1

FORBES: Katy Perry, “cel mai bine plătit artist din lume”

Conform unui clasament dat publicităţii de către revista Forbes, cântăreața americană Katy Perry este „cel mai bine plătit artist din lume”. Ea a obţinut anul trecut 135 de milioane de dolari, cu un turneu mondial şi 150 de concerte pentru albumul său „Prism”.

Pe locul doi în topul celor mai bine plătiţi artişti se află trupa One Direction, care a câștigat 130 de milioane de dolari.

Pe locul al treilea se poziţionează vedeta de muzică country, Garth Brooks, cu 90 milioane dolari.

Beyoncé, deţinătoarea locului întâi de anul trecut, se clasează anul acesta pe locul 29.
FRF: Steaua şi ASA Tg. Mureş vor juca pe stadionul “Farul”

Cele mai bune echipe din sezonul trecut, Steaua și ASA Tg. Mureș, se vor întâlni în primul meci oficial, Supercupa României Timişoreana, pe stadionul “Farul” din Constanţa.

“În conformitate cu dispozițiile art. 36 din Statutul Federației Române de Fotbal, Comitetul de urgență compus din Răzvan Burleanu, președinte FRF, Gino Iorgulescu, prim-vicepreședinte FRF, Octavian Goga, vicepreședinte FRF, cu unanimitate de voturi a hotărât următoarele de mai jos.

În data de 24 iunie 2015, ia act de Referatul Serviciului Juridic cu privire la situația mandatului acordat membrilor organismelor juridicționale și aprobă prelungirea mandatului membrilor organismelor jurisdicționale ale FRF cu o perioadă de 30 de zile, până la data de 30 iulie 2015 inclusiv.

În data de 29 iunie 2015, în temeiul pct. 3 din Hotărârea Comitetului Executiv nr. 6 din data de 04.06.2015, stabilește ca Supercupa României Timișoreana, FC Steaua București – FC ASA 2013 Târgu Mureș, să se desfășoare la Constanța, pe stadionul ”Farul”, în data de 8 iulie 2015, începând cu ora 21:00” a anunţat FRF pe site-ul lor oficial.
ATENŢIE ŞOFERI! Amenzi mai mari de la 1 iulie

Odată cu majorarea salariul minim pe economie, vor creşte şi amenzile de circulaţie rutiere. Potrivit Codului rutier, un punct amendă înseamnă 10% din salariul minim brut. Astfel, punctul de amendă va creşte, de la 1 iulie, de la 97,5 lei la 105 lei.

Astfel, de la 1 iulie a.c., abateri precum vorbitul la telefon (fără handsfree) la volan sau neutilizarea centurii de siguranţă îi va costa pe şoferi între 210 şi 315 lei. Dacă autoturismul condus nu este dotat cu trusă medicală, triunghiuri reflectorizante şi stingător pentru incendii, omologate, şoferul poate primi o amendă între 420 – 525 lei.
ACCIDENT pe DN7! Un bărbat a fost rănit!

foto arhiva Vocea Valcii

foto arhiva Vocea ValciiEra formată coloană pe DN 7, pe raza localităţii Goleşti, în judeţul Vâlcea, în momentul în care un şofer neatent a provocat un accident rutier.

S-a petrecut în data de 29 iunie 2015, în jurul orei 09.00, când şoferul unui autoturism, Dumitru G. – 54 de ani, din Goleşti, nu a păstrat distanţa corespunzătoare în mers şi a intrat direct în spatele unui autotractor, ce tracta o semiremorcă, ce era condus de Mihailă P., de 62 de ani, din municipiul Sebeş, judeţul Alba.

În urma impactului, tot şoferul neatent a avut de suferit, el fiind rănit uşor şi fiind transportat la Spitalul Judeţean Vâlcea, acolo unde i s-a stabilit diagnosticul de „contuzie stern şi traumatism coloană lombară”.
Tentativă de VIOL între boschetari, în RÂMNICU VÂLCEA!

Un incident grav s-a petrecut săptămâna trecută, însă abia acum a fost făcut public de autorităţile vâlcene. Conform acestora, în noaptea zilei de 23 iunie 2015, în zona Troianu, din municipiul Râmnicu Vâlcea, o femeie a fost agresată de un bărbat care a şi încercat să o violeze.

În urma unei anchete a poliţiştilor, s-a aflat că trei boschetari, care-şi fac veacul într-o clădire părăsită din sudul municipiului, au intrat în conflict cu alţi trei bărbaţi care au intrat în imobil peste ei. Totul s-a petrecut în jurul orei 00.30, bărbaţii fiind în stare de ebrietate.

Unul dintre ei a intrat repede în conflict cu o femeie de 32 de ani, pe care a lovit-o şi cu care a încercat să întreţină relaţii sexuale. „Acest lucru a fost împiedicat de prietenul persoanei vătămate, iar persoana bănuită de comiterea infracţiunii a fost legitimată, fiind vorba despre Petru M., de 26 de ani, din comuna Malaia” – susţin poliţiştii, într-un comunicat de presă.

Ca urmare, poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale l-au reţinut pe tânăr pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore.
PNL blochează activitatea Primăriei Râmnicu Vâlcea! Matei ameninţă cu plângeri penale! (VIDEO)

O nouă şedinţă la Primăria Râmnicu Vâlcea cu scandal, aşa cum ne-au obişnuit în ultima perioadă „minunaţii” noştri consilieri locali liberali. În disperarea lor să pună mâna pe putere, peneliştii încearcă prin orice metodă, chiar dacă este nelegală, să îi ia atribuţiile de primar interimar pesedistului Ion Gigi Matei.

Şi la ultima şedinţă de marţi, 30 iunie 2015, au încercat aceleaşi lucru, cu aceleaşi documente copy-paste ca şi în şedinţele precedente, doar cu o altă tactică.

Aşadar, liberalii au decis să boicoteze majoritatea punctelor de pe ordinea de zi, votând împotriva copiilor, împotriva simplilor cetăţeni din Râmnic şi chiar împotriva constructorilor.

Sigur, au existat şi puncte de pe ordinea de zi pentru care PNL şi-a dat votul, însă, pentru a înţelege tactica liberalilor, trebuie să spunem că acolo aveau un interes. Mai exact, un vot pro pe care l-au dat liberalii îl viza direct pe unul dintre colegii lor de partid, Gheorghe Obogeanu, ce vrea să-şi construiască un spaţiu comercial pe strada Lespezi.

Dar, când a fost vorba să voteze pro pentru ca elevilor de la General Magheru să le fie achiziţionat un xerox necesar acum, în timpul bacalaureatului, sau când s-a pus problema să le acorde copiilor cu necesităţi speciale de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Băbeni un spaţiu pentru activităţi, liberalii lui Buican s-au împotrivit şi au refuzat constat să ridice mâna şi să voteze pentru aceşti copii.

La acest ultim punct la care facem referire, a existat şi un moment ilar între consilierii Pruteanu şi Panduraşu. În timpul votului, Panduraşu (care a migrat iniţial de la PNL la PSD, iar acum este iar în cârdăşie cu liberalii) a vrut să voteze pentru acei copii de la Băbeni, însă liberalul Pruteanu a reacţionat prompt şi, în văzul tuturor, i-a făcut semn să coboare mâna şi să voteze împotrivă. Jenant!

În final, după ce au blocat întreaga activitate a Primăriei Râmnicului, consilierii locali PNL l-au ales, din nou, pe Edi Vârlan viceprimar cu atribuţii de primar. Asta în ciuda faptului că secretarul primăriei, Ion Didoiu, i-a atenţionat încă o dată că documentele lor nu sunt legale, refuzând în acelaşi timp să-şi pună viza de legalitate şi urmând să trimită proiectul de hotărâre către Prefectura Vâlcea, pentru ca prefectul să decidă dacă va ataca în contencios sau nu.

Matei ameninţă…

Actualul primar interimar, Ion Gigi Matei, a reacţionat şi el după spectacolul oferit de liberali şi i-a ameninţat pe liberali că le va face plângeri penale pentru abuz în funcţie dacă mai blochează activitatea Primăriei Râmnicu Vâlcea.

„Din păcate se prelungeşte acest spectacol prost dat de reprezentanţii PNL. Să vii aici, să te pui în faţa camerelor de luat vederi şi să ştii că ai o responsabilitate, dar să nu faci nimic, este de neconceput. Acest joc prost are nişte urmări. Azi nu au fost aprobate plăţi către constructori, care stau cu sute de angajaţi de luni de zile neplătiţi. Sunt bani de la Guvern, de la Ministerul Dezvoltării, bani pentru care eu m-am zbătut foarte mult, dar care nu pot ajunge la salariaţi.

Este inacceptabil să ajungem să ne batem joc de o instituţie care trebuie să fie reprezentativă pentru oraşul nostru. Sper să înţeleagă până la urmă că, dacă se adună prin cârciumi şi ia decizii, nu înseamnă că trebuie să şi conducă oraşul. Repet, acest joc trebuie să înceteze, pentru că afectează interesele comunităţii. (…) Dacă vor continua să blocheze activitatea instituţie, vor trebui să plătească. Le voi face plângeri penale pentru abuz în funcţie” – a spus primarul Ion Gigi MATEI.

Vocea Valcii YoutubeBAC 2015: Iată în ce judeţ sunt corectate lucrările elevilor din Vâlcea

foto arhiva Vocea Valcii

foto arhiva Vocea ValciiLucrările absolvenţilor clasei a XII-a din judeţul Vâlcea, care au susţinut proba la Limba şi literatura română, vor fi corectate în alt judeţ, conform tragerii la sorţi a Ministerului Educaţiei.

Pe surse, am aflat că, în seara zilei de luni, 29 iunie 2015, cinci saci sigilaţi cu lucrările elevilor vâlceni au fost trimişi către centrele de examinare din judeţul Teleorman, în timp ce la Vâlcea au ajuns pentru a se corecta lucrările elevilor din judeţul Olt.

În altă ordine de idei, în data de 1 iulie, liceeni vor susţine proba scrisă obligatorie a profilului, iar pe 3 iulie s va ţine proba la alegere a profilului şi specializării.

Absolvenţii clasei a XII-a îşi vor afla rezultatele pe data de 6 iulie 2015, zi în care îşi pot depune şi contestaţiile, în cazul în care sunt nemulţumiţi de note. În perioada 7 – 9 iulie 2015 profesorii vor rezolva contestaţiile, iar în data de 10 iulie se vor afişa rezultatele finale ale bacalaureatului 2015.
VIDEO ŞOCANT: Atentatul terorist din Tunisia

Foto: captura video

Foto: captura videoATENŢIE! Imagini cu un puternic impact, care vă pot afecta emoţional!

O înregistrare şocantă a atentatului terorist comis vineri, 26 iunie, pe o plajă din Sousse – Tunisia, care s-a soldat cu 38 de morţi, între care cetăţeni tunisieni, britanici, germani, belgieni, francezi şi un irlandez, circulă pe reţelele de socializare.

Înregistrarea îl arată pe ucigaşul Seifeddine Rezgui, student de 23 de ani, cum se plimbă lent printre cadavrele victimelor sale. Înregistrarea, având o durată de 10 minute şi 18 secunde, este făcută cu telefonul mobil de către un tunisian. De la începutul înregistrării se aud zgomotele focurilor de armă, iar apoi se vede cum tunisianul urmăreşte ucigaşul de la distanţă, trecând printre corpurile însângerate şi fără viaţă ale turiştilor.

„Pentru ce omori oameni? De ce?”, este auzit cum spune în arabă autorul înregistrării. Ucigaşul este văzut apoi mergând liniştit pe malul mării. Imaginile prezintă apoi o stradă de lângă hotel unde izbucnesc noi focuri de armă. Acolo, Seifeddine Rezgui a fost doborât de autorităţi, dar scena nu apare în înregistrare.

https://www.youtube.com/watch?v=l6mynzGJE7k

video: youtube/ Kerim DerimREVENIREA LUI MAZĂRE!

Nici n-a trecut o săptămână de la eliberarea din Beciul Domnesc că deja Mazăre se gândeşte la o revenire spectaculoasă! Prin mijloace doar de noi știute, am reușit să punem mâna pe partiturile a 4 carnavale cu care Răducu speră să rupă gura presei până la sfârşitul sezonului estival.. Iată-le!

Mazăre-Scooby Doo – Costumat adecvat și înconjurat de cățelușe nurlii, va începe cu următorul monolog:
Sunt Scooby Doo, iubiți copii,
Cel mai iubit la sindrofii
Și cât voi fi prezent pe-aici
Voi s-aveti grijă de mămici!

Mazăre – Zâna Măseluță. În mijlocul câtorva grațioase Zâne Dințișori, va recita:
Dragi copii, să fiți cuminți
Și să vă spălați pe dinți
Atent, temeinic și cu spor
Cu whiskey, vodcă și lichior!

Mazăre – Șoricelul Neascultător. Purtat pe brațe de câteva pisicuțe apetisante, va chițăi:
Sunt șoricelul Măzărel
Și par schilod, da’s voinicel
Oricum aș fi, la o adică,
De DNA tot nu mi-e frică!

Mazăre – Tom Degețel. La braț cu Degețica (Bianca Drăgușanu), cânta:
Nu vă uitați că sunt mic
La dat tunuri sunt voinic
Și mai aflați, copiii mei,
Sunt măscărici, da’ pe bani grei!
VÂLCEA: Pacienţi transportaţi la urgenţe cu traumatisme şi dureri

Zeci de vâlceni au ajuns în ultimele 24 de ore la urgenţe, în spitalele din Vâlcea, după ce au solicitat intervenţia echipajelor SMURD pentru acordarea primului ajutor.

Cadrele medicale au constatat că 13 vâlceni au nevoie de îngrijiri medicale, după ce au suferit traumatisme craniene, dureri abdominale, dureri de cap, traumatisme faciale, hematoame, dureri de membre şi ameţeli.

Pacienţii proveneau din localităţi ca: Lungeşti, Pietrari, Râmnicu Vâlcea, Tomşani, Brezoi, Frânceşti, Drăgăşani, Vlădeşti, Drăgăşani, Frânceşti, Olanu şi Vaideeni.

Conform paramedicilor SMURD, „după acordarea primului ajutor calificat, pacienţii au fost transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru îngrijiri suplimentare”.