea unde, la data de 28.07.2015, cu ocazia percheziţiei efectuate asupra vehiculului au fost descoperite pachete de heroină disimulate în rezervorul autotrenului.

La data de 27.07.2015 autotrenul condus de către suspectul D. I. a intrat în România prin PTF Siret şi ulterior s-a deplasat pe teritoriul României până în Bistriţa, jud. Bistriţa Năsăud unde, la data de 28.07.2015, cu ocazia percheziţiei efectuate asupra vehiculului au fost descoperite pachete de heroină disimulate în rezervorul capului tractor” – se arată în comunicatul DIICOT.

Vâlcenii şi turcii acuzaţi de trafic de droguri au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti.
GICUŢU DEACONEASA: Arhitectul SINUCIGAŞ cumpăra terenuri pentru GREII din PDL

foto Vocea Valcii/Facebook

foto Vocea Valcii/Facebook

Sinuciderea arhitectului Mihail Prădatu, cel care a proiectat pârtia de schi de la Obârşia Lotrului, judeţul Vâlcea, este în continuare învăluită în mister. După dezvăluirile făcute în premieră de VOCEA VÂLCII, primul care a reacţionat este fostul şef al Ocolului Silvic Voineasa, Gicuţu Deaconeasa, cel care a fost condamnat de Tribunalul Vâlcea pentru fapte de corupţie.

Într-un alt dosar, care priveşte tot de infracţiuni de corupţie, Gicuţu Deaconeasa şi Gheorghe Basarabă au fost condamnaţi în primă instanţă la 10, respectiv 9 ani de puşcărie.

Prin intermediul unui drept la replică, Gicuţu Deaconeasa susţine că nu el i-a vândut terenuri lui Prădatu, ci Basarabă şi că arhitectul sinucigaş era, de fapt, un paravan pentru importanţi lideri politici din Vâlcea.

Drept la replică Ing. Deaconeasa Gheorghe

Referitor la afirmaţiile neadevărate prezentate de ziarul dvs., conform cărora, aş fi avut afaceri sau i-aş fi vândut un teren lui Prădatu Mihai, arhitect, vă precizez următoarele:

• Nu i-am vândut niciodată vreun teren d-lui arhitect Prădatu Mihai, nici la Pârtia de ski şi nici în apropierea ei.

• Nu am avut afaceri cu acest domn arhitect, decât o relaţie de prietenie.

• Ar trebui să tremure şi să răspundă cei care l-au băgat la înaintare cu firma ASPRO să facă ilegalităţi în numele lor şi se ştiu ei care sunt, din perioada 2010-2011.

• Terenuri a achiziţionat direct de la Basarabă Mircea şi de la proprietarii din PURU pentru ANUMITE OFICIALITĂŢI DIN PDL.

• Firma ASPRO S.R.L, reprezentată de Prădatu Mihai, este cea care a făcut studiul de fezabilitate al Pârtiei de ski Voineasa, iar potrivit Raportului Corpului de Control nr. 4253 din 23.07.2014, precum şi a Raportului Curţii de Conturi nu se justifică anumite sume colosale, de care dl. arhitect Mihai Prădatu, nu avea cunoştinţă:

„…Primăria Comunei Voineasa a angajat cheltuieli cu 13.264.860, 18 RON (cu T.V.A.) mai mari decât valoarea indicatorilor tehnico-eonomici aprobaţi prin Avizul nr. 3/2011 emis de către Ministerul Dezvoltării Regionale a Turismului.”

Păcat de acest om, un om deosebit şi un caracter rar.

Dumnezeu să-l ierte!